Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Já, legenda: Recenze

příspěvky 101 - 120 Napsat příspěvek
Psema: Je ti jasné, že výrok "je to film pro masy, už jen proto bych od toho nadprůměrnou inteligenci nečekal ani náhodou" je základ výživného flejmu, že? ;)
77294
Psema: Je ti jasné, že výrok "je to film pro masy, už jen proto bych od toho nadprůměrnou inteligenci nečekal ani náhodou" je základ výživného flejmu, že? *;)*
0 0
reagovat
naprostej souhlas s KarelR. A joker mi může polibít palec u nohy
77289
naprostej souhlas s KarelR. A joker mi může polibít palec u nohy
0 0
reagovat
Co to tu probůh vyvádíte?:D Člověk si nechává v hlavě doznívat nejlepší rom-kom zážitek za posledních pár měsíců a vy tady dštíte síru nejen na film, ale ještě k tomu na sebe.

Ravenhorn: Je hezký, že si nás chtěl bránit, ale příště to nech radši bez odezvy, obzvlášť když jsi HALovu větu pochopil úplně blbě.

HAL: Naprosto chápu výtky ohledně scénáře a upřímně mi bylo hned jasný, že tobě se to asi líbit nebude. Já uznávám, že ten film je hrozná blbost, ptákovina na entou a vlastně i promarněná šance, ale spojení - pro mě skvělýho - Smithe a neméně schopný Lawrencovy režie mi holt tentokrát stačilo k tomu, abych se devadesát minut bavil jak krásnejma obrázkama, tak atmosférou a hlavní postavou. Ten film má strašně moc chyb, nelogičností a je to fakt děsná blbost, ale co mám dělat, když je pro mě index zábavnosti hodně vysoko. A jak si podotkl, je to film pro masy, už jen proto bych od toho nadprůměrnou inteligenci nečekal ani náhodou.;)
77288
Co to tu probůh vyvádíte?*:D* Člověk si nechává v hlavě doznívat nejlepší rom-kom zážitek za posledních pár měsíců a vy tady dštíte síru nejen na film, ale ještě k tomu na sebe. Ravenhorn: Je hezký, že si nás chtěl bránit, ale příště to nech radši bez odezvy, obzvlášť když jsi HALovu větu pochopil úplně blbě. HAL: Naprosto chápu výtky ohledně scénáře a upřímně mi bylo hned jasný, že tobě se to asi líbit nebude. Já uznávám, že ten film je hrozná blbost, ptákovina na entou a vlastně i promarněná šance, ale spojení - pro mě skvělýho - Smithe a neméně schopný Lawrencovy režie mi holt tentokrát stačilo k tomu, abych se devadesát minut bavil jak krásnejma obrázkama, tak atmosférou a hlavní postavou. Ten film má strašně moc chyb, nelogičností a je to fakt děsná blbost, ale co mám dělat, když je pro mě index zábavnosti hodně vysoko. A jak si podotkl, je to film pro masy, už jen proto bych od toho nadprůměrnou inteligenci nečekal ani náhodou.*;)*
0 0
reagovat
To si s Psemou odskočíme na Heatha do kina a Drak tady vyrobí oheň na střeše :)

HAL: Co říct. Uznáváme, že to je v podstatě blbý atd (detaily si najdi treba Psemove recenzi... ty-vis-kde), ale za bozim Wiilikem, hutnou atmosferou a skvelou rezii si stojime. Uplnej zaver je debilita na druhou, ale do ty doby u nas sziti s postavou fungovalo a "bavili" jsme se vyborne.
77286
To si s Psemou odskočíme na Heatha do kina a Drak tady vyrobí oheň na střeše *:)* HAL: Co říct. Uznáváme, že to je v podstatě blbý atd (detaily si najdi treba Psemove recenzi... ty-vis-kde), ale za bozim Wiilikem, hutnou atmosferou a skvelou rezii si stojime. Uplnej zaver je debilita na druhou, ale do ty doby u nas sziti s postavou fungovalo a "bavili" jsme se vyborne.
0 0
reagovat

Hal

Buď rád, že jsi nečetl můj komentář pod recenzí u filmpubu. Mám tam brutální, za kterej bych tu dostal ban :-)
77283
Buď rád, že jsi nečetl můj komentář pod recenzí u filmpubu. Mám tam brutální, za kterej bych tu dostal ban :-)
Hal
0 0
reagovat

The Joker

Drak smajlík Muheheee
77282
Drak smajlík Muheheee
The Joker
0 0
reagovat
Myslím, že by nebylo špatné zavést nějaký speciální smajlík na odpovědi Ravenhornovi. :D
77280
Myslím, že by nebylo špatné zavést nějaký speciální smajlík na odpovědi Ravenhornovi. *:D*
0 0
reagovat

Ravenhorn

"No a když ty dva velké celky co napsal HAL, jsou fakt úlet a kam se hrabu i já svými výlevy nad filmy. Tak mi přijdou fakt dem....
Jsem optimista co nemá rád pesimismus a z HALA to jen vyzařuje."


