Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Tahle země není pro starý: Recenze

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
hej a ja sem vzduch? :D
82386
hej a ja sem vzduch? *:D*
0 0
reagovat
Drsny, chlapsky a nekompromisni film je Az na krev. Tohle je pro... pro... no Duro to vystihnul. Takze se ani nemuzu divit, ze se mu to libi. Ostatne svym vekem se ohani v kazdym druhym prispevku. Prejme mu to. ;)
82384
Drsny, chlapsky a nekompromisni film je Az na krev. Tohle je pro... pro... no Duro to vystihnul. Takze se ani nemuzu divit, ze se mu to libi. Ostatne svym vekem se ohani v kazdym druhym prispevku. Prejme mu to. ;)
0 0
reagovat
Psema: Tenhle film není pro mladý. 8)
82381
Psema: Tenhle film není pro mladý. *8)*
0 0
reagovat
A ešte ma zaujalo, že v tom filme neboli žiadne fucky a shity. Mám dojem, že jediné fuck povedali tí chlapci na konci pri autonehode.

Tak akosi mi to urobilo dobre - že niekto dokáže natočiť fakt drsný, chlapský, nekompromisný film, a pritom nemusí trikrát za minútu povedať "madafaka". Povedal by som, že Coenovci tým chceli udržať ducha predlohy. Nečítal som ju, ale dedo McCarthy asi v texte nejako výrazne nefakuje.
82380
A ešte ma zaujalo, že v tom filme neboli žiadne fucky a shity. Mám dojem, že jediné fuck povedali tí chlapci na konci pri autonehode. Tak akosi mi to urobilo dobre - že niekto dokáže natočiť fakt drsný, chlapský, nekompromisný film, a pritom nemusí trikrát za minútu povedať "madafaka". Povedal by som, že Coenovci tým chceli udržať ducha predlohy. Nečítal som ju, ale dedo McCarthy asi v texte nejako výrazne nefakuje.
0 0
reagovat
KarelR: Hehe, nj, ono právě napodruhý když už víš, na čem s tím filmem jsi, když už víš, co tam během jeho dění hledat, tak je to jiný kafe než poprvý, kdy celý závěr působí jak nalepený odjinud. Sice se musí uznat, že je to takový autosugestivní. Že tam pak člověk hledá narážky na tu pointu úplně všude, ani tam kde němela původně bejt, ale tak co, i to má svý kouzlo.
Ovšem já osobně nechápu jak se může někdo při první hodině a půl nudit. Spíš když ho pak naštve to podivné vyvrcholení, tak hodí zpětně celý film do žumpy. Já mám tyhle vzpomínky třebas na takovou Vesnici nebo Basic.
82379
KarelR: Hehe, nj, ono právě napodruhý když už víš, na čem s tím filmem jsi, když už víš, co tam během jeho dění hledat, tak je to jiný kafe než poprvý, kdy celý závěr působí jak nalepený odjinud. Sice se musí uznat, že je to takový autosugestivní. Že tam pak člověk hledá narážky na tu pointu úplně všude, ani tam kde němela původně bejt, ale tak co, i to má svý kouzlo. Ovšem já osobně nechápu jak se může někdo při první hodině a půl nudit. Spíš když ho pak naštve to podivné vyvrcholení, tak hodí zpětně celý film do žumpy. Já mám tyhle vzpomínky třebas na takovou Vesnici nebo Basic.
0 0
reagovat
Karel: Záverečný monológ Tommyho je to, o čom ten film kurva je! 8) Starý unavený muž mal sen o tom, ako jeho predkovia cválajú okolo neho a nesú niekam oheň a tam ho potom čakajú. Čo je na tom niekomu nejasné??? ;)

