Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 10000 př. n. l.: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
rcorp
Ale nó... nemusel si to hneď brať osobne ;)

Duro
Nebola tá nízka priemerná dĺžka života spôsobená skôr vysokou mierou úmrtnosti u novorodencov?
84462
[b]rcorp[/b] Ale nó... nemusel si to hneď brať osobne *;)* [b]Duro[/b] Nebola tá nízka priemerná dĺžka života spôsobená skôr vysokou mierou úmrtnosti u novorodencov?
0 0
reagovat
Film mě celkem nudil a ničím nedostal, to raději budu vynášet do nebes Jumpera... Dávám 4*, nějak mi to nesedlo, ale to asi většině lidí, tedy když nepočítám Ravena :))...
84454
Film mě celkem nudil a ničím nedostal, to raději budu vynášet do nebes Jumpera... Dávám 4*, nějak mi to nesedlo, ale to asi většině lidí, tedy když nepočítám Ravena *:))*...
0 0
reagovat
Tak slovo okaňa mě výrazně zaujalo. Máte podobný výrazy i pro holky s velkým nosem nebo tak? :)
84453
Tak slovo okaňa mě výrazně zaujalo. Máte podobný výrazy i pro holky s velkým nosem nebo tak? *:)*
0 0
reagovat
"...jsou chlupatí, uslintaní a nevykazují charisma ani inteligenci. "
Tak to neplatí jenom o mamutech. ;)
84450
"...jsou chlupatí, uslintaní a nevykazují charisma ani inteligenci. " Tak to neplatí jenom o mamutech. ;)
0 0
reagovat
Silence: ropný tanker?:) Já si u megalomanských filmů všímám podtextů, ptákovinek a zbytečností, kupříkladu jsem ocenila, jak ta ctihodná dáma nedovolila pálit hodnotnou literaturu a vydala ohni nějaké daňové zákony. A sporá gesta gentlemanství Jakea Gyllenhaala. :)
Ale u těch mamutů je to nějaký podvědomý odpor vůči druhu, jsou chlupatí, uslintaní a nevykazují charisma ani inteligenci. :)
Duro: četls Lovce mamutů?;)
84449
Silence: ropný tanker?:) Já si u megalomanských filmů všímám podtextů, ptákovinek a zbytečností, kupříkladu jsem ocenila, jak ta ctihodná dáma nedovolila pálit hodnotnou literaturu a vydala ohni nějaké daňové zákony. A sporá gesta gentlemanství Jakea Gyllenhaala. :) Ale u těch mamutů je to nějaký podvědomý odpor vůči druhu, jsou chlupatí, uslintaní a nevykazují charisma ani inteligenci. :) Duro: četls Lovce mamutů?*;)*
0 0
reagovat
Bacuľka = boubelka. Preto bola celý čas taká naobliekaná - lebo bola na pravekú ženštinu príliš dobre vykŕmená. Nič proti tomu, samozrejme. Milá, chutná.

Okrem extrémne zlej úvodnej scény lovu na mamuty (slabé triky, nezmyselný spôsob lovu - tú sieť museli robiť 100 rokov a použiť na ňu všetky kožušiny, ktoré ulovili, asi pre ne nemali lepšie využitie :D) ma zarazili aj drobné detaily typu:

"Prečo ťa máme nasledovať? Si ešte chlapec!"

Ten "chlapec" má 25 - 30 rokov. V tej dobe to už bol teda vlastne veľmi zrelý muž, priemerná dĺžka života bola nejakých 18 rokov, takže keď sa niekto dožil 40, bol to už uctievaný kmeť.

S mojimi 34 rokmi by som bol medzi praľuďmi starešinom doslova. :D
84448
Bacuľka = boubelka. Preto bola celý čas taká naobliekaná - lebo bola na pravekú ženštinu príliš dobre vykŕmená. Nič proti tomu, samozrejme. Milá, chutná. Okrem extrémne zlej úvodnej scény lovu na mamuty (slabé triky, nezmyselný spôsob lovu - tú sieť museli robiť 100 rokov a použiť na ňu všetky kožušiny, ktoré ulovili, asi pre ne nemali lepšie využitie *:D*) ma zarazili aj drobné detaily typu: "Prečo ťa máme nasledovať? Si ešte chlapec!" Ten "chlapec" má 25 - 30 rokov. V tej dobe to už bol teda vlastne veľmi zrelý muž, priemerná dĺžka života bola nejakých 18 rokov, takže keď sa niekto dožil 40, bol to už uctievaný kmeť. S mojimi 34 rokmi by som bol medzi praľuďmi starešinom doslova. *:D*
0 0
reagovat

KarelR

bacuľatá = zaoblená (v približnom slova-zmysle...)
okaňa = ženská s výraznými očami
V prvom momente som sa zľakol, že Ďuro mal na mysli tú starú ježibabu, ale asi referoval skôr smerom k Evolet ;)
84447
bacuľatá = zaoblená (v približnom slova-zmysle...) okaňa = ženská s výraznými očami V prvom momente som sa zľakol, že Ďuro mal na mysli tú starú ježibabu, ale asi referoval skôr smerom k Evolet *;)*
KarelR
0 0
reagovat
Charlotte: Nebyla to ponorka, ale jinak s tebou souhlasím... :D

Raven: Teda, chlape, teď jsi nás dostal... myslím, že tu nebyl ani jeden člověk, který by tohle čekal... :))
84445
Charlotte: Nebyla to ponorka, ale jinak s tebou souhlasím... *:D* Raven: Teda, chlape, teď jsi nás dostal... myslím, že tu nebyl ani jeden člověk, který by tohle čekal... *:))*
0 0
reagovat
Neberte to osobně, ale mě totálně děsí už jen ty vaše popisy a trailer, recenze mě sice rozesmála, ale zároveň odklonila směrem k nějakému studenému islandskému dramatu nebo k Machovi a Šebestové v pravěku, jestli pamatujete pana Humla, jeho past na mamuty, "doba ledová je doba ledová" a vynález kapesníku. Když Emmerich a zima, tak Den poté. Kapitální retardát, ale knihovna, herci a ruská ponorka to zachránili alespoň coby výplach. Mamuti mi stačili v Národním, takže jestli mi někdo neposkytne převratný důvod, proč by to závratně ochudilo mou existenci, chodeckou desetitisícovku dobývat nebudu a na lidi u pokladen budu koukat skrz zmrzlé promodralé prsty. :)
84442
Neberte to osobně, ale mě totálně děsí už jen ty vaše popisy a trailer, recenze mě sice rozesmála, ale zároveň odklonila směrem k nějakému studenému islandskému dramatu nebo k Machovi a Šebestové v pravěku, jestli pamatujete pana Humla, jeho past na mamuty, "doba ledová je doba ledová" a vynález kapesníku. Když Emmerich a zima, tak Den poté. Kapitální retardát, ale knihovna, herci a ruská ponorka to zachránili alespoň coby výplach. Mamuti mi stačili v Národním, takže jestli mi někdo neposkytne převratný důvod, proč by to závratně ochudilo mou existenci, chodeckou desetitisícovku dobývat nebudu a na lidi u pokladen budu koukat skrz zmrzlé promodralé prsty. :)
0 0
reagovat

duro

"...peknú bacuľatú okaňu..."

To mi budeš muset přeložit :D
84440
"...peknú bacuľatú okaňu..." To mi budeš muset přeložit *:D*
duro
0 0
reagovat
Takže narozdíl od většiny (zase), mě se to líbilo strašně. Emmerich nezklamal. Snad jediný šavlozubák nebyl v některých závěrech úplně 100%, ale ostatní ano, hlavně Mamuti.
Příběh normálka, herci dobrý hlavně modrooká (mňam) Camilla Belle (sexy lady)

Nejlepší momenty byly, lov mamutů, když odjíždí na lodích a objeví se hrdina s bojovníky, přelety nad městem bohů, jak staví pyramidy a útok mamutů z pyramidy.

Prostě Emmerich je jeden z nejmegalománštějších a nejlepších režisérů. Vždy jsem spokojen.

9/10* 8)
84439
Takže narozdíl od většiny (zase), mě se to líbilo strašně. Emmerich nezklamal. Snad jediný šavlozubák nebyl v některých závěrech úplně 100%, ale ostatní ano, hlavně Mamuti. Příběh normálka, herci dobrý hlavně modrooká (mňam) Camilla Belle (sexy lady) Nejlepší momenty byly, lov mamutů, když odjíždí na lodích a objeví se hrdina s bojovníky, přelety nad městem bohů, jak staví pyramidy a útok mamutů z pyramidy. Prostě Emmerich je jeden z nejmegalománštějších a nejlepších režisérů. Vždy jsem spokojen. 9/10* *8)*
0 0
reagovat
Čistých 5/10, presne uprostred medzi tým, čo to mohlo byť (v mnohých scénach tie možnosti vidno a vyrážajú dych) a čo to nakoniec je. Najväčšou slabinou filmu nie je ani tak scenár (napriek jeho bezkrvnosti a nelogickosti do mňa čosi z toho pocitu "veľkej legendy" predsa len preniklo), ale to, na čo trailery lákali predovšetkým: prehistorická fauna. Mamuty cválajú a šikovne si vyťahujú nohy zo sietí (lov mamuta do siete je zrejme filmová kravina roka), čudesný pštrosoraptor dokáže vyliezť na strom a pri šabľozubcovi som sa akurát tak potešil, že Diego z Doby ľadovej konečne dostal úlohu v "dospelom" filme (nikto ma nepresvedčí, že to nie je on!). CGI je katastrofálne, technickým prevedením i tým, čo ukazuje. Vizuál našťastie zachraňujú vynikajúce masky a "kostýmy" (odlíšenie jednotlivých kmeňov je super), veľkolepé dekorácie a zopár naozaj veľkofilmových bojových scén.

Príbeh je rovnaká schéma ako napr. Apocalypto, ale chýba mu jeho napätie a archetypálna osudovosť, a je rovnako odtrhnutý od historickej reality ako Kráľ Škorpión, ale nemá jeho béčkovú zábavnosť. Na druhej strane má sympatického hrdinu, peknú bacuľatú okaňu a strih sa s ničím nekašle, takže to všetko parádne odsýpa a nuda sa rozhodne nedostaví. Bavil som sa. Občas v súlade so zámermi tvorcov, občas v rozpore s nimi, ale nevidím dôvod tento film nenávidieť a na DVD si ho celkom rád pozriem ešte raz.

P.S.: Omara Shariffa s tými jeho polopatistickými komentármi (často vysvetľujúcimi niečo, čo je zjavné už z vizuálneho podania) som už na konci mal chuť podhodiť do cesty cválajúcim mamutom.
84434
Čistých 5/10, presne uprostred medzi tým, čo to mohlo byť (v mnohých scénach tie možnosti vidno a vyrážajú dych) a čo to nakoniec je. Najväčšou slabinou filmu nie je ani tak scenár (napriek jeho bezkrvnosti a nelogickosti do mňa čosi z toho pocitu "veľkej legendy" predsa len preniklo), ale to, na čo trailery lákali predovšetkým: prehistorická fauna. Mamuty cválajú a šikovne si vyťahujú nohy zo sietí (lov mamuta do siete je zrejme filmová kravina roka), čudesný pštrosoraptor dokáže vyliezť na strom a pri šabľozubcovi som sa akurát tak potešil, že Diego z Doby ľadovej konečne dostal úlohu v "dospelom" filme (nikto ma nepresvedčí, že to nie je on!). CGI je katastrofálne, technickým prevedením i tým, čo ukazuje. Vizuál našťastie zachraňujú vynikajúce masky a "kostýmy" (odlíšenie jednotlivých kmeňov je super), veľkolepé dekorácie a zopár naozaj veľkofilmových bojových scén. Príbeh je rovnaká schéma ako napr. Apocalypto, ale chýba mu jeho napätie a archetypálna osudovosť, a je rovnako odtrhnutý od historickej reality ako Kráľ Škorpión, ale nemá jeho béčkovú zábavnosť. Na druhej strane má sympatického hrdinu, peknú bacuľatú okaňu a strih sa s ničím nekašle, takže to všetko parádne odsýpa a nuda sa rozhodne nedostaví. Bavil som sa. Občas v súlade so zámermi tvorcov, občas v rozpore s nimi, ale nevidím dôvod tento film nenávidieť a na DVD si ho celkom rád pozriem ešte raz. P.S.: Omara Shariffa s tými jeho polopatistickými komentármi (často vysvetľujúcimi niečo, čo je zjavné už z vizuálneho podania) som už na konci mal chuť podhodiť do cesty cválajúcim mamutom.
0 0
reagovat
Áh, nádherná stupiditka. Bavil som sa. Pre mňa ten film naplnil, čo sľubovali trailery. Zábavička so slušným cgi (sem tam nevidalo), skutočne cool mamutmi, ktoré sa proste neserú, eye candy ženskou a takými, ale takými WTF momentami, že to proste stojí za to. :D
84200
Áh, nádherná stupiditka. Bavil som sa. Pre mňa ten film naplnil, čo sľubovali trailery. Zábavička so slušným cgi (sem tam nevidalo), skutočne cool mamutmi, ktoré sa proste neserú, eye candy ženskou a takými, ale takými WTF momentami, že to proste stojí za to. *:D*
0 0
reagovat
ja umiral nudou a kroutil hlavou(smal se) nad nespoctem hlouposti a tuposti.....urcite jeden z nejhorsich myslenkove prazdnych velkofilmu....
84194
ja umiral nudou a kroutil hlavou(smal se) nad nespoctem hlouposti a tuposti.....urcite jeden z nejhorsich myslenkove prazdnych velkofilmu....
0 0
reagovat
Paradoxní je, že největší devizou filmu je modelka, která se svým vzezřením do filmu vůbec nehodí, ale oku lahodí stokrát víc než všechny digitální blbiny, na kterých Emmerich staví svou onanistickou šou o prvním hrdinovi, pěti proroctvích, zmutovaných šplhajících krůtách, vděčných šavlozubých tygrech, klusajících mamutech (snažil jsem se ty jména zapamatovat, ale nešlo to) a zafačovaném imperátorovi, jehož pokrevní goauldský bratr nepochybně otravoval před pár lety ve Star Gate. Místy silně gay, místy úsměvné, ale ve výsledku spíš neškodné než nějak výjimečně urážlivé. Chybí mi hlášky (kdyby alespoň ti křováci občas zahlásili), postrádám základní logiku (dostat se do vězení a ven je tak jednoduché, až jsem myslel, že je to nějaká sofistikovaná parodie, toužím zabít Omara Sharifa za jeho nesnesitelně znuděný voiceover a se slzou na rohovce vzpomínám na Den nezávislosti. 4/10

Cival: ty ses aspoň bavil, já umíral nudou.:))
84192
Paradoxní je, že největší devizou filmu je modelka, která se svým vzezřením do filmu vůbec nehodí, ale oku lahodí stokrát víc než všechny digitální blbiny, na kterých Emmerich staví svou onanistickou šou o prvním hrdinovi, pěti proroctvích, zmutovaných šplhajících krůtách, vděčných šavlozubých tygrech, klusajících mamutech (snažil jsem se ty jména zapamatovat, ale nešlo to) a zafačovaném imperátorovi, jehož pokrevní goauldský bratr nepochybně otravoval před pár lety ve Star Gate. Místy silně gay, místy úsměvné, ale ve výsledku spíš neškodné než nějak výjimečně urážlivé. Chybí mi hlášky (kdyby alespoň ti křováci občas zahlásili), postrádám základní logiku (dostat se do vězení a ven je tak jednoduché, až jsem myslel, že je to nějaká sofistikovaná parodie, toužím zabít Omara Sharifa za jeho nesnesitelně znuděný voiceover a se slzou na rohovce vzpomínám na Den nezávislosti. 4/10 Cival: ty ses aspoň bavil, já umíral nudou.*:))*
0 0
reagovat
Mno, tyden delate vlny a nakonec se shodnem :D
84190
Mno, tyden delate vlny a nakonec se shodnem *:D*
0 0
reagovat
Překvapivě málo směšnejch momentů, mamuti vypadaj jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10
84188
Překvapivě málo směšnejch momentů, mamuti vypadaj jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10
0 0
reagovat
jo, ten pohled byl dobre gay. dlouhy vlasy na obou stranach tomu dodaly smrnc :D
83963
jo, ten pohled byl dobre gay. dlouhy vlasy na obou stranach tomu dodaly smrnc *:D*
0 0
reagovat
Ehmmm, já si na tý novinářský projekci teda taky ze začátku snažil dávat ruce před pusu, když jsem se smál (což bylo skoro pořád), ale asi v půlce jsme se na sebe podívali s chlápkem napravo ode mě a jenom se začali hlasitě chechtat, no a potom už to bylo jedno:D
83961
Ehmmm, já si na tý novinářský projekci teda taky ze začátku snažil dávat ruce před pusu, když jsem se smál (což bylo skoro pořád), ale asi v půlce jsme se na sebe podívali s chlápkem napravo ode mě a jenom se začali hlasitě chechtat, no a potom už to bylo jedno*:D*
0 0
reagovat

KarelR

Jak keby si mi z duše hovoril. Koľkokrát sa mi žiadalo rozosmiať sa alebo nejakým vhodným slovom (napr ku**a) vyjdriť údiv, ale musel som sa strážiť, aby som náhodou nerušil ostatných. Zvyšok kina bol totiž totálne ticho, ako keby ich človek pozabíjal. Myslím, že z toho boli ešte viac mimo ako ja ;)
83950
Jak keby si mi z duše hovoril. Koľkokrát sa mi žiadalo rozosmiať sa alebo nejakým vhodným slovom (napr ku**a) vyjdriť údiv, ale musel som sa strážiť, aby som náhodou nerušil ostatných. Zvyšok kina bol totiž totálne ticho, ako keby ich človek pozabíjal. Myslím, že z toho boli ešte viac mimo ako ja *;)*
KarelR
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se