Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Je třeba zabít Blu-ray

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Ted: Až na jednu věc, člověk si kvalitu placky stáhne dneska právěže v pohodě a zadarmo (stačí mít trošku rychlý net), je libo třeba nový Star Trek ?

link

TrDLo: chtěl jsem to napsat jednoduše srozumitelně s tím lagem, ne každý tu hraje a 56kbps se mi zdá celkem málo, ale jak říkám, přesná čísla neznám.
272757
Ted: Až na jednu věc, člověk si kvalitu placky stáhne dneska právěže v pohodě a zadarmo (stačí mít trošku rychlý net), je libo třeba nový Star Trek ? [link="http://url_odkazu"]http://www.limetorrents.com/Star-Trek-Into-Darkness-2013-1080p-3D%202D-7-1-UHDRemux-torrent-3075805.html[/link] TrDLo: chtěl jsem to napsat jednoduše srozumitelně s tím lagem, ne každý tu hraje a 56kbps se mi zdá celkem málo, ale jak říkám, přesná čísla neznám.
0 0
reagovat

HLVB

Online hraní rozhodně není vhodný příklad, tam je datová náročnost naprosto minimální. Běžná onlinovka si vezme tak 56 kbps, pokud k tomu připojíme i nějaký voice chat, tak se můžeme dostat maximálně tak ke 200 kbps.

Lag s propustností vůbec nesouvisí, odezva je samostatný parametr. Můžu mít 4 Mbps ADSL s perfektně stabilním pingem kolem 25, zatímco někdo na 40 megové optice může mít klidně problémy.
272756
Online hraní rozhodně není vhodný příklad, tam je datová náročnost naprosto minimální. Běžná onlinovka si vezme tak 56 kbps, pokud k tomu připojíme i nějaký voice chat, tak se můžeme dostat maximálně tak ke 200 kbps. Lag s propustností vůbec nesouvisí, odezva je samostatný parametr. Můžu mít 4 Mbps ADSL s perfektně stabilním pingem kolem 25, zatímco někdo na 40 megové optice může mít klidně problémy.
HLVB
0 0
reagovat
Já rozumím oboum táborům, ale hlavně stčko zapomíná (imho) na jednu věc. Nikdo tu netvrdí, že za dva roky bude ten datovej tok takovej, jakej říkáš. Vem si, jakým vývojem prošli sítě a internet za posledních 10 let. A teď si představ, kde můžou bejt za dalších 5 let. Nemluvě o tom, že za dva, tři roky může přijít kodek, kterej bude v tomhle naprostej game changer. Blu-ray v roce 2010 a teď je uplně jiná pozice. Ty rozdíly se pomalu začnou stírat, a ne že ne. Já chápu pointu tohoto článku tak, že BR se kvalitou ještě dlouho nic nevyrovná, ale internet tu hlavní výhodu pomalu ale jistě stírá. Ano, tu stejnou kvalitu jako placky si jen tak člověk domů nestáhne, ale naprostá většina bude do budoucna čím dál víc volit menší kvalitu ale větší pohodlí a dostupnost.

BR mělo ambice nahradit na trhu domácích nosičů DVD a stát se standardem, kterej bude mít doma každej. Dneska stojí BR přehrávač necelý dva tisíce a nový filmy stojí při releasu už kolem 15ti dolarů. Pár měsíců potom spadnou na deset a dál padají třeba až k 5ti dolarům nebo dvou stovkám u nás. A stala se z toho masová záležitost? Nestala. Placky budou v budoucnu přesně ve stejný pozici jak psal imf. To srovnání s vinylem se mi moc líbí a je imho pravdivý.

Exkluzivní prémiová kvalita, kterou budou při životě držet fajnšmekři a sběratelé. Zbytek se bude na filmy dívat jinak a je jenom na distributorech aby přišli na něco, co lidí odnaučí pirátit. A argument s USA neberu. Napster tam před pár rokama byl naprosto na vrcholu a hudba se stahovala stejně jako v Evropě a ve světě. Pak přišlo Itunes, Spotify a další, a dneska už prostě není tak pohodlný a výhodný hudbu pirátit. Čili vítězství placenýho obsahu. Co se filmů týče, tak všechno komplet změnil Netflix.

Placky umírají kadžým rokem víc a víc. Stčkovou srovnání, kdy argumentuje že si každým rokem ukrajují větší a větší koláč z dvd rybníčku je absurdní. DVD neumírají kvůli BR, ale právě kvůli v době vrcholu DVD nedostupnýmu vysokorychlostnímu internetu a netflixu a jiným. Prodejnost nosičů a výdělky z toho každým rokem velkým tempem klesají a při současným tempu je velmi těžko představitelný, že za 5 let tu BR bude jako hlavní mainstreamovej způsob koukání na filmy.
272755
Já rozumím oboum táborům, ale hlavně stčko zapomíná (imho) na jednu věc. Nikdo tu netvrdí, že za dva roky bude ten datovej tok takovej, jakej říkáš. Vem si, jakým vývojem prošli sítě a internet za posledních 10 let. A teď si představ, kde můžou bejt za dalších 5 let. Nemluvě o tom, že za dva, tři roky může přijít kodek, kterej bude v tomhle naprostej game changer. Blu-ray v roce 2010 a teď je uplně jiná pozice. Ty rozdíly se pomalu začnou stírat, a ne že ne. Já chápu pointu tohoto článku tak, že BR se kvalitou ještě dlouho nic nevyrovná, ale internet tu hlavní výhodu pomalu ale jistě stírá. Ano, tu stejnou kvalitu jako placky si jen tak člověk domů nestáhne, ale naprostá většina bude do budoucna čím dál víc volit menší kvalitu ale větší pohodlí a dostupnost. BR mělo ambice nahradit na trhu domácích nosičů DVD a stát se standardem, kterej bude mít doma každej. Dneska stojí BR přehrávač necelý dva tisíce a nový filmy stojí při releasu už kolem 15ti dolarů. Pár měsíců potom spadnou na deset a dál padají třeba až k 5ti dolarům nebo dvou stovkám u nás. A stala se z toho masová záležitost? Nestala. Placky budou v budoucnu přesně ve stejný pozici jak psal imf. To srovnání s vinylem se mi moc líbí a je imho pravdivý. Exkluzivní prémiová kvalita, kterou budou při životě držet fajnšmekři a sběratelé. Zbytek se bude na filmy dívat jinak a je jenom na distributorech aby přišli na něco, co lidí odnaučí pirátit. A argument s USA neberu. Napster tam před pár rokama byl naprosto na vrcholu a hudba se stahovala stejně jako v Evropě a ve světě. Pak přišlo Itunes, Spotify a další, a dneska už prostě není tak pohodlný a výhodný hudbu pirátit. Čili vítězství placenýho obsahu. Co se filmů týče, tak všechno komplet změnil Netflix. Placky umírají kadžým rokem víc a víc. Stčkovou srovnání, kdy argumentuje že si každým rokem ukrajují větší a větší koláč z dvd rybníčku je absurdní. DVD neumírají kvůli BR, ale právě kvůli v době vrcholu DVD nedostupnýmu vysokorychlostnímu internetu a netflixu a jiným. Prodejnost nosičů a výdělky z toho každým rokem velkým tempem klesají a při současným tempu je velmi těžko představitelný, že za 5 let tu BR bude jako hlavní mainstreamovej způsob koukání na filmy.
0 0
reagovat
Mno ale já se bavím pouze o obyčejném stahování, stažení celého BD filmu na disk, toť vše (každý rychlostně dle možností svého internetu), na to nepotřebuješ žádný extra datový toky, prostě běžný download, akorát místo torrentu stahuješ originální film, který se stahovat vyplatí (díky nižší ceně oproti přepáleným cenám BD krabic).
Mimo to, taky neznám nároky na datové toky, ale třeba online hraní bude určitě náročnější a jak se vesele paří všude možně i v ČR :) - mimochodem v ČR na tom nejsme s rychlostí internetu vůbec špatně, kdo trochu paří po netu, tak určitě zažil lagy u hráčů v zemích, kde by to nečekal ..i když se tak bavím s lidma, co mají za net, tak často mají horší než já (Anglie, Francie, Itálie, Čína .. atd.) a to nemám kdovíco (12/10Mbit).
272751
Mno ale já se bavím pouze o obyčejném stahování, stažení celého BD filmu na disk, toť vše (každý rychlostně dle možností svého internetu), na to nepotřebuješ žádný extra datový toky, prostě běžný download, akorát místo torrentu stahuješ originální film, který se stahovat vyplatí (díky nižší ceně oproti přepáleným cenám BD krabic). Mimo to, taky neznám nároky na datové toky, ale třeba online hraní bude určitě náročnější a jak se vesele paří všude možně i v ČR :) - mimochodem v ČR na tom nejsme s rychlostí internetu vůbec špatně, kdo trochu paří po netu, tak určitě zažil lagy u hráčů v zemích, kde by to nečekal ..i když se tak bavím s lidma, co mají za net, tak často mají horší než já (Anglie, Francie, Itálie, Čína .. atd.) a to nemám kdovíco (12/10Mbit).
0 0
reagovat
HLVB - jj, ja ti rozumim. tim se ale dostavame k tomu, co se tu uz resi dost dlouho - jak se s tim vyporadaj internetovy provideri. vim, ze se bavime o vzdaleny budoucnosti, ale stejne. zkus si predstavit, ze se v jednom panelaku rozhodne treba patnact rodin pustit legalne film pres VoD ve FullHD nebo nedej boze ve 4k (HFR 3D 7.1 :D ... kdyz uz, vid :D). Do toho beznej traffic, nejaky ty torrentaci a najednou ti jeden barak potrebuje "usat" treba 400GB za hodinu. Do toho treba IPTV a tuny cloudovejch reseni... Ja vazne nevim, jaky zatizitelnosti maj nejmodernejsi opticky site, ale nekde ten limit bejt musi a cloudova a VoD budoucnost ho imo bude dost skadlit :-) (ja se pohybuju v ciste teoreticky rovine, ale fakt by me zajimalo, jak je tohle douhodobe utahnutelny...)
272746
HLVB - jj, ja ti rozumim. tim se ale dostavame k tomu, co se tu uz resi dost dlouho - jak se s tim vyporadaj internetovy provideri. vim, ze se bavime o vzdaleny budoucnosti, ale stejne. zkus si predstavit, ze se v jednom panelaku rozhodne treba patnact rodin pustit legalne film pres VoD ve FullHD nebo nedej boze ve 4k (HFR 3D 7.1 :D ... kdyz uz, vid :D). Do toho beznej traffic, nejaky ty torrentaci a najednou ti jeden barak potrebuje "usat" treba 400GB za hodinu. Do toho treba IPTV a tuny cloudovejch reseni... Ja vazne nevim, jaky zatizitelnosti maj nejmodernejsi opticky site, ale nekde ten limit bejt musi a cloudova a VoD budoucnost ho imo bude dost skadlit :-) (ja se pohybuju v ciste teoreticky rovine, ale fakt by me zajimalo, jak je tohle douhodobe utahnutelny...)
0 0
reagovat

st

Tak jasně, stáhnout si celé BD na disk, pak už si s tím každý může dělat co chce. Myslím, že DRM snad nebude mít teď ani PS4 a X1, to by nebyl problém.

V budoucnu můžou mít i TV v sobě SSDčka nebo nějakou verzi nand paměti, to je jedno, zkrátka nějaký disk interní (samozřejmě rozšiřitelný externě) a zatím co se budeš na něco dívat, bude se ti stahovat film 1:1 v plné kvalitě jakoby jsi koupil BD, třeba ..
272747
Tak jasně, stáhnout si celé BD na disk, pak už si s tím každý může dělat co chce. Myslím, že DRM snad nebude mít teď ani PS4 a X1, to by nebyl problém. V budoucnu můžou mít i TV v sobě SSDčka nebo nějakou verzi nand paměti, to je jedno, zkrátka nějaký disk interní (samozřejmě rozšiřitelný externě) a zatím co se budeš na něco dívat, bude se ti stahovat film 1:1 v plné kvalitě jakoby jsi koupil BD, třeba ..
st
0 0
reagovat
"z ruska nebo ciny, ktery jsi videl na novinkach, rozhodne neznamena, ze to jsou minimalni problemy. coz ti potvrdi kazdej ridic. nevim, odkud ses, cim jezdis a co delas"

Hele sorry, ač tu vystupuju jako poměrně velkej hulvát, tak týhle konfrontační debaty se účastnit opravdu nebudu. Slíbil jsem, že budu hodnej a tyhle povýšenecký kecy bych asi slušně reagovat nemoh...
272745
"z ruska nebo ciny, ktery jsi videl na novinkach, rozhodne neznamena, ze to jsou minimalni problemy. coz ti potvrdi kazdej ridic. nevim, odkud ses, cim jezdis a co delas" Hele sorry, ač tu vystupuju jako poměrně velkej hulvát, tak týhle konfrontační debaty se účastnit opravdu nebudu. Slíbil jsem, že budu hodnej a tyhle povýšenecký kecy bych asi slušně reagovat nemoh...
0 0
reagovat
"budouci potencialni HD nahradou Blu-ray"? co to je? jako ze si poskytovatele obsahu reknou "BD uz je niche market, pojdme masam poskytnout lepsi kvalitu nez doposud?". to al prece nejde. problem VoD je v tom, ze nejvetsi distribuce stojej na starejch kodecich. kdyby se zacal pouzivat HEVC, pak bychom se mozna mohli zacit bavit o siroky dostupnosti videa kvalitativne srovnatelnyho s BD (ale porad to bude pravdepodobne mit horsi zvuk). ted to ale mozny neni. a jelikoz by se na HEVC musel obmenovat hardware na strane uzivatele, tak to jeste dlooooooohou mozny nebude (nez se HEVC stane standardem, tak rok potrva, nez se zacne objevovat prvni HW, mozna rok a pul, nez na nej prejdou velky distribuce jako netflix ... fíííí, to uz ani nikdo nehada, nez lojzove jako topfun a dalsi prckove, to uz vubec ... a najednou jses deset let daleko a porad nebude masove rozsirena VoD kvalitativne srovnatelna s BD - rikam masove, ze existovat bude, je jasny, ostatne uz ted sony spustilo svuj 4k service. nekoukal jsem na technicky specifikace, mam to schovany v pocketu, ale neni to masova zalezitost a silene dlouho nebude.. navic u sony je ten prusvih, ze oni, tusim, pouzivaj jinej standard nez HEVC, tudiz ani nepozenou vpred vetsi hrace prave jako netflix a jemu podobni).
HLVB - jako ze by byly ke stazeni komplet obrazy celyho disku? ... je to alternativa, ale imo by to bylo pro uzivatele moc komplikovany (a asi by byly problemy s ochranama ... precejen digitalne distribuovany soubory vetsinou mivaj nejaky drm, pohybuju, ze by ti nekdo nabidl ke stazeni plnohodnotnou kopii BD bez ochran)

(a k tomu ot, reknu to takhle. z poslednich ctyr cest po jizni spojce jsem ji trikrat CELOU prostal. to je nejakejch patnact kilaku. ze dvou po liberecky a magistrale dve. cely. po praze jezdim denne vsude mozne i nemozne a dopravni problemy tady rozhodne nejsou minimalni. ze to neni horsi nez obrazky kilometrovejch front z ruska nebo ciny, ktery jsi videl na novinkach, rozhodne neznamena, ze to jsou minimalni problemy. coz ti potvrdi kazdej ridic. nevim, odkud ses, cim jezdis a co delas, ale placas nesmysly...a je to reakce na srovnani propustnosti internetu s dopravni propustnosti. ten problem je stejnej. kdyz jedes v pet rano, je silnice relativne volna. kdyz v osm, stojis. kdyz zatezujou linky uzivatele beznym brouzdanim, slape to vsem rychle. kdyz se zacnou linky protezovat tisicinasobne vic, docela jiste to prinese problemy ... a linky se imo nemodernizujou tak casto, ne? )
272744
"budouci potencialni HD nahradou Blu-ray"? co to je? jako ze si poskytovatele obsahu reknou "BD uz je niche market, pojdme masam poskytnout lepsi kvalitu nez doposud?". to al prece nejde. problem VoD je v tom, ze nejvetsi distribuce stojej na starejch kodecich. kdyby se zacal pouzivat HEVC, pak bychom se mozna mohli zacit bavit o siroky dostupnosti videa kvalitativne srovnatelnyho s BD (ale porad to bude pravdepodobne mit horsi zvuk). ted to ale mozny neni. a jelikoz by se na HEVC musel obmenovat hardware na strane uzivatele, tak to jeste dlooooooohou mozny nebude (nez se HEVC stane standardem, tak rok potrva, nez se zacne objevovat prvni HW, mozna rok a pul, nez na nej prejdou velky distribuce jako netflix ... fíííí, to uz ani nikdo nehada, nez lojzove jako topfun a dalsi prckove, to uz vubec ... a najednou jses deset let daleko a porad nebude masove rozsirena VoD kvalitativne srovnatelna s BD - rikam masove, ze existovat bude, je jasny, ostatne uz ted sony spustilo svuj 4k service. nekoukal jsem na technicky specifikace, mam to schovany v pocketu, ale neni to masova zalezitost a silene dlouho nebude.. navic u sony je ten prusvih, ze oni, tusim, pouzivaj jinej standard nez HEVC, tudiz ani nepozenou vpred vetsi hrace prave jako netflix a jemu podobni). HLVB - jako ze by byly ke stazeni komplet obrazy celyho disku? ... je to alternativa, ale imo by to bylo pro uzivatele moc komplikovany (a asi by byly problemy s ochranama ... precejen digitalne distribuovany soubory vetsinou mivaj nejaky drm, pohybuju, ze by ti nekdo nabidl ke stazeni plnohodnotnou kopii BD bez ochran) (a k tomu ot, reknu to takhle. z poslednich ctyr cest po jizni spojce jsem ji trikrat CELOU prostal. to je nejakejch patnact kilaku. ze dvou po liberecky a magistrale dve. cely. po praze jezdim denne vsude mozne i nemozne a dopravni problemy tady rozhodne nejsou minimalni. ze to neni horsi nez obrazky kilometrovejch front z ruska nebo ciny, ktery jsi videl na novinkach, rozhodne neznamena, ze to jsou minimalni problemy. coz ti potvrdi kazdej ridic. nevim, odkud ses, cim jezdis a co delas, ale placas nesmysly...a je to reakce na srovnani propustnosti internetu s dopravni propustnosti. ten problem je stejnej. kdyz jedes v pet rano, je silnice relativne volna. kdyz v osm, stojis. kdyz zatezujou linky uzivatele beznym brouzdanim, slape to vsem rychle. kdyz se zacnou linky protezovat tisicinasobne vic, docela jiste to prinese problemy ... a linky se imo nemodernizujou tak casto, ne? )
0 0
reagovat

st39.6

Absolutně nechápu proč mi nadáváš. Ale to je jedno. A ano řikám to naprosto s klidem. V ČR obecně a v Praze co se týká srovnání ostatních hlavních měst jsou problémy s dopravní propustností minimální...

A proč by se proboha v tomhle nemohly srovnávat songy a filmy? Kdysi trvalo stáhnout něco hudebního stejně teď jako film.

Jinak mě hrozně baví ta tvoje rétorika "jste všichni hrozný kreténi, já tomu rozumím nejlíp.":)

A jestli srovnáváš kvalitu současných webripu s budoucí potenciální kvalitou HD náhradou Blu-Ray, to už škoda slov. :D
272741
Absolutně nechápu proč mi nadáváš. Ale to je jedno. A ano řikám to naprosto s klidem. V ČR obecně a v Praze co se týká srovnání ostatních hlavních měst jsou problémy s dopravní propustností minimální... A proč by se proboha v tomhle nemohly srovnávat songy a filmy? Kdysi trvalo stáhnout něco hudebního stejně teď jako film. Jinak mě hrozně baví ta tvoje rétorika "jste všichni hrozný kreténi, já tomu rozumím nejlíp."*:)* A jestli srovnáváš kvalitu současných webripu s budoucí potenciální kvalitou HD náhradou Blu-Ray, to už škoda slov. *:D*
st39.6
0 0
reagovat

st

a proč? Udělal by se rip z filmu, co máš na disku. Teda pokud pod pojmem digitální distribuce rozumíme i to, že si film (45GB) místo kupovaní na placce, jednoduše stáhnu přes internet na disk.

a film/hudbu nesrovnávám, jen reaguju na Tonyho.
272740
a proč? Udělal by se rip z filmu, co máš na disku. Teda pokud pod pojmem digitální distribuce rozumíme i to, že si film (45GB) místo kupovaní na placce, jednoduše stáhnu přes internet na disk. a film/hudbu nesrovnávám, jen reaguju na Tonyho.
st
0 0
reagovat
proboha prestante srovnavat filmovou a hudebni distribuci nebo konzumaci, to je mimozni az hanba

tony - ano (a jestli chces rict, ze pokud je doprava nekde jeste horsi, tak je ta tuzemska vlastne v poradku, jsi bud uplne blbej, nebo uplne blbej)

btw vsichni tu furt mluvite o BD ripech a jak jsou v pohode. Ale digitalni distribuce je kvalitativne podstatne niz, to jednak, druhak kdyby "zaniknul blu-ray", tak by nelegalni cestou - a co si budeme povidat, stejne ji vzdycky bude vetsina z vas preferovat - byly sehnatelny jen web-ripy. jak neco takovyho vypada a zni, se muzete presvedcit uz ted.

hrozne
272739
proboha prestante srovnavat filmovou a hudebni distribuci nebo konzumaci, to je mimozni az hanba tony - ano (a jestli chces rict, ze pokud je doprava nekde jeste horsi, tak je ta tuzemska vlastne v poradku, jsi bud uplne blbej, nebo uplne blbej) btw vsichni tu furt mluvite o BD ripech a jak jsou v pohode. Ale digitalni distribuce je kvalitativne podstatne niz, to jednak, druhak kdyby "zaniknul blu-ray", tak by nelegalni cestou - a co si budeme povidat, stejne ji vzdycky bude vetsina z vas preferovat - byly sehnatelny jen web-ripy. jak neco takovyho vypada a zni, se muzete presvedcit uz ted. hrozne
0 0
reagovat

Mildík

Já taky samozřejmě dávám obsah CD do PC a mobilu, ale raději mám FLAC než MP3 :-D Doma si to ale chci poustit z disku. Nemyslím si ale, že vzhledem k našemu malýmu trhu to lidi budou přez internet kupovat, ale budou zdarma stahovat. Jo kdyby stál ten film 50 Kč tak bych si ho za peníze stáhnul. Vzpomeňme na éru DVD v trafice. Jenže to je podle mě úplný znehodnocení. Když už mám ale platit 500/600 Kč za film (nebo i míň na Amazonu), chci mít krabičku a kdyžtak si to hodit na externí HDD nebo do PC.
272737
Já taky samozřejmě dávám obsah CD do PC a mobilu, ale raději mám FLAC než MP3 :-D Doma si to ale chci poustit z disku. Nemyslím si ale, že vzhledem k našemu malýmu trhu to lidi budou přez internet kupovat, ale budou zdarma stahovat. Jo kdyby stál ten film 50 Kč tak bych si ho za peníze stáhnul. Vzpomeňme na éru DVD v trafice. Jenže to je podle mě úplný znehodnocení. Když už mám ale platit 500/600 Kč za film (nebo i míň na Amazonu), chci mít krabičku a kdyžtak si to hodit na externí HDD nebo do PC.
Mildík
0 0
reagovat

Tony

To vidíš jednoduše. Psal jsem, že slušný bd rip je ok (taky záleží na čem to pouštíš, pokud máš slušnou plazmu, tak 10gb rip je lepší, než origo na lcdčku a pořád je to o dost kvalitnější než rozplizlé vyblité kino). A u písniček je to trošku jiné, tam opravdu mp3 je tragedie, tam to chce aspoň 320kbps, ale i to je ve srovnání s flacem nic. Samozřejmě tu taky záleží na čem to pouštíš, na empétrosce za litr nebo na mobilu je to jedno.
272736
To vidíš jednoduše. Psal jsem, že slušný bd rip je ok (taky záleží na čem to pouštíš, pokud máš slušnou plazmu, tak 10gb rip je lepší, než origo na lcdčku a pořád je to o dost kvalitnější než rozplizlé vyblité kino). A u písniček je to trošku jiné, tam opravdu mp3 je tragedie, tam to chce aspoň 320kbps, ale i to je ve srovnání s flacem nic. Samozřejmě tu taky záleží na čem to pouštíš, na empétrosce za litr nebo na mobilu je to jedno.
Tony
0 0
reagovat

HLVB

Chápu to tak, že se ohrnuješ nad mp3, ale zároveň s tím vzývat v jednom příspěvku ripy filmů, to chce pořádný koule. :D
272733
Chápu to tak, že se ohrnuješ nad mp3, ale zároveň s tím vzývat v jednom příspěvku ripy filmů, to chce pořádný koule. *:D*
HLVB
0 0
reagovat
Já chápu obě strany. To, že něco držím v ruce, ale stejně jako dřív u her, tak i u filmů už je mi to dávno jedno. Teď mám MMC s externím diskem, přes AVR do kina a plazmy a luxus. cca 10+ GB rip je co se týče kvality ok.. Viděl jsem i 1:1 45GB filmy ke stažení.
Nějaké skladování krabiček, drbání se s měněním disků apod. Jen zmáčknu párkrát tlačítko na ovladači, ze seznamu si vyberu na co se chci dívat a zhasnout světla prosím.

BD by ještě mohl možná zažít menší evoluci v podobě flešek, časem to všechno převálcuje digitál, bohužel, člověk by měl mít na výběr.

Mildík: mp3 fuuuuj, jedině flac :)
272734
Já chápu obě strany. To, že něco držím v ruce, ale stejně jako dřív u her, tak i u filmů už je mi to dávno jedno. Teď mám MMC s externím diskem, přes AVR do kina a plazmy a luxus. cca 10+ GB rip je co se týče kvality ok.. Viděl jsem i 1:1 45GB filmy ke stažení. Nějaké skladování krabiček, drbání se s měněním disků apod. Jen zmáčknu párkrát tlačítko na ovladači, ze seznamu si vyberu na co se chci dívat a zhasnout světla prosím. BD by ještě mohl možná zažít menší evoluci v podobě flešek, časem to všechno převálcuje digitál, bohužel, člověk by měl mít na výběr. Mildík: mp3 fuuuuj, jedině flac :)
0 0
reagovat

SAURON666

Jak si pouštíš hudbu? Pochybuju, že chodiš po městě s kazetovým přehrávačem, nebo s diskmanem... Ano, dřív to tak bylo. Každý z nás vyrůstal na kazetách a časem se přešlo na CD-čka... Pamatuju si doby, kdy mi strejda přivezl z USA Diskman, no to bylo něco... !

Dneska? MP3 - bez vyjímky... A nikdo proti tomu neřekne ani popel... jasně, CD-čka nevymizela, ale jaké je jejich využití? Já když si koupím CD, tak první co dělám je, že si ho převedu do MP3. Kazety postupně zmizely, za chvli zmizí i samotná CD a přejde se v hudbě na digitální distribuci (na západ od nás už to tak dávno je, mluvím o našem trhu).

Tohle samé čeká filmy. Krabičky jsou pěkné a vždycky tu pro ně bude místo, ale v dnešní době člověk chce dostat to, o co mu jde a to nejlpe rychle. Když si mám vybrat jestli budu muset jít vytáhnout nějakou krabici, vyndat disk, zandat do přehravače, povinně shlédnout reklamy, trailery, probrouzdat se menu, nastavit tak jak chci a pak až pustit... Tak to raději fandím digitální distribuci...

A co se týče krabiček? Z toho sem už nějako vyrostl, všechna DVD mám ve skříni a vystavovat je mě nějako neláká...

