Kill Bill: Kompletní krvavá aféra: RecenzeTyllerPôvodné filmy som videl možno raz niekedy v dobe vydania a moc ma to nebralo. Z prvého filmu si pamätám akurát tak Umu Thurman v žltej teplákovke ako seká zástupy Yakuzákov.
Z druhho filmu si pamätám akurát tak scénu s hrobom, preafektovaného čínskeho majstra a perfektný záver.
Môj vzťah k Tarantinovi je prinajmenšom opatrný. Pulp Fictiobn je fajn, Bastardov som viacmenej pretrpel a zvyšok ak som videl tak mi už vypadol z hlavy a pamätám si možno nejaké zábery.
Na Kill Bila som išiel teda bez očakávania a skôr s obavami.
No ty vole to bola jazda! Vôbec netuším ako tých 275 minút tak rýchlo utieklo, pretože mne prišlo že film mal najviac hodinu a pol. Hromada detailov, skvelá práca s hudbou a zvukom. Herecké výkony sú v niektorých scénach na oskara, inokedy sú výkony a repliky prepálené jak hovado, no ani raz som nemal pocit, že niečo bolo odfláknuté a Quentin nemal čo i len jeden snímok 35mm filmového pásu dokonale skontrolovaný.
A keď už som pri 35mm. Spomínal som už ako fajn bolo znovu vidieť ten klasický zrnitý vzhľad na veľkom plátne? Dnes už také filmové zrno nevidieť a mne to chýba.
Tarantino tu mixuje žánry, z hercov žmýka výkony a predvádza lásku k filmu v jeho najčistejšej podobe. A ja som si to neskutočne užil a som rád že som to videl na veľkom plátne.
A v potitulkovej scéne zámerne názorne ukáže čo všetko je zlé s modernou kinematografiou.
Tarantino je skrátka frajer.
Diskuze k článku Hanebný pancharti: Recenze
příspěvky 47870141 - 47870160
Napsat příspěvek
- 1
- 2
- .
- 6
- 7
- .
- 2393505
- 2393506
- 2393507
- 2393508
Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
TOP Diskuze
30Street Fighter: Trailer 23Jamie Dornan si zahraje Aragorna v novém Pánovi prstenů 21South Park: Peklo na zemi: V.I.M. 16Vzhlížet ke hvězdám: Trailer 14Star Wars: Mandalorian a Grogu: Final Trailer 12Víkendový výplach #868 o Bondovi a Rivalech 11As Deep As The Grave: Teaser 8Všichni fotři jsou lotři: Trailer 8Kill Bill: Kompletní krvavá aféra: Recenze 8Magická posedlost 2: Teaser