Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Stahujete hodně?

příspěvky 41 - 56 Napsat příspěvek
Neznám jediného člověka, který si nejdřív film stáhne, zhlédne a pak podle toho jde do kina nebo ne.
Ono to stahování JE špatné v základu - je to jako bych přišel do krámu, chtěl si koupit párek, nevěděl jakej a tak je prostě všechny rozbalil a ochutnal... nedej bože, abych si vybral a zaplatil ten, co o sobě tvrdí, že je lahodnej a pak byl k nepozření, že... S tím rozdílem, že v krámu bych dostal přes držku od neštvaný paní prodavačky nebo pána od ochranky, zatímco, když si stáhnu film, tak jsem velkej frajer...
Nikdo nemůže říct, kolik peněz stahováním uteče, jeho obhajování je ale v každém případě nesmysl. Když ten párek ukradnu, ale doma ho nerozbalím a nesním, tak se vlastně nic nestalo?
154810
Neznám jediného člověka, který si nejdřív film stáhne, zhlédne a pak podle toho jde do kina nebo ne. Ono to stahování JE špatné v základu - je to jako bych přišel do krámu, chtěl si koupit párek, nevěděl jakej a tak je prostě všechny rozbalil a ochutnal... nedej bože, abych si vybral a zaplatil ten, co o sobě tvrdí, že je lahodnej a pak byl k nepozření, že... S tím rozdílem, že v krámu bych dostal přes držku od neštvaný paní prodavačky nebo pána od ochranky, zatímco, když si stáhnu film, tak jsem velkej frajer... Nikdo nemůže říct, kolik peněz stahováním uteče, jeho obhajování je ale v každém případě nesmysl. Když ten párek ukradnu, ale doma ho nerozbalím a nesním, tak se vlastně nic nestalo?
0 0
reagovat
st39.6 - tvoj clanok generalizujuco tvrdi, ze sa to musi prejavit na trzbach negativne, my tvrdime, ze nie nutne :) Evidentne sa niektori z nas pohybuju viac v spolocnosti ktora je ochotna po zhliadnuti dobreho filmu na kompe ist do kina.
Samozrejme rovnako v spolocnosti ktora filmy pozrie iba na kompe pretoze na filmy ako Surrogates nikto neda peniaze za kino aj ked na to ma.
154807
st39.6 - tvoj clanok generalizujuco tvrdi, ze sa to musi prejavit na trzbach negativne, my tvrdime, ze nie nutne :) Evidentne sa niektori z nas pohybuju viac v spolocnosti ktora je ochotna po zhliadnuti dobreho filmu na kompe ist do kina. Samozrejme rovnako v spolocnosti ktora filmy pozrie iba na kompe pretoze na filmy ako Surrogates nikto neda peniaze za kino aj ked na to ma.
0 0
reagovat
ja mezi pocet stahnuti a trzby rovnitko nedavam. scroochyho dodatek je sice peknej a pravdivej, ale stejne tak nemuzes rict, ze ty stazeni maji na trzby vliv pozitivni. nevim, proc vsichni hned generalizujete
154804
ja mezi pocet stahnuti a trzby rovnitko nedavam. scroochyho dodatek je sice peknej a pravdivej, ale stejne tak nemuzes rict, ze ty stazeni maji na trzby vliv pozitivni. nevim, proc vsichni hned generalizujete
0 0
reagovat
Lépe než scroochy bych to asi nevyjádřil:+ sorry, Štěpáne, u tohodle problémy se nerovná počet stáhnutíí ušlý zisk. Studia by se místo těhle kampaní měla zaměřit na to, jak na těchto lidech vydělat, a přestat urážet vlastní zákazníky výhružkami.

To mi připomíná, půjčím si origo dvd v půjčovně a vyplázne na mě debilní otravná nepřeskočitelná anti-piracy reklama, kterou v podstatě uráží platícího člověka, a když si koupím film v trafice za 49,-, tak tam ve většině případů není:D
154803
Lépe než scroochy bych to asi nevyjádřil*:+* sorry, Štěpáne, u tohodle problémy se nerovná počet stáhnutíí ušlý zisk. Studia by se místo těhle kampaní měla zaměřit na to, jak na těchto lidech vydělat, a přestat urážet vlastní zákazníky výhružkami. To mi připomíná, půjčím si origo dvd v půjčovně a vyplázne na mě debilní otravná nepřeskočitelná anti-piracy reklama, kterou v podstatě uráží platícího člověka, a když si koupím film v trafice za 49,-, tak tam ve většině případů není*:D*
0 0
reagovat
BTW: za tie debilne anti-piracy reklamy na legalnom DVD (!) mam chut si film stiahnut uz len z principu ajked ho hned zmazem :))

Aneb:
You would not download a car
154801
BTW: za tie debilne anti-piracy reklamy na legalnom DVD (!) mam chut si film stiahnut uz len z principu ajked ho hned zmazem *:))* Aneb: [link="http://12.media.tumblr.com/tumblr_kr5yqb1ADS1qzkpt9o1_500.jpg"]You would not download a car[/link]
0 0
reagovat
No sak toto, kolko lidu si krati cakanie na DVD stiahnutou kopiou alebo perave to ich motivuje ku kupe DVD ked uz nie navsteve kina. Takze celkom nafuknuta drama.

Mozno by to stalo za porovnanie tieto odhady vs. navstevy kina vs. navstevy kina blockusterov ked este nebolo rozsirene stahovanie.
Taky Jursky Park bezal v kinach takmer rok, v dnesnej dobe by tak dlho urcite nasadeny nebol a bol by to rovnaky hit s rovnakymi trzbami.
154800
No sak toto, kolko lidu si krati cakanie na DVD stiahnutou kopiou alebo perave to ich motivuje ku kupe DVD ked uz nie navsteve kina. Takze celkom nafuknuta drama. Mozno by to stalo za porovnanie tieto odhady vs. navstevy kina vs. navstevy kina blockusterov ked este nebolo rozsirene stahovanie. Taky Jursky Park bezal v kinach takmer rok, v dnesnej dobe by tak dlho urcite nasadeny nebol a bol by to rovnaky hit s rovnakymi trzbami.
0 0
reagovat
guesstimate :D
154776
guesstimate *:D*
0 0
reagovat
Hmm.. docela by me zajimalo, okdud to pochazi, protoze na TF (zatim) nic takoveho neni. Jinak TorrentFreak je uplne normalni blog, ktery si muze napsat co, kdy a jak se mu zachce, aniz by se komukoli zodpovidal. Placnou cislo a je to. Nikde neni zverejnena metodika mereni.. pokud teda nejakou maji (a nezkouknou jen par nejnavstevovanejsich trackeru, daji si vyhledat "XYZ" a sectou pocty peers vsech dostupnych uploadu/verzi - a z toho pak udelaj jakysi celosvetovy "guesstimate"... cemuz bych se vubec nedivil).

Mno, at uz se na to divame z jakehokoli pohledu, na vaznosti tem cislum dost ubiraji letosni BO vysledky. A paradoxne to napadlo i lidi z TF :D link
154773
Hmm.. docela by me zajimalo, okdud to pochazi, protoze na TF (zatim) nic takoveho neni. Jinak TorrentFreak je uplne normalni blog, ktery si muze napsat co, kdy a jak se mu zachce, aniz by se komukoli zodpovidal. Placnou cislo a je to. Nikde neni zverejnena metodika mereni.. pokud teda nejakou maji (a nezkouknou jen par nejnavstevovanejsich trackeru, daji si vyhledat "XYZ" a sectou pocty peers vsech dostupnych uploadu/verzi - a z toho pak udelaj jakysi celosvetovy "guesstimate"... cemuz bych se vubec nedivil). Mno, at uz se na to divame z jakehokoli pohledu, na vaznosti tem cislum dost ubiraji letosni BO vysledky. A paradoxne to napadlo i lidi z TF *:D* http://torrentfreak.com/damned-pirates-hollywood-sets-10-billion-box-office-record-091211/
0 0
reagovat
Scroochy> Suhlas. Plus je tu fakt ze v dnesnej dobe clovek moze tazko verit v kvality filmu podla reklamy. Kolko krat plati ze najlepsie casti filmu clovek videl v trailery a zvysok je len otrasny salat a clovek co za to zaplatil sa citi ako blbec? V akom inom priemysle je povolena klamna alebo zavadzajuca reklama?
Napr. trailery na Inglourious Basterds a film samotny su dve rozne reality. Nech sa filmove studia necuduju ked sa clovek po takej skusenosti najprv pozrie film na nete, a a az potom sa rozhodne ci sa mu vobec oplati ist na to do kina. Neobhajujem tu piratstvo ale moje prava zakaznika ktory si zaplati za "produkt" a ocakava urcitu kvalitu. Videl som vacsinu filmov z toho top10 zoznamu a pacia sa mi asi 3-4. Zvysok su vyhodene peniaze. Vratia mi ich? Dostanem zaplatene za dobre slovo ktore sirim o tych filmoch co sa mi pacia a nahovaram svoje okolie aby si ich islo pozriet? Tazko.
Nespokojnost z filmom ci sirenie dobreho slova sa neda dokazat ci zmerat, o tom si nerobim iluzie, mozno ani filmove studia by si nemali robit iluzie o stahovani filmoch a negativnom vplyve na trzby.
154760
Scroochy> Suhlas. Plus je tu fakt ze v dnesnej dobe clovek moze tazko verit v kvality filmu podla reklamy. Kolko krat plati ze najlepsie casti filmu clovek videl v trailery a zvysok je len otrasny salat a clovek co za to zaplatil sa citi ako blbec? V akom inom priemysle je povolena klamna alebo zavadzajuca reklama? Napr. trailery na Inglourious Basterds a film samotny su dve rozne reality. Nech sa filmove studia necuduju ked sa clovek po takej skusenosti najprv pozrie film na nete, a a az potom sa rozhodne ci sa mu vobec oplati ist na to do kina. Neobhajujem tu piratstvo ale moje prava zakaznika ktory si zaplati za "produkt" a ocakava urcitu kvalitu. Videl som vacsinu filmov z toho top10 zoznamu a pacia sa mi asi 3-4. Zvysok su vyhodene peniaze. Vratia mi ich? Dostanem zaplatene za dobre slovo ktore sirim o tych filmoch co sa mi pacia a nahovaram svoje okolie aby si ich islo pozriet? Tazko. Nespokojnost z filmom ci sirenie dobreho slova sa neda dokazat ci zmerat, o tom si nerobim iluzie, mozno ani filmove studia by si nemali robit iluzie o stahovani filmoch a negativnom vplyve na trzby.
0 0
reagovat
No ty lidi co si stáhli Twilight bych rozhodně za pirátství a špatný vkus zavřel8)
A taky u filmu je dost důležité jak se pojmenuje, takové 2012 se bude špatně googlovat po roce 2012, když většina filmů obsahuje v názvu i rok výroby, ale to už o něj nebude takový zájem.
Jinak stahování filmů se dá asi jedině zpomalit zpomalením rychlosti připojení. S takovým 56Kbs by si raději člověk skočil do kamenné půjčovny než aby pár let stáhoval ST v 1080p8)
154737
No ty lidi co si stáhli Twilight bych rozhodně za pirátství a špatný vkus zavřel*8)* A taky u filmu je dost důležité jak se pojmenuje, takové 2012 se bude špatně googlovat po roce 2012, když většina filmů obsahuje v názvu i rok výroby, ale to už o něj nebude takový zájem. Jinak stahování filmů se dá asi jedině zpomalit zpomalením rychlosti připojení. S takovým 56Kbs by si raději člověk skočil do kamenné půjčovny než aby pár let stáhoval ST v 1080p*8)*
0 0
reagovat
Problém je, že ta čísla nic neznamenaj a distributoři dávají rovnítko mezi počet stažení a počet neuskutečněných návštěv v kině.

Ve skutečnosti si někteří ten film stáhli až poté, co ho viděli v kině. Jiní ho stáhli a nakonec se na něj ani nepodívali. Nebo podívali a byli tak nadšení, že si to pak šli dát ještě jednou do kina (nebo třeba nešli, ale koupil sii pod stromeček DVD apod.) Zároveň velká část lidí, co to stáhlo, by do kina vůbec nešla, ani kdyby žádná pirátská veze neexistovala. Ale díky tomu, že se nakonec podívali (i když je to v ten moment uniklej zisk), tak pokud se jednalo o kvalitní film, mohlo je to ovlivnit do budoucna. Třeba ten člověk půjde na sequel do kina. Nebo na něco jiného od toho režiséra/ s tím stejným hercem. Nebo díky tomuhle objeví žánr/typ filmů, které dřív ignoroval a začne je aktivně vyhledávat a sem tam se uchýli k nepirátským metodám apod.

Nesnažím se pirátství hájit. Vysloveně třeba nesnáším, když někdo hlásá, kudy chodí, jak se na nějakej film těší/jakej je fanda a pak na to kouká v kinoripu. Nicméně jsem jen chtěl říct, že všechno špatný je k něčemu dobrý a nic není černobílý, jak se to někdy hlavouni a právníví snaží podat.

Situace kolem filmu The Man from Earth budiž dobrým příkladem.
154736
Problém je, že ta čísla nic neznamenaj a distributoři dávají rovnítko mezi počet stažení a počet neuskutečněných návštěv v kině. Ve skutečnosti si někteří ten film stáhli až poté, co ho viděli v kině. Jiní ho stáhli a nakonec se na něj ani nepodívali. Nebo podívali a byli tak nadšení, že si to pak šli dát ještě jednou do kina (nebo třeba nešli, ale koupil sii pod stromeček DVD apod.) Zároveň velká část lidí, co to stáhlo, by do kina vůbec nešla, ani kdyby žádná pirátská veze neexistovala. Ale díky tomu, že se nakonec podívali (i když je to v ten moment uniklej zisk), tak pokud se jednalo o kvalitní film, mohlo je to ovlivnit do budoucna. Třeba ten člověk půjde na sequel do kina. Nebo na něco jiného od toho režiséra/ s tím stejným hercem. Nebo díky tomuhle objeví žánr/typ filmů, které dřív ignoroval a začne je aktivně vyhledávat a sem tam se uchýli k nepirátským metodám apod. Nesnažím se pirátství hájit. Vysloveně třeba nesnáším, když někdo hlásá, kudy chodí, jak se na nějakej film těší/jakej je fanda a pak na to kouká v kinoripu. Nicméně jsem jen chtěl říct, že všechno špatný je k něčemu dobrý a nic není černobílý, jak se to někdy hlavouni a právníví snaží podat. [link="http://torrentfreak.com/producer-thanks-pirates-for-stealing-his-film-071113/"]Situace[/link] kolem filmu The Man from Earth budiž dobrým příkladem.
0 0
reagovat
Imho počet stažení se dá celkem slušně brát i jako takový lakmusový papírek následného prodeje DVD a BR.
154735
Imho počet stažení se dá celkem slušně brát i jako takový lakmusový papírek následného prodeje DVD a BR.
0 0
reagovat
jenze vsichni prichazeji s tezi, ze ti co si to stahli nejdou do kina...aspon tak to na me pusobi, ale imho se to tak brat neda, nikdo zatim neudelal studii ktera by nejak dobre ukazala jak to je s tim (ne)chozenim do kina pokud film stahnu...

nemluve o tom ze vubec nechapu kde berou ty cisla?
154734
jenze vsichni prichazeji s tezi, ze ti co si to stahli nejdou do kina...aspon tak to na me pusobi, ale imho se to tak brat neda, nikdo zatim neudelal studii ktera by nejak dobre ukazala jak to je s tim (ne)chozenim do kina pokud film stahnu... nemluve o tom ze vubec nechapu kde berou ty cisla?
0 0
reagovat
z takovýhle filmů se stávají kulty, myslim, že u Paramountu by měli být rádi, že jejich filmy jsou tak populární... :D
154733
z takovýhle filmů se stávají kulty, myslim, že u Paramountu by měli být rádi, že jejich filmy jsou tak populární... *:D*
0 0
reagovat
ja si hlavne myslim, ze to bude vydelavat jak svin na blucku a dvdckach
154731
ja si hlavne myslim, ze to bude vydelavat jak svin na blucku a dvdckach
0 0
reagovat
IMHO zrovna u ST je to zase tak strašně moc mrzet nemusí, protože ten film vydělal ve zbytku světa h**** díky slabší kampani a předsudkům, ale teď na podzim přišla taková druhá vlna pozitivních reakcí, takže aspoň část těch lidí by na dvojku přijít mohla...
154729
IMHO zrovna u ST je to zase tak strašně moc mrzet nemusí, protože ten film vydělal ve zbytku světa h**** díky slabší kampani a předsudkům, ale teď na podzim přišla taková druhá vlna pozitivních reakcí, takže aspoň část těch lidí by na dvojku přijít mohla...
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se