Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 filmů, které v roce 2019 zaútočí na miliardu


ikona
TedGeorge
avengers: endgameavengers: infinity warbrie larsoncaptain marveldwayne johnsonfrozenHobbs & Shawhomecominghvězdné válkyj. j. abramsjason stathamjessica chastainjumanji: vítejte v džungliledové královstvílvi kralmark hamillrian johnsonrusso brotherstoto 2Tom Hollandtop 11toy storytoy story 3
Také si myslíte, že se v roce 2019 dočkáme rekordního počtu miliardových filmů? 

Blíží se konec roku 2018 a je na čase pomalu bilancovat a predikovat. Na vašem oblíbeném filmovém webu se v následujících týdnech a měsících dočkáte nespočtu článků, které budou zevrubně rozebírat pomalu končící kalendářní jednotku (a podobného nášupu článků dívajících se do budoucnosti). Já začnu tím pohledem do budoucnosti a ze své pozice vrchního tržebního MovieZone kecala pro vás rozeberu ty největší favority na miliardový jackpot v roce 2019.

Možná si vzpomínáte na můj rok starý tržební článek stejného ražení, který si bral na paškál právě rok 2018 a vy si ho můžete pro srovnání připomenout zde. Ten opomenutý Black Panther a šíleně přeceněný Solo mne straší ve snech dodnes, tak se mi to tipování tentokrát snad povede lépe. Jelikož jsem se zase ve třech kapitolách pořádně rozepsal, dopřejte si ke čtení nějaké občerstvení a otevřete si exkluzivní Hibernal 2015 z Vinařství Veverka. Kdy jindy si udělat radost, než v čase adventním? Jdeme na to.

P.S. Filmy rozebírám podle data americké (a s tím velmi často korespondující světové) premiéry. Na prvním místě tedy bude biják, který se chystá do kin příští Vánoce.

11. Captain Marvel

Film startuje v amerických kinech: 8. března
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 70 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 370 (milionů dolarů)
Můj odhad celkových světových tržeb (včetně USA): 1 030 (milionů dolarů)
KarelR od filmu očekává: ... že z toho miliarda rozhodně nebude, Tede! Ale jinak ok marvelovku, která žádnou díru do světa neudělá.
Vytáhni v hospodě: Spekuluje se, že se o hlavní roli Carol Denversové ucházely Emily Blunt, Natalie Dormer, Katee Sackhoff, Katheryn Winnick ze seriálových Vikingů (velká škoda) a Rebecca Ferguson. Jste s obsazením Brie Larson spokojení?

Normálně bych si u marvelovského originu nedovolil tipovat miliardu, nicméně… V tomto případě mluvíme o filmu, který naplno vytěží neskutečnou nadrženost světa z výborných Avengers: Infinity War. No a pak tu samozřejmě máme Black Panthera, který zadupal do země veškeré tržební poučky "originálních" komiksových filmů a naplno ukázal, že Marvel ještě rozhodně není na tržebním piedestalu. Můžete sice nadávat, ale to je asi tak všechno, co s tím uděláte. Captain Marvel má na tu miliardu našlápnuto nádherně nejenom díky podařeným trailerům. Je tu snad jenom jediná věc, která by jí v překonání (pořád ještě relativně prestižního) milníku zabránit: Mizerné reakce recenzentů a s tím související negativní šuškanda „prvodiváků“. Ale tomu nevěřím.

Něco mi totiž říká, že si to Kevin Feige (ostatně jako vždy) pohlídá, a do kin nepustí blockbusterový zmetek, na který bychom nadávali. Kdepak, Marvel šlape přesně jako ty nejdražší švýcarské hodinky a průšvih z toho prostě být nemůže. Chcete ještě jeden důvod, proč nás čeká miliarda? Kampaň na Captain Marvel fakticky odstartovala už tou hojně řešenou potitulkovou scénou u Infinity War a v následujících měsících bude naplno těžit ze synergie poskytnuté (před pár dny trailerem odstartovanou) kampaní na Avengers: Endgame. Cuká mi ruka, abych těch 70 % ještě navýšil, ale pro začátek zůstanu při zemi.


