Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sherlock Holmes: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek

duro

omyl, poslouchal, jinak bych o nich nemluvil...?)
157068
omyl, poslouchal, jinak bych o nich nemluvil...*?)*
duro
0 0
reagovat
Joker: "dva podařený vtípky" - to je podľa mňa chyba, očakávať, že dialógy medzi nimi budú "hláškové". Nie sú - ale rozhodne sú dobre napísané, svižné a ten humor je tam skôr medzi riadkami. Mám dojem, že dnes sme tými "hláškami" posadnutí. Pritom iskrivé dialógy nemusia byť o nich.
157064
Joker: "dva podařený vtípky" - to je podľa mňa chyba, očakávať, že dialógy medzi nimi budú "hláškové". Nie sú - ale rozhodne sú dobre napísané, svižné a ten humor je tam skôr medzi riadkami. Mám dojem, že dnes sme tými "hláškami" posadnutí. Pritom iskrivé dialógy nemusia byť o nich.
0 0
reagovat
Zimmer má aj slabšie veci, ale soundtracky ako Skala, Gladiátor, TDK, Angels and Demons či práve teraz Sherlock Holmes sú vynikajúce aj na samostatné počúvanie. Tvoje "bych si je nepustil" mi naznačuje, že si ich vlastne nikdy samostatne nepočúval, chyba, vyskúšaj to.

Gorecki: Už si rozumieme. 8) S tým rozdielom, že mňa Zimmerov Holmes potešil veľmi, vo filme i potom samostatne. Rušivý vplyv som nepostrehol - ale to už je o každého osobnom prístupe a vnímaní veci. Samozrejme, u mňa to víťazí hlavne tým, že to nástrojovo i niektorými motívmi veľmi pripomína Morriconeho. Btw. Morricone je príklad skladateľa, ktorého hudba trčí z filmov na kilometre. Nikdy som však nemal pocit, že by ma rušila, práve naopak, dotyčné filmy sú bez nej nepredstaviteľné (snáď okrem Red Sonje, tú by som dal okamžite prerobiť Poledourisovi, keby ešte žil 8)).
157061
Zimmer má aj slabšie veci, ale soundtracky ako Skala, Gladiátor, TDK, Angels and Demons či práve teraz Sherlock Holmes sú vynikajúce aj na samostatné počúvanie. Tvoje "bych si je nepustil" mi naznačuje, že si ich vlastne nikdy samostatne nepočúval, chyba, vyskúšaj to. Gorecki: Už si rozumieme. *8)* S tým rozdielom, že mňa Zimmerov Holmes potešil veľmi, vo filme i potom samostatne. Rušivý vplyv som nepostrehol - ale to už je o každého osobnom prístupe a vnímaní veci. Samozrejme, u mňa to víťazí hlavne tým, že to nástrojovo i niektorými motívmi veľmi pripomína Morriconeho. Btw. Morricone je príklad skladateľa, ktorého hudba trčí z filmov na kilometre. Nikdy som však nemal pocit, že by ma rušila, práve naopak, dotyčné filmy sú bez nej nepredstaviteľné (snáď okrem Red Sonje, tú by som dal okamžite prerobiť Poledourisovi, keby ešte žil *8)*).
0 0
reagovat
Šíleně jsem se nudil. Downey + Law docela v klidu, asi tak dva podařený vtípky a povedená Zimmerova hudba. Ale jinak k smrti nudící. 5/10 a docela mě překvapuje, že si pro sebe poslední záběr neuzmul BP. :-
157060
Šíleně jsem se nudil. Downey + Law docela v klidu, asi tak dva podařený vtípky a povedená Zimmerova hudba. Ale jinak k smrti nudící. 5/10 a docela mě překvapuje, že si pro sebe poslední záběr neuzmul BP. *:-*
0 0
reagovat
Jsem zarytý fanda mající na poličce kompletní Doylovu "šedesátku" a dneska po premiéře jsem absolutně spokojen, je to něco jinýho než by asi nějakej knihomol čekal, jenže je to jediná možná cesta jak Holmese vrátit na scénu, Brett byl jen jeden a jsem rád, že se nikdo nesnaží kopírovat jeho nejvěrnější ztvárnění, takže palec co nejvýš a Downey Rules!
157058
Jsem zarytý fanda mající na poličce kompletní Doylovu "šedesátku" a dneska po premiéře jsem absolutně spokojen, je to něco jinýho než by asi nějakej knihomol čekal, jenže je to jediná možná cesta jak Holmese vrátit na scénu, Brett byl jen jeden a jsem rád, že se nikdo nesnaží kopírovat jeho nejvěrnější ztvárnění, takže palec co nejvýš a Downey Rules!
0 0
reagovat

duro

ano, ano, ano, mluvíš mi z duše, Conan ftw :D

dřív se říkalo, že nejlepší hudba je ta, který si ve filmu nevšimneš, imho nejlepší soundtracky působí oběma způsoby, fungujou jak ve filmu, tak na samostatnej poslech, LotR za všechny, Avatar je další příklad, Zimmeroviny sice fungujou ve filmu, ale jinak bych si je nepustil...
157054
ano, ano, ano, mluvíš mi z duše, Conan ftw *:D* dřív se říkalo, že nejlepší hudba je ta, který si ve filmu nevšimneš, imho nejlepší soundtracky působí oběma způsoby, fungujou jak ve filmu, tak na samostatnej poslech, LotR za všechny, Avatar je další příklad, Zimmeroviny sice fungujou ve filmu, ale jinak bych si je nepustil...
duro
0 0
reagovat

duro

Opakujem, je rozdiel posudzovat kvality soundtracku samostatne, cisto z hudobneho hladiska, napriklad bez toho aby si videl film a posudzovat ho z hladiska zakomponovania do filmu. Moze vycnievat, ale nemusi ma vytrhavat zo zazitku.

Priklad Avatar (dobra hudba): prvy let Neytiri, spolocny let uz aj s Jakeom, nastup hudby po tom ako Quaritch zahlasi "fire on everything", jeho stroj sa zhupne do strany a zacne palit. Dokonale momenty s vyraznou hudbou kedy si ju uvedomujem, ale nerusi ma.
Priklad Sherlock (zla hudba): pri suboji Sherlocka aj s Watsonom v tej dielni, vytrhavala ma z deja, stracal som linku, odputavala pozornost.

Nechcem zovseobecnovat, porovnavali sa tu tieto dva soundtracky, prispel som svojim nazorom.
157052
Opakujem, je rozdiel posudzovat kvality soundtracku samostatne, cisto z hudobneho hladiska, napriklad bez toho aby si videl film a posudzovat ho z hladiska zakomponovania do filmu. Moze vycnievat, ale nemusi ma vytrhavat zo zazitku. Priklad Avatar (dobra hudba): prvy let Neytiri, spolocny let uz aj s Jakeom, nastup hudby po tom ako Quaritch zahlasi "fire on everything", jeho stroj sa zhupne do strany a zacne palit. Dokonale momenty s vyraznou hudbou kedy si ju uvedomujem, ale nerusi ma. Priklad Sherlock (zla hudba): pri suboji Sherlocka aj s Watsonom v tej dielni, vytrhavala ma z deja, stracal som linku, odputavala pozornost. Nechcem zovseobecnovat, porovnavali sa tu tieto dva soundtracky, prispel som svojim nazorom.
duro
0 0
reagovat
Gorecki: Ale nechceš tvrdiť, že pokiaľ je hudba k filmu taká výrazná, že si už počas sledovania všimneš jej kvalitu (výrazné melódie, originálne znejúce nástroje...), tak je to vlastne zle, však nie? U mňa je dobrý soundtrack práve ten, ktorý mi udrie do uší už pri sledovaní filmu.

Napríklad Poledourisov Barbar Conan jasne víťazí nad filmom, ale nič to nemení na tom, že je to najlepší soundtrack všetkých čias.
155276
Gorecki: Ale nechceš tvrdiť, že pokiaľ je hudba k filmu taká výrazná, že si už počas sledovania všimneš jej kvalitu (výrazné melódie, originálne znejúce nástroje...), tak je to vlastne zle, však nie? U mňa je dobrý soundtrack práve ten, ktorý mi udrie do uší už pri sledovaní filmu. Napríklad Poledourisov Barbar Conan jasne víťazí nad filmom, ale nič to nemení na tom, že je to najlepší soundtrack všetkých čias.
0 0
reagovat
Jak říkám, já tvůj pohled na věc zcela chápu a nejde proti tomu ani cokoli namítat. :)

Jen mě ještě tak napadlo...

