Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11: Nejlepší horory podle TedGeorge podruhé


ikona
TedGeorge
horortématop 10top 5top10
Hororové pecky, o kterých jste dost možná neslyšeli! 

Zanedlouho tomu bude rok, co jsem se snažil přesvědčit čtenáře MovieZone o tom, že horory nejsou podřadný žánr a zaslouží si spoustu pozornosti. Moje TOP 11 hororů, které nemusíte znát, se dočkala mnoha reakcí a tipů na další hororové fláky. Dobrých doporučení na kvalitní strašení ale není nikdy dost, a tak tu máte top jedenáctku podruhé. Klíč k výběru byl následující: Obvykle podezřelé a všeobecně známé fláky tu znovu nenajdete. Soustředil jsem se na filmy, které (snad) neznáte, mají nějakou kvalitu, jsou z poslední doby a neběžely v kině. Výjimky z vyjmenovaného se samozřejmě najdou. Navíc nebudu zapírat, že to jsou mnohdy díla spíše průměrná, ale proč ne. Občas se člověk prostě chce bát a doporučení zajímavého hororu se může hodit každému. Jdeme na to.

Kristy

Vzpomínáte si na film "Hudbu složil, slova napsal" s Hugh Grantem? Důležitou součástí příběhů byla mladá zpěvačka (ne nepodobná Britney Spears), která žebrala u britského romantika z profese o popovou vypalovačku. Žebračku hrála pravá blondýnka Haley Bennet. Právě ta je hlavní hrdinkou slasheru Kristy. O co jde? Mnoho z nás někdy studovalo. Mnoho z nás někdy zůstávalo na svátky na kolejích. Kristy je jedna z nás a na díkuvzdání zůstává jako jediná studentka v obřím univerzitním kampusu. Jediným společníkem jí je noční hlídač, který není perverzní deviant a je její kamarád. Hrdinka si užívá samotu v supermoderním komplexu tak, jak jenom může. K ruce má parádní bazén, chodby kampusu vyčištěné od vedlejších produktů studentské ožralosti, jedno auto a dobrou náladu.

 

Na začátku filmu prostě blbne. Je to natočené tak dobře, že si skoro až říkáte, jaká to škoda, že se film musí překlopit ve vybíjenou. Bohužel. Kristy se rozhodne provětrat auto a jet na pumpu nakoupit. Tam potká ze Stmívání proslavenou Ashley Greene (Alice) a začne téct krev. Film těží maximum z univerzitního genia loci a byť žánr nikam neposunuje, nabízí zajímavý a rychle ubíhající naháněcí horor, který vás bude bavit.

 

The Town That Dreaded Sundown

Psal se rok 1976 a do kin zamířil ten nejklasičtější slasher z klasických slasherů, v němž malé americké město terorizoval tajemný a extrémně brutální vrah. Posuneme se do roku 2014. V letním kině běží výše zmíněný film. Film, který proslavil malé městečko, v němž se natáčel. Nepravděpodobně atraktivní teenageři se rozvalují na kapotách nepravděpodobně starých aut a jako každý rok ten film sledují. Sympatická holčina se rozhodne, že se svým kamarádem projekci přeruší a odjedou na nějaké klidnější parkoviště. Jejího kamaráda pak někdo zabije (podobně jako ve fiktivním filmu) a ona se tomu rozhodne přijít na kloub. Zní to hrozně?

 

Fór je v tom, že se po čas sledování filmu neubráníte dojmu, že jsou si toho tvůrci dobře vědomi a nenápadně na vás pomrkávají. Všechna ta klišé vyvražďovaček pro mladé a neklidné jsou tak precizně provedená, že si to člověk prostě musí užít. Máme tu policisty, kteří jsou naprosto neschopní. Máme tu další vraždy, které vůbec nedávají smysl a jsou přehnaně brutální. No a máme tu sympatickou a trochu nablblou hrdinku, na kterou můžete stokrát řvát, aby tam nechodila, a ona tam stejně zamíří. Třešničkou na dortu je pak pointa, která vás svou debilností rozesměje, ale na místě se s vámi vsadím, že jí neuhodnete.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace