Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Největší hollywoodské hvězdy současnosti


ikona
TedGeorge
chris prattjennifer lawrencerobert downey jr.tržby
Které herecké hvězdy jsou teď na samotné špičce Hollywoodu? 

Vás ty top jedenáctky docela baví, co? No, mě taky, takže tady máte dalšího zástupce do řady MovieZone žebříčků. Ten nápad vykrystalizoval u mého nedávného článku, který velebil miliardu Jurského světa a Chrise Pratta. Proč to nehodit "na papír", řekl jsem si, tak tu máte velmi subjektivní žebříček, který hodnotí tu nejvíc top hereckou jedenáctku současného Hollywoodu. Fanoušci Joaquina Phoenixe se už pomalu štosují, a tak budu upřesňovat. Porovnávat herecké výkony mužů a žen před kamerou je cesta do pekla a tento článek se o to ani nesnaží. Bude to zase o prachách. Ale...

... nepotkáte tu třeba Iana McKellena. Gandalf a Magneto v jednom sice účinkoval ve filmech, které do Hollywoodu přisypaly miliardy, ale to už bych tu mohl vařit polévku se Sarumanem, Frodem a dalšími. Pánové a dámy hráli a hrají ve značkách, které jsou superúspěšné, ale těžko na svých bedrech utáhnou projekt, který bude stát pouze na nich. Ten klíč bude samozřejmě nejlépe patrný v samotné TOP 11, a tak tu jenom dodám, že se koukám do přítomnosti a budoucnosti. Brada Pitta s Julií Roberts tu tedy nenajdete. Á propos, Julie: Jsem na tenkém ledě, ale v žebříčku naleznete pouze tři ženy. Nejsem člen ČSSD ani superkorektní prezident klubu antišovinistů, abych se násilně snažil o rovné zastoupení mužů a žen v každé oblasti života. V té konkurenci prostě obstojí jenom tři. Anne Hathaway promine.

Následují povinné vysvětlivky. Největší úspěchy vyjmenovávají filmy (především) z poslední doby, které ospravedlňují zařazení hvězd do žebříčku. Kolonka Berou si řeší honorář dané hvězdy za poslední důležitý film. Začátky nastavují zrcadlo těžkým začátkům a projektům, které naši vyvolenou sebranku dostaly do záře reflektorů. KarelR se v krátkosti vyjadřuje ke každé hvězdě, protože má na starost nevděčnou korekturu mých článků a je to skvělý člověk. Vytáhni v hospodě je Vytáhni v hospodě.

3. Jennifer Lawrence

Největší úspěchy: Série Hunger Games, série X-Men, Terapie láskou, Špinavý trik
Berou si: Za sci-fi Passengers dostane 20 milionů dolarů a procenta ze zisku.
Začátky: Její první velká role byla v mrazivém dramatu Do morku kostí, za které byla ve dvaceti letech nominovaná na Oscara.
KarelR říká: JLaw tu image drzé holky, která si v Hollywoodu nenechá nic líbit, pořád ještě žeru. Snad se po konci Hunger Games neztratí.
Vytáhni v hospodě: Šla na konkurz na roli Belly Swan ve Stmívání. Nedávno se vyjádřila v tom smyslu, že je ráda, že roli nedostala, protože Kristen Stewart všichni dělají ze života peklo.

 

Dostáváme se do vod, kterým česká pobřežní stráž říká "kontroverzní". Jennifer je nejvýše umístěná herečka v žebříčku a já nechápu vaše rozhořčení. Vždyť má za sebou ve 24 letech jen pár snímků, které dohromady vydělaly miliardy dolarů. Na podzim přijde do kin poslední instance Hunger Games (značka má zatím na kontě více než 2,3 miliardy dolarů celosvětově), příští rok si potřetí zopakuje roli Mystique v X-Menech a nechtějte, abych začínal o její spolupráci s Davidem O. Russelem.

Pokud nebudete kazišuci, kteří vytáhnou Serenu a neznámý horor Dům na konci ulice, musíte uznat, že to má rozjeté neskutečně. Pokud se na chvíli nebudeme věnovat penězům, tak je tu ještě ten Oscar za Terapii láskou, dva Zlaté glóby, legendární výstupy v nejrůznějších talk show a rozhovorech a povaha, kterou mohou kritizovat jenom zapšklí lidé, co se neusmějí, jak je rok dlouhý. Jo, je to tak trochu tele, ale na nic si nehraje a žebříčky tržeb jenom potvrzují, že na to slyší diváci po celém světě.

 

2. Robert Downey Jr.

Největší úspěchy: Tony Stark x 6, Sherlock Holmes, Tropická bouře
Berou si: Za první Avengers podle všeho dostal 70 milionů dolarů. Za třetího Iron Mana dalších 50 milionů. Výplatu za Avengers 2 ještě nikdo nedokázal spočítat. Za třetího Kapitána Amerika dostane 40 milionů předem a procenta z tržeb.
Začátky: V roce 1984 si zahrál se Sarah Jessicou Parker ve filmu Prvorozený. Chodili spolu sedm let a dodnes jsou přátelé.
KarelR říká: Kvůli novinářské projekci Iron Mana jsem před sedmi lety zatáhnul tělocvik, měl moc absencí, nedostal kredity a vyletěl z VŠE. Takže kdyby Downey nebyl bůh, možná už dávno nepíšu o filmech. Díky, Roberte!
Vytáhni v hospodě: Nedávno řekl: "Všechno se změnilo u filmu Domů na svátky (1995), který režírovala Jodie Foster. Přestal jsem brát kokain a začal jsem brát heroin."