Jaký soundtrack/score je kvalitnější? Ten, který při sledování filmu nijak nevytrhává diváka z děje a "pouze" zvyšuje požitek ze samotného snímku? Nebo ten, kdy je hudba o několik tříd lepší než film a divák se tedy spíš zaposlouchá a tedy nevnímá, co se na plátně odehrává?
155275
Jak říkám, já tvůj pohled na věc zcela chápu a nejde proti tomu ani cokoli namítat. :) Jen mě ještě tak napadlo... Jaký soundtrack/score je kvalitnější? Ten, který při sledování filmu nijak nevytrhává diváka z děje a "pouze" zvyšuje požitek ze samotného snímku? Nebo ten, kdy je hudba o několik tříd lepší než film a divák se tedy spíš zaposlouchá a tedy nevnímá, co se na plátně odehrává?
0 0
reagovat

sidda

Myslim ze si to v podstate celkom pekne zhrnul za obidve strany, pricom moj nazor je opacny od tvojho. Pre mna je filmova hudba "iba" dalsim z umeleckych filmovych nastrojov, a preto by mala splnat ine aspekty "kvality", z coho sa odvija aj moje hodnotenie "kvalitneho soundtracku".
Samozrejme, ze mam tiez svoje oblubene "soundtrack themes", ale tie funguju aj samy o sebe, soundtrackom su len preto, lebo "patria" k nejakemu konkretnemu filmu.
Za dobry soundtrack povazujem napriklad aj ten k Moulin Rouge a povodnej hudby je tam minimum. S filmom vsak funguje dokonale.
155272
Myslim ze si to v podstate celkom pekne zhrnul za obidve strany, pricom moj nazor je opacny od tvojho. Pre mna je filmova hudba "iba" dalsim z umeleckych filmovych nastrojov, a preto by mala splnat ine aspekty "kvality", z coho sa odvija aj moje hodnotenie "kvalitneho soundtracku". Samozrejme, ze mam tiez svoje oblubene "soundtrack themes", ale tie funguju aj samy o sebe, soundtrackom su len preto, lebo "patria" k nejakemu konkretnemu filmu. Za dobry soundtrack povazujem napriklad aj ten k Moulin Rouge a povodnej hudby je tam minimum. S filmom vsak funguje dokonale.
sidda
0 0
reagovat
perfektní vykročení do nové filmové sezony:)
visual i hudba perfekt ,chemie mezi watsonem a Holmesem genialní.
moc se mě to líbilo a moc jsem si to užíval :))
157045
perfektní vykročení do nové filmové sezony:) visual i hudba perfekt ,chemie mezi watsonem a Holmesem genialní. moc se mě to líbilo a moc jsem si to užíval :))
0 0
reagovat
Gorecki: Ano, tvůj pohled na věc, že film a hudba je zákonitě nerozlučný celek, je logický. Už ze samotného tvůrčího hlediska.

Ale i tak, kdy se to rozdělilo, fungovali by Andělé, SH nebo Avatar bez jakékoli hudby? Score ano. Tady je samozřejmě ideální prostor k zamyšlení/ohrazení (score je tady pro film, ne film pro score), jestli by hudba jako taková, vůbec vznikla a pokud ano, v jaké podobě. Jo, už by se tomu neříkalo score. :P

Mně osobně se doma ve sbírce válí bezpočet kousků k filmům, které jsem zatím neviděl nebo ani neuvidím. I tak je hodnotím a nevidím na tom vůbec nic špatného. Navíc čím dál častěji ve mně kvalitní hudba vzbudí mnohem více emocí, než kvalitní film. Samozřejmě, že když se to spojí dohromady... paráda.

Takže kdybych to blábolení shrnul, beru score jako samostatný svět.
156880
Gorecki: Ano, tvůj pohled na věc, že film a hudba je zákonitě nerozlučný celek, je logický. Už ze samotného tvůrčího hlediska. Ale i tak, kdy se to rozdělilo, fungovali by Andělé, SH nebo Avatar bez jakékoli hudby? Score ano. Tady je samozřejmě ideální prostor k zamyšlení/ohrazení (score je tady pro film, ne film pro score), jestli by hudba jako taková, vůbec vznikla a pokud ano, v jaké podobě. Jo, už by se tomu neříkalo score. :P Mně osobně se doma ve sbírce válí bezpočet kousků k filmům, které jsem zatím neviděl nebo ani neuvidím. I tak je hodnotím a nevidím na tom vůbec nic špatného. Navíc čím dál častěji ve mně kvalitní hudba vzbudí mnohem více emocí, než kvalitní film. Samozřejmě, že když se to spojí dohromady... paráda. Takže kdybych to blábolení shrnul, beru score jako samostatný svět.
0 0
reagovat

Psema

to mě nepřekvapuje, z hudby je to hodně patrný... ?)
156686
to mě nepřekvapuje, z hudby je to hodně patrný... *?)*
Psema
0 0
reagovat
netvrdím, že Zimmer je za zenitem nebo že nemá světlejší momenty, ale to, jak ho tady spousta lidí neustále adoruje, si určitě nezaslouží. Horner především prokázal mnohem citlivější přístup, zručnost a ambice, což Zimmer poslední dobou rozhodně postrádá... pokud teda zrovna nebudu brát v úvahu Black Hawk Down anebo i třeba Temnýho rytíře...

jinak doporučuju stránku filmtracks.com ;)
156685
netvrdím, že Zimmer je za zenitem nebo že nemá světlejší momenty, ale to, jak ho tady spousta lidí neustále adoruje, si určitě nezaslouží. Horner především prokázal mnohem citlivější přístup, zručnost a ambice, což Zimmer poslední dobou rozhodně postrádá... pokud teda zrovna nebudu brát v úvahu Black Hawk Down anebo i třeba Temnýho rytíře... jinak doporučuju stránku filmtracks.com *;)*
0 0
reagovat
U Avatara je hudba (prej) z velký části určená Cameronem. Horner v jednom rozhovoru tvrdil, že měl v plánu něco mnohem originálnějšího, ale že Cameron trval na tom, že už "modrý opice" by mohly bejt na lidi moc, tudíž by radši nějakou "klasiku". Otázka je, nakolik je to pravda. Ale dávalo by mi to vzhledem k vykonstruovanosti (nikoliv nekvalitám - soudntrack je super) ostčka smysl.
156682
U Avatara je hudba (prej) z velký části určená Cameronem. Horner v jednom rozhovoru tvrdil, že měl v plánu něco mnohem originálnějšího, ale že Cameron trval na tom, že už "modrý opice" by mohly bejt na lidi moc, tudíž by radši nějakou "klasiku". Otázka je, nakolik je to pravda. Ale dávalo by mi to vzhledem k vykonstruovanosti (nikoliv nekvalitám - soudntrack je super) ostčka smysl.
0 0
reagovat

Memphis

OST na Sherlocka jsem sice neslyšel, ale co se týče srovnáni Hornera s Zimmerem, tak bych si taky přihodil. Je pravda, že Zimmer je pořád to samé dokola, ale najdou se i vyjímky. Když jsem viděl poprvé TDK, tak první co mi utkvělo v paměti byla hudba, při které jsem měl husí kůži. Ta jedna natahovaná nota byla geniální. Hornerova hudba k Avataru se mi sice líbí, do filmu sedí, ale taky není nic světoborného. Vzal píšťaly a dětský sbor, nějak to smíchal do hromady, přidal pár úderných momentů a to je všecko. Takováhle hudba se objevuje ve většině filmů kde jde o "domorodce" ať už na Zemi, nebo jinde. I když znovu připomínám...do filmu mi hudba hodně seděla a v pár momentech mě i dojímala.
156680
OST na Sherlocka jsem sice neslyšel, ale co se týče srovnáni Hornera s Zimmerem, tak bych si taky přihodil. Je pravda, že Zimmer je pořád to samé dokola, ale najdou se i vyjímky. Když jsem viděl poprvé TDK, tak první co mi utkvělo v paměti byla hudba, při které jsem měl husí kůži. Ta jedna natahovaná nota byla geniální. Hornerova hudba k Avataru se mi sice líbí, do filmu sedí, ale taky není nic světoborného. Vzal píšťaly a dětský sbor, nějak to smíchal do hromady, přidal pár úderných momentů a to je všecko. Takováhle hudba se objevuje ve většině filmů kde jde o "domorodce" ať už na Zemi, nebo jinde. I když znovu připomínám...do filmu mi hudba hodně seděla a v pár momentech mě i dojímala.
Memphis
0 0
reagovat

sidda

Ved fajn, je to tvoj "humble opinion". A aj nieco viac k tomu preco si to myslis?
156668
Ved fajn, je to tvoj "humble opinion". A aj nieco viac k tomu preco si to myslis?
sidda
0 0
reagovat
Gorecki: Ne, není to mimo mísu. imho
156666
Gorecki: Ne, není to mimo mísu. imho
0 0
reagovat

Memphis

amen... a to jsem tady psal pred rokem jak je Zimmer za zenitem...
156665
amen... a to jsem tady psal pred rokem jak je Zimmer za zenitem...
Memphis
0 0
reagovat
Posudzovat kvality soundtracku podla toho ako sa SAMOSTATNE pocuva je imho mierne povedane mimo misu.
Zimmer je genialny skladatel a v Sherlockovi ma vela krat zaujal, az som miestami prestal sledovat film a rozplyval sa nad jeho hudbou - co bolo naprd!
Suhlas s Memphisom.
156664
Posudzovat kvality soundtracku podla toho ako sa SAMOSTATNE pocuva je imho mierne povedane mimo misu. Zimmer je genialny skladatel a v Sherlockovi ma vela krat zaujal, az som miestami prestal sledovat film a rozplyval sa nad jeho hudbou - co bolo naprd! Suhlas s Memphisom.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se