Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sex ve městě: Film: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Já teda fanda seriálu rozhodně nejsem (zaseknul jsem to někdy koncem druhý série, protože mi přišlo, že se tam řeší furt to samý dokola), ale kupodivu mi to sledování filmu nijak neochudilo. Naopak jsem docela čuměl, jak chytře se Kingovi povedlo rozprostřít ty čtyři dějový linky, aby to bylo dostatečně vtipný i romantický a ani na chvíli to člověka nenudilo (a že jsem čekal minimálně půlku stopáže nezáživný vaty). Neměl jsem vůbec potřebu řešit, jestli to vyjadřuje to či ono, ale jako dvouapůlhodinovej guláš nadmíru povedenejch scének, dialogů (malování, botox...) a slzopudných koláží se skvělou hudbou (ten cover Auld Lang Syne musím sehnat), mi to přišlo víc než dostačující. 7/10
96076
Já teda fanda seriálu rozhodně nejsem (zaseknul jsem to někdy koncem druhý série, protože mi přišlo, že se tam řeší furt to samý dokola), ale kupodivu mi to sledování filmu nijak neochudilo. Naopak jsem docela čuměl, jak chytře se Kingovi povedlo rozprostřít ty čtyři dějový linky, aby to bylo dostatečně vtipný i romantický a ani na chvíli to člověka nenudilo (a že jsem čekal minimálně půlku stopáže nezáživný vaty). Neměl jsem vůbec potřebu řešit, jestli to vyjadřuje to či ono, ale jako dvouapůlhodinovej guláš nadmíru povedenejch scének, dialogů (malování, botox...) a slzopudných koláží se skvělou hudbou (ten cover Auld Lang Syne musím sehnat), mi to přišlo víc než dostačující. 7/10
0 0
reagovat
"Až tak drastický to nebylo. Naopak byla jsem z toho nadšená" To je dost schíza, ne? :D
96075
"Až tak drastický to nebylo. Naopak byla jsem z toho nadšená" To je dost schíza, ne? *:D*
0 0
reagovat
Ad epizodičnost a TV speciál - já s tím tak trochu souhlasím. Ale mně tohle fakt bohatě stačilo. Ty myslíš, že cílili výš? Přijde mi charakteristická ta tvoje věta s tím, že se "King moc nepředřel". A co tam proboha měl dát? Bylo přeci jasný, že to nebude nějaká psychologicky propracovaná nadstavba seriálu, ale jen dvě hodiny navíc k seriálu. V tomhle směru mi ta příběhová linka přišla až překvapivě nosná a silná, protože v rámci daných mantinelů ("čtyři baby na nákupech a ve věku kdy už těžko budou páchat divočinu") to bylo docela lišácky vyřešený. Ale jinak nepolemizuju z recenzí, protože... asi ze mě fakt moc mluví fanda seriálu, který občas ztrácí ten "chladně racionální" odstup. Až mě to děsí. :D
96072
Ad epizodičnost a TV speciál - já s tím tak trochu souhlasím. Ale mně tohle fakt bohatě stačilo. Ty myslíš, že cílili výš? Přijde mi charakteristická ta tvoje věta s tím, že se "King moc nepředřel". A co tam proboha měl dát? Bylo přeci jasný, že to nebude nějaká psychologicky propracovaná nadstavba seriálu, ale jen dvě hodiny navíc k seriálu. V tomhle směru mi ta příběhová linka přišla až překvapivě nosná a silná, protože v rámci daných mantinelů ("čtyři baby na nákupech a ve věku kdy už těžko budou páchat divočinu") to bylo docela lišácky vyřešený. Ale jinak nepolemizuju z recenzí, protože... asi ze mě fakt moc mluví fanda seriálu, který občas ztrácí ten "chladně racionální" odstup. Až mě to děsí. *:D*
0 0
reagovat

Cival

(Spoiluju jako vzteklá.)

Bacha, emancipace nebo feminismus nemusí být nutně to, co si pod tím představuje nějaká žena, které ses zrovna zeptal na její názor. Takhle bys mohl cokoli smést s tím, že si to každý vyloží trochu jinak. Já věřím, že hodně divaček nad Sexem ve městě až tak nepřemýšlí, ale to přece neznamená, že tam ten rozpor není a že v nich podvědomě neovlivňuje stereotypy. Ony sledujou seriál a nechávají se jednoduše bavit, já píšu článek a trochu víc bych se zamyslet měla :) Samozřejmě do toho vstupuje nějaká subjektivita, na druhou stranu to není až tak relativní, jak to tady popisuješ. Jsou to věci, které se dají ze seriálu vypozorovat, konkrétní věty, rozhodnutí, která ty postavy dělají, způsob, jakým komunikují s opačným pohlavím...

