Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Titanic: Recenze zrestaurované 3D verze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Eleanor: no jako vylozeny negativum a dozadovani se Scarlett jsem to teda fakt nemyslel...
229567
Eleanor: no jako vylozeny negativum a dozadovani se Scarlett jsem to teda fakt nemyslel...
0 0
reagovat
Dwarf

s tím zrcadlovým obrácením záběru bych byl opatrný... Nenapadlo tě, že zrcadlově to je na youtube? :)
229566
[b]Dwarf[/b] s tím zrcadlovým obrácením záběru bych byl opatrný... Nenapadlo tě, že zrcadlově to je na youtube? *:)*
0 0
reagovat
A proč, když kliknu na jeho "ikonku", tak to najede do hlavního menu?! o_O So mysterious . . .
229561
A proč, když kliknu na jeho "ikonku", tak to najede do hlavního menu?! o_O So mysterious . . .
0 0
reagovat
Uživatel, co napsal příspěvek "Můj pohled na 3D konverzi Titanicu" očividně našel díru v Matrixu... WTF? Kde má nick?
229559
Uživatel, co napsal příspěvek "Můj pohled na 3D konverzi Titanicu" očividně našel díru v Matrixu... WTF? Kde má nick?
0 0
reagovat
Ach do hajzlu, ono je to dabovaný??? :(:-
A já se na to fakt těšil...
229558
Ach do hajzlu, ono je to dabovaný??? *:(**:-* A já se na to fakt těšil...
0 0
reagovat
Cival to myslel jako pozitivum, ne? :D
229553
Cival to myslel jako pozitivum, ne? *:D*
0 0
reagovat

Eleanor

Cival tým skôr asi myslel porovnať napr. s Rosie Huntington-Whiteley (Transformers 3), Zoe Saldana, Keira Knightley atď.
229551
Cival tým skôr asi myslel porovnať napr. s Rosie Huntington-Whiteley (Transformers 3), Zoe Saldana, Keira Knightley atď.
Eleanor
0 0
reagovat
Scarlett Johansson s jej plnými tvarmi je teda dosť zlý príklad. :)
229548
Scarlett Johansson s jej plnými tvarmi je teda dosť zlý príklad. *:)*
0 0
reagovat
"Podívaná je to stále velkolepá, nesrovnatelná v podstatě s ničím jiným předtím ani potom. Titanic totiž šťastným způsobem propojuje dvě éry – jednak pomáhal otvírat éru digitální kinematografie a jejích neomezených možností, ale k tomu završil i „staré časy“, kdy se točilo ještě se skutečnými lidmi, v opravdových kulisách, s reálnými galony vody. A bez nadvlády sterilních počítačových efektů."
- Totální souhlas

"Trochu zaskočit může i pohled na mladičkou Kate Winslet, jež je tu jako memento, že v devadesátých letech se ještě mohly do velkofilmů obsazovat neznámé, a klidně ne kdovíjak sexy herečky s plnějšími tvary."
- WTF? Kate Winslet se ti nezdá dostatečně krásná a sexy? Chtěl bys, aby Rose z počátku 20. století vypadala, jako Pamela Anderson (né počkat, ta bude asi příliš tlustá...), ehm, tak Scarlett Johanson?:-:(
229545
"Podívaná je to stále velkolepá, nesrovnatelná v podstatě s ničím jiným předtím ani potom. Titanic totiž šťastným způsobem propojuje dvě éry – jednak pomáhal otvírat éru digitální kinematografie a jejích neomezených možností, ale k tomu završil i „staré časy“, kdy se točilo ještě se skutečnými lidmi, v opravdových kulisách, s reálnými galony vody. A bez nadvlády sterilních počítačových efektů." - Totální souhlas "Trochu zaskočit může i pohled na mladičkou Kate Winslet, jež je tu jako memento, že v devadesátých letech se ještě mohly do velkofilmů obsazovat neznámé, a klidně ne kdovíjak sexy herečky s plnějšími tvary." - WTF? Kate Winslet se ti nezdá dostatečně krásná a sexy? Chtěl bys, aby Rose z počátku 20. století vypadala, jako Pamela Anderson (né počkat, ta bude asi příliš tlustá...), ehm, tak Scarlett Johanson?*:-**:(*
0 0
reagovat

speta.jr

Simon
229544
Simon
speta.jr
0 0
reagovat

Dwarf

rika kdo... 8)
229542
rika kdo... *8)*
Dwarf
0 0
reagovat
Sem recenze nepatri, to si pis na csfd :)
229541
Sem recenze nepatri, to si pis na csfd *:)*
0 0
reagovat

Můj pohled na 3D konverzi Titanicu

Je to naprosto obyčejný příběh: chlapec v pokeru vyhraje lístky na loď, kde potká dívku. Chlapec se do dívky zamiluje. Chlapec ji zachrání při pokusu o sebevraždu a o dvě hodiny později chlapec umírá zmrzlý v moři, když se celá loď potápí. A tenhle příběh se stane lovestory století.

Tvrdil bych, že výše napsaný odstavec je spoilerem, ale u Titanicu snad už ani spoilerovat nelze. Viděli jsme jej už tolikrát, že už předem se na něj díváme s vědomím, že DiCaprio v závěru zemře.

Nebyl jsem u toho, když šel Titanic v roce 1997 do kin. Poprvé jsem ho měl možnost zhlédnout o přestávce na základní škole (ještě někdy na prvním stupni), kam tenkrát někdo přinesl zakoupený film na VHS a my jej sjížděli každou přestávku (stejně jako poté Armageddon a Star Wars) …tenkrát šlo o nevídaný zážitek. To víte, jako malí caparti sledujete tu obrovskou loď a s očima přilepenýma na monitoru (mačkalo se tam snad celé mužské osazenstvo ze třídy) pozorujete prsa Kate Winslet, která v té době hrála svou vrcholovou roli. Po té jsem sháněl fotografie Titanicu od těch, kteří měli internet („Dej mi dvacku, já ti dám pět fotek“). To jsou mé první vzpomínky na velkofilm, který jsem poté viděl ještě mnohokrát v televizi.

Teď, o patnáct let později, přichází režisér James Cameron (Avatar, Terminátor 2, Teminátor) s 3D verzí tohohle filmu a nabízí se otázka, zda se konverze povedla nebo jde o zbytečnost? Cameron strávil nad prací celý rok a konverze jej stála 18 milionů a rozhodně se povedla. Viděl jsem ho ve Karlovarském Čase, kde jsem se dočkal nějakého divného filtru, takže barvy nebyly tak syté, jak by měly podle ostatních být, ale v Pražském Imaxu nebo jiném kině s 3D plátnem se snad povedl lépe. VE snímku se 3D uplatní pouze na začátku a v závěrečných scénách s potápějícím se Titanicem (scéna s pohledem na moře plným zmrzlých těl „vystupuje“ na vás). Jinde si snad Titanic alespoň užijete na velkém plátně, kam popravdě patří. Někde jsou věci v popředí (rameno, trám) rozmazané. Jinde je pohyb rychlejší, takže jsou rozmazaní lidé běhající po lodi.

Navíc je samozřejmě škoda, že jsme ho viděli už tolikrát, že z nás jen stěží nějaké větší emoce ještě dostane.

Ano, scéna s Rose a Jackem na přídi lodi má stále své nepopiratelné kouzlo. Pohled na polonahou Kate nás stále láká (zvlášť v kinosále). Navíc si v kině užijete detaily, které jste v televizi přehlédli: tikot hodin a mnoho dalšího. Navíc hudba Jamese Hornera je naprosto úchvatná (pod článkem si můžete něco málo poslechnout).

Jen ty dialogy zaznívají po těch letech poměrně pateticky a klišovitě, ale romanci i katastrofickému filmu jakým Titanic je, to můžeme odpustit – svůj návrat na plátna si rozhodně zaslouží. Část publika nejspíš bude o po letech dojata příběhem, který nás na dlouhou dobu skutečně chytil za srdce. Titanic tak víceméně neztratil nic ze svého kouzla (dojem z něj vám mohou zkazit jen puberťáci, kteří s vámi v sále sedí a smějí se scénám, kterým nemají, naopak ty, které jsou narážkou např. Na Picassa nebo některé hlášce DiCapria se nezasmějí a nezasmějí). Stále jde o velkofilm, stále si zaslouží být viděn ve velkém.

A mám-li Titanic 3D hodnotit, musím hodnotit také můj zážitek z něj před mnoha lety.

PS: Procenta pouze strhává kino se svými barevnými filtry

90%
229540
Je to naprosto obyčejný příběh: chlapec v pokeru vyhraje lístky na loď, kde potká dívku. Chlapec se do dívky zamiluje. Chlapec ji zachrání při pokusu o sebevraždu a o dvě hodiny později chlapec umírá zmrzlý v moři, když se celá loď potápí. A tenhle příběh se stane lovestory století. Tvrdil bych, že výše napsaný odstavec je spoilerem, ale u Titanicu snad už ani spoilerovat nelze. Viděli jsme jej už tolikrát, že už předem se na něj díváme s vědomím, že DiCaprio v závěru zemře. Nebyl jsem u toho, když šel Titanic v roce 1997 do kin. Poprvé jsem ho měl možnost zhlédnout o přestávce na základní škole (ještě někdy na prvním stupni), kam tenkrát někdo přinesl zakoupený film na VHS a my jej sjížděli každou přestávku (stejně jako poté Armageddon a Star Wars) …tenkrát šlo o nevídaný zážitek. To víte, jako malí caparti sledujete tu obrovskou loď a s očima přilepenýma na monitoru (mačkalo se tam snad celé mužské osazenstvo ze třídy) pozorujete prsa Kate Winslet, která v té době hrála svou vrcholovou roli. Po té jsem sháněl fotografie Titanicu od těch, kteří měli internet („Dej mi dvacku, já ti dám pět fotek“). To jsou mé první vzpomínky na velkofilm, který jsem poté viděl ještě mnohokrát v televizi. Teď, o patnáct let později, přichází režisér James Cameron (Avatar, Terminátor 2, Teminátor) s 3D verzí tohohle filmu a nabízí se otázka, zda se konverze povedla nebo jde o zbytečnost? Cameron strávil nad prací celý rok a konverze jej stála 18 milionů a rozhodně se povedla. Viděl jsem ho ve Karlovarském Čase, kde jsem se dočkal nějakého divného filtru, takže barvy nebyly tak syté, jak by měly podle ostatních být, ale v Pražském Imaxu nebo jiném kině s 3D plátnem se snad povedl lépe. VE snímku se 3D uplatní pouze na začátku a v závěrečných scénách s potápějícím se Titanicem (scéna s pohledem na moře plným zmrzlých těl „vystupuje“ na vás). Jinde si snad Titanic alespoň užijete na velkém plátně, kam popravdě patří. Někde jsou věci v popředí (rameno, trám) rozmazané. Jinde je pohyb rychlejší, takže jsou rozmazaní lidé běhající po lodi. Navíc je samozřejmě škoda, že jsme ho viděli už tolikrát, že z nás jen stěží nějaké větší emoce ještě dostane. Ano, scéna s Rose a Jackem na přídi lodi má stále své nepopiratelné kouzlo. Pohled na polonahou Kate nás stále láká (zvlášť v kinosále). Navíc si v kině užijete detaily, které jste v televizi přehlédli: tikot hodin a mnoho dalšího. Navíc hudba Jamese Hornera je naprosto úchvatná (pod článkem si můžete něco málo poslechnout). Jen ty dialogy zaznívají po těch letech poměrně pateticky a klišovitě, ale romanci i katastrofickému filmu jakým Titanic je, to můžeme odpustit – svůj návrat na plátna si rozhodně zaslouží. Část publika nejspíš bude o po letech dojata příběhem, který nás na dlouhou dobu skutečně chytil za srdce. Titanic tak víceméně neztratil nic ze svého kouzla (dojem z něj vám mohou zkazit jen puberťáci, kteří s vámi v sále sedí a smějí se scénám, kterým nemají, naopak ty, které jsou narážkou např. Na Picassa nebo některé hlášce DiCapria se nezasmějí a nezasmějí). Stále jde o velkofilm, stále si zaslouží být viděn ve velkém. A mám-li Titanic 3D hodnotit, musím hodnotit také můj zážitek z něj před mnoha lety. PS: Procenta pouze strhává kino se svými barevnými filtry 90%
Můj pohled na 3D konverzi Titanicu
0 0
reagovat
No jo, když tu nejdou příspěvky editovat, tak co mám dělat ;)
229537
No jo, když tu nejdou příspěvky editovat, tak co mám dělat *;)*
0 0
reagovat

Klenotka

Aspon ze tebe sa preklepy vyhybaju:)
229536
Aspon ze tebe sa preklepy vyhybaju:)
Klenotka
0 0
reagovat
Titanic se potopil roku 192, ne 1917. Blíží se stoleté výročí;) Mánii kolem DiCapria jsem zažila a už tehdy se mi zprotivil. A pořád si nemyslím, že by to byl nějaký výjimečný herec.Je pořád stejný, jen je teď víc oplácaný. Vlastně mi tady, stejně jako třeba v Nouzovém východě, přišlo, že Kate Winslet nestačí.

Nebyla jsem v IMAXu, ale ve 3D kině, což na zážitku trochu ubralo, ale jinak se to povedlo. Jen ty dialogy trochu tahají za uši, protože věty tipu "udělej si místo ve svém srdci" nejsou součástí běžné konverzace. Na druhou stranu to u Titanicu nevadí, k němu to patří. Teď ho zase dalších 15 let nemusím vidět, dokud Camerona nenapadne přijít s nějakou další technickou vychytávkou :D
229535
Titanic se potopil roku 192, ne 1917. Blíží se stoleté výročí*;)* Mánii kolem DiCapria jsem zažila a už tehdy se mi zprotivil. A pořád si nemyslím, že by to byl nějaký výjimečný herec.Je pořád stejný, jen je teď víc oplácaný. Vlastně mi tady, stejně jako třeba v Nouzovém východě, přišlo, že Kate Winslet nestačí. Nebyla jsem v IMAXu, ale ve 3D kině, což na zážitku trochu ubralo, ale jinak se to povedlo. Jen ty dialogy trochu tahají za uši, protože věty tipu "udělej si místo ve svém srdci" nejsou součástí běžné konverzace. Na druhou stranu to u Titanicu nevadí, k němu to patří. Teď ho zase dalších 15 let nemusím vidět, dokud Camerona nenapadne přijít s nějakou další technickou vychytávkou *:D*
0 0
reagovat
Cival: Ja si ten zaber prave poustel nahodne pred kinem, takze opravdu. Potvrdil mi to i bracha :) Na youtube tam jde zleva. I lezici Rose je naopak.
229534
Cival: Ja si ten zaber prave poustel nahodne pred kinem, takze opravdu. Potvrdil mi to i bracha *:)* Na youtube tam jde zleva. I lezici Rose je naopak.
0 0
reagovat
Dwarf: to jsem si nevsiml, ja si myslel ze sel zprava po palube a zleva do mistnosti i puvodne...

Gonzi: nemyslim si, ma tam opravdu hloubku, rozrezani je patrny spis u davu apod.
229533
Dwarf: to jsem si nevsiml, ja si myslel ze sel zprava po palube a zleva do mistnosti i puvodne... Gonzi: nemyslim si, ma tam opravdu hloubku, rozrezani je patrny spis u davu apod.
0 0
reagovat
Vsimli jste si nekdo, ze Cameron prevratil zrcadlove posledni zaber naletu do Titanicu? Vse je naopak vcetne naletu na schody. Docela by me zajimalo, zda opravil i vsechny chyby co byly v puvodnim filmu ?)
229532
Vsimli jste si nekdo, ze Cameron prevratil zrcadlove posledni zaber naletu do Titanicu? Vse je naopak vcetne naletu na schody. Docela by me zajimalo, zda opravil i vsechny chyby co byly v puvodnim filmu *?)*
0 0
reagovat
Jak je na tom Titanic 3D v ostatních kinech (tj. mimo IMAX)? Nemá problém s příliš tmavým obrazem? Přecejen se odehrává z velké části v noci.
229531
Jak je na tom Titanic 3D v ostatních kinech (tj. mimo IMAX)? Nemá problém s příliš tmavým obrazem? Přecejen se odehrává z velké části v noci.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se