Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Slepé lásky: Recenze

příspěvky 1 - 4 Napsat příspěvek
Charlotte: Ta španělská verze, to je schválně? [link] ;)
108768
Charlotte: Ta španělská verze, to je schválně? [link="http://www.youtube.com/watch?v=UnySyl0uh3g"][link][/link] *;)*
0 0
reagovat
70%....Asi by sem patřil jakýsi vzletně zasněný komentář o tom, jak se láska nedívá vyhaslýma očima, ale rozpáleným srdcem, jak tápání v šeru po teplé lidské dlani není vyhrazeno slepým lidem, jak Juraj Lehotský natočil na scénář pana Života univerzální pocitovou mozaiku. Montekovsko-kapuletovská linie působí spíše drobnými detaily a povědomou nemotorností než hlavní peripetií, učitel hudby v podvodním světle surrealistickým zpracováním, mateřský pud svou naléhavou silou, teenagerka toužící po lásce jakousi nezkažeností světa dotyků a zvuků.
Jenže stejně jako neumím (a nechci) definovat pojmy jako láska a milovat, nedokážu vystihnout, čím je tahle voyeurská sonda o rozmanitých podobách vyšších citů zvláštní. Možná ničím. Možná právě v tom je její obyčejné kouzlo. Ale mnohokrát mě během sledování zaskočil provinilý pocit, že bych se neměla dívat. Že láska před oko kamery nepatří. Ani zcela zjevně inscenovaná. Což je něco, co instantní hollywoodská romance neprobudí.
Ten psychedelický předfilm doporučuji MINOUT.
P.S. A segmentu Toma Tykwera o lásce slepého hocha se žádný ze segmentů nevyrovná: link
108765
70%....Asi by sem patřil jakýsi vzletně zasněný komentář o tom, jak se láska nedívá vyhaslýma očima, ale rozpáleným srdcem, jak tápání v šeru po teplé lidské dlani není vyhrazeno slepým lidem, jak Juraj Lehotský natočil na scénář pana Života univerzální pocitovou mozaiku. Montekovsko-kapuletovská linie působí spíše drobnými detaily a povědomou nemotorností než hlavní peripetií, učitel hudby v podvodním světle surrealistickým zpracováním, mateřský pud svou naléhavou silou, teenagerka toužící po lásce jakousi nezkažeností světa dotyků a zvuků. Jenže stejně jako neumím (a nechci) definovat pojmy jako láska a milovat, nedokážu vystihnout, čím je tahle voyeurská sonda o rozmanitých podobách vyšších citů zvláštní. Možná ničím. Možná právě v tom je její obyčejné kouzlo. Ale mnohokrát mě během sledování zaskočil provinilý pocit, že bych se neměla dívat. Že láska před oko kamery nepatří. Ani zcela zjevně inscenovaná. Což je něco, co instantní hollywoodská romance neprobudí. Ten psychedelický předfilm doporučuji MINOUT. P.S. A segmentu Toma Tykwera o lásce slepého hocha se žádný ze segmentů nevyrovná: http://www.youtube.com/watch?v=tarBuqPVL5Y&feature=related
0 0
reagovat
Neposielame náhodou na Oscary práve Slepé Lásky? Niekde som započul niečo také a o Bathory nič podobné neviem... Ďakujem ak ma opravíte :)
108679
Neposielame náhodou na Oscary práve Slepé Lásky? Niekde som započul niečo také a o Bathory nič podobné neviem... Ďakujem ak ma opravíte :)
0 0
reagovat
Good movie. 7/10 for me.
108653
Good movie. 7/10 for me.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se