Jednou na to taky přijdeš ;)
272727
Jak si pouštíš hudbu? Pochybuju, že chodiš po městě s kazetovým přehrávačem, nebo s diskmanem... Ano, dřív to tak bylo. Každý z nás vyrůstal na kazetách a časem se přešlo na CD-čka... Pamatuju si doby, kdy mi strejda přivezl z USA Diskman, no to bylo něco... ! Dneska? MP3 - bez vyjímky... A nikdo proti tomu neřekne ani popel... jasně, CD-čka nevymizela, ale jaké je jejich využití? Já když si koupím CD, tak první co dělám je, že si ho převedu do MP3. Kazety postupně zmizely, za chvli zmizí i samotná CD a přejde se v hudbě na digitální distribuci (na západ od nás už to tak dávno je, mluvím o našem trhu). Tohle samé čeká filmy. Krabičky jsou pěkné a vždycky tu pro ně bude místo, ale v dnešní době člověk chce dostat to, o co mu jde a to nejlpe rychle. Když si mám vybrat jestli budu muset jít vytáhnout nějakou krabici, vyndat disk, zandat do přehravače, povinně shlédnout reklamy, trailery, probrouzdat se menu, nastavit tak jak chci a pak až pustit... Tak to raději fandím digitální distribuci... A co se týče krabiček? Z toho sem už nějako vyrostl, všechna DVD mám ve skříni a vystavovat je mě nějako neláká... Jednou na to taky přijdeš *;)*
SAURON666
0 0
reagovat

Odpůrci disků

Nechápu zastánce digitální distribuce. Copak nechcete mít na poličce nádherný edice? Chcete přicházet o obřad vkládání disku do domácího kina? Běžte do háje a neříkejte si filmový fandové. Názor že Blu-ray dlouho nevydrží mi připadá mimo. CD taky pořád existuje. Jasně že ho nezačaruju a nevrazím do mobilu, ale k čemu by mi byla digitální distribuce? Dneska se dá stáhnout jakákoli hudba a filmy v nejvyšší kvalitě. (Nemám na mysli nějaký smrsknutý MP3 a MKV, ale prostě kompletní obsah disku.) Proč to ve většině případů nedělám? Právě proto, že to chci vlastnit a chci skutečnou věc a ne virtuální. To je přece hlavní smysl všeho.
272723
Nechápu zastánce digitální distribuce. Copak nechcete mít na poličce nádherný edice? Chcete přicházet o obřad vkládání disku do domácího kina? Běžte do háje a neříkejte si filmový fandové. Názor že Blu-ray dlouho nevydrží mi připadá mimo. CD taky pořád existuje. Jasně že ho nezačaruju a nevrazím do mobilu, ale k čemu by mi byla digitální distribuce? Dneska se dá stáhnout jakákoli hudba a filmy v nejvyšší kvalitě. (Nemám na mysli nějaký smrsknutý MP3 a MKV, ale prostě kompletní obsah disku.) Proč to ve většině případů nedělám? Právě proto, že to chci vlastnit a chci skutečnou věc a ne virtuální. To je přece hlavní smysl všeho.
Odpůrci disků
0 0
reagovat
Já chci placku, nejlépe nějakou limitku, takže mě digitální distribuce moc nezajímá, ale chápu, že to jde trochu do kopru...
272720
Já chci placku, nejlépe nějakou limitku, takže mě digitální distribuce moc nezajímá, ale chápu, že to jde trochu do kopru...
0 0
reagovat

st

Byl jsi někdy autem za hranicema? Tím nemyslím Afriku, Sibiř nebo tak...

Gonzi
Ale to rozhodně nebyl problém technických možností, ale monopolu Telecomu.
272707
Byl jsi někdy autem za hranicema? Tím nemyslím Afriku, Sibiř nebo tak... Gonzi Ale to rozhodně nebyl problém technických možností, ale monopolu Telecomu.
st
0 0
reagovat
ne, problem s dopravni propustnosti u nas vubec neni ... ani trosku. ani trosku
272704
ne, problem s dopravni propustnosti u nas vubec neni ... ani trosku. ani trosku
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se