:D:D:D
77279
"No a když ty dva velké celky co napsal HAL, jsou fakt úlet a kam se hrabu i já svými výlevy nad filmy. Tak mi přijdou fakt dem.... Jsem optimista co nemá rád pesimismus a z HALA to jen vyzařuje." *:D**:D**:D*
Ravenhorn
0 0
reagovat

Ravenhorn

Takhle uvažuješ ty, ale já fakt ne 8)

Já vážně nechápu co se na tom filmu většině ostatních lidí tady líbí, resp. s věcmi které uvádějí jako klady filmu já dost zásadně nesouhlasím, ale nikdy by mě nenapadlo je za to urážet.
Psemu a Karla jsem uvedl jako příklad proto, že z tábora největších "oslavovačů" v diskuzi je uznávám nejvíc.
77277
Takhle uvažuješ ty, ale já fakt ne *8)* Já vážně nechápu co se na tom filmu většině ostatních lidí tady líbí, resp. s věcmi které uvádějí jako klady filmu já dost zásadně nesouhlasím, ale nikdy by mě nenapadlo je za to urážet. Psemu a Karla jsem uvedl jako příklad proto, že z tábora největších "oslavovačů" v diskuzi je uznávám nejvíc.
Ravenhorn
0 0
reagovat

Jajar

Chtěl jsem Psemovi a Karlovi udělat radost :-)
77276
Chtěl jsem Psemovi a Karlovi udělat radost :-)
Jajar
0 0
reagovat

The Joker

No a když ty dva velké celky co napsal HAL, jsou fakt úlet a kam se hrabu i já svými výlevy nad filmy. Tak mi přijdou fakt dem....
Jsem optimista co nemá rád pesimismus a z HALA to jen vyzařuje.
77275
No a když ty dva velké celky co napsal HAL, jsou fakt úlet a kam se hrabu i já svými výlevy nad filmy. Tak mi přijdou fakt dem.... Jsem optimista co nemá rád pesimismus a z HALA to jen vyzařuje.
The Joker
0 0
reagovat
Ježiš draku ty zase perlíš:D
77274
Ježiš draku ty zase perlíš*:D*
0 0
reagovat
Ravenhorn: Co? :o Jako já taky o nějakém filmu řekl, že je dementní, a že nechápu, že se to tolika lidem líbí, ale nikdy jsem to nemyslel tak, že ti lidi, který se to líbí, jsou dementi... :-
77273
Ravenhorn: Co? *:o* Jako já taky o nějakém filmu řekl, že je dementní, a že nechápu, že se to tolika lidem líbí, ale nikdy jsem to nemyslel tak, že ti lidi, který se to líbí, jsou dementi... *:-*
0 0
reagovat

The Joker

Musíš myslet dál.
V jeho překladu to znamená, že film je dementní a nechápe jak se to někomu může líbít a tím pádem je nepřímo označuje tím stejným slovem.
77272
Musíš myslet dál. V jeho překladu to znamená, že film je dementní a nechápe jak se to někomu může líbít a tím pádem je nepřímo označuje tím stejným slovem.
The Joker
0 0
reagovat
Ravenhorn: Přečti si to, prosímtě, ještě jednou... HAL napsal, že to, co se v tom filmu děje, je demence. A ne to, že se to Psemovi líbilo, že by měla být demence... Pokud teda myslíš tohle.
77271
Ravenhorn: Přečti si to, prosímtě, ještě jednou... HAL napsal, že to, co se v tom filmu děje, je demence. A ne to, že se to Psemovi líbilo, že by měla být demence... Pokud teda myslíš tohle.
0 0
reagovat

HAL

Myslím, že slovo demence nepatří Psemovi ani Karlovi, ale na 99,999999999% tobě.
77268
Myslím, že slovo demence nepatří Psemovi ani Karlovi, ale na 99,999999999% tobě.
HAL
0 0
reagovat

Po přečtení diskuze...

Spoilery... ne že by to teď někoho zajímalo..

Mám pocit že jsem se snad díval na jiný film než vy:
Silná atmosféra?... Kdy, kde? :o Vynikající režie a orgastický Williův výkon?... Cože? :o
Lavrence by měl zůstat u komiksů a Smith u hláškující nasraných bijců - tam se jim opravdu daří. Jakékoli pocity, které jsem z filmu cítil se po první pětiminutovce plné očekávání (ano, na film jsem se docela těšil, postapokaliptický žánr mám velmi rád) se zredukovaly na nudu prokládanou opakovaným nasazováním "WTF? výrazu" na obličej.
Scénář je příšerný a logické chyby a nesmysly v něm jsem raději ani nepočítal: Proč zombies (nebo aspoň naprostá většina z nich) už dávno nechcíply hladem, když ho evidentně cítí (Smith to v jedné scéně přímo říká, proč Smith se zvířaty raději závodí a nečinně je pozoruje, místo toho aby je zastřelil a snědl, jakto že proboha ve scéně kdy si bodne malý nožík do nohy se celou cestu k autu plazí, pak nechá pokousat svého psa (jehož exitus i způsob jak skončí, byl ostatně předvídatelný už od začátku) a po postřílení zombies bez problémů vstane, ještě k tomu s ním v náručí.
- jako chápu že režisér chtěl zapůsobit na obyčejné diváky nějakým slzupudným záběrem, ale svou nelogičností to přímo bije do očí, ostatně jako zmenšující se světelný pás před hladovými psy v záběru chvíli před tím, který je stejně nesmyslný jako je prvoplánopvitě "cool".

Co se týče samotné pasti do které se chytil - předpokládal jsem že si ji nastražil sám a potom na ni zapomněl (nebo možná taky ne a jen si chtěl s Fredem pokecat, co já vím, vzhledem k tomu jak je ve filmu znázorněno že mu hrabe by mě to ani nepřekvapilo) a později mě napadlo že je to past nastražená na zombies tou holkou s děckem (a to jak se k nim Smith chová jakožto k prvním živým lidem které vidí po třech letech raději nekomentuji). Že by tu past nastražili nakažení, kteří se jinak chovají jen podle zákadních zvířecích instinktů by mě vážně ani nenapadlo.

Samotný konec mě už moc nepřekvapil a ani se můj vztah k filmu po něm nijak nezměnil... což nic nemění na faktu že je to čirá demence.... a tak bych mohl pokračovat - co na filmu nadchlo Psemu nebo Karla vážně nechápu.
77260
Spoilery... ne že by to teď někoho zajímalo.. Mám pocit že jsem se snad díval na jiný film než vy: Silná atmosféra?... Kdy, kde? *:o* Vynikající režie a orgastický Williův výkon?... Cože? *:o* Lavrence by měl zůstat u komiksů a Smith u hláškující nasraných bijců - tam se jim opravdu daří. Jakékoli pocity, které jsem z filmu cítil se po první pětiminutovce plné očekávání (ano, na film jsem se docela těšil, postapokaliptický žánr mám velmi rád) se zredukovaly na nudu prokládanou opakovaným nasazováním "WTF? výrazu" na obličej. Scénář je příšerný a logické chyby a nesmysly v něm jsem raději ani nepočítal: Proč zombies (nebo aspoň naprostá většina z nich) už dávno nechcíply hladem, když ho evidentně cítí (Smith to v jedné scéně přímo říká, proč Smith se zvířaty raději závodí a nečinně je pozoruje, místo toho aby je zastřelil a snědl, jakto že proboha ve scéně kdy si bodne malý nožík do nohy se celou cestu k autu plazí, pak nechá pokousat svého psa (jehož exitus i způsob jak skončí, byl ostatně předvídatelný už od začátku) a po postřílení zombies bez problémů vstane, ještě k tomu s ním v náručí. - jako chápu že režisér chtěl zapůsobit na obyčejné diváky nějakým slzupudným záběrem, ale svou nelogičností to přímo bije do očí, ostatně jako zmenšující se světelný pás před hladovými psy v záběru chvíli před tím, který je stejně nesmyslný jako je prvoplánopvitě "cool". Co se týče samotné pasti do které se chytil - předpokládal jsem že si ji nastražil sám a potom na ni zapomněl (nebo možná taky ne a jen si chtěl s Fredem pokecat, co já vím, vzhledem k tomu jak je ve filmu znázorněno že mu hrabe by mě to ani nepřekvapilo) a později mě napadlo že je to past nastražená na zombies tou holkou s děckem (a to jak se k nim Smith chová jakožto k prvním živým lidem které vidí po třech letech raději nekomentuji). Že by tu past nastražili nakažení, kteří se jinak chovají jen podle zákadních zvířecích instinktů by mě vážně ani nenapadlo. Samotný konec mě už moc nepřekvapil a ani se můj vztah k filmu po něm nijak nezměnil... což nic nemění na faktu že je to čirá demence.... a tak bych mohl pokračovat - co na filmu nadchlo Psemu nebo Karla vážně nechápu.
Po přečtení diskuze...
0 0
reagovat
__Trapný pokus o inteligentnější postapokalyptický blockbuster, ve kterém Will Smith zůstane jako jediný žijící člověk na zemi a snaží se nalézt lék proti viru který z ostatních lidí nadělal rychlonohé a světloplaché zombie verze krále Leonidase z 300 (pořád jen řvou a mlátí do všeho kolem). Díky úspěchu svého předchozího filmu dostal režisér dost velké množství peněz a na výpravě je to opravdu poznat, kulisy polorozpadlého New Yorku vypadají vážně "jako živé"... ale k čemu to je když z nich absolutně není cítit samota a liduprázdnost? Z každého záběru v úvodu 28 dní poté přímo čišela neuvěřitalná opuštěnost, z Já, legenda jsem měl neustálý pocit že za rohem potkám partu Smithových kamarádů, kterak sedí u převráceného autobusu a popíjí vychlazené pivko. Stejně tak i v pozdějších částech filmu jsem se, i kvůli prachmizernému scénáři, s hrdinou nesžil a ani v situacích, které by zřejmě měly být velmi dramatické, mě jeho osud moc nezajímal.

__Stejně jako film selhává ve snaze působit emocionálně, selhává i ve snaze zaujmout intelektuálně - základní premisa o posledním člověku na světě je velmi zajímavá a nosná, ale dál v příběhu je rozvinutá a nakonec i rozřešená tak nesmyslným, nelogickým a stupidním způsobem že k tomu snad autoři potřeboval notnou dávku nějakého zvrhlého talentu, za normálních okolností přece není zdravý člověk schopný tak zajímavou výchozí situaci tak moc potopit. Nemluvím jenom o závěru, který je přiš cukrkandlový a překvapivý svou nesmyslností i na známého przniče filmových konců Spielberga - ten je jen jakousi třešničkou na dortu, ale o hlouposti celého děje od začátku až do konce, o retardovaném chování hlavního hrdiny (které možná mělo být pokusem o přiblížení jeho narušené psychiky, ale je to pokus více než stupidní), o popírání vnitřní logiky filmu a prostředí v něm....

__No dobře, film je hloupý i neatmosferický, mohl by tedy být alespoň zábavný (tedy měl by asi být HLAVNĚ zábavný, když už je to blockbuster pro masy)..... není, skoro mám naopak chuť říct že je to strašná nuda. Vtipy u kterých bych se měl chuť zasmát a hlášky prakticky neexistují, respektive bijí se ze zjevnou snahou režiséra o výše zmíňěnou "vážnost" filmu, akci zastupuje jen nepříliš dobře natočené sestřelení mostu ve flashbacku z minulosti, pársekundová honička ve tmě a jeden větší výbuch před koncem, a stejně tak dopadly i hororové scény, ktoré ostatně vzhledem k přehnaně digitálnímu vzhledu příšerek a k jejich opakovanému pózování a řvaní do kamery asi ani nebyly myšleny moc vážně.


__Takže na konec musím říct že to jediné kladné co I Am Legend přinesl, je pár velice pěkných plakátů se záběry ze zdevastovaných velkoměst a posílení dojmu že ani sebelepší debut režiséra, spousta peněz, zajímavé téma a herecká superhvězda v hlavní roli nemusí ve výsledku znamenat kvalitní film. Protože tím I Am Legend jednoduše není. 3/10
77254
__Trapný pokus o inteligentnější postapokalyptický blockbuster, ve kterém Will Smith zůstane jako jediný žijící člověk na zemi a snaží se nalézt lék proti viru který z ostatních lidí nadělal rychlonohé a světloplaché zombie verze krále Leonidase z 300 (pořád jen řvou a mlátí do všeho kolem). Díky úspěchu svého předchozího filmu dostal režisér dost velké množství peněz a na výpravě je to opravdu poznat, kulisy polorozpadlého New Yorku vypadají vážně "jako živé"... ale k čemu to je když z nich absolutně není cítit samota a liduprázdnost? Z každého záběru v úvodu 28 dní poté přímo čišela neuvěřitalná opuštěnost, z Já, legenda jsem měl neustálý pocit že za rohem potkám partu Smithových kamarádů, kterak sedí u převráceného autobusu a popíjí vychlazené pivko. Stejně tak i v pozdějších částech filmu jsem se, i kvůli prachmizernému scénáři, s hrdinou nesžil a ani v situacích, které by zřejmě měly být velmi dramatické, mě jeho osud moc nezajímal. __Stejně jako film selhává ve snaze působit emocionálně, selhává i ve snaze zaujmout intelektuálně - základní premisa o posledním člověku na světě je velmi zajímavá a nosná, ale dál v příběhu je rozvinutá a nakonec i rozřešená tak nesmyslným, nelogickým a stupidním způsobem že k tomu snad autoři potřeboval notnou dávku nějakého zvrhlého talentu, za normálních okolností přece není zdravý člověk schopný tak zajímavou výchozí situaci tak moc potopit. Nemluvím jenom o závěru, který je přiš cukrkandlový a překvapivý svou nesmyslností i na známého przniče filmových konců Spielberga - ten je jen jakousi třešničkou na dortu, ale o hlouposti celého děje od začátku až do konce, o retardovaném chování hlavního hrdiny (které možná mělo být pokusem o přiblížení jeho narušené psychiky, ale je to pokus více než stupidní), o popírání vnitřní logiky filmu a prostředí v něm.... __No dobře, film je hloupý i neatmosferický, mohl by tedy být alespoň zábavný (tedy měl by asi být HLAVNĚ zábavný, když už je to blockbuster pro masy)..... není, skoro mám naopak chuť říct že je to strašná nuda. Vtipy u kterých bych se měl chuť zasmát a hlášky prakticky neexistují, respektive bijí se ze zjevnou snahou režiséra o výše zmíňěnou "vážnost" filmu, akci zastupuje jen nepříliš dobře natočené sestřelení mostu ve flashbacku z minulosti, pársekundová honička ve tmě a jeden větší výbuch před koncem, a stejně tak dopadly i hororové scény, ktoré ostatně vzhledem k přehnaně digitálnímu vzhledu příšerek a k jejich opakovanému pózování a řvaní do kamery asi ani nebyly myšleny moc vážně. __Takže na konec musím říct že to jediné kladné co I Am Legend přinesl, je pár velice pěkných plakátů se záběry ze zdevastovaných velkoměst a posílení dojmu že ani sebelepší debut režiséra, spousta peněz, zajímavé téma a herecká superhvězda v hlavní roli nemusí ve výsledku znamenat kvalitní film. Protože tím I Am Legend jednoduše není. 3/10
0 0
reagovat

Shushika

Quiet Earth je výborá, jen jsem jaksi nepochopil ten konec:)
76903
Quiet Earth je výborá, jen jsem jaksi nepochopil ten konec*:)*
Shushika
0 0
reagovat
Francis Lawrence překvapil, dokázal se vyhnout blockbusterovým měřítkům a tentokrát sebou přitáhl i Willa Smithe. Ten společně s vlčákem exceluje a jeho charakterní, uvěřitelný herecký výkon tvoří základ kostry, o níž se Já, legenda opírá.
Jako post-apokalyptická vize vylidněného New Yorku za jedna; jako vyjádření nejzašší samoty, depresivních, niterních prožitků chlápka tři roky odřízlého od lidské civilizace za jedna; jako napínavá hororová jízda za jedna; hloubku, nebo poselství však ve filmu nehledejte.
Scénář je blbý, vizuální triky děsivé, ale sugestivní atmosféra a emocionální stránka každou chybu naprosto přebije.
9/10 (s odřenýma ušima):+
76895
Francis Lawrence překvapil, dokázal se vyhnout blockbusterovým měřítkům a tentokrát sebou přitáhl i Willa Smithe. Ten společně s vlčákem exceluje a jeho charakterní, uvěřitelný herecký výkon tvoří základ kostry, o níž se Já, legenda opírá. Jako post-apokalyptická vize vylidněného New Yorku za jedna; jako vyjádření nejzašší samoty, depresivních, niterních prožitků chlápka tři roky odřízlého od lidské civilizace za jedna; jako napínavá hororová jízda za jedna; hloubku, nebo poselství však ve filmu nehledejte. Scénář je blbý, vizuální triky děsivé, ale sugestivní atmosféra a emocionální stránka každou chybu naprosto přebije. 9/10 (s odřenýma ušima)*:+*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se