Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pokání: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
:D Pokiaľ vidíš niečo takéto, tak se nečudujem, že nachádzaš zmysel v každučkom zábere Pokánia. A s touto podpásovkou sa pre dnešok lúčim. ;)
78304
*:D* Pokiaľ vidíš niečo takéto, tak se nečudujem, že nachádzaš zmysel v každučkom zábere Pokánia. A s touto podpásovkou sa pre dnešok lúčim. *;)*
0 0
reagovat
duro: Ehm, když Aragorn sedí u Poníka, tak před kamerou někdo přejde a je tam to střihový přiblížení, co Spielberg aplikoval na Scheidera sedícího na lavičce (a pravděpodobně ho použilo x lidí v jinejch filmech). Je to hrozná kravina, ale nějak jsem si na to vzpomněl. Člověk už tam při tolikátým shlédnutí hledá věci, co tam nejsou :D
78303
duro: Ehm, když Aragorn sedí u Poníka, tak před kamerou někdo přejde a je tam to střihový přiblížení, co Spielberg aplikoval na Scheidera sedícího na lavičce (a pravděpodobně ho použilo x lidí v jinejch filmech). Je to hrozná kravina, ale nějak jsem si na to vzpomněl. Člověk už tam při tolikátým shlédnutí hledá věci, co tam nejsou *:D*
0 0
reagovat
Karel: Na Čeľuste? Kde??? Niekto tam má "divnej klobouk"? :D (Bad Hat, Harry... atd.)
78302
Karel: Na Čeľuste? Kde??? Niekto tam má "divnej klobouk"? *:D* (Bad Hat, Harry... atd.)
0 0
reagovat
Natascha: Vidíš to dobre, argumentuješ fajn. Môj emocionálny nezáujem je asi spôsobený tým, že ja k naozajstnému pokániu potrebujem vidieť De Nira, ako vlečie sieť plnú pancierov, prilbíc a mečov po skalách popri vodopáde v juhoamerickej džungli. Ženský a chlapský spôsob pokánia. Niekto sa týra psychicky celý život, niekto fyzicky pár dní - a potom začne reálne konať.

Ale to už sa dostávame k tomu, že sa mi to nepáčilo preto, že postavy nekonali podľa mojich predstáv, a to som rozhodne nechcel povedať. Proste vojnová časť je WTF a záver som čakal silnejší.
78301
Natascha: Vidíš to dobre, argumentuješ fajn. Môj emocionálny nezáujem je asi spôsobený tým, že ja k naozajstnému pokániu potrebujem vidieť De Nira, ako vlečie sieť plnú pancierov, prilbíc a mečov po skalách popri vodopáde v juhoamerickej džungli. Ženský a chlapský spôsob pokánia. Niekto sa týra psychicky celý život, niekto fyzicky pár dní - a potom začne reálne konať. Ale to už sa dostávame k tomu, že sa mi to nepáčilo preto, že postavy nekonali podľa mojich predstáv, a to som rozhodne nechcel povedať. Proste vojnová časť je WTF a záver som čakal silnejší.
0 0
reagovat
Natascha: Ještě jsi na tom dobře. Já dneska našel ve Společenstvu prstenu odkaz na Čelisti :D

*SPOILER*
Scéna u Cecílie je maximálně divná a ještě končí tou sweet líbačkou za oknem. Hrozně mazaná věc...
78300
Natascha: Ještě jsi na tom dobře. Já dneska našel ve Společenstvu prstenu odkaz na Čelisti *:D* *SPOILER* Scéna u Cecílie je maximálně divná a ještě končí tou sweet líbačkou za oknem. Hrozně mazaná věc...
0 0
reagovat
duro: Tak to jí na to budoucí druhé shlédnutí hlavně přizvi. Abys pak najednou nezačal hlásat, že ses zmýlil a je to super film. Mohla by tě třeba... zabanovat :)
78298
duro: Tak to jí na to budoucí druhé shlédnutí hlavně přizvi. Abys pak najednou nezačal hlásat, že ses zmýlil a je to super film. Mohla by tě třeba... zabanovat :)
0 0
reagovat
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
S hraním na pláži a domkem souhlasím, to si mohl Wright odpustit. Ale mě jinak mi ten konec nepřišel jen jako "napsala jsem o tom knížku". Pokání je o tom, že někdo dobrovolně trpí za špatné věci, které udělal. A právě fakt, že si představovala (a sepsala) jejich společný život, je psychickým týráním sebe sama jako viníka toho, že k tomu všemu nedošlo. Pak je třeba pochopitelné, proč je scéna u Cecilie doma trochu divná. Pro ni to byl jakoby rozhodující okamžik, kdy jí hypoteticky mohlo být odpuštěno, ale evidentně si to nedokázala věrohodně představit. Ale to už tam možná vidím to, co tam vlastně není;)
78297
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER S hraním na pláži a domkem souhlasím, to si mohl Wright odpustit. Ale mě jinak mi ten konec nepřišel jen jako "napsala jsem o tom knížku". Pokání je o tom, že někdo dobrovolně trpí za špatné věci, které udělal. A právě fakt, že si představovala (a sepsala) jejich společný život, je psychickým týráním sebe sama jako viníka toho, že k tomu všemu nedošlo. Pak je třeba pochopitelné, proč je scéna u Cecilie doma trochu divná. Pro ni to byl jakoby rozhodující okamžik, kdy jí hypoteticky mohlo být odpuštěno, ale evidentně si to nedokázala věrohodně představit. Ale to už tam možná vidím to, co tam vlastně není*;)*
0 0
reagovat
Karel: Ja sa s mojou sedmičkou dokonale zhodujem s mojou vlastnou užívateľkou, ktorá práve spí tu vedľa mňa na gauči, takže v tomto ohľade je to v poriadku... 8)

Uvidím, možno na DVD. Kino už určite nie. Čaká ma Asterix, Sweeney, Yuma... tento mesiac toho bude dosť.
78296
Karel: Ja sa s mojou sedmičkou dokonale zhodujem s mojou vlastnou užívateľkou, ktorá práve spí tu vedľa mňa na gauči, takže v tomto ohľade je to v poriadku... *8)* Uvidím, možno na DVD. Kino už určite nie. Čaká ma Asterix, Sweeney, Yuma... tento mesiac toho bude dosť.
0 0
reagovat
duro: Já bych fakt loboval za to, že druhé shlédnutí může dost napravit (nehledě na to, že si s takovou dodatečnou devítkou šplhneš u nejmenované místní uživatelky :). Pýcha přece jenom jede v hodně klasickejch kolejích (čímž neříkám, že není boží ). Pokání je zvláštnější a tím si ho ve výsledku cením víc.
78294
duro: Já bych fakt loboval za to, že druhé shlédnutí může dost napravit (nehledě na to, že si s takovou dodatečnou devítkou šplhneš u nejmenované místní uživatelky :). Pýcha přece jenom jede v hodně klasickejch kolejích (čímž neříkám, že není boží ). Pokání je zvláštnější a tím si ho ve výsledku cením víc.
0 0
reagovat
Jasné, koniec škody napáchané v predchádzajúcej hodine čiastočne napravil, mnohé vysvetlil, ale... SPOILER: uzavrieť to spôsobom "no, tak som o tom napísala knihu" síce korešponduje s názvom filmu, je to isté vyústenie, ale pre mňa to určite nebola katarzia a zostal som sedieť s pocitom: "A to je akože všetko?" Záverečná scéna na pláži a v domčeku pri Doverských útesoch mala hrať na city. Na moje teda nie.

Pýcha a predsudok sa mi páčila neporovnateľne viac. To malo hlavu a pätu.
78292
Jasné, koniec škody napáchané v predchádzajúcej hodine čiastočne napravil, mnohé vysvetlil, ale... SPOILER: uzavrieť to spôsobom "no, tak som o tom napísala knihu" síce korešponduje s názvom filmu, je to isté vyústenie, ale pre mňa to určite nebola katarzia a zostal som sedieť s pocitom: "A to je akože všetko?" Záverečná scéna na pláži a v domčeku pri Doverských útesoch mala hrať na city. Na moje teda nie. Pýcha a predsudok sa mi páčila neporovnateľne viac. To malo hlavu a pätu.
0 0
reagovat

duro

Koukám, že jsi na to podobně jako já. Mně taky po prvním shlédnutí přišlo všechno od čtyřletýho skoku dál jako z jinýho filmu. A při scéně v bytě Keiry jsem si definitivně řekl WTF a s podivem hleděl vedle na Charlotte, že jako tohle je to oslavovaný Pokání. konec mě ale rozsekal stejně. A napodruhý a napotřetí už to ale byl naprosto ultimátní zážitek, takže máš ještě naději ;)

Toho Douglase jsem si všimnul. Docela čekám, co o tom napíše. Nejspíš z nás ze všech udělá debily :D
78293
Koukám, že jsi na to podobně jako já. Mně taky po prvním shlédnutí přišlo všechno od čtyřletýho skoku dál jako z jinýho filmu. A při scéně v bytě Keiry jsem si definitivně řekl WTF a s podivem hleděl vedle na Charlotte, že jako tohle je to oslavovaný Pokání. konec mě ale rozsekal stejně. A napodruhý a napotřetí už to ale byl naprosto ultimátní zážitek, takže máš ještě naději ;) Toho Douglase jsem si všimnul. Docela čekám, co o tom napíše. Nejspíš z nás ze všech udělá debily *:D*
duro
0 0
reagovat
duro: K tomu konci - podle mně je ta katarze velmi silná, vždyť vlastně tomu názvu filmu dává smysl! Celou dobu jsem uvažovala, proč se vlastně jmenuje Pokání a na konci všechno, co se do té doby událo zacvakne do sebe.
Samozřejmě musím pochválit, kameru, hudbu, herce, vše báječné, ale přes tu fomální dokonalost mi přišlo, že z toho místy šel chlad. Kdyby se tedy nedostavil konec, který úplně změnil můj náhled na to, co se do té doby událo, tak bych šla s hodnocením asi dolů, takhle je to na 8/10.
t_gon: Až tohle přečteš budeš se jistě divit;)
78290
duro: K tomu konci - podle mně je ta katarze velmi silná, vždyť vlastně tomu názvu filmu dává smysl! Celou dobu jsem uvažovala, proč se vlastně jmenuje Pokání a na konci všechno, co se do té doby událo zacvakne do sebe. Samozřejmě musím pochválit, kameru, hudbu, herce, vše báječné, ale přes tu fomální dokonalost mi přišlo, že z toho místy šel chlad. Kdyby se tedy nedostavil konec, který úplně změnil můj náhled na to, co se do té doby událo, tak bych šla s hodnocením asi dolů, takhle je to na 8/10. t_gon: Až tohle přečteš budeš se jistě divit*;)*
0 0
reagovat
Nechcel som klasiku, polopatizmus a gýč. Chcel som, aby tá polovica scén vo filme, ktorá podľa mňa žiadny zmysel nedávala, nejaký dávala. 8) Karle, tie scény obhajuješ dobre, možno mi pri opakovanom pozretí budú dávať väčší zmysel, ale na prvý pokus mi skutočne pripadali ako z iného filmu...

Pozerám, že Douglas dal 2*.
78283
Nechcel som klasiku, polopatizmus a gýč. Chcel som, aby tá polovica scén vo filme, ktorá podľa mňa žiadny zmysel nedávala, nejaký dávala. *8)* Karle, tie scény obhajuješ dobre, možno mi pri opakovanom pozretí budú dávať väčší zmysel, ale na prvý pokus mi skutočne pripadali ako z iného filmu... Pozerám, že Douglas dal 2*.
0 0
reagovat
Celkovej poměrně svébytnej způsob natočení filmu je dle mě základní věc, která dělá z Pokání víc než melodramatickou kýčovitou selanku;)
78282
Celkovej poměrně svébytnej způsob natočení filmu je dle mě základní věc, která dělá z Pokání víc než melodramatickou kýčovitou selanku*;)*
0 0
reagovat
Jako, ze tomu vycitas neklasickou stavbu pribehu je mi divny. To bys chtel, aby to jeho podle sablony jako vsechny ostatni dramata? V Pokani nahlizis na kazdej osud zvlast a na konci ti to vykrystalizuje. Scena s vojakem vyvyji charakter Briony, Robbieho rostouci beznadej je zase zobrazena pochodem po plazi. Me to prislo vystaveny velice dobre, ale je pravda, ze po prvnim shlednuti jsem si to musel v hlave trochu srovnat. Clovek prece jenom ceka, ze to bude vedeny tak, jak si predstavujes ty.
78284
Jako, ze tomu vycitas neklasickou stavbu pribehu je mi divny. To bys chtel, aby to jeho podle sablony jako vsechny ostatni dramata? V Pokani nahlizis na kazdej osud zvlast a na konci ti to vykrystalizuje. Scena s vojakem vyvyji charakter Briony, Robbieho rostouci beznadej je zase zobrazena pochodem po plazi. Me to prislo vystaveny velice dobre, ale je pravda, ze po prvnim shlednuti jsem si to musel v hlave trochu srovnat. Clovek prece jenom ceka, ze to bude vedeny tak, jak si predstavujes ty.
0 0
reagovat
Aj samoúčelné, ale hlavne bezradné. Chvíľu to celkom zbytočne zobrazuje "hrôzy vojny" - načo?! Napríklad ten dialóg s umierajúcim francúzskym vojakom - WTF? Ako samostatná scéna pôsobivé, ale aký to malo zmysel v celkovom príbehu? A takých výjavov je tam viac. 40 minút na začiatku sa stavia jedna story (láska navzdory "triednym rozdielom", zločin, žiarlivosť, krivé obvinenie) a potom sa zrazu cca 85 minút rieši niečo, čo s tým súvisí len okrajovo. Keď chceli ten príbeh o láske a zločine skombinovať s vojnovým eposom, mali si pozrieť Príliš dlhé zásnuby.
78278
Aj samoúčelné, ale hlavne bezradné. Chvíľu to celkom zbytočne zobrazuje "hrôzy vojny" - načo?! Napríklad ten dialóg s umierajúcim francúzskym vojakom - WTF? Ako samostatná scéna pôsobivé, ale aký to malo zmysel v celkovom príbehu? A takých výjavov je tam viac. 40 minút na začiatku sa stavia jedna story (láska navzdory "triednym rozdielom", zločin, žiarlivosť, krivé obvinenie) a potom sa zrazu cca 85 minút rieši niečo, čo s tým súvisí len okrajovo. Keď chceli ten príbeh o láske a zločine skombinovať s vojnovým eposom, mali si pozrieť Príliš dlhé zásnuby.
0 0
reagovat

duro

Suhlasim s tebou do bodky. Az po ten stvorrocny skok je to genialny film, ale zvysok je jedno velke samoucelne WTF. U mna je to za 6/10.
78275
Suhlasim s tebou do bodky. Az po ten stvorrocny skok je to genialny film, ale zvysok je jedno velke samoucelne WTF. U mna je to za 6/10.
duro
0 0
reagovat
Asi jsem nenáročný divák a stačilo mi, že jsem to totálně nečekal ;)
78274
Asi jsem nenáročný divák a stačilo mi, že jsem to totálně nečekal ;)
0 0
reagovat
Prečo? Lebo je ti ich ľúto? Nie, čakal som, že sa tá love story uzavrie... inak. Možno som príliš klasik, ale na um mi zišiel Návrat do Cold Mountain, ktorý mal podobnú zápletku a tam sa mi koniec páčil.
78272
Prečo? Lebo je ti ich ľúto? Nie, čakal som, že sa tá love story uzavrie... inak. Možno som príliš klasik, ale na um mi zišiel Návrat do Cold Mountain, ktorý mal podobnú zápletku a tam sa mi koniec páčil.
0 0
reagovat
Hmmm... skutečná katarze to rozhodně je :))

Jinak bych se do nějaké debaty ani nepouštěl, protože by asi... stříkala krev a létaly kusy masa. Navíc jsem Charlotte slíbil, že budu lidem nadávat jenom veršovaně ;)
78267
Hmmm... skutečná katarze to rozhodně je *:))* Jinak bych se do nějaké debaty ani nepouštěl, protože by asi... stříkala krev a létaly kusy masa. Navíc jsem Charlotte slíbil, že budu lidem nadávat jenom veršovaně *;)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se