Určitě souhlasím s tím, že seriál byl výjimečný otevřenými ženskými rozhovory o sexu, to jsem ostatně tuším zmínila i na tom blogu. Je mi to hodně blízké a docela se bavím, jak na to někteří chlapi (ti „měkkejši a machové“:) předrážděně reagujou.

K těm nákupům: Celý film nevyzněl, že je nejlepší se vykašlat na hadříky. Tak vyznělo posledních pár minut a prostě se tím jenom uzavírá motiv toho kostýmu, což se dá předvídat od chvíle, kdy se tam objeví (jako ta čechovovská flinta na zdi:). Ale v mezičase nevidím, že by se k tomu nějak plynule spělo, prostě se nakupuje a nakupuje, hrozba i toho nejnicotnějšího nepohodlí se řeší prachama. A pak najednou na konci tenhle záblesk skromnosti. Carrie předtím říká, že udělala chybu, když nechala tu svatbu narůst „bigger than Big“, ale přiznává si to zase v předraženém pohodlíčku, obklopená luxusem.

S tou seriálovou epizodičností si pořád nejsem jistá. Zjevně to asi funguje jako způsob, jak zacílit na lidi, kteří jsou zvyklí na seriál a mají ho hodně rádi, ale ten celovečerák to opravdu docela rozkližuje. Proto jsem ve verdiktu psala, že by se to dalo akceptovat spíš jako televizní speciál.
96063
(Spoiluju jako vzteklá.) Bacha, emancipace nebo feminismus nemusí být nutně to, co si pod tím představuje nějaká žena, které ses zrovna zeptal na její názor. Takhle bys mohl cokoli smést s tím, že si to každý vyloží trochu jinak. Já věřím, že hodně divaček nad Sexem ve městě až tak nepřemýšlí, ale to přece neznamená, že tam ten rozpor není a že v nich podvědomě neovlivňuje stereotypy. Ony sledujou seriál a nechávají se jednoduše bavit, já píšu článek a trochu víc bych se zamyslet měla :) Samozřejmě do toho vstupuje nějaká subjektivita, na druhou stranu to není až tak relativní, jak to tady popisuješ. Jsou to věci, které se dají ze seriálu vypozorovat, konkrétní věty, rozhodnutí, která ty postavy dělají, způsob, jakým komunikují s opačným pohlavím... Určitě souhlasím s tím, že seriál byl výjimečný otevřenými ženskými rozhovory o sexu, to jsem ostatně tuším zmínila i na tom blogu. Je mi to hodně blízké a docela se bavím, jak na to někteří chlapi (ti „měkkejši a machové“:) předrážděně reagujou. K těm nákupům: Celý film nevyzněl, že je nejlepší se vykašlat na hadříky. Tak vyznělo posledních pár minut a prostě se tím jenom uzavírá motiv toho kostýmu, což se dá předvídat od chvíle, kdy se tam objeví (jako ta čechovovská flinta na zdi:). Ale v mezičase nevidím, že by se k tomu nějak plynule spělo, prostě se nakupuje a nakupuje, hrozba i toho nejnicotnějšího nepohodlí se řeší prachama. A pak najednou na konci tenhle záblesk skromnosti. Carrie předtím říká, že udělala chybu, když nechala tu svatbu narůst „bigger than Big“, ale přiznává si to zase v předraženém pohodlíčku, obklopená luxusem. S tou seriálovou epizodičností si pořád nejsem jistá. Zjevně to asi funguje jako způsob, jak zacílit na lidi, kteří jsou zvyklí na seriál a mají ho hodně rádi, ale ten celovečerák to opravdu docela rozkližuje. Proto jsem ve verdiktu psala, že by se to dalo akceptovat spíš jako televizní speciál.
Cival
0 0
reagovat
BTW věděl jsem že je špatně už když mě VELMI bavila ta úvodní shrnující koláž. Ne že bych žral hrdinky a byl na větvi z toho, že je znova vidím (to vůbec), ale ten styl mi prostě sedí.
96057
BTW věděl jsem že je špatně už když mě VELMI bavila ta úvodní shrnující koláž. Ne že bych žral hrdinky a byl na větvi z toho, že je znova vidím (to vůbec), ale ten styl mi prostě sedí.
0 0
reagovat
(je to výrazně stručnější, akorát tě tam cituju, tak to vypadá dlouhý :D)
96055
(je to výrazně stručnější, akorát tě tam cituju, tak to vypadá dlouhý *:D*)
0 0
reagovat

witch (minor spoilers)

"Problém je, že se tam pořád mluví o ženské nezávislosti a rovnoprávnosti, staví se na tom propagace, ale ten seriál samotný je uvnitř docela konformní, a s každou další sezónou víc. Takže ten rozpor není mezi mnou a dílem, ale uvnitř díla." Tohle chápu, ale přeci to souvisí s osobním vnímáním, osobní interpretací, "co já čekám". Jinak řečeno, kde je ta míra, kdy budou dostatečně emancipované? Pro mnohé už byla překročena, spousta chlapů se na to kouká jako na šílené samice, které se opovažují mluvit o sexu, jiným by bylo málo cokoliv pod úroveň "militantní lesbičky", která chlapa nepotřebuje. Já jsem o tom včera poměrně důkladně debatoval a žádná z žen a dívek :D si nemyslí, že by to tak mocně stavělo na revolučnosti v přístupu k ženám a emancipaci, a za druhé, už jenom to, že se o sexu baví otevřeně, že vnímají chlapa tak jak vnímají je přeci do jistý míry nekonformní (nebo ve svý době bylo). Tohle je taková nekonečná debata, ve který záleží na tom, co akcentuješ a zohledníš. Já naprosto souhlasím s tvým blogem, na druhou stranu jsem si jistej, že spoooousta divaček to z hlediska genderů do takový hloubky neanalyzuje a vnímá je opravdu jen jako soběstačný ženský, který chtěj fajn chlapa, a nevnímaj okolo nějakou "emancipační gloriolu" (možná proto, že jsou samy tak nějak samozřejmě emancipované).

To stejný s nákupama: Vždyť přeci celej film vyzněl ve smyslu "srát na hadříky a vzít se klidně v obyčejným kostýmu na radnici". Teď se můžem bavit o tom, jestli takové ty postavy prostě jsou ("love and labels") a jestli nakonec neprozřou, když je z hadrmánie v podstatě vykoupí svatby, porody a nový začátky. Pak se přeci jasně ukáže, že o žádnný diamanty nejde, že jsou druhotný. (mimochodem, ty extrémní věci mi přišly opravdu nadsazené, ale uvědomuju si nepřenosnost téhle věci - ostatně nadsázka se ve filmovejch diskuzích vždycky těžko obhajuje).

"Zdá se mi, že tvůj pohled je daleko osobnější, založený na pocitech. Což ti samozřejmě neberu, ale je to nepřenositelné. Ty máš ty ženský rád, utvořil sis k nim dobrý vztah, zvykl sis na jejich svět a všechny ty věci, které jsou tady natažené ještě nepoměrně blíž k extrému, jim toleruješ" Je to možný. 8)

Co se týče toho seriálovýho vedení - filmovej scenárista by polovinu scén vyházel, protože pro samotnej děj nemaj význam. Scenáristé seriálu to ale pojali jako sled scének, který ale musej obstát samy o sobě. Tzn. tahle vtipná, tahle dojemná, tamta "psychologizující" apod. Na rozdíl od Simpsonů to tady myslím fungovalo velmi dobře.8) Jak píše imf na ČSFD (škoda, že to sem nepostnul, bídák), občas je toho moc a občas by si dal člověk ještě hodinu navíc.
96054
"Problém je, že se tam pořád mluví o ženské nezávislosti a rovnoprávnosti, staví se na tom propagace, ale ten seriál samotný je uvnitř docela konformní, a s každou další sezónou víc. Takže ten rozpor není mezi mnou a dílem, ale uvnitř díla." Tohle chápu, ale přeci to souvisí s osobním vnímáním, osobní interpretací, "co já čekám". Jinak řečeno, kde je ta míra, kdy budou dostatečně emancipované? Pro mnohé už byla překročena, spousta chlapů se na to kouká jako na šílené samice, které se opovažují mluvit o sexu, jiným by bylo málo cokoliv pod úroveň "militantní lesbičky", která chlapa nepotřebuje. Já jsem o tom včera poměrně důkladně debatoval a žádná z žen a dívek *:D* si nemyslí, že by to tak mocně stavělo na revolučnosti v přístupu k ženám a emancipaci, a za druhé, už jenom to, že se o sexu baví otevřeně, že vnímají chlapa tak jak vnímají je přeci do jistý míry nekonformní (nebo ve svý době bylo). Tohle je taková nekonečná debata, ve který záleží na tom, co akcentuješ a zohledníš. Já naprosto souhlasím s tvým blogem, na druhou stranu jsem si jistej, že spoooousta divaček to z hlediska genderů do takový hloubky neanalyzuje a vnímá je opravdu jen jako soběstačný ženský, který chtěj fajn chlapa, a nevnímaj okolo nějakou "emancipační gloriolu" (možná proto, že jsou samy tak nějak samozřejmě emancipované). To stejný s nákupama: Vždyť přeci celej film vyzněl ve smyslu "srát na hadříky a vzít se klidně v obyčejným kostýmu na radnici". Teď se můžem bavit o tom, jestli takové ty postavy prostě jsou ("love and labels") a jestli nakonec neprozřou, když je z hadrmánie v podstatě vykoupí svatby, porody a nový začátky. Pak se přeci jasně ukáže, že o žádnný diamanty nejde, že jsou druhotný. (mimochodem, ty extrémní věci mi přišly opravdu nadsazené, ale uvědomuju si nepřenosnost téhle věci - ostatně nadsázka se ve filmovejch diskuzích vždycky těžko obhajuje). "Zdá se mi, že tvůj pohled je daleko osobnější, založený na pocitech. Což ti samozřejmě neberu, ale je to nepřenositelné. Ty máš ty ženský rád, utvořil sis k nim dobrý vztah, zvykl sis na jejich svět a všechny ty věci, které jsou tady natažené ještě nepoměrně blíž k extrému, jim toleruješ" Je to možný. *8)* Co se týče toho seriálovýho vedení - filmovej scenárista by polovinu scén vyházel, protože pro samotnej děj nemaj význam. Scenáristé seriálu to ale pojali jako sled scének, který ale musej obstát samy o sobě. Tzn. tahle vtipná, tahle dojemná, tamta "psychologizující" apod. Na rozdíl od Simpsonů to tady myslím fungovalo velmi dobře.*8)* Jak píše imf na ČSFD (škoda, že to sem nepostnul, bídák), občas je toho moc a občas by si dal člověk ještě hodinu navíc.
witch (minor spoilers)
0 0
reagovat
(Jinak prosím odpověď trošku stručnější, ať mám přehled, k čemu jsem se vyjádřila. Dík:)
96051
(Jinak prosím odpověď trošku stručnější, ať mám přehled, k čemu jsem se vyjádřila. Dík:)
0 0
reagovat

Cival

Můj kritický postoj k tomu seriálu není založený na tom, že od něj já osobně něco čekám a on mi to neplní. Problém je, že se tam pořád mluví o ženské nezávislosti a rovnoprávnosti, staví se na tom propagace, ale ten seriál samotný je uvnitř docela konformní, a s každou další sezónou víc. Takže ten rozpor není mezi mnou a dílem, ale uvnitř díla. Jestli ty se rozhodneš seriál vnímat jako revoluční, nebo ne, je v tomhle případě jenom tvoje věc a obecně to nemá moc význam. Jednoduše se tak tváří i propaguje, což se dá snadno ověřit shlédnutím pár dílů a prohledáním netu. A samozřejmě, že už v seriálu byli chlapi trochu druhotní, ale jak jsem psala – zdaleka ne tolik. Tady jsou totiž naprosto ploší, bez osobnosti, zaměnitelní. Vlastně jsi mi neodpověděl: Jak se tomu dá říkat romantická komedie, když se tam milostné vztahy takhle odbývají a po velkou část filmu tam prakticky nejsou? Navíc romantickým žánrem nemůžeš omlouvat nedostatky, které přece nejsou nijak obsažené v jeho charakteristice. Romantika bez romance prostě není :)

Nerozumím větě „seriálový vedení dává každý scéně náboj“ – nějak si to nedokážu přeložit v nic konkrétního :)

Zdá se mi, že tvůj pohled je daleko osobnější, založený na pocitech. Což ti samozřejmě neberu, ale je to nepřenositelné. Ty máš ty ženský rád, utvořil sis k nim dobrý vztah, zvykl sis na jejich svět a všechny ty věci, které jsou tady natažené ještě nepoměrně blíž k extrému, jim toleruješ. Mně se třeba vůbec nezdálo, že by film měl víc nadhledu, naopak se spíš definitivně strhly shoppoholické orgie, pořád se tu explicitně ukazují nebo vyslovují nějaké značky (ano, vzpomínám si na větu o „love and labels“, ale ta to těžko ospravedlní). Je to už opravdu čistě fetišistické, zbavené podstaty, prostě hltání spotřebního zboží, aniž by se to zvlášť zlehčovalo. Čímž ze sebe proboha nechci dělat levičáckého aktivistu, tady je to prostě samoúčelný extrém.
96050
Můj kritický postoj k tomu seriálu není založený na tom, že od něj já osobně něco čekám a on mi to neplní. Problém je, že se tam pořád mluví o ženské nezávislosti a rovnoprávnosti, staví se na tom propagace, ale ten seriál samotný je uvnitř docela konformní, a s každou další sezónou víc. Takže ten rozpor není mezi mnou a dílem, ale uvnitř díla. Jestli ty se rozhodneš seriál vnímat jako revoluční, nebo ne, je v tomhle případě jenom tvoje věc a obecně to nemá moc význam. Jednoduše se tak tváří i propaguje, což se dá snadno ověřit shlédnutím pár dílů a prohledáním netu. A samozřejmě, že už v seriálu byli chlapi trochu druhotní, ale jak jsem psala – zdaleka ne tolik. Tady jsou totiž naprosto ploší, bez osobnosti, zaměnitelní. Vlastně jsi mi neodpověděl: Jak se tomu dá říkat romantická komedie, když se tam milostné vztahy takhle odbývají a po velkou část filmu tam prakticky nejsou? Navíc romantickým žánrem nemůžeš omlouvat nedostatky, které přece nejsou nijak obsažené v jeho charakteristice. Romantika bez romance prostě není :) Nerozumím větě „seriálový vedení dává každý scéně náboj“ – nějak si to nedokážu přeložit v nic konkrétního :) Zdá se mi, že tvůj pohled je daleko osobnější, založený na pocitech. Což ti samozřejmě neberu, ale je to nepřenositelné. Ty máš ty ženský rád, utvořil sis k nim dobrý vztah, zvykl sis na jejich svět a všechny ty věci, které jsou tady natažené ještě nepoměrně blíž k extrému, jim toleruješ. Mně se třeba vůbec nezdálo, že by film měl víc nadhledu, naopak se spíš definitivně strhly shoppoholické orgie, pořád se tu explicitně ukazují nebo vyslovují nějaké značky (ano, vzpomínám si na větu o „love and labels“, ale ta to těžko ospravedlní). Je to už opravdu čistě fetišistické, zbavené podstaty, prostě hltání spotřebního zboží, aniž by se to zvlášť zlehčovalo. Čímž ze sebe proboha nechci dělat levičáckého aktivistu, tady je to prostě samoúčelný extrém.
Cival
0 0
reagovat
imf: ano, ale podle mě měla v rámci filmu z toho snu prozřít, což se nakonec stejně nestalo (ačkoliv k tomu místama děj sympaticky směřoval). U Mirandy se viditelně sázelo na znalost seriálu a Samantha se přece vyrovnává s tím, že začala bejt usedlá. to že to vyřeší, jak to vyřeší mi teda přijde hodně fajn. Obzvlášť z pohledu Jarreda, kterej je prostě borec.;)
96049
imf: ano, ale podle mě měla v rámci filmu z toho snu prozřít, což se nakonec stejně nestalo (ačkoliv k tomu místama děj sympaticky směřoval). U Mirandy se viditelně sázelo na znalost seriálu a Samantha se přece vyrovnává s tím, že začala bejt usedlá. to že to vyřeší, jak to vyřeší mi teda přijde hodně fajn. Obzvlášť z pohledu Jarreda, kterej je prostě borec.*;)*
0 0
reagovat
Cival: ono by stačilo, kdyby jí došlo dřív, jak moc byla blbá. Ale asi si to budu muset zkusit na vlastní kůži. Dostat bílým pugétem přes hlavu a pak psát omluvný e-maily a dopisy... jako telenovelu to považuju jen v rámci toho jejího vztahu a její dějový linie, která je až příliš předvídatelná. Na seriálu jsem měl rád tu částečnou nejistotu, že by jí to mohlo vyjít třeba s Aidanem. Tady jsem vlastně přesně tušil, co se stane a kdybych usnul, asi bych o moc nepřišel.

To, že je to ale lepší (nebo spíš méně bolestnej) nástupce než Indy, souhlasím.
96048
Cival: ono by stačilo, kdyby jí došlo dřív, jak moc byla blbá. Ale asi si to budu muset zkusit na vlastní kůži. Dostat bílým pugétem přes hlavu a pak psát omluvný e-maily a dopisy... jako telenovelu to považuju jen v rámci toho jejího vztahu a její dějový linie, která je až příliš předvídatelná. Na seriálu jsem měl rád tu částečnou nejistotu, že by jí to mohlo vyjít třeba s Aidanem. Tady jsem vlastně přesně tušil, co se stane a kdybych usnul, asi bych o moc nepřišel. To, že je to ale lepší (nebo spíš méně bolestnej) nástupce než Indy, souhlasím.
0 0
reagovat
hmm... Samantha a manzelska zidle? Neco mi uniklo? Tam slo prece o pravy opak... uprimne Charlotte je prazdna, ale je napsana hrozne vdecne, nekdo tu "legraci" delat musel... v ohledu vyvoje postav mi Samantha vychazi jako zdaleka nejlepsi, Miranda naopak dost nevykreslena... to ze Carrie se vzdycky vznasela mimo hranice logiky a tohoto sveta (ona je prece odjakziva tou princeznickou co "zije svuj sen", byt s mnoha hrboly) prece neni zadna novinka.
96047
hmm... Samantha a manzelska zidle? Neco mi uniklo? Tam slo prece o pravy opak... uprimne Charlotte je prazdna, ale je napsana hrozne vdecne, nekdo tu "legraci" delat musel... v ohledu vyvoje postav mi Samantha vychazi jako zdaleka nejlepsi, Miranda naopak dost nevykreslena... to ze Carrie se vzdycky vznasela mimo hranice logiky a tohoto sveta (ona je prece odjakziva tou princeznickou co "zije svuj sen", byt s mnoha hrboly) prece neni zadna novinka.
0 0
reagovat
Psema: Naprosto nesouhlasím (s tou telenovelou, "stačí projít po plátně" a pozlátkem), ale přesvědčovat tě nebudu.8) Podle mě to svýmu předchůdci dostojí mnohem líp než, ehm, Indy :D
96045
Psema: Naprosto nesouhlasím (s tou telenovelou, "stačí projít po plátně" a pozlátkem), ale přesvědčovat tě nebudu.*8)* Podle mě to svýmu předchůdci dostojí mnohem líp než, ehm, Indy *:D*
0 0
reagovat