Tie jeho slová sú v skutočnosti nádherný text, nasiaknutý práve tou "divokozápadnou nostalgiou". Viac než o zmysel ide o tú atmosféru, o ten povzdych nad starými časmi, keď muži zomierali po zásahu koltom do srdca, nie s lebkami prebitými zrážkou na dobytok.
82378
Karel: Záverečný monológ Tommyho je to, o čom ten film kurva je! *8)* Starý unavený muž mal sen o tom, ako jeho predkovia cválajú okolo neho a nesú niekam oheň a tam ho potom čakajú. Čo je na tom niekomu nejasné??? *;)* Tie jeho slová sú v skutočnosti nádherný text, nasiaknutý práve tou "divokozápadnou nostalgiou". Viac než o zmysel ide o tú atmosféru, o ten povzdych nad starými časmi, keď muži zomierali po zásahu koltom do srdca, nie s lebkami prebitými zrážkou na dobytok.
0 0
reagovat
mně to taky vykrystalizovalo, na nechápavejch 7/10.:D Vím, jenom to, že lidi za mnou pronesli "a to má jako Oscara?":D
82377
mně to taky vykrystalizovalo, na nechápavejch 7/10.*:D* Vím, jenom to, že lidi za mnou pronesli "a to má jako Oscara?"*:D*
0 0
reagovat
Okamih, kedy som pochopil, že je to geniálne (aj keď ide o srandičku technického rázu): Keď Brolin mieril puškohľadom na stádo jeleňov (alebo čo to bolo), vystrelil a zmizol mu obraz kvôli spätnému rázu pušky. Nikdy doteraz mi nenapadlo, že je vlastne blbosť, aby zasiahnutý objekt (človek, zviera) bol po výstrele stále v zameriavači. Veď puška kope. Napríklad v Spielbergovom Zachráňte... Barry Pepper vždy pekne vidí, ako Náckom explodujú hlavy. Nikdy obraz snímaný cez zameriavač neposkočí. Čo je vlastne nezmysel.

Je to len taká volovinka, ale Coenovci túto scénu (videnú v obmenách v tisíc filmoch) prvýkrát natočili tak, ako to naozaj v skutočnosti je.

A takých scén je tam viac.
82376
Okamih, kedy som pochopil, že je to geniálne (aj keď ide o srandičku technického rázu): Keď Brolin mieril puškohľadom na stádo jeleňov (alebo čo to bolo), vystrelil a zmizol mu obraz kvôli spätnému rázu pušky. Nikdy doteraz mi nenapadlo, že je vlastne blbosť, aby zasiahnutý objekt (človek, zviera) bol po výstrele stále v zameriavači. Veď puška kope. Napríklad v Spielbergovom Zachráňte... Barry Pepper vždy pekne vidí, ako Náckom explodujú hlavy. Nikdy obraz snímaný cez zameriavač neposkočí. Čo je vlastne nezmysel. Je to len taká volovinka, ale Coenovci túto scénu (videnú v obmenách v tisíc filmoch) prvýkrát natočili tak, ako to naozaj v skutočnosti je. A takých scén je tam viac.
0 0
reagovat
liuk: Já musel po projekci snášet utrápené pohledy ragnara a Elishy, že to byla fakt nuda od začátku do konce :) Konec mě rozhodil samotnýho, ale asi tak během dalšího tejdne usilovného uvažování mi to začalo krystalizovat :D
82375
liuk: Já musel po projekci snášet utrápené pohledy ragnara a Elishy, že to byla fakt nuda od začátku do konce :) Konec mě rozhodil samotnýho, ale asi tak během dalšího tejdne usilovného uvažování mi to začalo krystalizovat *:D*
0 0
reagovat
Ten film má v sobě nějakou strašnou sílu. Viděl jsem ho už dvakrát a teď se už zase hrozně moc těším až ho dám potřetí. A to moje natěšení je skoro stejně silný jako když jsem odpočítával vteřiny do zkouknutí poprvé. Je to fakt super. :)
Možná by sem taky stálo za to psát, jak vaši spoludiváci v sálech reagovali na ten neortodoxní konec. Asi neexistuje projekce, kde by všichni spokojeně mlčky vstali a aspoň někdo neprohodil něco na způsob: "Co to má znamenat?" :)
82374
Ten film má v sobě nějakou strašnou sílu. Viděl jsem ho už dvakrát a teď se už zase hrozně moc těším až ho dám potřetí. A to moje natěšení je skoro stejně silný jako když jsem odpočítával vteřiny do zkouknutí poprvé. Je to fakt super. :) Možná by sem taky stálo za to psát, jak vaši spoludiváci v sálech reagovali na ten neortodoxní konec. Asi neexistuje projekce, kde by všichni spokojeně mlčky vstali a aspoň někdo neprohodil něco na způsob: "Co to má znamenat?" :)
0 0
reagovat
Přesně 9/10...ale smysluplnej koment napíšu, až budu mít náladu:D
82373
Přesně 9/10...ale smysluplnej koment napíšu, až budu mít náladu*:D*
0 0
reagovat

st39.6

Já teda pevně věřím, že se k vám po druhém shlédnutí z těch pozitivních osmi taky dohrabu ;)
82372
Já teda pevně věřím, že se k vám po druhém shlédnutí z těch pozitivních osmi taky dohrabu *;)*
st39.6
0 0
reagovat
pripadam si divne, kdyz sem s tim dedkem furt zajedno :D, ale co...9/10
82371
pripadam si divne, kdyz sem s tim dedkem furt zajedno *:D*, ale co...9/10
0 0
reagovat
já nemám srdce ti tu radost kazit.:D
82369
já nemám srdce ti tu radost kazit.*:D*
0 0
reagovat
Ešte jeden zábavný zážitok z kina: Predo mnou sedel v kine dôchodcovský pár, dedko a babka, fakt starí, možno 75 - 80 rokov. Sú to suverénne najstarší ľudia, akých som kedy v kine videl (a to som niekoľko rokov robil uvádzača a ďalších pár rokov šéfa kina). Celý čas som uvažoval, či prišli kvôli tomu názvu. Možno si mysleli, že to bude nejaký film o neradostnej situácii dnešných dôchodcov. 8) Ale celý čas ani nepípli, civeli na plátno a vyzeralo to, že ich to fakt baví.

Babka počas filmu zjedla pakel popcornu a škatuľu nechala pohodenú pod sedadlom. :D
82368
Ešte jeden zábavný zážitok z kina: Predo mnou sedel v kine dôchodcovský pár, dedko a babka, fakt starí, možno 75 - 80 rokov. Sú to suverénne najstarší ľudia, akých som kedy v kine videl (a to som niekoľko rokov robil uvádzača a ďalších pár rokov šéfa kina). Celý čas som uvažoval, či prišli kvôli tomu názvu. Možno si mysleli, že to bude nejaký film o neradostnej situácii dnešných dôchodcov. *8)* Ale celý čas ani nepípli, civeli na plátno a vyzeralo to, že ich to fakt baví. Babka počas filmu zjedla pakel popcornu a škatuľu nechala pohodenú pod sedadlom. *:D*
0 0
reagovat
Obrovské nadšenie! Takéto poctivé filmárske remeslo v tej najrýdzejšej forme som nevidel už strašne dlho. Pri mnohých scénach som si hovoril: "Tak túto situáciu som už videl v mnohých filmoch, ale NIKTO ju NIKDY nenatočil PRÁVE TAKTO." Línia s Bardemom a Brolinom napínavá na dosranie, línia s Jonesom presiaknutá post-westernovou nostalgiou, ktorá mňa absolútne dostala a hoci možno nebola z príbehového hľadiska ktovieako prínosná, spätne vo mne doznieva možno silnejšie než tie jatky. Nie som coenovský fanatik, dokonca aj niektoré ich slávne filmy mnou bez stopy prešumeli (Millerova križovatka), ale toto si Oscara za réžiu i za scenár rozhodne zaslúžilo stokrát viac než čokoľvek, čo som z nominovaných filmov zatiaľ videl.

Samozrejme Bardem je GENIÁLNY, ale aj Brolin a Jones odviedli kus solídnej hereckej práce.

10/10 len taký fukot.
82366
Obrovské nadšenie! Takéto poctivé filmárske remeslo v tej najrýdzejšej forme som nevidel už strašne dlho. Pri mnohých scénach som si hovoril: "Tak túto situáciu som už videl v mnohých filmoch, ale NIKTO ju NIKDY nenatočil PRÁVE TAKTO." Línia s Bardemom a Brolinom napínavá na dosranie, línia s Jonesom presiaknutá post-westernovou nostalgiou, ktorá mňa absolútne dostala a hoci možno nebola z príbehového hľadiska ktovieako prínosná, spätne vo mne doznieva možno silnejšie než tie jatky. Nie som coenovský fanatik, dokonca aj niektoré ich slávne filmy mnou bez stopy prešumeli (Millerova križovatka), ale toto si Oscara za réžiu i za scenár rozhodne zaslúžilo stokrát viac než čokoľvek, čo som z nominovaných filmov zatiaľ videl. Samozrejme Bardem je GENIÁLNY, ale aj Brolin a Jones odviedli kus solídnej hereckej práce. 10/10 len taký fukot.
0 0
reagovat

xMort

Jo, ta přímá řeč je vcelku úletová, ale dá se na ní normálně zvyknout. Hlavně je ta kniha úplně neskonale napínává, fakt thriller jak řemen. To člověk čte a pořád pokoukává dál, jak že se to celý vyvine.
A taky bych řekl, že je možná ještě drsnější než film. V těch napsaných větách totiž působí ta samozřejmost násilí a zla při Antonových činech ještě důrazněji. A zároveň jeho postavu a jeho vnímání toho co sám dělá a proč, dokresluje o dost víc. Ale zase tohle si film vynahrazuje přes ty nádherné zpocené záběry, ještě zbídačenějšího Eda Bella, jednou změnou v ději, kterou bych sice nepoužil, ale zase to v rámci toho poselství působí ještě hutněji.
A stejně tak závěr filmu je snad ještě víc useknutější než v předloze, ta se ke konci natahuje, aby mohla na začátku každé kapitoly nastřelit nový šerifův povedený monolog. Useknutost, která má grády.
81729
Jo, ta přímá řeč je vcelku úletová, ale dá se na ní normálně zvyknout. Hlavně je ta kniha úplně neskonale napínává, fakt thriller jak řemen. To člověk čte a pořád pokoukává dál, jak že se to celý vyvine. A taky bych řekl, že je možná ještě drsnější než film. V těch napsaných větách totiž působí ta samozřejmost násilí a zla při Antonových činech ještě důrazněji. A zároveň jeho postavu a jeho vnímání toho co sám dělá a proč, dokresluje o dost víc. Ale zase tohle si film vynahrazuje přes ty nádherné zpocené záběry, ještě zbídačenějšího Eda Bella, jednou změnou v ději, kterou bych sice nepoužil, ale zase to v rámci toho poselství působí ještě hutněji. A stejně tak závěr filmu je snad ještě víc useknutější než v předloze, ta se ke konci natahuje, aby mohla na začátku každé kapitoly nastřelit nový šerifův povedený monolog. Useknutost, která má grády.
xMort
0 0
reagovat
tak jsem trochu rozpolcený , Bardem a Brolin výborní , bez nich by to byl poloviční zážitek , 1.polovina uběhla jako voda , nebyla nouze o napětí , skvělé filmařské momenty , moje divácká duše se tetelila blahem, sem tam proloženo černým humorem , skvělé bylo např. lakonické hodnocení z místa plánovaného předání drog : "there is execution , there is wild west" :D .. ale čím víc si pro sebe ukrajoval Tommy Lee Jones ( i když proti němu nic , byl výborný , přestože opět jiný než třeba v podobné roli - Te Valley of Ellah ) , resp. jeho dějová linie , tím víc jsem se nudil

pomalé tempo mi normálně nevadí ,ale dvohodinový film , kde není nic jinýho , než jak chlap pronásleduje chlapa , je trochu moc

po první hodině bylo našlápnuto k absolutnímu hodnocení , v té druhé to šlo dolů někam k 7-8/10
81728
tak jsem trochu rozpolcený , Bardem a Brolin výborní , bez nich by to byl poloviční zážitek , 1.polovina uběhla jako voda , nebyla nouze o napětí , skvělé filmařské momenty , moje divácká duše se tetelila blahem, sem tam proloženo černým humorem , skvělé bylo např. lakonické hodnocení z místa plánovaného předání drog : "there is execution , there is wild west" *:D* .. ale čím víc si pro sebe ukrajoval Tommy Lee Jones ( i když proti němu nic , byl výborný , přestože opět jiný než třeba v podobné roli - Te Valley of Ellah ) , resp. jeho dějová linie , tím víc jsem se nudil pomalé tempo mi normálně nevadí ,ale dvohodinový film , kde není nic jinýho , než jak chlap pronásleduje chlapa , je trochu moc po první hodině bylo našlápnuto k absolutnímu hodnocení , v té druhé to šlo dolů někam k 7-8/10
0 -1
reagovat

Tyler

No nevím, jestli ti kniha bude líp zapadat :) Kamarád, co to četl říkal, že to vypadá, jako by to psal šílenec. Prý tam nejsou ani uvozovky na přímou řeč, ale všechno je tak nějak v hromadě a musíš si to přebrat..

Jinak film se mi líbíl. Pomalejší to je, ale velmi hutné. Hlavní záporák a Tommy Lee Jones, byli skvělí. A ta brokovnice s tlumičem.. užíval jsem si každý výstřel :) 7-8/10
81727
No nevím, jestli ti kniha bude líp zapadat :) Kamarád, co to četl říkal, že to vypadá, jako by to psal šílenec. Prý tam nejsou ani uvozovky na přímou řeč, ale všechno je tak nějak v hromadě a musíš si to přebrat.. Jinak film se mi líbíl. Pomalejší to je, ale velmi hutné. Hlavní záporák a Tommy Lee Jones, byli skvělí. A ta brokovnice s tlumičem.. užíval jsem si každý výstřel :) 7-8/10
Tyler
0 0
reagovat
mihhi: Dneska jsem byl v kině a jsme na tom podobně... Dobrý, ale vlažný film, který tu poslední sošku dostal imho tak trošku ze setrvačnosti... a je to celkem škoda, protože i Michaelu Claytnovi by slušela mnohem víc a to nemluvím o Pokání....
81721
mihhi: Dneska jsem byl v kině a jsme na tom podobně... Dobrý, ale vlažný film, který tu poslední sošku dostal imho tak trošku ze setrvačnosti... a je to celkem škoda, protože i Michaelu Claytnovi by slušela mnohem víc a to nemluvím o Pokání....
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se