Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Podivuhodný případ Benjamina Buttona: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
Taky tu "zjevnou" podobnost s Gumpem jaksi nevidím. Ale s recenzí v zásadě souhlasím.
121529
Taky tu "zjevnou" podobnost s Gumpem jaksi nevidím. Ale s recenzí v zásadě souhlasím.
0 0
reagovat
gorkij65: Moc nevim, co je na tom k nesouhlaseni... to jsou preci zjevne skutecnosti. A nemluvi ze me nejaky TDK efekt (co to je?), ale spis velky ctitel Fincherovy tvorby 8)
121524
gorkij65: Moc nevim, co je na tom k nesouhlaseni... to jsou preci zjevne skutecnosti. A nemluvi ze me nejaky TDK efekt (co to je?), ale spis velky ctitel Fincherovy tvorby *8)*
0 0
reagovat
Souhlasím s Jeržikem, to video je mimo. Sice to začíná pěkně, ale pak to zabřehává do nesmyslů (weird black dude - wtf to ten člověk viděl jen z trailerů?) . Ale komentář je super. Forresta jsem shodou okoloností viděl včera a s Buttonem má společného snad pouze delší časový úsek a opakování jména. Pittovo klidné "Benjamin Button" je ale (doslova) pohlazení na duši, takže to vůbec nebije do očí jako u Forresta. A vůbec, chybělo mi v recenzi pochválení Pitta, první jeho nemainstreamová role za dlouhou dobu (Babel jsem neviděl) a opět geniálně.:+

Jinak k recenzi: Vadilo mi zdůraznění mainstreamu, hypu, komerce a oscarů (TDK effect? :D) - o to přece ve filmu vůbec nešlo a Fincher je asi ten poslední komu by o něco takového šlo. Všechny jeho filmy jsem viděl až s odstupem a od Buttona jsem nějaký mainstreamový úspěch ani nečekal (což taky není) a už vůbec ne nějaký oscary predevším díky kolonce se jménem režiséra. Ostatně ze 150 mil rozpočtku asi šlo 30 pro Pitta, 20 na masky a 70 na polepení půlky prahy plakáty :)) . Epizodní roličky mají místo a vyzní spíš v kontextu filozofie filmu než zásahem do děje.

Se vším ostatním lze souhlasit, až na hodnocení protože tenhle film za mně má aspoň 9/10 :+
121516
Souhlasím s Jeržikem, to video je mimo. Sice to začíná pěkně, ale pak to zabřehává do nesmyslů (weird black dude - wtf to ten člověk viděl jen z trailerů?) . Ale komentář je super. Forresta jsem shodou okoloností viděl včera a s Buttonem má společného snad pouze delší časový úsek a opakování jména. Pittovo klidné "Benjamin Button" je ale (doslova) pohlazení na duši, takže to vůbec nebije do očí jako u Forresta. A vůbec, chybělo mi v recenzi pochválení Pitta, první jeho nemainstreamová role za dlouhou dobu (Babel jsem neviděl) a opět geniálně.*:+* Jinak k recenzi: Vadilo mi zdůraznění mainstreamu, hypu, komerce a oscarů (TDK effect? *:D*) - o to přece ve filmu vůbec nešlo a Fincher je asi ten poslední komu by o něco takového šlo. Všechny jeho filmy jsem viděl až s odstupem a od Buttona jsem nějaký mainstreamový úspěch ani nečekal (což taky není) a už vůbec ne nějaký oscary predevším díky kolonce se jménem režiséra. Ostatně ze 150 mil rozpočtku asi šlo 30 pro Pitta, 20 na masky a 70 na polepení půlky prahy plakáty *:))* . Epizodní roličky mají místo a vyzní spíš v kontextu filozofie filmu než zásahem do děje. Se vším ostatním lze souhlasit, až na hodnocení protože tenhle film za mně má aspoň 9/10 *:+*
0 0
reagovat
Podle mě Charlotte ten film brala moc vážně8)
121515
Podle mě Charlotte ten film brala moc vážně*8)*
0 0
reagovat
Dovolím si citovat Charlottin názor na CSFD, jelikož dokonale vystihuje moje dojmy: "Tohle je Film s velkým F, film coby grandiozní představa o velikosti, umění, humanitě a věčném poselství. Ve své podstatě dokonale průhledný, z hlediska emoční palety vyděračsky slzopudný příběh se točí jakoby pozpátku. Postava Brada Pitta- nezajímavá, psychologicky plochá a úplně nanicovatá, muž bez vlastností, nestárne, ale mládne. To by mohl být zajímavý příspěvěk k filozofické diskusi o ne/smrtelnosti, ale bohužel jím není, není "co" vyprávět a veškerá pozornost je věnována směru, nikoli cestě nebo cíli. Proto také zklamává milostná linie navzdory brilantní Cate Blanchett."

Pro mě zkrátka zklamání. ?)
121506
Dovolím si citovat Charlottin názor na CSFD, jelikož dokonale vystihuje moje dojmy: "Tohle je Film s velkým F, film coby grandiozní představa o velikosti, umění, humanitě a věčném poselství. Ve své podstatě dokonale průhledný, z hlediska emoční palety vyděračsky slzopudný příběh se točí jakoby pozpátku. Postava Brada Pitta- nezajímavá, psychologicky plochá a úplně nanicovatá, muž bez vlastností, nestárne, ale mládne. To by mohl být zajímavý příspěvěk k filozofické diskusi o ne/smrtelnosti, ale bohužel jím není, není "co" vyprávět a veškerá pozornost je věnována směru, nikoli cestě nebo cíli. Proto také zklamává milostná linie navzdory brilantní Cate Blanchett." Pro mě zkrátka zklamání. *?)*
0 0
reagovat

popik

Pokud nekdo srovna Buttona s nejlepsim filmem vsech dob (Forrest Gump) urcite bych to nebral jako urazku nebo znehodnoceni.:+ Forrest forever!
121502
Pokud nekdo srovna Buttona s nejlepsim filmem vsech dob (Forrest Gump) urcite bych to nebral jako urazku nebo znehodnoceni.*:+* Forrest forever!
popik
0 0
reagovat
Arabela to měla horší...
121501
Arabela to měla horší...
0 0
reagovat

Perrund

narodil sa ako staré babatko,takže v poho..:+;)
121499
narodil sa ako staré babatko,takže v poho..*:+**;)*
Perrund
0 0
reagovat
Ja som zvedavý, ako sa narodil. Teda, čo to bolo za ženu, čo ho dokázala porodiť. ;)
121498
Ja som zvedavý, ako sa narodil. Teda, čo to bolo za ženu, čo ho dokázala porodiť. *;)*
0 0
reagovat
To video... lol lol lol XD
121497
To video... lol lol lol XD
0 0
reagovat
To video je lepší než celý film (tím filmem myslím Buttona)... :))
121496
To video je lepší než celý film (tím filmem myslím Buttona)... :))
0 0
reagovat
imf: Ikdyž jsem nechtěl... Vyklízím, protože se nechci zbytwčně dohadovat, co jsem chtěl, to jsem napsal. Nic jiného s tím neudělám. Nejsem ten typ, co by založil neziskovku a dal si za smysl života celosvětovou osvětu heslem: Benjamin Button není Forrest Gump.;) To s radostní přenechám jiným. Vážně ale nevím, za koho mě máš, jestli tímhle jen zkoušíš, co snesu.;) Mé dojmy z videa se totiž nepřelévají v dojmy z recenze. Z recenze jsou moje dojmy dobré, ale to video, ať to jeho autor myslel jakkoli, není moc dobrý vtip. Vtipné by bylo kdyby ty filmy někdo sestříhal dohromady, aby tvořili nějaký klip, co má pointu. To by mohla být zábava. A ted už snad, dej mi sílu, bude konec.:))
121495
imf: Ikdyž jsem nechtěl... Vyklízím, protože se nechci zbytwčně dohadovat, co jsem chtěl, to jsem napsal. Nic jiného s tím neudělám. Nejsem ten typ, co by založil neziskovku a dal si za smysl života celosvětovou osvětu heslem: Benjamin Button není Forrest Gump.;) To s radostní přenechám jiným. Vážně ale nevím, za koho mě máš, jestli tímhle jen zkoušíš, co snesu.;) Mé dojmy z videa se totiž nepřelévají v dojmy z recenze. Z recenze jsou moje dojmy dobré, ale to video, ať to jeho autor myslel jakkoli, není moc dobrý vtip. Vtipné by bylo kdyby ty filmy někdo sestříhal dohromady, aby tvořili nějaký klip, co má pointu. To by mohla být zábava. A ted už snad, dej mi sílu, bude konec.*:))*
0 0
reagovat

Jeržik

Vyklizis pole tak rychle? Me jen pripada, ze tvoje dojmy z videa se prelevaji v tve dojmy z recenze. Ale to video jsme vazne nestrihali my... je tu jen pro pobaveni, nikoliv pro hlubokou analyzu nebo snad jako varovny prst.
121494
Vyklizis pole tak rychle? Me jen pripada, ze tvoje dojmy z videa se prelevaji v tve dojmy z recenze. Ale to video jsme vazne nestrihali my... je tu jen pro pobaveni, nikoliv pro hlubokou analyzu nebo snad jako varovny prst.
Jeržik
0 0
reagovat
mozny SPOILER
mne tiez chybal v tom filme silnejsi koniec a aj trosku hlbsia hlavna postava ... tak trochu som dufal v nejaku halusku, ze trebars tie hodiny zacnu ist zrazu dopredu :) a button zacne starnut a navstivi ju tam nakonci v najlepsom veku, ale pekny film sice by som ho az tak neoskaroval, na ukor napriklad gran torina, ale to ich vec neni to moja socha :)
121493
mozny SPOILER mne tiez chybal v tom filme silnejsi koniec a aj trosku hlbsia hlavna postava ... tak trochu som dufal v nejaku halusku, ze trebars tie hodiny zacnu ist zrazu dopredu :) a button zacne starnut a navstivi ju tam nakonci v najlepsom veku, ale pekny film sice by som ho az tak neoskaroval, na ukor napriklad gran torina, ale to ich vec neni to moja socha :)
0 0
reagovat
imf: Už raději nic nepíšu. ;) Evidentně to zabřehává někam, kam jsem nechtěl.
121492
imf: Už raději nic nepíšu. *;)* Evidentně to zabřehává někam, kam jsem nechtěl.
0 0
reagovat
To video je kruté. :D Myslím v doslovnom význame slova. 8)
121491
To video je kruté. *:D* Myslím v doslovnom význame slova. *8)*
0 0
reagovat
Tebe stve hlavne to video, vid? Ale je snad jasne, ze je to legrace dovedena ad absurdum. Podobnosti do tehle miry tam nehleda NIKDO. :)
121489
Tebe stve hlavne to video, vid? Ale je snad jasne, ze je to legrace dovedena ad absurdum. Podobnosti do tehle miry tam nehleda NIKDO. :)
0 0
reagovat
imf : Jistě, že si můžeš na Gumpa vzpomenout, když mají stejného scénáristu, ale srovnávat dva obsahově úplně odlišné filmy(možná tady bude ten problém, já totiž v tomhle žádnou podobnost mezi dotyčnými filmy nevidím), jen ná základně pofidérní podobnosti několika scén(nohy, střelba, no prostě jak je to v tom videu), je podle mého dost mimo. Já neříkám, že se v recenzích nesrovnává, ale srovnávat prostě filmy, co jsou opravdu dost odlišný a dělí je celá dekáda, jen kvůli jménu scénáristy, je podivný. Ale co já vim, třeba jsem slepej, že v Buttonovi všichni vidí Gumpa, a snad jen já ne.

Cival: Dobrá, promiň, nepapuškuješ. Nemohl jsem si vzpomenout na jíné vhodné slovo, prostě jsem myslel, že podobná přirovnání použíli i jiní recenzenti. Jenže jak já mám argumentvoat, když skoro všichni stojí jak solný sloupy a pořád mluví o té očividné podobnosti s Gumpem. Já kouknu a vidim, že ty filmy jsou tak odlišné, jak to jen jde. Nevím, co mám proto uvést za argument, mě taky neberou ty argumenty protistrany shrnuté v tom videu. Vždyť jo, já neříkám, že to používáš jako zápor, jen mě udivilo, že se to dostalo i sem. Nic ve zlém.;)
121488
imf : Jistě, že si můžeš na Gumpa vzpomenout, když mají stejného scénáristu, ale srovnávat dva obsahově úplně odlišné filmy(možná tady bude ten problém, já totiž v tomhle žádnou podobnost mezi dotyčnými filmy nevidím), jen ná základně pofidérní podobnosti několika scén(nohy, střelba, no prostě jak je to v tom videu), je podle mého dost mimo. Já neříkám, že se v recenzích nesrovnává, ale srovnávat prostě filmy, co jsou opravdu dost odlišný a dělí je celá dekáda, jen kvůli jménu scénáristy, je podivný. Ale co já vim, třeba jsem slepej, že v Buttonovi všichni vidí Gumpa, a snad jen já ne. Cival: Dobrá, promiň, nepapuškuješ. Nemohl jsem si vzpomenout na jíné vhodné slovo, prostě jsem myslel, že podobná přirovnání použíli i jiní recenzenti. Jenže jak já mám argumentvoat, když skoro všichni stojí jak solný sloupy a pořád mluví o té očividné podobnosti s Gumpem. Já kouknu a vidim, že ty filmy jsou tak odlišné, jak to jen jde. Nevím, co mám proto uvést za argument, mě taky neberou ty argumenty protistrany shrnuté v tom videu. Vždyť jo, já neříkám, že to používáš jako zápor, jen mě udivilo, že se to dostalo i sem. Nic ve zlém.*;)*
0 0
reagovat
Jerzik: Nic nepapouskuju. Bral jsem ty srovnani s rezervou, dlouho... nez jsem videl film. Tam to fakt bije do oci, tim spis, kdyz clovek vi, kdo to psal... a tvuj vykrik do prazdna moc argumentu proti teda nenabidl.

Navic ja to nenapsal jako nejaky zapor, spis jako srovnani, ze ve vysledku to jsou jine filmy s jinym pristupem.
121484
Jerzik: Nic nepapouskuju. Bral jsem ty srovnani s rezervou, dlouho... nez jsem videl film. Tam to fakt bije do oci, tim spis, kdyz clovek vi, kdo to psal... a tvuj vykrik do prazdna moc argumentu proti teda nenabidl. Navic ja to nenapsal jako nejaky zapor, spis jako srovnani, ze ve vysledku to jsou jine filmy s jinym pristupem.
0 0
reagovat

Jerzik

Srovnavalo se to v dobe prvnich (ceskych) novinarskych projekci, jeste pred americkou premierou. Uz jenom z pohledu na vypravecskou strukturu, jmeno scenaristy a pouzite mechanismy nelze Gumpa nevzpomenout. Predtim nez clovek uvidi byt jen jedine policko filmu. Neni to nic znevazujiciho, srovnavani s jinymi filmy je jednim z neoddelitelnych prvku recenzi a kritickych textu. Uvedeni veci do kontextu je zaklad.
121483
Srovnavalo se to v dobe prvnich (ceskych) novinarskych projekci, jeste pred americkou premierou. Uz jenom z pohledu na vypravecskou strukturu, jmeno scenaristy a pouzite mechanismy nelze Gumpa nevzpomenout. Predtim nez clovek uvidi byt jen jedine policko filmu. Neni to nic znevazujiciho, srovnavani s jinymi filmy je jednim z neoddelitelnych prvku recenzi a kritickych textu. Uvedeni veci do kontextu je zaklad.
Jerzik
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se