Diskuze k článku Hanebný pancharti: Recenze
příspěvky 47871681 - 47871700
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 6
- 7
- .
- 2393582
- 2393583
- 2393584
- 2393585
váš komentář
Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
TOP Diskuze
28Street Fighter: Trailer 23Jamie Dornan si zahraje Aragorna v novém Pánovi prstenů 18Godzilla Minus Zero: Teaser 16South Park: Peklo na zemi: V.I.M. 16Vzhlížet ke hvězdám: Trailer 14Star Wars: Mandalorian a Grogu: Final Trailer 12Víkendový výplach #868 o Bondovi a Rivalech 11As Deep As The Grave: Teaser 8Všichni fotři jsou lotři: Trailer 12Hunger Games: Úsvit sklizně: Trailer
Komentáře
- Hororová Mumie tržbami nepřesvědčila, kinaři již vyhlížejí nástup MichaelaSamecJinak za Drama jsem velmi rád. Za mě parádní snímek a jak už i v recenzi bylo zmíněno, je zajímavé vidět, jak jsou rozlišné recenze v zámoří a u nás, kde twist rezonuje trošičku jinak. Přesně takto si představuji ideální filmy od A24 - postaveno na 1/2 hlavních hvězdách, které rezonují s mladším publikem, odvážný a lehce kontroverzní scénář, komornější scény. Jen tak dál.
- Hororová Mumie tržbami nepřesvědčila, kinaři již vyhlížejí nástup MichaelaSamecTede, proč takové slova k Nintendu? :D Neříkám, že jsou to andílci na zemi, ale když si Hollywood neumí vyprodukovat a napsat vlastní postavy, scénáře atd. a musí chodit za herními studii, tak se nemůžou divit, že je ty studia trošku podojí. Já bych udělal to samé, kór když se jedná o jednu z největších videoherních postav, kterou doopravdy znají jak mladí tak staří :D
- South Park: Peklo na zemi: V.I.M.HALLepší protože vtip založený na rasismu dotahuje do ostrejší podoby, kdy je zvlášť v českém prostředí mnohem vtipnější než jak vnímáme originální termín.
Není to zkreslení záměru autorů, ale naopak jeho trefnější naplnění protože doslovný překlad (což by tady asi bylo "za černochy"?) u nás nemá žádné negativní kanotace které tam zjevně záměrem byly. České kulturní vnímání označení negr je negativní, ale dramaticky méně než jak je vnímáno v US. - Vzhlížet ke hvězdám: TrailerSamecNa první dobrou to vypadá super, takové příběhy mám rád, budu se na to těšit. Brolin jako vždy vypadá skvěle, Margaret zase sexbomba, no bohužel já fakt nemůžu vystát Elordiho. Nominace na Oscara díky Del Torrovi a velmi přívětivé roli. Bez masky ten jeho znuděný xicht mě fakt nebaví, je to jak Zendaya v začátcích, aneb jedna mimika celý film.
Škoda toho CGI, fakt mi připadá, že jsme se dostali do jakési post trikové doby a všechno vypadá na jedno brdo a jak kdybych poslal zakázku do Indie na dva výbuchy a pět bůvolů.
I přes tyto výtky v kině (SNAD) budu. - South Park: Peklo na zemi: V.I.M.SeldomSeenTak tomuhle, přiznám se, nerozumím vůbec: lepší, protože sprostší a urážlivější? To jako vážně?? A i kdybychom tuhle logiku přijali, pořád by šlo o zkreslení záměru autorů, které z principu velebit nelze...

P.S. V lecčems to máš vlastně podobné jako Zemanův překlad slova "pussy"...
- Lee Cronin: Mumie: RecenzeTyller6/10 "Who the fuck is Lee Cronin?" Môže sa veľa ľudí pýtať keď vidí názov filmu, ktorý môže pôsobiť buď ako egotrip režiséra, prípadne pragmatická voľba štúdia ako od seba odlíšiť tento exorcistický body horor a dobrodružnú jazdu s Brendanom Fraserom, ktoré spolu majú spoločné akurát tak názov a nejakú tú tatrovku Egyptského piesku.
Nech to bolo ako chcelo, mám dojem že meno Lee Cronin ešte v budúcnosti budeme počuť.
Cronin totiž svoje hororové remeslo plné nápaditého hnusu zvláda veľmi šikovne, čo predviedol už v Evil Dead Rise (2023). Tu by sa dalo namietať že Cronin odmietol natočiť pokračovanie Evil Dead len aby natočil Evil Dead z prostredia Egypta.
Nebolo by to však úplne fér. Cronin tu totiž vcelku šikovne mixuje niekoľko tém, ktoré by v mantineloch Necronomiconu kde diváci vedia čo čakať úplne nefungovali.
Na začiatok tu napríklad máme odprezentovanú nočnú moru každého rodiča a to únos dieťaťa. Na to nadvazujúci dramatický oblúk zapadajúci do žánru kriminálneho vyšetrovania a exorcizmu, žanru ktorého ja osobne nie som zrovna fanúšik, pretože téma exorcizmu považujem za dokonale vyčerpané už od Exorcism of Emily Rose (2025).
Miestami neskutočne blbé dialógy a rozhodnutia postáv tomu tiež nepomáhajú. Tu však Cronin ktorý akoby si to uvedomoval tiež, prichádza s treťou ingredienciou a to, perfektne natočeným bizarným násilím a humusom, ktorý predviedol už v Evil Dead.
A ejhle! Ono to dohromady vcelku funguje! Nemá to dokonale vypilovaný scenár, dialógy a jednanie postáv sú miestami na facku a divák ktorý nejaký ten horor videl sa asi príliš báť nebude. Natočené je to však dobre. Kamera, masky, efekty sú tu perfektné a nápaditého až bizarného hnusu je tu tiež dosť. Po remeselnej stránke sa tak jedná o dobre natočený horor. Tak dobre aby som na ďalší film ktorý bude mať v názve "Lee Cronin" bol zvedavý.
© copyright 2000 - 2026.
Všechna práva vyhrazena.
Všechna práva vyhrazena.
Kontakty: Technická podpora | Redakce