Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2012 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Herci, bitky, bizarnosti, hlášky, scény, události i nejvtipnější momenty z loňského roku na jednom místě 

Nejlepší filmy jsme vyhlásili, nejlepší trailery taky, podívali jsme se i na věci, které v loňském roce v kinech malinko zasmrádly, ale pořád to není všechno. I letos vyhlašujeme Rok v kostce, takže i tentokrát tu pro vás máme pár více či méně seriózních pochval a i letos došlo jak na redakční favority, tak i na soukromé tipy.

Redakční tip: Star Wars 7

O pokračování Hvězdných válek se mluvilo prakticky od konce trojky, i když vlastně i dávno před ní. A najednou to bylo tady. Bez nějakých varování, zákulisních drbů nebo nepotvrzených zpráv. Lucas se vzdal svého zlatého dolu a studio Disney prakticky okamžitě oznámilo, že se můžeme těšit na návrat do světa, u něhož spousta čtenářů MovieZone vyrůstala. Těch příštích pár let, kdy se budou objevovat "zaručené" zprávy o hercích, režisérech a zápletkách, bude pro fanoušky peklo. Těšíme se na to!

  

Osobní tip Civala: Pozitivní vývoj okolo české kinematografie - Česká televize hodlá své miliardy utápět nejen v rekordní dávce seriálů a inscenací, ale i ve filmu. Na smysluplnost téhle aktivity má dohlížet tým zkušených lidí v čele s Tomášem Baldýnským, takže by z toho nemusely vylézt jen Bolera a Crash Roady. Navíc bylo přehlasováno veto Klausovic Vency, takže i zákonodárci českému filmu píchli. Bude líp? Snad jo.

Osobní tip imfa: Že jsme kinařsky dospěli - Hobit se u nás promítal v půl tuctu verzí, máme v Praze kino s Dolby Atmos a 4K projekcí, IMAX nabízí rok od roku víc blockbusterových releasů. Samozřejmě nemá smysl přechválit a usnout na vavřínech, ale když se člověk ohlédne přes rameno, má pocit, že už nejsme v té pozici rozvojové země. Teď ještě aby se na poslední chvíli nerušilo tolik slibných distribučních premiér.

Osobní tip KarlaR: Whedon bere Avengers 2 - První Avengers jsou parádní šablona pro „pure fun“ letní blockbuster, každý Whedonův fanda ale ví, že to Joss umí ještě lépe. Šalamounštěji, osobněji, bolestivěji… Proto díky bohu za to, že dostane ještě jednu šanci.

Osobní tip Mr. Hlada: Konec Twilightu - Ne že bych tuhle sérii nějak žral, spíš naopak, fakt je však ten, že dotáhl do kin hromadu bab, které dokázaly z uchcané romance udělat hit. S něčím takovým se ještě před pár lety absolutně nepočítalo, stejně jako s tímhle typem publika. Jsem dost zvědavý, jak si Hollywood s informací, že do kina chodí neukojené ženské, poradí.

Osobní tip Dura: Hobit jako trilogie - Ta zpráva v nás rezonovala spíš negativně, ale rozhodně to byla novinka s velkým N. Když se tvůrci nejočekávanějšího filmu roku rozhodnou, že kromě dvou dílů uvidíme tři, není to jen tak. Obzvlášť, když se každé části předpovídají miliardové tržby. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, jedničce by kratší stopáž neuškodila, snad bude dvojka výživnější.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace