Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Recenze 2

příspěvky 121 - 140 Napsat příspěvek
Délka a množství postav- chápu důvod obou věcí na druhou obě dvě byli zbytečné. V TDK byli hlavní trojlístek, tady se Nolan snažil udělat hlavní všechny a tak nějak to vyšumělo. Prvních, dejme tomu 30 minut bylo super....tak tempo klesá a klesá a já zjišťuji že se u filmu nudim, což jsem teda rozhodně nečekal.


Batmanům vzestup - dvakrát za film. Jednou a pořádně by stačilo, ta pasáž ve vězení(které bylo někde nikde v hajzlu, což samo o sobě bylo dost wtf) byla nuda, ona celkově hodina, kdy bylo obsazené město, byla docela...nudná. Město obsazené, krom boháčů to na nikoho vliv nemá, Bane krmí policajty v kanálech(nebo kdo ji posílá zásoby?), ta očekávaná anarchie se nekoná.

Catwoman - krom toho že ji hrála má crush Anne Hathaway, tak to byla taková trochu zbytečná postava, která potřebovala víc prostoru a nějakou pořádnou, ikonickou, scénu, takhle mi přišlo že tam byla jen do počtu, aby prozřela a pomohla...nic víc, nic míň a bohužel i chemie mezi ní a Batmanam/Waynam se nějak uplně ztratila, zatimco na plese byla skvělá(jinak se mi opravdu líbila)

Bane - Gandalf s maskou, jako nevím co s tim v post-produkci dělali, ale jeho hlas se jim podařilo uplně zkurvit, a to že se nakonec ukázalo že to byl jen "poskok", tomu moc nepomohlo. Chápu že Nolan chtěl uzavřít tu věc s Ras Al Ghulem, ale nepovedlo se to, nelíbilo se mi to a Banea to degradovalo, zvláště když mne napadne jak to nakonci dostal, což byl taky docela facepalm..



Bitky Nolan furt neumí točit, ani akci...škoda v těhle fázích filmu se strašná ztrácelo tempo a bylo vidět JAK MOC to neumí. I když se od předešlých filmů zlepšil (catwoman+batman vs žoldáci, batman vs Bane) tak všechny ostatní akční scény stály za prd. Zvláště teda bezhlavý útok policie proti puškám mne jakožto fandu military dojal k slzám ale ne tak jak to asi Nolan myslel...


Vzpomenul bych si určitě ještě na nějaké věci, ale to spíše až si pořídím DVD, protože podruhé do kina už na to rozhodně nepujdu.

Shrnul bych to tak, že ten film by zbytečně dlouhej, zbytečně rozvleklej a jelikož nejsem fanda komiksů ani celkově Batmana, tak jsem na to šel nezatížen očekáváním a fanboyovstvím...a i tak mne zklamal. Neříkám že je to vyloženě špatnej film, jen neni dobrej. A rozhodně nechápu lidi co tomu dávaj 9/10 a 10/10. Osobně se ztotožňuji s imfovou recenzí a sám za sebe dávám 6/10...
238428
[spoiler]Délka a množství postav- chápu důvod obou věcí na druhou obě dvě byli zbytečné. V TDK byli hlavní trojlístek, tady se Nolan snažil udělat hlavní všechny a tak nějak to vyšumělo. Prvních, dejme tomu 30 minut bylo super....tak tempo klesá a klesá a já zjišťuji že se u filmu nudim, což jsem teda rozhodně nečekal. Batmanům vzestup - dvakrát za film. Jednou a pořádně by stačilo, ta pasáž ve vězení(které bylo někde nikde v hajzlu, což samo o sobě bylo dost wtf) byla nuda, ona celkově hodina, kdy bylo obsazené město, byla docela...nudná. Město obsazené, krom boháčů to na nikoho vliv nemá, Bane krmí policajty v kanálech(nebo kdo ji posílá zásoby?), ta očekávaná anarchie se nekoná. Catwoman - krom toho že ji hrála má crush Anne Hathaway, tak to byla taková trochu zbytečná postava, která potřebovala víc prostoru a nějakou pořádnou, ikonickou, scénu, takhle mi přišlo že tam byla jen do počtu, aby prozřela a pomohla...nic víc, nic míň a bohužel i chemie mezi ní a Batmanam/Waynam se nějak uplně ztratila, zatimco na plese byla skvělá(jinak se mi opravdu líbila) Bane - Gandalf s maskou, jako nevím co s tim v post-produkci dělali, ale jeho hlas se jim podařilo uplně zkurvit, a to že se nakonec ukázalo že to byl jen "poskok", tomu moc nepomohlo. Chápu že Nolan chtěl uzavřít tu věc s Ras Al Ghulem, ale nepovedlo se to, nelíbilo se mi to a Banea to degradovalo, zvláště když mne napadne jak to nakonci dostal, což byl taky docela facepalm.. Bitky Nolan furt neumí točit, ani akci...škoda v těhle fázích filmu se strašná ztrácelo tempo a bylo vidět JAK MOC to neumí. I když se od předešlých filmů zlepšil (catwoman+batman vs žoldáci, batman vs Bane) tak všechny ostatní akční scény stály za prd. Zvláště teda bezhlavý útok policie proti puškám mne jakožto fandu military dojal k slzám ale ne tak jak to asi Nolan myslel...[/spoiler] Vzpomenul bych si určitě ještě na nějaké věci, ale to spíše až si pořídím DVD, protože podruhé do kina už na to rozhodně nepujdu. Shrnul bych to tak, že ten film by zbytečně dlouhej, zbytečně rozvleklej a jelikož nejsem fanda komiksů ani celkově Batmana, tak jsem na to šel nezatížen očekáváním a fanboyovstvím...a i tak mne zklamal. Neříkám že je to vyloženě špatnej film, jen neni dobrej. A rozhodně nechápu lidi co tomu dávaj 9/10 a 10/10. Osobně se ztotožňuji s imfovou recenzí a sám za sebe dávám 6/10...
0 0
reagovat
Ja toho Promethea zacinam cim dalej, tym viac nenavidiet
238427
Ja toho Promethea zacinam cim dalej, tym viac nenavidiet
0 0
reagovat

Ironhead

Videl som ju celkom ostro a môžem povedať, že to bola Anne.
238426
[spoiler]Videl som ju celkom ostro a môžem povedať, že to bola Anne.[/spoiler]
Ironhead
0 0
reagovat
Ironhead
ako mne sa pacili tiez obidva filmi, uzil som si ich a taketo veci neriesim chodim sa do kina bavit a nie hladat chyby aj ked si ich vsimnem ale zaujmalo ma to ked som precital obidve diskusie 8)
238425
Ironhead ako mne sa pacili tiez obidva filmi, uzil som si ich a taketo veci neriesim chodim sa do kina bavit a nie hladat chyby aj ked si ich vsimnem ale zaujmalo ma to ked som precital obidve diskusie *8)*
0 0
reagovat

2 ipkkis

No ale mne se narozdil od vetsiny pomerne libil i Prometheus :+ Tak to bude mozna tim ;)
238424
No ale mne se narozdil od vetsiny pomerne libil i Prometheus *:+* Tak to bude mozna tim ;)
2 ipkkis
0 0
reagovat

crimson_moon

Nebo si sem zkrátka jde pro názory uživatelů na film. Protože proč by tu měly bejt vidět spoilery, když snad dokáže každá rozumná osoba (za tohle nechytat!) používat místní spoilertag?

Chápu, o čem mluvíš, ale ještě jsme to tu holt úplně nevzdaly. Stokrát radši tu uvidím šedý kostky, než aby "nevinní náhodní kolemjdoucí" schytali spoilery ;)
238423
Nebo si sem zkrátka jde pro názory uživatelů na film. Protože proč by tu měly bejt vidět spoilery, když snad dokáže každá rozumná osoba (za tohle nechytat!) používat místní spoilertag? Chápu, o čem mluvíš, ale ještě jsme to tu holt úplně nevzdaly. Stokrát radši tu uvidím šedý kostky, než aby "nevinní náhodní kolemjdoucí" schytali spoilery ;)
crimson_moon
0 0
reagovat
No moc velky rozdiel v tom nevidim Nolanov Batman je zasadeny do realneho sveta a to ze to je komix podla mna neznamena ze rozne divne momenty sa prehliadaju a povie sa ved to je podla komixu tak to moze byt;) prave preto ma to zaujma v jednom filme vadi kazda drobnost a v druhom je vsetko ok
238422
No moc velky rozdiel v tom nevidim Nolanov Batman je zasadeny do realneho sveta a to ze to je komix podla mna neznamena ze rozne divne momenty sa prehliadaju a povie sa ved to je podla komixu tak to moze byt*;)* prave preto ma to zaujma v jednom filme vadi kazda drobnost a v druhom je vsetko ok
0 0
reagovat

?!?

K tomu konci... taky si nemyslim, ze to byla Alfredova fantazie ale realita. Ze nebyl uplne prekvapeny?!? Pocitam, ze se nekdy predtim od pana Foxe Alefred dozvedel o autopilotovi.
No a ze Alfred breci nad hrobem nekoho koho znal a mel rad od narozeni (vic jak 40 let) a koho od jeho cca 10ti let (po tragicky smrti rodicu) vychovaval jako svyho vlastniho syna. Tomu se tu vubec nekdo divi?!? Proboha... Dyt je to jako kdyz rodic pohrbiva svy dite... je podle vas nenormalni pak brecet na pohrbu? :oO

Mne by spis zajimalo, nez na to pujdu znovu ;o) jestli v onom konecnem zaberu v kavarne, kdyz je Alfred uvidi, sedi Bruce u stolu s Anne Hathaway nebo nakou uplne jinou zenskou, kera ji byla jen podobna. Nebylo ji uplne dobre videt do obliceje a byla porad mirne maznuta (zaostreno bylo stale na Bruce :_). To myslim Nolan udelal naschval... :_)
238420
[spoiler]K tomu konci... taky si nemyslim, ze to byla Alfredova fantazie ale realita. Ze nebyl uplne prekvapeny?!? Pocitam, ze se nekdy predtim od pana Foxe Alefred dozvedel o autopilotovi. No a ze Alfred breci nad hrobem nekoho koho znal a mel rad od narozeni (vic jak 40 let) a koho od jeho cca 10ti let (po tragicky smrti rodicu) vychovaval jako svyho vlastniho syna. Tomu se tu vubec nekdo divi?!? Proboha... Dyt je to jako kdyz rodic pohrbiva svy dite... je podle vas nenormalni pak brecet na pohrbu? :oO Mne by spis zajimalo, nez na to pujdu znovu ;o) jestli v onom konecnem zaberu v kavarne, kdyz je Alfred uvidi, sedi Bruce u stolu s Anne Hathaway nebo nakou uplne jinou zenskou, kera ji byla jen podobna. Nebylo ji uplne dobre videt do obliceje a byla porad mirne maznuta (zaostreno bylo stale na Bruce :_). To myslim Nolan udelal naschval... :_)[/spoiler]
?!?
0 0
reagovat

2 ipkkis

Tak jako Prometheus je (mel bejt) v podstate vazne se berouci hororova sci-fi, Batman je a vzdycky byl Batman, cili porad komixarna ikdyz od Nolana ;) Ty v tom zadnej rozdil nevidis?!?
238419
Tak jako Prometheus je (mel bejt) v podstate vazne se berouci hororova sci-fi, Batman je a vzdycky byl Batman, cili porad komixarna ikdyz od Nolana ;) Ty v tom zadnej rozdil nevidis?!?
2 ipkkis
0 0
reagovat

@KarelR

Spoilery jsou svinstvo, ale nekde se s nimi proste pocitat musi. Diskuze pod (dokonce druhou) recenzi je jedno z tech mist.
Cela diskuze je tu ted jedna velka kupa sedych kostek. Clovek, co ten film jeste nevidel, ale zacne si procitat komentare pod recenzi je mentalne zaostaly.
238418
Spoilery jsou svinstvo, ale nekde se s nimi proste pocitat musi. Diskuze pod (dokonce druhou) recenzi je jedno z tech mist. Cela diskuze je tu ted jedna velka kupa sedych kostek. Clovek, co ten film jeste nevidel, ale zacne si procitat komentare pod recenzi je [b]mentalne zaostaly[/b].
@KarelR
0 0
reagovat
Neda mi to a zarypem si teraz tu vecsina diskutujucich obhajuje rozne debilne chovanie postav a nelogicnosti zatial co v Prometheovy im to strasne vadilo v com je rozdiel :D
Co sa tyka mna film som si uzil akurat mi vadila zbitocna dlzka filmu
238417
Neda mi to a zarypem si teraz tu vecsina diskutujucich obhajuje rozne debilne chovanie postav a nelogicnosti zatial co v Prometheovy im to strasne vadilo v com je rozdiel *:D* Co sa tyka mna film som si uzil akurat mi vadila zbitocna dlzka filmu
0 0
reagovat
Hlavna drama - rozvratenie Gothamu je odbite jednym strihom, pricom drviva vacsina obyvatelstva ma absolutne v pazi, ze sa ich zivot prave podla Banea obratil naruby. Su doma, spokojni, nici m nechyba a miluju svoje manzelky a rodiny. Jediny kto utrpel za tych pat mesiacov su ubohe vlajky pred radnicou.

Postavy sa objavuju a miznu len preto aby zopakovali uz povedane, pripadne nam povedia nieco uplne ocividne (You are pure evil) a niektori neurobia ani to, iba sa nechaju zastrelit.

Zaveru s bombou chyba uz iba nanananananana a Adam West v hlavnej ulohe.

Po energetickom rozjazde (prva pol hodina) sa tak stred meni na natahovanu nudu z ktorej si uz teraz (od soboty) vela nepamatam pretoze to proste absolutne nebolo zaujimave. Bane nieje Joker ani Ras, jeho plan nema hlavu ani patu, prakticky vysledok nikde nevidiet a hlavne nema ziadne napatie az na poslednych 10 minut, ked si zrazu vsetci uvedomia, ze bomba vybuchne ... a vsetci zrazu presne vedia kedy.

Batmanove zlomenie je sice skvele ale nasledne vyhrabanie sa z diery to opat ubija nudou a koncentrovanym wtf (tak sa znovu dostal do formy, skocil a bolo - preco s tym stravit pol hodinu?!). Ovela radsej by som tou dobou sledoval dianie v Gothame.

Nolan definitnvne dokazuje ze nevie tocit akcne sceny (aspon osobny suboj Batmana s Baneom je kvalitny) ale akakolvek vacsia akcia degraduje na vozenie sa s obcasnym vystrelom. Tunelova nuda z TDK all over again.

Jedinou zaujimavou liniou tak zostava Blake a jeho prerod a poslednych 15 minut filmu sa opat vryje do pamate, samotne ukoncenie v jaskyni je brilantne.

238414
[spoiler]Hlavna drama - rozvratenie Gothamu je odbite jednym strihom, pricom drviva vacsina obyvatelstva ma absolutne v pazi, ze sa ich zivot prave podla Banea obratil naruby. Su doma, spokojni, nici m nechyba a miluju svoje manzelky a rodiny. Jediny kto utrpel za tych pat mesiacov su ubohe vlajky pred radnicou. Postavy sa objavuju a miznu len preto aby zopakovali uz povedane, pripadne nam povedia nieco uplne ocividne (You are pure evil) a niektori neurobia ani to, iba sa nechaju zastrelit. Zaveru s bombou chyba uz iba nanananananana a Adam West v hlavnej ulohe. Po energetickom rozjazde (prva pol hodina) sa tak stred meni na natahovanu nudu z ktorej si uz teraz (od soboty) vela nepamatam pretoze to proste absolutne nebolo zaujimave. Bane nieje Joker ani Ras, jeho plan nema hlavu ani patu, prakticky vysledok nikde nevidiet a hlavne nema ziadne napatie az na poslednych 10 minut, ked si zrazu vsetci uvedomia, ze bomba vybuchne ... a vsetci zrazu presne vedia kedy. Batmanove zlomenie je sice skvele ale nasledne vyhrabanie sa z diery to opat ubija nudou a koncentrovanym wtf (tak sa znovu dostal do formy, skocil a bolo - preco s tym stravit pol hodinu?!). Ovela radsej by som tou dobou sledoval dianie v Gothame. Nolan definitnvne dokazuje ze nevie tocit akcne sceny (aspon osobny suboj Batmana s Baneom je kvalitny) ale akakolvek vacsia akcia degraduje na vozenie sa s obcasnym vystrelom. Tunelova nuda z TDK all over again. Jedinou zaujimavou liniou tak zostava Blake a jeho prerod a poslednych 15 minut filmu sa opat vryje do pamate, samotne ukoncenie v jaskyni je brilantne. [/spoiler]
0 0
reagovat
Nevím pokolikátý opakuju, abyste při spoilerování používali spoilertagy. Už mě přestává bavit tuhle diskuzi konstantně promazávat, protože půlka lidí se umí ohlídat a půlka ne ?):-
238413
Nevím pokolikátý opakuju, abyste při spoilerování používali spoilertagy. Už mě přestává bavit tuhle diskuzi konstantně promazávat, protože půlka lidí se umí ohlídat a půlka ne *?)**:-*
0 0
reagovat
Mimochodom, som sam komu udrela do oci nonstop chromaticka aberacia?
238415
Mimochodom, som sam komu udrela do oci nonstop chromaticka aberacia?
0 0
reagovat

Ted

:D:+
238412
*:D**:+*
Ted
0 0
reagovat

Shushika

Pošli mu pejska. Mě to vždycky udělá radost.
238411
Pošli mu pejska. Mě to vždycky udělá radost.
Shushika
0 0
reagovat
kyller: promiň, ale jsi to ty, kdo tu čtyři dny po premiéře startuje s absolutistickými formulacemi. Ok, je to asi asi slepá cesta, takže ti určitě udělá radost, když se napíšu jasné: BRUCE ŽIJE!
238410
kyller: promiň, ale jsi to ty, kdo tu čtyři dny po premiéře startuje s absolutistickými formulacemi. Ok, je to asi asi slepá cesta, takže ti určitě udělá radost, když se napíšu jasné: [spoiler]BRUCE ŽIJE![/spoiler]
0 0
reagovat

Kostěj

Ty si sa z môjho komentára tiež nemusel posrať.
238408
[spoiler]Ty si sa z môjho komentára tiež nemusel posrať.[/spoiler]
Kostěj
0 0
reagovat
Shushika: ad konec Inception: tam to byla spíš taková "vych*anost", lidi měli o čem diskutovat, zesílilo to WOMko... u TDKR mi to přijde jako nesmysl, těžko by to potom mohl takhle nastříhat do montáže. IMHO se od Nolana vždycky čeká nějaké "wow", ale zrovna Rises je hrozně jednoduchej.
238406
Shushika: ad konec Inception: tam to byla spíš taková "vych*anost", lidi měli o čem diskutovat, zesílilo to WOMko... u TDKR mi to přijde jako nesmysl, těžko by to potom mohl takhle nastříhat do montáže. IMHO se od Nolana vždycky čeká nějaké "wow", ale zrovna Rises je hrozně jednoduchej.
0 0
reagovat
... celkem mi nesedelo stridani dne a noci. viz utek z burzy. chlapci na motorkach ujeli par bloku a najednou uz byla tma jako v pytli!
238401
... celkem mi nesedelo stridani dne a noci. viz utek z burzy. chlapci na motorkach ujeli par bloku a najednou uz byla tma jako v pytli!
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se