10. Avengers: Endgame

Film startuje v amerických kinech: 26. dubna
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 100 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 750
Můj odhad celkových světových tržeb: 2 200
KarelR od filmu očekává: Strašnou palbu, která vážně odešle některé klíčové Avengery do (minimálně několikaletého...) zaslouženého důchodu.
Vytáhni v hospodě: Podle všech indicií nás v kinech čeká nejdelší marvelovka vůbec. Sourozenci Russoovi v jednom rozhovoru totiž připustili, že se délka čtvrtých Avengerů může přiblížit až ke třem hodinám. To samozřejmě může znamenat 2 hodiny 30 minut včetně patnácti-minutových titulků s bonusovými scénami, ale třeba se opravdu dočkáme 170 minut dlouhé pecky. Po zhlédnutí parádního traileru bych se vůbec nezlobil…


Já vlastně ani nevím, co tady napsat. Mám totiž pocit, že všechno už bylo řečeno a jedinou otázkou je, zda do toho kina půjdeme všichni jenom jednou, nebo víckrát. Za všechny doufám, že režírující Russoovci ani tentokrát nazakopnou a zakončí tuhle obří superhrdinskou kapitolu se vší parádou. A pokud si mohu dovolit ještě jednu osobní (a pevně doufám, že vyslyšenou) prosbu – chtěl bych nekompromisní a temný konec, který sice bude znamenat nutné vítězství všemi milované partičky komiksových reků, ale… Ale tím vážně nemyslím Tonyho Starka inkognito pijícího cappuccino ve společnosti slečny Pottsové v jedné malé italské kavárně.

Co se tržeb týče, tak tady vážně není o čem. Poslední díl Avengers vydělal v kinech po celém světě více než dvě miliardy dolarů a vzhledem ke všeobecné spokojenosti - respektive nadšení (Rimsy promine) - není důvod pochybovat o tom, že je další superhrdinská týmovka minimálně napodobí. Stojím si tedy za tím, že tisíc milionů dolarů celosvětově znovu překonáme hned dvakrát a lidé, kteří mi těch 100 % pro miliardu nepodepíší, by se měli zamyslet, jestli omylem neklikli na špatný článek. Na závěr tu mám ještě jeden vzkaz od KarlaRKlidně ať sejmou Kapitána Ameriku, alespoň to bude pořádnej doják!



9. Tajný život mazlíčků 2

Film startuje v amerických kinech: 7. června
Pravděpodobnost, že z toho bude miliarda: 35 %
Můj odhad celkových amerických tržeb: 270
Můj odhad celkových světových tržeb: 840
KarelR od filmu očekává: Neviděl jsem jedničku a neuvidím ani dvojku, protože nemůžu vystát ani Já, padoucha a upřímně nenávidím Mimoně.
Vytáhni v hospodě: Známý komik Louis C.K. si vydělal díky procentům z tržeb jedničky dost možná víc peněz, než za půl roku svých stand-upů. Vzhledem k tomu, že byl kvůli aféře MeToo Hollywoodem zavržen, se podobné výplaty za roli pejska Maxe znovu nedočká. Universalové nechtěli nic riskovat a jeho role se nově ujme Patton Oswalt. Ne, že by to ty děti v multiplexech zajímalo...

Jedničku jsem dodnes neviděl. Ale s otevřenou pusou jsem sledoval tržební parádu, která při příležitosti premiéry tohoto animáku před dvěma lety udála v kinech. Studio Illumination drží patent na (relativně levné) kreslené filmy, které atakují první signální u těch nejmenších. Svůj tržební zázrak ti filištíni zopakovali i u Tajného života mazlíčků. Byť se jednalo o (ne)originální animák bez jediné známé postavy, stačil jeden teaser s pudlem pouštějícím hlasitě muziku a děti začaly žebrat u rodičů, aby je při nákupu nového automatu na kávu v Datartu vzali i na ten animák se zvířátky dělajícími bordel. Asi se v těch kreslených mazlíčcích viděly.

Bylo z toho 370 amerických a dalších 507 světových milionů. Když se tak dívám na ultravýkonného Grinche, který po Americe začíná dobývat i světové poklady, jenom kroutím hlavou, jak to výše jmenovanému studiu Illumination nádherně vychází. Přitom jejich nadvláda netrvá zase tak dlouho. Všechno pro ně odstartoval první díl Já, padoucha, který nás v kinech (ne)potěšil teprve před osmi lety. Tedy v době, kdy si miliardy dolarů na pečlivě rozoraném animákovém poli rozdělovali Pixaři a Blue Sky Studios zodpovědné za všechny Doby ledové. Universalové se tohoto registrovaného partnerství jen tak nevzdají a já se jim při pohledu na ta šílená čísla vůbec nedivím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace