Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Expendables: Postradatelní: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Ten film je boží (tečka) :+
177605
Ten film je boží (tečka) *:+*
0 0
reagovat
Skvělá akce se super humorem. Lepší, než jsem očekával! Bravo, Stalone!
177597
Skvělá akce se super humorem. Lepší, než jsem očekával! Bravo, Stalone!
0 0
reagovat
Zamáčkl jsem nostalgickou slzu. Stálo to za to čekání. též přihazuju důkaz
177465
Zamáčkl jsem nostalgickou slzu. Stálo to za to čekání. [link="http://www.linkinpark.cz/images/expendables.jpg"]též přihazuju důkaz[/link]
0 0
reagovat
Phil_cze: Slabe, fnuk ?)
177418
Phil_cze: Slabe, fnuk *?)*
0 0
reagovat

Disketa

ja tu paralelu chapu docela dobre, ale myslim, ze ceskemu divakovi netreba takove priblizovani ubec delat....
177417
ja tu paralelu chapu docela dobre, ale myslim, ze ceskemu divakovi netreba takove priblizovani ubec delat....
Disketa
0 0
reagovat

Tržby v ČR

Tak Expendables za první víkend 18 000 lidí. Pro porovnání, Airbender 16 tis. a Čarodějův Učeň 19 tis., oba ale měli dvakrát víc kin než Expendables.
177416
Tak Expendables za první víkend 18 000 lidí. Pro porovnání, Airbender 16 tis. a Čarodějův Učeň 19 tis., oba ale měli dvakrát víc kin než Expendables.
Tržby v ČR
0 0
reagovat
Já to nepochopil, tak mne zajímalo, jestli si taky budete říkat WTF.
177414
Já to nepochopil, tak mne zajímalo, jestli si taky budete říkat WTF.
0 0
reagovat
sakra, co to tu postujes za sracky??!!
177412
sakra, co to tu postujes za sracky??!!
0 0
reagovat
link

"Českému divákovi lze Expendables nejlépe přiblížit jedním hypotetickým koncertem na Strahově. Sejde se Míša David, Helenka Vondráčková, Pavel Horňák, Ivetka Bartošová, z mladších Ilona Csáková a hvězdičky z talentových show, jako předkapela vystoupí obávaní bratři Nedvědi. Pro někoho splněný sen, pro jiné postradatelná noční můra."

Ale rozumím těm argumentům.
177405
http://www.e15.cz/relax/kultura/expendables-brak-zustal-brakem "Českému divákovi lze Expendables nejlépe přiblížit jedním hypotetickým koncertem na Strahově. Sejde se Míša David, Helenka Vondráčková, Pavel Horňák, Ivetka Bartošová, z mladších Ilona Csáková a hvězdičky z talentových show, jako předkapela vystoupí obávaní bratři Nedvědi. Pro někoho splněný sen, pro jiné postradatelná noční můra." Ale rozumím těm argumentům.
0 0
reagovat
Naprostý souhlas s Jackem. Taky jsem odcházel víceméně zklamaný. Ten film je fajn, ale postrádá to "něco", co by z něj dokázalo udělat legendu ve svém žánru.
177298
Naprostý souhlas s Jackem. Taky jsem odcházel víceméně zklamaný. Ten film je fajn, ale postrádá to "něco", co by z něj dokázalo udělat legendu ve svém žánru.
0 0
reagovat

popik

to Disketa: jj, Roberts byl taky fajnovej8)
to HAL: Nostalgie je pro slabochy!
to puffy2: na tvoji generaci působil hlavně Černobyl a srp s kladivem, jak vidno;)
177276
to Disketa: jj, Roberts byl taky fajnovej*8)* to HAL: Nostalgie je pro slabochy! to puffy2: na tvoji generaci působil hlavně Černobyl a srp s kladivem, jak vidno*;)*
popik
0 0
reagovat

popicek

Mam radost, ze aj na dnesne 10-12 rocne deti posobia akcniaky so svalovcami rovnako ako na moju generaciu za detskych cias. ;)
177275
Mam radost, ze aj na dnesne 10-12 rocne deti posobia akcniaky so svalovcami rovnako ako na moju generaciu za detskych cias. *;)*
popicek
0 0
reagovat
Ohledně Expendables mě překvapila ještě jedna věc - ten film je subjektivně neuvěřitelně krátký. Při projekci mi to připadalo stopáží silně pod hodinu a půl, i když má ve skutečnosti standartní celovečerní délku.

popicek
Sakra, teď na mě přišla další nostalgická chvilka - při čtení tvého komentu jsem si vzpomněl na Michaela Baye :))
I když ten měl styl a nadšení ještě mnohonásobně větší :)
177274
Ohledně Expendables mě překvapila ještě jedna věc - ten film je subjektivně neuvěřitelně krátký. Při projekci mi to připadalo stopáží silně pod hodinu a půl, i když má ve skutečnosti standartní celovečerní délku. [b]popicek[/b] Sakra, teď na mě přišla další nostalgická chvilka - při čtení tvého komentu jsem si vzpomněl na Michaela Baye *:))* I když ten měl styl a nadšení ještě mnohonásobně větší :)
0 0
reagovat

popicek

A geniálně slizký Eric Roberts ti nestojí za zmínku?;)
177261
A geniálně slizký Eric Roberts ti nestojí za zmínku?*;)*
popicek
0 0
reagovat

popik

Aby nebylo toho pesimismu tolik...
Dámy a pánové Expendables JE novodobé Komando....Expendables JE rovno neskutečnýmu akčnímu náseru...Expendables JE, když je toho třeba i vtipnej ( takovou pohodovou atmosferu v kine jsem snad jeste nikdy nezazil! celý kino se prostě smálo vtípkům, jednohlasně žaslo nad brutalitou a nad super bitkama)....GENIALNI!!! Teď hned chci vidět dvojku!!!
PS: Dolph(fakt výbornej), Jet i Statham naprosto parádní!
PPS: a Stallone....prostě...STALLONE!!!! Je to Bůh!!!
177260
Aby nebylo toho pesimismu tolik... Dámy a pánové Expendables JE novodobé Komando....Expendables JE rovno neskutečnýmu akčnímu náseru...Expendables JE, když je toho třeba i vtipnej ( takovou pohodovou atmosferu v kine jsem snad jeste nikdy nezazil! celý kino se prostě smálo vtípkům, jednohlasně žaslo nad brutalitou a nad super bitkama)....GENIALNI!!! Teď hned chci vidět dvojku!!! PS: Dolph(fakt výbornej), Jet i Statham naprosto parádní! PPS: a Stallone....prostě...STALLONE!!!! Je to Bůh!!!
popik
0 0
reagovat
Já jsem na tom byl dnes a odešel jsem bohužel zklamaný. Všichni z toho dělají kdo ví co, ale pokud mám být upřímný, moc se mi to nelíbilo. Neumím zatím identifikovat přesně co to způsobilo, ale zkrátka mi to nesedlo. Jo, dobrejch jmen tam je relativně celkem dost (píšů relativně, protože půlka z nich ani nejsou pořádně herci), ale to k dobrýmu filmu nestačí. Ten příběh mi přišel moc jednoduchý a tupý. Ale to neodsuzuju a umím v tomhle případě pochopit. Dialogy nebyly špatný, ale taky žádná sláva, viděl jsem i horší. Nepočítám do toho hlášky, protože těch tam bylo požehnaně dost a scéna v kostele pro mě osobně byla zábavnější, než celej zbytek filmu. Takhle kvalitní ten film měl bejt celej, ne jen pár minut. Co se týče efektů, celkem dobrý, i když v několika momentech byly digitální náhražky poznat. Ale docela mě triky celkově potěšily, čekal jsem horší. Čeho tam bylo přehnaně moc, to byly exploze a krev. Furt někde něco lítalo. Pousmál jsem se u toho, ale časem se z toho stal stereotyp. Nejvíc mě při střílení potěšil Crews (vše rozstřílet na sr****) a Stallone (dvě pistole). Nálet v letadle byl taky fajn. Ale ty řežby a vrhání nožů bylo vážně nereálně úsměvné. Možná to k tomu patří, ale při všech těch poletujících kusech těl tomu kamera a střih moc nepomohly. Tohle bylo chvílemi dost nepřehledné. Výkony postav byly vesměs povedené, ale je u některých vidět, že jsou na konci svých sil. Stallone je v těle sice namakanej a dřel v posilovně jak vůl, ale v obličeji je unavenej a už má toho dost. Ani se nedivim, že dalšího Ramba nechce dělat. Lundgren je taky na odpis. Naopak Statham, Willis i Schwarzenegger vypadají vitálně čile a zdravě. Kostelník a Terminátor tam byly jen několik desítek sekund, ale myslím, že oba mají energie ještě dost. Doufám, že v pokračování budou mít hlavní role. No a Statham? Ten má potenciálnu dost a chvílemi mi i připomíná Willise. Jet Li už pomalu sice vyhasýná, ale pořád ještě něco umí a je dobré vědět, že "je malý". Generál se zdá být jako pořádný šmejd, ale potom se tam objeví ještě větší (díky Robertsi, nechceš hrát Weskera v Resident Evilu?). Dcerka je příjemná a sympatická děva. Titulky u filmu byly překvapivě kvalitní, což se ne vždy povede. No abych to shrnul. Jsem zklamaný proto, že jsem čekal od toho víc, než je pořádnou rubačku a nakládačku s jmenným seznamem hvězd. V Rambovi se taky nesmyslně rube, ale má to něco navíc. Postradatelní to postrádají. Buď je to nuda a nebo tam furt něco lítá. Není tam nic mezi. Nicméně jsem rád, že se Stallonemu splnil sen a přeju mu při dvojce hodně zdaru. Já se na to podívám ještě jednou a potom ještě jednou s dabingem a to mi asi bude stačit. Jo a byl jsem ve Slováči kdyby něco.
177258
Já jsem na tom byl dnes a odešel jsem bohužel zklamaný. Všichni z toho dělají kdo ví co, ale pokud mám být upřímný, moc se mi to nelíbilo. Neumím zatím identifikovat přesně co to způsobilo, ale zkrátka mi to nesedlo. Jo, dobrejch jmen tam je relativně celkem dost (píšů relativně, protože půlka z nich ani nejsou pořádně herci), ale to k dobrýmu filmu nestačí. Ten příběh mi přišel moc jednoduchý a tupý. Ale to neodsuzuju a umím v tomhle případě pochopit. Dialogy nebyly špatný, ale taky žádná sláva, viděl jsem i horší. Nepočítám do toho hlášky, protože těch tam bylo požehnaně dost a scéna v kostele pro mě osobně byla zábavnější, než celej zbytek filmu. Takhle kvalitní ten film měl bejt celej, ne jen pár minut. Co se týče efektů, celkem dobrý, i když v několika momentech byly digitální náhražky poznat. Ale docela mě triky celkově potěšily, čekal jsem horší. Čeho tam bylo přehnaně moc, to byly exploze a krev. Furt někde něco lítalo. Pousmál jsem se u toho, ale časem se z toho stal stereotyp. Nejvíc mě při střílení potěšil Crews (vše rozstřílet na sr****) a Stallone (dvě pistole). Nálet v letadle byl taky fajn. Ale ty řežby a vrhání nožů bylo vážně nereálně úsměvné. Možná to k tomu patří, ale při všech těch poletujících kusech těl tomu kamera a střih moc nepomohly. Tohle bylo chvílemi dost nepřehledné. Výkony postav byly vesměs povedené, ale je u některých vidět, že jsou na konci svých sil. Stallone je v těle sice namakanej a dřel v posilovně jak vůl, ale v obličeji je unavenej a už má toho dost. Ani se nedivim, že dalšího Ramba nechce dělat. Lundgren je taky na odpis. Naopak Statham, Willis i Schwarzenegger vypadají vitálně čile a zdravě. Kostelník a Terminátor tam byly jen několik desítek sekund, ale myslím, že oba mají energie ještě dost. Doufám, že v pokračování budou mít hlavní role. No a Statham? Ten má potenciálnu dost a chvílemi mi i připomíná Willise. Jet Li už pomalu sice vyhasýná, ale pořád ještě něco umí a je dobré vědět, že "je malý". Generál se zdá být jako pořádný šmejd, ale potom se tam objeví ještě větší (díky Robertsi, nechceš hrát Weskera v Resident Evilu?). Dcerka je příjemná a sympatická děva. Titulky u filmu byly překvapivě kvalitní, což se ne vždy povede. No abych to shrnul. Jsem zklamaný proto, že jsem čekal od toho víc, než je pořádnou rubačku a nakládačku s jmenným seznamem hvězd. V Rambovi se taky nesmyslně rube, ale má to něco navíc. Postradatelní to postrádají. Buď je to nuda a nebo tam furt něco lítá. Není tam nic mezi. Nicméně jsem rád, že se Stallonemu splnil sen a přeju mu při dvojce hodně zdaru. Já se na to podívám ještě jednou a potom ještě jednou s dabingem a to mi asi bude stačit. Jo a byl jsem ve Slováči kdyby něco.
0 0
reagovat
Není to stylem zdaleka tak moc osmdesátkové jak jsem doufal - Sly je zjevně mnohem míň nostalgický než většina jeho fanoušků a tak se nové Komando nekoná ani omylem. Expendables jsou spíš jeho průnikem s postmodernou a kulturou uvyklou na videklipy.

To první je jasně vidět na zbytečně složitém příběhu a charakterech postav, které mají daleko ke kýžené černobílosti - jak na straně klaďáků, smutně hloubajících ve svém prohnilém a osamělém nitru místo aby šli rovnou všechny vymasit "protože je to dobrá věc", tak i na straně záporáků, kdy není jasné jak moc velká svině ten generál vlastně je a tedy jestli vůbec jeho pohůnci opravdu jsou vhodní jen jako tupé maso na porážku. Díky bohu aspoň za Robertse :)

Naštěstí je ale tohle všechno stejně jen detail navíc, jako v pornu je to jen podpora samotné akce a předehry před ní v podobě dokonalé souhry pár lidí, kteří jsou v tomhle žánru základními stavebními kameny a moc dobře to o sobě vědí. A funguje jim to dokonale, chemie mezi nimi je ukázková a fandovská "vymodlenost" filmu ji jen prohlubuje - vždyť tady jsou scény o kterých jsme někteří snili od předškolního věku, takže kultovní status by měl film zajištěný i kdyby jejich hlášky a vzájemné špičkování nebylo na tak brilantní úrovni jako je.
Což je na filmu oldschool asi nejvíc - parta sehraných lidí s jasně určenými rolemi a když jsou spolu, tak i jasným cílem - tak jak se na správně béčkový akční film sluší a patří.

Oldschool naopak není samotná akce - resp. JE oldschool obsahem (krev, oheň, mrtvoly, tuny munice, MACHO postavy, vybuchne všechno), ale NENÍ stylem, protože střih je videoklipově zběsilý ještě víc než většina moderních akčních filmů a záběrování při boji je zásadně jen mezi polocelky a detaily. Velké celky jen v případě že mají (celé) vyletět do vzduchu a menší celky neexistují. Pozitivní u toho sice je, že je to hodně dynamické a jednotlivé akce se pořád drží na přijatelně přehledné úrovni ve vztahu dvou hlavních akterů, ale tahle přehlednost brutálně klesá při několika souběžných akcích více postav a pokusu si je zasadit do vzájemného kontextu.
Je to sice pořád hodně cool, ale klasicky natočené a "pomalé" akční scény bych tu měl trochu radši.


Nicméně ano - je to super, několikrát jsem nadšeně tleskal a chci víc :))
8/10
177255
Není to stylem zdaleka tak moc osmdesátkové jak jsem doufal - Sly je zjevně mnohem míň nostalgický než většina jeho fanoušků a tak se nové Komando nekoná ani omylem. Expendables jsou spíš jeho průnikem s postmodernou a kulturou uvyklou na videklipy. To první je jasně vidět na zbytečně složitém příběhu a charakterech postav, které mají daleko ke kýžené černobílosti - jak na straně klaďáků, smutně hloubajících ve svém prohnilém a osamělém nitru místo aby šli rovnou všechny vymasit "protože je to dobrá věc", tak i na straně záporáků, kdy není jasné jak moc velká svině ten generál vlastně je a tedy jestli vůbec jeho pohůnci opravdu jsou vhodní jen jako tupé maso na porážku. Díky bohu aspoň za Robertse :) Naštěstí je ale tohle všechno stejně jen detail navíc, jako v pornu je to jen podpora samotné akce a předehry před ní v podobě dokonalé souhry pár lidí, kteří jsou v tomhle žánru základními stavebními kameny a moc dobře to o sobě vědí. A funguje jim to dokonale, chemie mezi nimi je ukázková a fandovská "vymodlenost" filmu ji jen prohlubuje - vždyť tady jsou scény o kterých jsme někteří snili od předškolního věku, takže kultovní status by měl film zajištěný i kdyby jejich hlášky a vzájemné špičkování nebylo na tak brilantní úrovni jako je. Což je na filmu oldschool asi nejvíc - parta sehraných lidí s jasně určenými rolemi a když jsou spolu, tak i jasným cílem - tak jak se na správně béčkový akční film sluší a patří. Oldschool naopak není samotná akce - resp. JE oldschool obsahem (krev, oheň, mrtvoly, tuny munice, MACHO postavy, vybuchne všechno), ale NENÍ stylem, protože střih je videoklipově zběsilý ještě víc než většina moderních akčních filmů a záběrování při boji je zásadně jen mezi polocelky a detaily. Velké celky jen v případě že mají (celé) vyletět do vzduchu a menší celky neexistují. Pozitivní u toho sice je, že je to hodně dynamické a jednotlivé akce se pořád drží na přijatelně přehledné úrovni ve vztahu dvou hlavních akterů, ale tahle přehlednost brutálně klesá při několika souběžných akcích více postav a pokusu si je zasadit do vzájemného kontextu. Je to sice pořád hodně cool, ale klasicky natočené a "pomalé" akční scény bych tu měl trochu radši. Nicméně ano - je to super, několikrát jsem nadšeně tleskal a chci víc *:))* 8/10
0 0
reagovat
2Loki
přidávám se k nadšeným a myslím že to taky dám ještě jednou;)
177237
2Loki přidávám se k nadšeným a myslím že to taky dám ještě jednou*;)*
0 0
reagovat
Tak jste měli pravdu, Sly umí :+

A tady důkaz, aby se na mě pořádně nerozběsnil ;)
177234
Tak jste měli pravdu, Sly umí *:+* A [link="http://nahrejto.cz/files/68227077718789794906.jpg"]tady důkaz[/link], aby se na mě pořádně nerozběsnil *;)*
0 0
reagovat
:D:+
177232
*:D**:+*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se