SPOILER

Ale ona ve čtyřicátý minutě už na diamant a šatník sere (i na honosnou svatbu), jestli sis nevšiml. Já se možná trochu cukal z tou svatbou, říkal jsem si, proč neodpustí, když jen zpanikařil... tak jsem se zeptal přítelkyně o ženskej pohled a ta řekla, že v první chvíli rozhodně neospouštět, když jí takhle ponížil... tak jsem to akceptoval :D
96044
Ale ona ve čtyřicátý minutě už na diamant a šatník sere (i na honosnou svatbu), jestli sis nevšiml. Já se možná trochu cukal z tou svatbou, říkal jsem si, proč neodpustí, když jen zpanikařil... tak jsem se zeptal přítelkyně o ženskej pohled a ta řekla, že v první chvíli rozhodně neospouštět, když jí takhle ponížil... tak jsem to akceptoval *:D*
SPOILER
0 0
reagovat
Cival: jednoduše - ten film mě nemůže bavit, pokud nemám rád ústřední postavu (což žádná ze zbylejch třech holek prostě není), která se chová způsobem, za jakej bych ji osobně nechal vystřelit na Mars, kde ji snad emzáci roztrhaj na kusy. Přitom v seriálu mě i ona bavila. Tady mi to přišlo jako nastavovaná kaše pro těch pár vyvolenejch, kterým stačí tak málo, že se na ploše dvou hodin jejich oblíbený postavy projdou po plátně. A to mě mrzí. Čekal jsem víc rozumu a nadhledu, ne jen převlečenou mexickou telenovelu, kterou by v případě, že by na sobě neměla navlečený to blyštivý pozlátko, každej bez okolků odstřelil.
96043
Cival: jednoduše - ten film mě nemůže bavit, pokud nemám rád ústřední postavu (což žádná ze zbylejch třech holek prostě není), která se chová způsobem, za jakej bych ji osobně nechal vystřelit na Mars, kde ji snad emzáci roztrhaj na kusy. Přitom v seriálu mě i ona bavila. Tady mi to přišlo jako nastavovaná kaše pro těch pár vyvolenejch, kterým stačí tak málo, že se na ploše dvou hodin jejich oblíbený postavy projdou po plátně. A to mě mrzí. Čekal jsem víc rozumu a nadhledu, ne jen převlečenou mexickou telenovelu, kterou by v případě, že by na sobě neměla navlečený to blyštivý pozlátko, každej bez okolků odstřelil.
0 0
reagovat
Jako ono pro mě bylo vůbec těžký s Carrie alespoň trochu soucítit. Mirandinu zášť a motivace ve vztahu jsem chápal bez problémů, Charlotte byla odstrčená do pozadí (to těhotenství mi přišlo strašně by the way) a Samantha si vlastně jako jediná drží tu svoji roztomilou fazónu sexuální dračice na botoxu i za cenu přesedání na jakousi "manželskou židli". Ten film by imho byl dobrej, kdyby vystřihli hlavní hrdinku, jejíž příhody (chci obrovskej byt, chci obrovskej šatník a ten diamant by vlastně taky nebyl špatnej) mě v rámci fimovýho děje vůbec nebaví. Což je vcelku průšvih.
96042
Jako ono pro mě bylo vůbec těžký s Carrie alespoň trochu soucítit. Mirandinu zášť a motivace ve vztahu jsem chápal bez problémů, Charlotte byla odstrčená do pozadí (to těhotenství mi přišlo strašně by the way) a Samantha si vlastně jako jediná drží tu svoji roztomilou fazónu sexuální dračice na botoxu i za cenu přesedání na jakousi "manželskou židli". Ten film by imho byl dobrej, kdyby vystřihli hlavní hrdinku, jejíž příhody (chci obrovskej byt, chci obrovskej šatník a ten diamant by vlastně taky nebyl špatnej) mě v rámci fimovýho děje vůbec nebaví. Což je vcelku průšvih.
0 0
reagovat
Všímáš si jak často používáš v diskuzích duchaplný argumenty typu "To že se tam dvě a čtvrt hodiny chová jako kus dobytka po lobotomii mě neskutečně irituje"? To je jak Indy-diskuze v bleděmodrým. Možná ti to hláškuje, ale jinak z tvých příspěvků nic kloudnýho nejsem schopnej vyčíst.
96041
Všímáš si jak často používáš v diskuzích duchaplný argumenty typu "To že se tam dvě a čtvrt hodiny chová jako kus dobytka po lobotomii mě neskutečně irituje"? To je jak Indy-diskuze v bleděmodrým. Možná ti to hláškuje, ale jinak z tvých příspěvků nic kloudnýho nejsem schopnej vyčíst.
0 0
reagovat
Cival: jako o Carrie si po filmu myslím jenom to nejhorší a vážně na mě nepůsobilo, že by jí šlo až do závěrečnýho "prozření" o Božskýho. To že se tam dvě a čtvrt hodiny chová jako kus dobytka po lobotomii mě neskutečně irituje (v seriálu mi většinou přišla alespoň trochu inteligentní, byť naivní a povrchní) a závěrečný "asi jsem udělala chybu = pořád ho miluju" mě jednoduše po romantický stránce neuspokojilo. Skoro jsem se Božskýmu divil, že ji nepošlě s celou nafintěností do háje a nesbalí nejbližší babu s mozkem - Samanthu.;)
96040
Cival: jako o Carrie si po filmu myslím jenom to nejhorší a vážně na mě nepůsobilo, že by jí šlo až do závěrečnýho "prozření" o Božskýho. To že se tam dvě a čtvrt hodiny chová jako kus dobytka po lobotomii mě neskutečně irituje (v seriálu mi většinou přišla alespoň trochu inteligentní, byť naivní a povrchní) a závěrečný "asi jsem udělala chybu = pořád ho miluju" mě jednoduše po romantický stránce neuspokojilo. Skoro jsem se Božskýmu divil, že ji nepošlě s celou nafintěností do háje a nesbalí nejbližší babu s mozkem - Samanthu.*;)*
0 0
reagovat

Náznaky spoilerů

Witch: Ono je to podle mě hodně o přístupu k seriálu. Jak ho vnímáš. Jeden pohled (tvůj) je, že je to naoko "revoluční" ve svým pohledu na sex a na ženy, přitom uvnitř to je konvenční dílo o obyčejných ženských, ne o moc silnějších než kdekoliv jinde. Já seriál jako žádnou revoluci nevnímám - jsou to jen příběhy obyčejnejch bab, který se chtěj zamilovat, který se motaj ve vztazích a ty dráždivý dialogy o sexu jsou tam jen navíc, aby přitahovaly pozornost, budily zdání revolučnosti a odehnali slabší mužský povahy (měkkejše, lidi, co to nechápou, macha, kteří si myslí, že baba má ležet a vzývat jejich nářadí, a jiné existence :D)

FIlm samotnej je pak prostě jenom romantika o čtyřech kamarádkách, co ví, že jsou starý a chtěj si zařídt klidnej život. Přijde mi, že ty od toho seriálu očekávaš příliš mnoho hloubky a inteligence, přitom to jsou prakticky odjakživa (nebo minimálně od třetí série) jen volně plynoucí a nasládlé obrázky z milostného života dobře zajištěných slečïnek. Ona to ve své podstatě má být "obrázková příručka "Jak řešit manželské problémy snadno a rychle". Stejně tak bylo zřejmý (nebo alespoň já si to myslel8)), že prostě půjde jen o romantický schéma, na který bude navěšena spousta zábavných epizodek. A těch je tam hodně, mají švih a jedna vedle druhý dokážou obstát, to seriálový vedení dává v podstatě každý scéně náboj, nějakou emoci, humor... není to jak u filmů, kde se dvě hodiny nic neděje a pak přijde katarze. Tady mi ani jedna scéna nepřišla zbytečná, ač z hlediska klasický dramatický výstavby filmu jsou zbytečný skoro všechny :D

A co se týče chlapů. Ti byli vždycky v pozadí. Myslím si, že King to napsal chytře, protože obě ženský postavil do situace, kdy se chlapi museli omlouvat a dolízat a jen na nich bylo odpustit (a bylo jim to z povahy jejich hříchu umožněný) - takže i to rozjímání v klubu zklamaných žen na mě zabíralo. Já si ale hlavně opravdu nemyslím, že by film měl vyšší cíle než být příjemně plynoucí středostavovskou romantikou, tedy být fakt jen tím schématem se scénkami. Tobě to přijde málo, mě ne a hlavně to nepovažuju za moc velkej (nebo spíš za žádnej?) odklon od seriálu, kde se taky veškerá "revlučnost" nebo kousavost brzy zředila na obyčejný romantický báchorky. Holky se tam odjakživa tvářej jako nadsamice, který musej být zahrnovány darama, ale každej pozornej chlap vidí, že jak se přitulí, tak změknou...:D

Jinak moc nechápu, o čem mluví Psema. Jestli si nevšiml, že se trápí chlapama dvě hodiny, tak by mohl příště otevřít oči :D(samozřejmě ne ve stylu "nemám koho sbalit", ale "co teď s tím"). A naopak mě překvapilo, kolik bylo v tom seriálu nadhledu - kolikrát bylo patrný, že všechny ty značky a botičky jsou prostě k ho_nu a že věk nezastavíš.

BTW podle mě je to takový chytřejší, líp zahraný a líp natočený Sesterstvo putovních kalhot pro pokročilé :D
96039
Witch: Ono je to podle mě hodně o přístupu k seriálu. Jak ho vnímáš. Jeden pohled (tvůj) je, že je to naoko "revoluční" ve svým pohledu na sex a na ženy, přitom uvnitř to je konvenční dílo o obyčejných ženských, ne o moc silnějších než kdekoliv jinde. Já seriál jako žádnou revoluci nevnímám - jsou to jen příběhy obyčejnejch bab, který se chtěj zamilovat, který se motaj ve vztazích a ty dráždivý dialogy o sexu jsou tam jen navíc, aby přitahovaly pozornost, budily zdání revolučnosti a odehnali slabší mužský povahy (měkkejše, lidi, co to nechápou, macha, kteří si myslí, že baba má ležet a vzývat jejich nářadí, a jiné existence *:D*) FIlm samotnej je pak prostě jenom romantika o čtyřech kamarádkách, co ví, že jsou starý a chtěj si zařídt klidnej život. Přijde mi, že ty od toho seriálu očekávaš příliš mnoho hloubky a inteligence, přitom to jsou prakticky odjakživa (nebo minimálně od třetí série) jen volně plynoucí a nasládlé obrázky z milostného života dobře zajištěných slečïnek. Ona to ve své podstatě má být "obrázková příručka "Jak řešit manželské problémy snadno a rychle". Stejně tak bylo zřejmý (nebo alespoň já si to myslel*8)*), že prostě půjde jen o romantický schéma, na který bude navěšena spousta zábavných epizodek. A těch je tam hodně, mají švih a jedna vedle druhý dokážou obstát, to seriálový vedení dává v podstatě každý scéně náboj, nějakou emoci, humor... není to jak u filmů, kde se dvě hodiny nic neděje a pak přijde katarze. Tady mi ani jedna scéna nepřišla zbytečná, ač z hlediska klasický dramatický výstavby filmu jsou zbytečný skoro všechny *:D* A co se týče chlapů. Ti byli vždycky v pozadí. Myslím si, že King to napsal chytře, protože obě ženský postavil do situace, kdy se chlapi museli omlouvat a dolízat a jen na nich bylo odpustit (a bylo jim to z povahy jejich hříchu umožněný) - takže i to rozjímání v klubu zklamaných žen na mě zabíralo. Já si ale hlavně opravdu nemyslím, že by film měl vyšší cíle než být příjemně plynoucí středostavovskou romantikou, tedy být fakt jen tím schématem se scénkami. Tobě to přijde málo, mě ne a hlavně to nepovažuju za moc velkej (nebo spíš za žádnej?) odklon od seriálu, kde se taky veškerá "revlučnost" nebo kousavost brzy zředila na obyčejný romantický báchorky. Holky se tam odjakživa tvářej jako nadsamice, který musej být zahrnovány darama, ale každej pozornej chlap vidí, že jak se přitulí, tak změknou...*:D* Jinak moc nechápu, o čem mluví Psema. Jestli si nevšiml, že se trápí chlapama dvě hodiny, tak by mohl příště otevřít oči *:D*(samozřejmě ne ve stylu "nemám koho sbalit", ale "co teď s tím"). A naopak mě překvapilo, kolik bylo v tom seriálu nadhledu - kolikrát bylo patrný, že všechny ty značky a botičky jsou prostě k ho_nu a že věk nezastavíš. BTW podle mě je to takový chytřejší, líp zahraný a líp natočený Sesterstvo putovních kalhot pro pokročilé *:D*
Náznaky spoilerů
0 0
reagovat
Hudson je tam jenom kvůli tomu heslu v Carrieině počítači. A aby ukázala, že existujou vážně hodně hnusný kabelky.:D

Jinak to, jak jsou tam ženský vyobrazený, jasně popisuje jedna věta, která ve filmu zazní: You two can rule the world. V tu chvíli mě to přestalo zajímat úplně. King z těch postav zkrátka udělal karikatury, který se vůbec nemusí trápit penězma, chlapama, ničím, protože si vždycky poradí zvednutím telefonu popřípadě odjedem do Mexika. ?)
96030
Hudson je tam jenom kvůli tomu heslu v Carrieině počítači. A aby ukázala, že existujou vážně hodně hnusný kabelky.*:D* Jinak to, jak jsou tam ženský vyobrazený, jasně popisuje jedna věta, která ve filmu zazní: You two can rule the world. V tu chvíli mě to přestalo zajímat úplně. King z těch postav zkrátka udělal karikatury, který se vůbec nemusí trápit penězma, chlapama, ničím, protože si vždycky poradí zvednutím telefonu popřípadě odjedem do Mexika. *?)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se