Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Harry Potter a Fénixův řád: Recenze

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek
Charlotte: tak bych si chtěl s někým vyměnit zážitky;)
37034
Charlotte: tak bych si chtěl s někým vyměnit zážitky*;)*
0 0
reagovat
Nestras... pod profilem je 1500 prispevku, tady je 500... ale zrejme co nevidet pridame profil sestyho filmu, at se to trochu roztrha... (nic neslibuju, tak se na me hned nevrhejte... ;)
37033
Nestras... pod profilem je 1500 prispevku, tady je 500... ale zrejme co nevidet pridame profil sestyho filmu, at se to trochu roztrha... (nic neslibuju, tak se na me hned nevrhejte... ;)
0 0
reagovat
Hele lidi nic proti, ale jako tyhle ujetý diskuze byste mohli řešit u obecný diskuze k HP profilu a ne u recenze. Člověk si přečte recku nebo uvidí film, chce se podívat na názory ostatních čtenářů a místo toho tady vidí spousty spoileroidních a nespoileroidních příspěvků o sedmé knížce. Mě ty příspěvky neva, ale tohle je recenze filmu.
37032
Hele lidi nic proti, ale jako tyhle ujetý diskuze byste mohli řešit u obecný diskuze k HP profilu a ne u recenze. Člověk si přečte recku nebo uvidí film, chce se podívat na názory ostatních čtenářů a místo toho tady vidí spousty spoileroidních a nespoileroidních příspěvků o sedmé knížce. Mě ty příspěvky neva, ale tohle je recenze filmu.
0 0
reagovat
Deathly Hallows-bez spoilerů...
Koupila jsem si anglickou verzi předevčírem na Ruzyni po příletu, na černém kontinentě se mi to sehnat nepodařilo, ani na černém trhu. Sedmička se slzami v očích dočtena a...teď bych si o tom potřebovala s někým povídat a nemůžu. Ta muka. Cruciatus :)

Gorecki: Podařilo se mi uniknout všem spoilerům, potvrdily se mi mé teorie a zejména od kapitoly 27 jsem ani nedýchala.
Přes nadšení z Yatesovy pětky bych dala přednost tomu, aby se sedmička nefilmovala vůbec. To magično je imho nepřevoditelné. I když vznikne dobrý film, rowlingovský filmový vesmír bude oproti knižním fantaziím placatý a osekaný. Ne, že bych neměla ke knihám J.K.R. výhrady, ale papír a tužka umí mocnější kouzla než drahé kamery, monstrózní triky, velkolepé kulisy a výborní herci.
Návrat do reality. Sedmička bude. Takže jen zbývá doufat, že to nezpackají. Zejména scénárista má před sebou herkulovský úkol.

K zajímavé diskusi o vnímání HP:
Pro jistý typ filmového diváka-nečtenáře je logické a oprávněné žádat, aby film byl samostojný, ale analyzovat a kritizovat potterovský svět "knížek pro děcka" prizmatem okleštěných filmových vyprávěnek a stýskat si nad tím, že "Voldemort si v létě bere dovolenou", to je hodně legrační. Rozesmálo mě to na čsfd i tady. Kritizovat? Samozřejmě ano. Ale na základě zkušenosti a znalosti. ;)
37031
Deathly Hallows-bez spoilerů... Koupila jsem si anglickou verzi předevčírem na Ruzyni po příletu, na černém kontinentě se mi to sehnat nepodařilo, ani na černém trhu. Sedmička se slzami v očích dočtena a...teď bych si o tom potřebovala s někým povídat a nemůžu. Ta muka. Cruciatus :) Gorecki: Podařilo se mi uniknout všem spoilerům, potvrdily se mi mé teorie a zejména od kapitoly 27 jsem ani nedýchala. Přes nadšení z Yatesovy pětky bych dala přednost tomu, aby se sedmička nefilmovala vůbec. To magično je imho nepřevoditelné. I když vznikne dobrý film, rowlingovský filmový vesmír bude oproti knižním fantaziím placatý a osekaný. Ne, že bych neměla ke knihám J.K.R. výhrady, ale papír a tužka umí mocnější kouzla než drahé kamery, monstrózní triky, velkolepé kulisy a výborní herci. Návrat do reality. Sedmička bude. Takže jen zbývá doufat, že to nezpackají. Zejména scénárista má před sebou herkulovský úkol. K zajímavé diskusi o vnímání HP: Pro jistý typ filmového diváka-nečtenáře je logické a oprávněné žádat, aby film byl samostojný, ale analyzovat a kritizovat potterovský svět "knížek pro děcka" prizmatem okleštěných filmových vyprávěnek a stýskat si nad tím, že "Voldemort si v létě bere dovolenou", to je hodně legrační. Rozesmálo mě to na čsfd i tady. Kritizovat? Samozřejmě ano. Ale na základě zkušenosti a znalosti. *;)*
0 0
reagovat
na dva diely to imho bude chciet rozdelit aj studio.. predsa len, z dvoch zarobia viac ako z jedneho, najma ked ma ist o posledny diel a zlata bana vyschne... takto by sme na tom "zarobili" vsetci.. (okrem Civala;)
37029
na dva diely to imho bude chciet rozdelit aj studio.. predsa len, z dvoch zarobia viac ako z jedneho, najma ked ma ist o posledny diel a zlata bana vyschne... takto by sme na tom "zarobili" vsetci.. (okrem Civala;)
0 0
reagovat
sohaj: No, jo! Vězně z Azkabanu jsem četl asi tak před třemi roky, takže pár souvislostí jsem už zapomněl.?)
37028
sohaj: No, jo! Vězně z Azkabanu jsem četl asi tak před třemi roky, takže pár souvislostí jsem už zapomněl.*?)*
0 0
reagovat

Spoilery

Jo sedmička bude skutečný oříšek pro filmaře. Tohle je úplně jiný díl než ty předešlé, které se víceméně odehrávají v Bradavicích a můžou si dovolit nějakou tu scénu vystřihnout. Tady něco vystřihnout by byla filmová sebevražda. Všechno by tam mělo být důkladně vysvětleno a popsáno: útěk z Kotle, pobyt v Grimmauldově náměstí, cesta na ministerstvo, Godrickův důl, zajetí a útěk, Dobby, útěk na drakovi (+nahlédnutí do Voldemortovy mysli), svolání Brumbálovy armády, Bitva o Bradavice, Snapeova mysálka :+, zničení sedmého viteálů a závěrečný duel. No a doto všudypřítomné emoce, zoufalství ... Zvláště ta scéna s těma Snapeovýma vzpomínkama mě dostala:+ Každopádně jak už tady bylo řečeno. Tohle na 2 h a 30 min prostě nejde. Čtyři hodiny jsou minimální stopáž, ale rozdělit to na dva díly se mi líbí víc. Konec prvního dílu by mohl být po útěku z Molfoyava statku.

aldebaran: Dobby ve trojce nebyl ani v knize:)
37027
Jo sedmička bude skutečný oříšek pro filmaře. Tohle je úplně jiný díl než ty předešlé, které se víceméně odehrávají v Bradavicích a můžou si dovolit nějakou tu scénu vystřihnout. Tady něco vystřihnout by byla filmová sebevražda. Všechno by tam mělo být důkladně vysvětleno a popsáno: útěk z Kotle, pobyt v Grimmauldově náměstí, cesta na ministerstvo, Godrickův důl, zajetí a útěk, Dobby, útěk na drakovi (+nahlédnutí do Voldemortovy mysli), svolání Brumbálovy armády, Bitva o Bradavice, Snapeova mysálka *:+*, zničení sedmého viteálů a závěrečný duel. No a doto všudypřítomné emoce, zoufalství ... Zvláště ta scéna s těma Snapeovýma vzpomínkama mě dostala*:+* Každopádně jak už tady bylo řečeno. Tohle na 2 h a 30 min prostě nejde. Čtyři hodiny jsou minimální stopáž, ale rozdělit to na dva díly se mi líbí víc. Konec prvního dílu by mohl být po útěku z Molfoyava statku. aldebaran: Dobby ve trojce nebyl ani v knize*:)*
Spoilery
0 0
reagovat

SPOILERY JAK SVIŇA

No, ja som pri čítaní celý čas musel myslieť na to, ako chcú toto strepať do filmu.
Skutočne je tam dôležité takmer všetko a ak by sme hovorili o výbere jadra príbehu, tak je to celá kniha. Tu nie je škola, nie sú hodiny na rôznych predmetoch, tu scénka v klubovni, tu scénka pri Hagridovi, tu niečo vtipné tam niečo vtipné... Všetko smeruje k záveru, každé vysvetlenie je dosť dôležité.. žiadne veďľajšie epizódky, čo sa dajú po tuctoch vyhadzovať. Lenže, tí čo ste knihu čítali viete, že po prepade na svadbe Billa a Fleur je to potom masa času vlastne trio na úteku, na cestách, trio na Grimmauldovom námestí, potom duo kým sa nevráti Ron. Pomedzi to sa stanú dôležité veci, super akčné scénky pri hľadaní a kradnutí horcruxov,(akčná scéna v Gringottbanke s útekom na drakovi by mohla byť taký nářez...) či slzopudná návšteva hrobu Harryho rodičov a následná akcia, napätie a akcia v scéne u Malfoyovcov. Ale vo filme to takto nemôže fungovať, zároveň to nemôžu spraviť do nejakej montáže ako Yates v 5ke - pol roka výcviku DA zachytil v hudbou podkreslenej dlhej sekvencii. Nemôže sa to stať všetko hneď po sebe lebo to bude pôsobiť blbo a nemôže sa to tak ťahať so všetkým, čo postavy prežívajú.. čo s tým chcú do pekla urobiť? Scenárista bude mať z toho zaručene nočné mory. Navyše na všetky akcie nebude dosť peňazí, ak budú hlavne spoliehať na mega záver tak neviem, ozaj neviem. Bude sa meniť príbeh - zhustenie udalostí, spojenie informácií z niektorých scén do jednej (zničenie domu Lovegoodovcov by sa dalo úplne vynechať) a pod. Každopádne taký columbus by sa zbláznil, toto jednoducho nikto scénu po scéne do filmu nedá. Aj tak si myslím, že pod tri hodiny to nestlačia. Alebo stlačia, ale 80% fanúšikov bude veľmi, ale veľmi nasratých z nutných brutálne radikálnych zmien.
37025
No, ja som pri čítaní celý čas musel myslieť na to, ako chcú toto strepať do filmu. Skutočne je tam dôležité takmer všetko a ak by sme hovorili o výbere jadra príbehu, tak je to celá kniha. Tu nie je škola, nie sú hodiny na rôznych predmetoch, tu scénka v klubovni, tu scénka pri Hagridovi, tu niečo vtipné tam niečo vtipné... Všetko smeruje k záveru, každé vysvetlenie je dosť dôležité.. žiadne veďľajšie epizódky, čo sa dajú po tuctoch vyhadzovať. Lenže, tí čo ste knihu čítali viete, že po prepade na svadbe Billa a Fleur je to potom masa času vlastne trio na úteku, na cestách, trio na Grimmauldovom námestí, potom duo kým sa nevráti Ron. Pomedzi to sa stanú dôležité veci, super akčné scénky pri hľadaní a kradnutí horcruxov,(akčná scéna v Gringottbanke s útekom na drakovi by mohla byť taký nářez...) či slzopudná návšteva hrobu Harryho rodičov a následná akcia, napätie a akcia v scéne u Malfoyovcov. Ale vo filme to takto nemôže fungovať, zároveň to nemôžu spraviť do nejakej montáže ako Yates v 5ke - pol roka výcviku DA zachytil v hudbou podkreslenej dlhej sekvencii. Nemôže sa to stať všetko hneď po sebe lebo to bude pôsobiť blbo a nemôže sa to tak ťahať so všetkým, čo postavy prežívajú.. čo s tým chcú do pekla urobiť? Scenárista bude mať z toho zaručene nočné mory. Navyše na všetky akcie nebude dosť peňazí, ak budú hlavne spoliehať na mega záver tak neviem, ozaj neviem. Bude sa meniť príbeh - zhustenie udalostí, spojenie informácií z niektorých scén do jednej (zničenie domu Lovegoodovcov by sa dalo úplne vynechať) a pod. Každopádne taký columbus by sa zbláznil, toto jednoducho nikto scénu po scéne do filmu nedá. Aj tak si myslím, že pod tri hodiny to nestlačia. Alebo stlačia, ale 80% fanúšikov bude veľmi, ale veľmi nasratých z nutných brutálne radikálnych zmien.
SPOILERY JAK SVIŇA
0 0
reagovat
A este nieco. V sedmicke je tolko doleziteho a napinaveho deja, ze rozdelenie na dva filmy by som v tomto pripade vynimocne uvital. Akekolvek skresanie by bolo imho na skodu, tato saga si zasluzi taky zaver ako sa patri... bez kompromisov.
37024
A este nieco. V sedmicke je tolko doleziteho a napinaveho deja, ze rozdelenie na dva filmy by som v tomto pripade vynimocne uvital. Akekolvek skresanie by bolo imho na skodu, tato saga si zasluzi taky zaver ako sa patri... bez kompromisov.
0 0
reagovat

BEZ spoilerov

Po docitani sedmicky musim skonstatovat, ze Rowlingova u mna dost stupla. Vyborne, napinavo a dojemne napisane az do konca.

A najma, fascinovalo ma, ako to mala cele premyslene uz od uplneho zaciatku do najmensich detailov. Filmy to mozno trosku skresluju, ale kazda vec uz od jednicky ma v celom pribehu svoje dolezite miesto a v sedmicke sa vsetky motivy a nacrtnute informacie zo vsetkych dielov zbiehaju a dodatocne vysvetluju.

Aj take zdanlivo obycajne a na prvy pohlad "detske" veci ako Famfrpal z jednicky a pod.

Bolo to fajn, stalo to za to, znovu som sa citil ako 10 rocny fagan pri citani Verneoviek, Mayoviek a Troch patracov. Potter ma medzi nimi dalsie cestne miesto a som rad, ze som mohol byt pri tom od zaciatku.

Az doteraz som sa uspesne vyhybal vsetkym potencialnym spoilerom (aj v tejto diskusii;) a je mi tak trosku luto nasledujucich generacii, ktore uz pridu o to napinave vzrusenie z ocakavania toho, ako to nakoniec cele skonci..
37023
Po docitani sedmicky musim skonstatovat, ze Rowlingova u mna dost stupla. Vyborne, napinavo a dojemne napisane az do konca. A najma, fascinovalo ma, ako to mala cele premyslene uz od uplneho zaciatku do najmensich detailov. Filmy to mozno trosku skresluju, ale kazda vec uz od jednicky ma v celom pribehu svoje dolezite miesto a v sedmicke sa vsetky motivy a nacrtnute informacie zo vsetkych dielov zbiehaju a dodatocne vysvetluju. Aj take zdanlivo obycajne a na prvy pohlad "detske" veci ako Famfrpal z jednicky a pod. Bolo to fajn, stalo to za to, znovu som sa citil ako 10 rocny fagan pri citani Verneoviek, Mayoviek a Troch patracov. Potter ma medzi nimi dalsie cestne miesto a som rad, ze som mohol byt pri tom od zaciatku. Az doteraz som sa uspesne vyhybal vsetkym potencialnym spoilerom (aj v tejto diskusii;) a je mi tak trosku luto nasledujucich generacii, ktore uz pridu o to napinave vzrusenie z ocakavania toho, ako to nakoniec cele skonci..
BEZ spoilerov
0 0
reagovat
Tak bez Krátury by na jistou věc v sedmičce nepřišel.;) Ale Dobby je fakt nanic. Když si představim scény v Bradavický kuchyni, jak tam debatujou. To by vypadalo fakt blbě.:D
37021
Tak bez Krátury by na jistou věc v sedmičce nepřišel.*;)* Ale Dobby je fakt nanic. Když si představim scény v Bradavický kuchyni, jak tam debatujou. To by vypadalo fakt blbě.*:D*
0 0
reagovat
Psema: Dobbyho asi vystřihnou. Když nebyl v HP 3, 4, 5, tak nebude ani ve zbývajících dílech. Rowlingová se zastala jenom Krátury, kterého taky chtěli původně vystřihnout, ale nakonec ho museli na její žádost vrátit do hotového filmu.
37020
Psema: Dobbyho asi vystřihnou. Když nebyl v HP 3, 4, 5, tak nebude ani ve zbývajících dílech. Rowlingová se zastala jenom Krátury, kterého taky chtěli původně vystřihnout, ale nakonec ho museli na její žádost vrátit do hotového filmu.
0 0
reagovat

aldebaran

Už jsem si něco nechal vyspoilerovat, ale popravdě Dobbyho naprosto nesnášim už od druhý knížky. Tam byl opravdu opruz (ve filmu to Columbus dotáh k "dokonalosti") a v dalších dílech mě v tom jenom utvrdil. Pasáže s ním jsou povětšinou jenom natahovaná nuda, takže pokud zapracujou nůžky a půjde z kola ven, já se zlobit nebudu.;)
37019
Už jsem si něco nechal vyspoilerovat, ale popravdě Dobbyho naprosto nesnášim už od druhý knížky. Tam byl opravdu opruz (ve filmu to Columbus dotáh k "dokonalosti") a v dalších dílech mě v tom jenom utvrdil. Pasáže s ním jsou povětšinou jenom natahovaná nuda, takže pokud zapracujou nůžky a půjde z kola ven, já se zlobit nebudu.*;)*
aldebaran
0 0
reagovat
jděte s těma spoilerama ze sedmý knižky do hole (_).(_)
37018
jděte s těma spoilerama ze sedmý knižky do hole (_).(_)
0 0
reagovat

Dobby vs. HP filmy (6, 7)

Četl jsem zrovna 23. kapitolu HP7 a Dobby tam má velice významnou roli. Mám ale obavu, aby ho z celé filmové HP hebtalogie nevyšoupli a jeho zásluhy nesvěřili Kráturovi, což by naštvalo asi hodně HP fanoušku.
37017
Četl jsem zrovna 23. kapitolu HP7 a Dobby tam má velice významnou roli. Mám ale obavu, aby ho z celé filmové HP hebtalogie nevyšoupli a jeho zásluhy nesvěřili Kráturovi, což by naštvalo asi hodně HP fanoušku.
Dobby vs. HP filmy (6, 7)
0 0
reagovat
Silence: na drogákach ne. Je jen trošku podivín:) A taky trošku střelená:) Ale i tak je skvělá, ikdyž jsem s ní v knize měl docela problémy. Ale to, jakým způsobem ji Evanna ztvárnila, tak to bych nazval jedním slovem: mistrovsky:+:+:+:+:+
37011
Silence: na drogákach ne. Je jen trošku podivín*:)* A taky trošku střelená*:)* Ale i tak je skvělá, ikdyž jsem s ní v knize měl docela problémy. Ale to, jakým způsobem ji Evanna ztvárnila, tak to bych nazval jedním slovem: mistrovsky*:+**:+**:+**:+**:+*
0 0
reagovat

Sedmá kniha - závěr

Tak jsem dnes dal 200 stránek a dorazil tak sedmého Harryho Pottera. Dojmy? Wow, byl to nářez. Nelze jednoznačně říct, zda je sedmička nejlepší díl. Na hodnocení si počkám až na českou verzi. Přeci jen: v té anglické člověk leccoc přehlédne:D Emoce se u mě střídaly s každou další stránkou. V jednu chvíly jsem dokonce byl donucen pro sklidnění sáhnout pro lahvinku do baru8) No a jak kdysi Row prohlásila, že zemřou dvě postavy: tak trošku neodhadla. Postavy tam umírají jak na běžícím pásu. Prostě jedinečný zážitek. Díky Joanne, za všechno:+
37010
Tak jsem dnes dal 200 stránek a dorazil tak sedmého Harryho Pottera. Dojmy? Wow, byl to nářez. Nelze jednoznačně říct, zda je sedmička nejlepší díl. Na hodnocení si počkám až na českou verzi. Přeci jen: v té anglické člověk leccoc přehlédne*:D* Emoce se u mě střídaly s každou další stránkou. V jednu chvíly jsem dokonce byl donucen pro sklidnění sáhnout pro lahvinku do baru*8)* No a jak kdysi Row prohlásila, že zemřou dvě postavy: tak trošku neodhadla. Postavy tam umírají jak na běžícím pásu. Prostě jedinečný zážitek. Díky Joanne, za všechno*:+*
Sedmá kniha - závěr
0 0
reagovat

PŘESPOILEROVÁNO!!!

Nejvíc mě zkazila z celýho filmu dojem likvidace Siriuse Blacka, to je fakt všechno? Nebo povstane z mrtvých jako Voldemort? Zdálo se mě už od Vězně z Azkabanu (už i podle názvu a dlouhému budování postavy kterou ještě k tomu hraje Gary Oldman) že má jako poslední z rodu Blacků podstatně větší důležitost pro další děj a bude hrát podstatnou roli i v sedmičce.
37004
Nejvíc mě zkazila z celýho filmu dojem likvidace Siriuse Blacka, to je fakt všechno? Nebo povstane z mrtvých jako Voldemort? Zdálo se mě už od Vězně z Azkabanu (už i podle názvu a dlouhému budování postavy kterou ještě k tomu hraje Gary Oldman) že má jako poslední z rodu Blacků podstatně větší důležitost pro další děj a bude hrát podstatnou roli i v sedmičce.
PŘESPOILEROVÁNO!!!
0 0
reagovat
Řekněte mi, jako nečtenáři knihy, ona je Lenka nějak na drogách nebo tak? ;)
37003
Řekněte mi, jako nečtenáři knihy, ona je Lenka nějak na drogách nebo tak? *;)*
0 0
reagovat
Na vaše MZ doporučení jsem na to šel a bylo to fajn, už nebudu říkat že se mě líbila jen trojka, ale že se mě líbila trojka a pětka (trojka teda pořád u mě zůstává na vrcholu), FŘ urazil od OP zase další kus cesty, už jen první scény mě nejdřív hodily někam kam jsem vůbec nečekal, tohle už nikdo nemůže nazvat pohádkou a hlavní zlepšení proběhlo v triu R-G-W, kteří už konečně vypadají iniciovaně emotivně. Ale stejně všechny zastínil Rickman alias Snape kdykoliv se objevil na scéně, i kdyby četl telefonní seznam tak se z něho nedá spustit pohled. Navíc Lenka Střelenka byla prostě fantastická. Jenom finále proběhlo nějak moc rychle. Celkem to je: HP1 - 6/10, HP2 - 4/10, HP3 - 10/10, HP4 - 7/10, HP5 - 8/10
37001
Na vaše MZ doporučení jsem na to šel a bylo to fajn, už nebudu říkat že se mě líbila jen trojka, ale že se mě líbila trojka a pětka (trojka teda pořád u mě zůstává na vrcholu), FŘ urazil od OP zase další kus cesty, už jen první scény mě nejdřív hodily někam kam jsem vůbec nečekal, tohle už nikdo nemůže nazvat pohádkou a hlavní zlepšení proběhlo v triu R-G-W, kteří už konečně vypadají iniciovaně emotivně. Ale stejně všechny zastínil Rickman alias Snape kdykoliv se objevil na scéně, i kdyby četl telefonní seznam tak se z něho nedá spustit pohled. Navíc Lenka Střelenka byla prostě fantastická. Jenom finále proběhlo nějak moc rychle. Celkem to je: HP1 - 6/10, HP2 - 4/10, HP3 - 10/10, HP4 - 7/10, HP5 - 8/10
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se