 

Všemi fanoušky Mimoňů milovaný Mr. Hlad na MovieZone nedávno napsal: "Pokud je v Hollywoodu nějaký herec, který může říct, že má patent na arogantní bohaté frajery, co umí trousit hlášky a užívat si na plátně života, je to Robert Downey Jr." Kevin Feige v čele Marvelu si toho všiml už po premiéře prvního Iron Mana a z Roberta udělal (až do předminulého pátku, spoiler!) největší hvězdu Hollywoodu. Cival mi na nedávném MovieZone pivě (snad) žertem vyčítal, že se ve svých článcích příliš cituji. Nemůžu si pomoci, ale odkážu vás na svůj nedávný marvelovský článek, v němž jsem se Robertovi podrobně věnoval.

Pokud nepočítáme režiséry (Nolan i Bay dostali za své nedávné filmy kolem 100 milionů dolarů) a Sandru Bullock, není v Hollywoodu nikdo, kdo by za jednu roli vyinkasoval 70 milionů dolarů. Downey mladší tu částku inkasoval už v roce 2012 za první Avengery. Třetí Iron Man se tomu obnosu přiblížil, druzí Superdinové v akci tu částku potom na 99 procent navýšili. Je to opravdu všechno jenom o těch marvelovkách? To víte, že není. Sherlock Holmes dělal radost studiu Warner Bros. a pomalu se rozjíždějí přípravy na vysněném Pinocchiovi. Už dříve jsem pak zmiňoval třetího Kapitána Ameriku a další Avengers snad ani řešit nemusíme. Málem z toho bylo první místo, ale...

 

1. Chris Pratt

Největší úspěchy: 30 minut po půlnoci, Strážci Galaxie, LEGO příběh, Jurský svět
Berou si: Za sci-fi Passengers s Jennifer Lawrence dostane 12 milionů dolarů. Mimochodem, víte proč je šéf Marvelu Kevin Feige tak úspěšný? Ještě předtím, než se do kin dostali první Strážci Galaxie, nechal Pratta podepsat smlouvu na druhý díl. Tušil, že film bude obrovský úspěch a pořídil tak v předstihu obrovskou hvězdu za další drobné. Bude arbitráž?
Začátky: Vzpomínáte si na film Wanted Timura Bekmambetova? Zahrál si zde Barryho, kamaráda hlavního hrdiny s tváří Jamese McAvoye, který vyinkasoval možná nejlepší filmové K.O. vůbec.
KarelR říká: Podepisuju Teda. PrattZone forever!
Vytáhni v hospodě: V mládí žil na Havaji, kde pracoval v restaurační síti Bubba Gump. Dostal někdo chuť na krevety?

 

Tak konečně. Polovině návštěvníků MovieZone se právě otevřela rybička v kapse, ale nedá se nic dělat. Pratt si to první místo urval a já to ospravedlnění (před nenávratnou diskuzní dehonestací mojí osoby) do dvou odstavců nenacpu. To bylo totiž tak. Po filmových štěcích, kterým by nevěnoval pozornost ani ten pes, kvůli kterému každou noc zavíráte okno, se Pratt upsal do role ňoumy Andyho Dwyera v seriálu Parks and Recreation. Původně vedlejší postava začala bavit celou Ameriku. Ale všichni dobře víme, že cesta z televize na velké plátno bývá dlouhá a ne vždy úspěšná.

Pratt začal chodit do fitka častěji než imf a získal roli ve filmu 30 minut po půlnoci. Dlouho očekávaný projekt ex-manželky Jamese Camerona uspěl na všech frontách, a byť role namakaného mariňáka nebyla z největších, otevřela Chrisovi dveře do Hollywoodu. Pratt našel tolik potřebné rodinné zázemí u Anny Faris a začaly se dít věci. James Gunn mu svěřil roli Star-Lorda ve Strážcích Galaxie a svět se zamiloval. Je mi jedno, jestli jste metrosexuálové, lesbičky, mývalofoidi nebo čtenáři Maximu. Ten člověk vás prostě musel učarovat.

 

Následoval jeho Emmet v superúspěšné filmové reinkarnaci Lega, a kdybych tento článek psal na konci roku 2014, tak by měl jisté místo v TOP 11. Píše se však 26. červen léta Páně 2015 a já Pratta dávám na první místo. Svět se totiž před dvěma týdny s prominutím pos_al z Jurského světa. Kazišuci celého světa se sice spojili, aby naprosto minimalizovali roli Pratta v tomto skandálním úspěchu, ale my ostatní už víme. Star-Lord obsadil volnou pozici Harrisona Forda a stal se oním všemi milovaným rošťákem, který do kin táhne davy. Na závěr snad jen dodám, že tu za dva roky máme pokračování Strážců Galaxie, které trhne všechny rekordy, Sedm statečných, na které do kina potáhnete i svoje prarodiče, a nadějnou sci-fi Passengers. V té se probudí vedle bronzové Jennifer Lawrence a konečně vás přesvědčí o tom, že tenhle článek není pouhým úletem jednoho mývalofoida.

Slovo na závěr:

Je mi jasné, že tahle topka nemůže sednout každému. Už jenom to vynechání Dwaynea "Rocka" Johnsona bude na plno fanoušků filmu San Andreas působit jako červený praporek na býky v Pamploně. Zkuste tedy svojí zlost přetavit v něco pozitivního a napište svojí vlastní Topku největších hollywoodských hvězd současnosti. Diskuze je otevřená.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace