Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 věcí, které jste chtěli vědět o Wachowských


ikona
KarelR
cloud atlastémawachowski bros.
Kudy vedla jejich cesta k Atlasu mraků? 

Sourozence Wachowské snad netřeba představovat. Přes pár lety ještě bratři dali světu Matrix, za což budou velebeni minimálně do chvíle, než náš svět ovládnou roboti. Jejich dávná smlouva s Warnery je ale vyvazuje ze styku s tiskem, takže je docela potíž zjistit něco o jejich životech nebo osobním zákulisí jejich filmů.

A tady přichází do hry jejich nový profil z The New Yorkeru (časopisu, ne obchodu s oblečením!), ve kterém se vyzpovídali z daleko víc věcí, než kdy předtím. Jak to bylo s Larryho změnou pohlaví? Čím se Wachowští živili před prací v Hollywoodu? A v jakých bolestech vznikal Cloud Atlas aka Atlas mraků? Pojďme si ta nejzajímavější zjištění rozebrat v 10 bodech ve zbrusu novém MZ layoutu.

Definitivně film probudil až šéf britského Focus Features James Schamus, kterému scénář připomínal toliko milovanou Vesmírnou odyseu. V roce 2011 tak Wachowští získali hlavního mezinárodního distributora. A navíc přednášku na festivalu v Cannes, kde film podrobně představili zbytku evropské distribuční obce.

Tam získali další potřebné finance. A stomilionový rozpočet nakonec dolátali z vlastních kapes a tím, že se vzdali režisérských honorářů. Na úspěchu filmu tak zčásti závisí i jejich živobytí. Což ale po všem, čím si museli projít, promptně házejí za hlavu, spolu s mnoha předchozími oběťmi pro vysněný projekt.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace