Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nestyda: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

ringo

pekna recenzia. z niektorymi vecami suhlasim, davnejsie som si to pozeral, a taktiez sa mi tam nejake veci uz nepacia. a ako pise karlos, dotkla sa ta moja kritika na nestydu asi viac osobne akoby mala. nikde som ntevrdil ze som boh, len som priamo a strucne pomenoval chyby nestydu. ked ze ma nebavi veci pisat tak aby aspon trocha "hladili" vyzneli pravdepodobne agresivne.
a k jednej casti kritiky -o svajciarsku: postavy tuzia opustit krajinu v ktorej ziju, naznak slobody, novej sance na zivot, bolo to nutne dat nakoniec, pretoze, je to naznak problemu, divak sa pyta dostanu sa tam? teda, pyta, je to proste nacrtnutie problemu, ktoreho riesenie sa dozvie kazdy vo filme. a stojim si za tym, ze je na spravnom mieste:) a nezdalo sa mi to opakovanie, kedze dialog o svajciarsku je pouzity iba z jedneho kratkeho rozhovoru vo filme. zavercna montaz na hudbu, ma byt nosiltellom emocie, nebodaj malej "katarzie".:)

imf:
muzika nebola eye-candy. tri zabery by sme tam take nasli max. ak to ale tak posobi, je to prijemne zistenie.

karlos: presne. skutocne mam dojem, ze sa niekto boji, ze divaci nebudu vediet aky trailer pozeraju, teda na aky film a pouziju nazov viac krat. viem, ze u vas je ceska filmova tvorba o dost vacsia ako nasa, a mozno ma niekto dojem, ze sa to bude zamienat. ak by urobili kvalitny trailer a nakoniec dal nazov kludne aj cez cele platno, divak nieje blbec, zapamata si:)
107313
pekna recenzia. z niektorymi vecami suhlasim, davnejsie som si to pozeral, a taktiez sa mi tam nejake veci uz nepacia. a ako pise karlos, dotkla sa ta moja kritika na nestydu asi viac osobne akoby mala. nikde som ntevrdil ze som boh, len som priamo a strucne pomenoval chyby nestydu. ked ze ma nebavi veci pisat tak aby aspon trocha "hladili" vyzneli pravdepodobne agresivne. a k jednej casti kritiky -o svajciarsku: postavy tuzia opustit krajinu v ktorej ziju, naznak slobody, novej sance na zivot, bolo to nutne dat nakoniec, pretoze, je to naznak problemu, divak sa pyta dostanu sa tam? teda, pyta, je to proste nacrtnutie problemu, ktoreho riesenie sa dozvie kazdy vo filme. a stojim si za tym, ze je na spravnom mieste:) a nezdalo sa mi to opakovanie, kedze dialog o svajciarsku je pouzity iba z jedneho kratkeho rozhovoru vo filme. zavercna montaz na hudbu, ma byt nosiltellom emocie, nebodaj malej "katarzie".:) imf: muzika nebola eye-candy. tri zabery by sme tam take nasli max. ak to ale tak posobi, je to prijemne zistenie. karlos: presne. skutocne mam dojem, ze sa niekto boji, ze divaci nebudu vediet aky trailer pozeraju, teda na aky film a pouziju nazov viac krat. viem, ze u vas je ceska filmova tvorba o dost vacsia ako nasa, a mozno ma niekto dojem, ze sa to bude zamienat. ak by urobili kvalitny trailer a nakoniec dal nazov kludne aj cez cele platno, divak nieje blbec, zapamata si:)
ringo
0 0
reagovat
Ringo: Normal taky uz z verejnosti zmizel 8)
107303
Ringo: Normal taky uz z verejnosti zmizel *8)*
0 0
reagovat
Ringo: Zajímala by mě tvoje představa o dokonalém praileru, jestli to teda není tajemství...
ps: Trochu nechápu tvou rozohněnou reakci na denimkolose. Osobně mi teda vůbec nepřišlo, že by se denimkolos do tebe jakkoli navážel. Možná v minulosti pod Na vlastní nebezpečí, ale tady vyjmenoval argumenty, proč se mu to nelíbí...
pps: Taky nemám rád opakovaný název filmu. Je to tak strašně podbízející, navíc mám z toho pocit, jako by si autor o mě myslel, že nejsem schopen zapamatovat si jeden hloupý název filmu... Nebo si snad myslí, že běžný čech, co chodí na běžné české filmy, už v tom začíná mít guláš a musí si to raději pro jistotu zopakovat dvakrát, nejlépe mu to nějak v traileru říct, aby pak věděl, na co koupit lístek???
107301
Ringo: Zajímala by mě tvoje představa o dokonalém praileru, jestli to teda není tajemství... ps: Trochu nechápu tvou rozohněnou reakci na denimkolose. Osobně mi teda vůbec nepřišlo, že by se denimkolos do tebe jakkoli navážel. Možná v minulosti pod Na vlastní nebezpečí, ale tady vyjmenoval argumenty, proč se mu to nelíbí... pps: Taky nemám rád opakovaný název filmu. Je to tak strašně podbízející, navíc mám z toho pocit, jako by si autor o mě myslel, že nejsem schopen zapamatovat si jeden hloupý název filmu... Nebo si snad myslí, že běžný čech, co chodí na běžné české filmy, už v tom začíná mít guláš a musí si to raději pro jistotu zopakovat dvakrát, nejlépe mu to nějak v traileru říct, aby pak věděl, na co koupit lístek???
0 0
reagovat
Ale samozřejmě, že trailer na Muziku je MNOHEM lepší než trailer na Nestydu. To jsem rozhodně nikdy nepopíral. Já jsem o té Muzice nepsal v intecních československých trailerů (to bych spíš chválil), ale rozebíral jsem to - vyprovokován denimkolosoem - z hlediska dokonalého díla. A to se potom vždycky nějaké mouchy najdou.
Takže bych opravdu nerad, aby někdo tvrdil, že jsem průměrný trailer obhajoval a nadprůměrný zkritizoval, protože tak to fakt není.
107298
Ale samozřejmě, že trailer na Muziku je MNOHEM lepší než trailer na Nestydu. To jsem rozhodně nikdy nepopíral. Já jsem o té Muzice nepsal v intecních československých trailerů (to bych spíš chválil), ale rozebíral jsem to - vyprovokován denimkolosoem - z hlediska dokonalého díla. A to se potom vždycky nějaké mouchy najdou. Takže bych opravdu nerad, aby někdo tvrdil, že jsem průměrný trailer obhajoval a nadprůměrný zkritizoval, protože tak to fakt není.
0 0
reagovat

Ringo

"měl se vykašlat na dialogy a spíš jen nastříhat hezký obrázky na hudbu apod."... objevil Ameriku! :)

Ne, bez legrace. Ten rozbor neni spatny, musim rict, ze KDYBYCH to chtel resit takhle do detailu, mozna bych i s par vecmi souhlasil, ale oproti traileru na Nestydu je to nebe a dudy... no mozna spis dudy a vetsi dudy.Ale treba je Muzyka lepsi film, treba je to proste vic eye-candy a je to vic povrchni... ale to pri strihani ukazky nikdo neresi. Ukazka ma nalakat, coz se u vychodnich bratri (subjektivne) dari o fous lepe. A nehraje v tom roli jakakoliv averze k tvurcum. Ja chci dobry cesky trailer, klidne na mizerny film... proc to nekdo neudela podle pravitka... uplne... bezostysne... jen aby videl, co se stane? :)

btw pointa u Nestydy... "Ja bych to nedoporucoval"... neni to fakt kontraproduktivni? :)
107297
"měl se vykašlat na dialogy a spíš jen nastříhat hezký obrázky na hudbu apod."... objevil Ameriku! :) Ne, bez legrace. Ten rozbor neni spatny, musim rict, ze KDYBYCH to chtel resit takhle do detailu, mozna bych i s par vecmi souhlasil, ale oproti traileru na Nestydu je to nebe a dudy... no mozna spis dudy a vetsi dudy.Ale treba je Muzyka lepsi film, treba je to proste vic eye-candy a je to vic povrchni... ale to pri strihani ukazky nikdo neresi. Ukazka ma nalakat, coz se u vychodnich bratri (subjektivne) dari o fous lepe. A nehraje v tom roli jakakoliv averze k tvurcum. Ja chci dobry cesky trailer, klidne na mizerny film... proc to nekdo neudela podle pravitka... uplne... bezostysne... jen aby videl, co se stane? :) btw pointa u Nestydy... "Ja bych to nedoporucoval"... neni to fakt kontraproduktivni? :)
Ringo
0 0
reagovat

trailer na Muziku

Po opakovaném zhlédnutí jsem trochu shovívavější, takže budu celkem stručný a vyjmenuju jen pár věcí, co mě zarazily a zbytečně to podle mě stahují dolů (a kdybys nevystupoval tak strašně suverénně, ani by mi nestálo do toho šťourat a za moji jízlivost si tedy můžes sám):
- je to dlouhé. Jakmile se tu objeví trailer nad dvě minuty, ihned si lidé stěžují. A většinou (i v tomto případě) oprávněně
- ty rozmívačky v první části mi už lezou krkem. Ze začátku (čtení novin x zásah VB) je ještě chápu, ale pak bych se na ně už vykašlal
- jak Budař vyjmenovává a vy se snažíte to nějak ilustrovat, to je dobrý záměr ale nějak nerozumím té části s penězma. Přijde mi tam dost krkoomné (ta holka nemá co na sebe as proto, že nemá prachy, ten neznámý člověk, co z nějakého neznámého důvodu nechce a pak chce prachy)
- co mi vadí asi nejvíc, je ta část, kde se mluví o Švýcarsku. "Švajcarsko" se tam opakuje naprosto zbytečně a hloupě třikrát. Nebo je to nějaký vtip, který jsem nepochopil?
- to vystřídání několika hudeb (na rozdíl od spousty lidí ho nepovažuju vždy za nutné) tu celkem dobře funguje, ale vadí mi, že je tam ten "nápad", že hudba umlkne a pak se zase rozjede, použit dvakrát! A pak vlastně ještě potřetí, i když to následuje už jiná hudba. Tomu já říkám nedostatek soudnosti.
- a co se týče té tebou omílané struktury... První polovina je v pohodě. Uveden nás to do dobového kontextu, dozvíme se, že za hudbu se trestá, že hrdina má rád americkou hudbu, že saxofon je jeho "milenka" a objeví se někdo, kdo jeho vášeň dokáže zúročit a navrhne založit kapelu. Ale potom je to teda dost volné. Jsou tam nějaké scénky s Nvotovou-Píchačkou, které by mohlý být kdekoliv jinde, je tam scénka (asi) z povinných přehrávek, která by mohla být kdekoliv jinde... Rozhodně netvrdím, že bych to tam poskládal lépe (vlastně bych byl s takovým tvarem asi spokojený), ale nerozhazoval bych alespoň všude okolo moudra o nutnosti nějakých dramaturgických pravidel apod.
- a ta gradace, o které jsi psal? Tou myslíš tu "povinnou" rychlou montáž na konci?
- a pointa? té jsem si tu také nějak nevšiml (netvrdím, že mi chybí, ale na rozdíl od tebe mi nechybí ani u Nestydy)

Ale jak jsem už psal, jinak je mi ten trailer celkem sympatický a jsem rád, že tu (i když Slovensko není úplně "tu") je někdo, kdo si začíná hrát na americký trailer house. Pokud to rozjedete, dostanete v budoucnu víc zakázek a předvědčíte místní producenty, že do upoutávek je dobré investovat a nepodceňovat je, bude to jen dobře.

Nicméně mě pořád popichuje tvoje poměřování všech trailerů podle amerických mustrů. Dramaturgie ve filmu je něco jiného - tam je potřeba, aby diváci ději rozuměli, měli pocit, že nic nechybí ani nepřebývá... Ale fungující trailer klidně může být i jen splácanina nějakých z kontextů vytržených výjevů, které dají dohromady jakýsi pocit o stylu, žánru, postavách. Já tvému argumentu o nutnosti znát zákaldy řemesla, aby je člověk mohl případně porušovat rozumím (sám jsme spíš dost konvenční a rozčilujou mě experimentátoři, co na truc odmítají konvence, aniž by je pořádně znali). Ale myslím, že na trailery tenhle způsob uvažování úplně neplatí. Nicméně si klidně stůj za svým. I kdybys neměl pravdu, nic hrozného se neděje.

P.S. Jen pro zajímavost, člověk, co stříhal "trailer" na Normal, tvrdil, že to neměl vlastně být oficiální trailer, ale jen jakási provizorní videoprezentace (dělal to v době, kdy byla natočena asi jen polovina materiálu, měl se vykašlat na dialogy a spíš jen nastříhat hezký obrázky na hudbu apod.) Takže mě překvapilo, že se to vůbec dostalo na veřejnost...
107296
Po opakovaném zhlédnutí jsem trochu shovívavější, takže budu celkem stručný a vyjmenuju jen pár věcí, co mě zarazily a zbytečně to podle mě stahují dolů (a kdybys nevystupoval tak strašně suverénně, ani by mi nestálo do toho šťourat a za moji jízlivost si tedy můžes sám): - je to dlouhé. Jakmile se tu objeví trailer nad dvě minuty, ihned si lidé stěžují. A většinou (i v tomto případě) oprávněně - ty rozmívačky v první části mi už lezou krkem. Ze začátku (čtení novin x zásah VB) je ještě chápu, ale pak bych se na ně už vykašlal - jak Budař vyjmenovává a vy se snažíte to nějak ilustrovat, to je dobrý záměr ale nějak nerozumím té části s penězma. Přijde mi tam dost krkoomné (ta holka nemá co na sebe as proto, že nemá prachy, ten neznámý člověk, co z nějakého neznámého důvodu nechce a pak chce prachy) - co mi vadí asi nejvíc, je ta část, kde se mluví o Švýcarsku. "Švajcarsko" se tam opakuje naprosto zbytečně a hloupě třikrát. Nebo je to nějaký vtip, který jsem nepochopil? - to vystřídání několika hudeb (na rozdíl od spousty lidí ho nepovažuju vždy za nutné) tu celkem dobře funguje, ale vadí mi, že je tam ten "nápad", že hudba umlkne a pak se zase rozjede, použit dvakrát! A pak vlastně ještě potřetí, i když to následuje už jiná hudba. Tomu já říkám nedostatek soudnosti. - a co se týče té tebou omílané struktury... První polovina je v pohodě. Uveden nás to do dobového kontextu, dozvíme se, že za hudbu se trestá, že hrdina má rád americkou hudbu, že saxofon je jeho "milenka" a objeví se někdo, kdo jeho vášeň dokáže zúročit a navrhne založit kapelu. Ale potom je to teda dost volné. Jsou tam nějaké scénky s Nvotovou-Píchačkou, které by mohlý být kdekoliv jinde, je tam scénka (asi) z povinných přehrávek, která by mohla být kdekoliv jinde... Rozhodně netvrdím, že bych to tam poskládal lépe (vlastně bych byl s takovým tvarem asi spokojený), ale nerozhazoval bych alespoň všude okolo moudra o nutnosti nějakých dramaturgických pravidel apod. - a ta gradace, o které jsi psal? Tou myslíš tu "povinnou" rychlou montáž na konci? - a pointa? té jsem si tu také nějak nevšiml (netvrdím, že mi chybí, ale na rozdíl od tebe mi nechybí ani u Nestydy) Ale jak jsem už psal, jinak je mi ten trailer celkem sympatický a jsem rád, že tu (i když Slovensko není úplně "tu") je někdo, kdo si začíná hrát na americký trailer house. Pokud to rozjedete, dostanete v budoucnu víc zakázek a předvědčíte místní producenty, že do upoutávek je dobré investovat a nepodceňovat je, bude to jen dobře. Nicméně mě pořád popichuje tvoje poměřování všech trailerů podle amerických mustrů. Dramaturgie ve filmu je něco jiného - tam je potřeba, aby diváci ději rozuměli, měli pocit, že nic nechybí ani nepřebývá... Ale fungující trailer klidně může být i jen splácanina nějakých z kontextů vytržených výjevů, které dají dohromady jakýsi pocit o stylu, žánru, postavách. Já tvému argumentu o nutnosti znát zákaldy řemesla, aby je člověk mohl případně porušovat rozumím (sám jsme spíš dost konvenční a rozčilujou mě experimentátoři, co na truc odmítají konvence, aniž by je pořádně znali). Ale myslím, že na trailery tenhle způsob uvažování úplně neplatí. Nicméně si klidně stůj za svým. I kdybys neměl pravdu, nic hrozného se neděje. P.S. Jen pro zajímavost, člověk, co stříhal "trailer" na Normal, tvrdil, že to neměl vlastně být oficiální trailer, ale jen jakási provizorní videoprezentace (dělal to v době, kdy byla natočena asi jen polovina materiálu, měl se vykašlat na dialogy a spíš jen nastříhat hezký obrázky na hudbu apod.) Takže mě překvapilo, že se to vůbec dostalo na veřejnost...
trailer na Muziku
0 0
reagovat

ringo

tvoju kritiku mi mozes napisat do vzkazniku, kludne bod po bode. alebo sem, mne je jedno. trailer na muziku som robil nielen ja, ale aj dalsi ludia. co sa tyka trailerovej struktury-je podstatna, je to zaklad remesla. asi tak ako pri scenaristike dramaturgia. alebo inak, ak chcem pisat basen, musim vediet abecedu. samozrejme americky princip sa da porusit, ved preco nie. ale ak tvorcovia traileru neovladaju ani jeho zaklady, natoz aby ho porusili, nemienim byt zhovievy.

ps: celkom sa mi pacil trailer na cesky film NORMAL.
ps2: ja by som si zase rad pozrel tvoju tvorbu.
107268
tvoju kritiku mi mozes napisat do vzkazniku, kludne bod po bode. alebo sem, mne je jedno. trailer na muziku som robil nielen ja, ale aj dalsi ludia. co sa tyka trailerovej struktury-je podstatna, je to zaklad remesla. asi tak ako pri scenaristike dramaturgia. alebo inak, ak chcem pisat basen, musim vediet abecedu. samozrejme americky princip sa da porusit, ved preco nie. ale ak tvorcovia traileru neovladaju ani jeho zaklady, natoz aby ho porusili, nemienim byt zhovievy. ps: celkom sa mi pacil trailer na cesky film NORMAL. ps2: ja by som si zase rad pozrel tvoju tvorbu.
ringo
0 0
reagovat
Cival: No promiň, ale když se tady "rozčiluju" nad drzostí, chvástounstvím a hloupostí některých příspěvků a reakcí na to je otázka, kterou jsem si přeložil jako "Hele, koukej sdělit svůj názor, protože nás tady nic jinýho nezajímá", tak jsem reagoval podobně absurdně.
99535
Cival: No promiň, ale když se tady "rozčiluju" nad drzostí, chvástounstvím a hloupostí některých příspěvků a reakcí na to je otázka, kterou jsem si přeložil jako "Hele, koukej sdělit svůj názor, protože nás tady nic jinýho nezajímá", tak jsem reagoval podobně absurdně.
0 0
reagovat
Nektery hlasky tesat do kamene. Nechapu proc clovek, ktery se zivi(l) psanim nazoru vypousti hlasky typu "Ale na mém názoru záleží úplně stejně málo jako na názorech kohokoliv z vás". To mají být opravdu slyšet jen producenti a pak jen rodinky v kině, resp. jejich jedina hlasna trouba, tedy trzby?
99533
Nektery hlasky tesat do kamene. Nechapu proc clovek, ktery se zivi(l) psanim nazoru vypousti hlasky typu "Ale na mém názoru záleží úplně stejně málo jako na názorech kohokoliv z vás". To mají být opravdu slyšet jen producenti a pak jen rodinky v kině, resp. jejich jedina hlasna trouba, tedy trzby?
0 0
reagovat
mně přijde špatný a na každém názoru záleží, diskuze je diskuze...

ten trailer nebuduje atmosféru, nic moc neříká o dramatické zápletce, o samotném příběhu, jen vezme lehký hudební podkres a pak jen stříhá a stříhá a stříhá scény, klade je vedle sebe v rádoby vtipných situacích a celkově je z toho úplně stejný výsledek jako v upoutávce na růžovou zahradu.

kámoš ani nepoznal, že to je z jeho oblíbené knížky od Viewegha, což neříká nic moc, ale jaksi v traileru chybí vše co by měl trailer mít - no kromě nastříhaných scén

jsou lepší české a samozřejmě zahraniční trailery...
99532
mně přijde špatný a na každém názoru záleží, diskuze je diskuze... ten trailer nebuduje atmosféru, nic moc neříká o dramatické zápletce, o samotném příběhu, jen vezme lehký hudební podkres a pak jen stříhá a stříhá a stříhá scény, klade je vedle sebe v rádoby vtipných situacích a celkově je z toho úplně stejný výsledek jako v upoutávce na růžovou zahradu. kámoš ani nepoznal, že to je z jeho oblíbené knížky od Viewegha, což neříká nic moc, ale jaksi v traileru chybí vše co by měl trailer mít - no kromě nastříhaných scén jsou lepší české a samozřejmě zahraniční trailery...
0 0
reagovat
Bo X Be: Přijde mi tak nějak (na české poměry) průměrný (a na Hřebejkovy poměry možná i mírně nadprůměrný) - něco mi vadí, něco mě celkem mile překvapilo. Ale na mém názoru záleží úplně stejně málo jako na názorech kohokoliv z vás.

denimkolos: Konečně jsem něco od toho vašeho railer housu našel: link
Ten jsi dělal ty? Nepřijde mi tak špatnej. Na to že moc nemám rád ty slovenské poetické komedie a vím, že dělat na ně divácky atraktivní trailery nebude tak jednoduché (nedávno jsem stříhal v televizi upoutávky na některé starší kusy a nejlepší cesta byla udělat si z nich - nebo aspoň z těch postav - trochu legraci). Každopádně chyb (normálně bych tak ostrej nebyl, ale sebevědomí ti evidentně nehcybí, tak se nebudu ostýchat) tam je podle mě dost. S radostí sepíšu, hned jak se zítra dostanu k počítači. :D
99531
Bo X Be: Přijde mi tak nějak (na české poměry) průměrný (a na Hřebejkovy poměry možná i mírně nadprůměrný) - něco mi vadí, něco mě celkem mile překvapilo. Ale na mém názoru záleží úplně stejně málo jako na názorech kohokoliv z vás. denimkolos: Konečně jsem něco od toho vašeho railer housu našel: http://www.vimeo.com/912354 Ten jsi dělal ty? Nepřijde mi tak špatnej. Na to že moc nemám rád ty slovenské poetické komedie a vím, že dělat na ně divácky atraktivní trailery nebude tak jednoduché (nedávno jsem stříhal v televizi upoutávky na některé starší kusy a nejlepší cesta byla udělat si z nich - nebo aspoň z těch postav - trochu legraci). Každopádně chyb (normálně bych tak ostrej nebyl, ale sebevědomí ti evidentně nehcybí, tak se nebudu ostýchat) tam je podle mě dost. S radostí sepíšu, hned jak se zítra dostanu k počítači. *:D*
0 0
reagovat

Ringo

ten trailer ale je špatný, ne?
99530
ten trailer ale je špatný, ne?
Ringo
0 0
reagovat
UPOZORNĚNÍ NA ZAČÁTEK: Na tomhle traileru jsem nespolupracoval a ani v tuhle chvíli netuším, kdo je jeho autorem.

Takže je hezké, SeldomSeene, že ses sám svému rádobyvtipnému příspěvku zasmál (dobře, dělám si legraci, samozřejmě vím, co znamená smajlík). Ale mně přijde velmi trapný a řadím si tě tedy k dalším lidem, co si zřejmě potřebují vyléčit jakési mindráky, proto mají nutkání na sebe upozorňovat samoúčelnými poznámkami v diskusních fórech. Jestli teda někomu leze na nervy, že jsem se tu zase objevil, nechť za to poděkuje tobě.

denimkolos: i kdyby se mi ten trailer líbil a chtěl ho obhajovat, nemělo by asi stějně smysl vyracet tvá moudra o nesmyslnosti dialogů a špatné dramaturgii - o to jsem se už kdysi pokoušel a jestli si správně pamatuju, nedobrali jsme se ničeho a své argumenty jsi konkretizovat nedokázal. Co ale fakt nechápu je tvůj útok na zopakování názvu filmu. Podle mě to na diváky VĚTŠINOU funguje a když vědí dopředu, s jakým filmem si trailer spojit, lépe se jim to zažere do hlavy. A odpusť si, prosím, svou oblíbenou argumentaci, že to odporuje zavedené trailerové struktuře. To, že 90 procent amerických trailerů nějak vypadá, neznamená, že úplně stějně musejí vypadat upoutávky na celém světě. To by potom tahle rubrika na MU byla pěkná nuda.
A co kdybys pro lepší pochopení svých útočných tezí přidal link na nějaký vlastní trailer. Sloužilo by to jako názorná ukázka toho, jak se to má v místních poměrech správně dělat. A tvá slova by pak (alespoň pro mě) měla větší váhu. Takhle je beru jen jako takové machrování.

bundaboy: To, na co tu upozorňuješ, už napsali dva lidé před tebou (KarelR a HAL), takže mi přínos tvého příspvěku naprosto uniká. Nehledě na to, že tvůrci traileru se v případě Gottovy věty snažili pracovat s ironií. Třebaže se jim to úplně nepovedlo, doufali snad, že to aspoň lidé pochopí. Jak vidno, ne všichni...

A přidám smajlíka, aby zase někdo netvrdil, že jsem hrozně vážnej. :))
99527
UPOZORNĚNÍ NA ZAČÁTEK: Na tomhle traileru jsem nespolupracoval a ani v tuhle chvíli netuším, kdo je jeho autorem. Takže je hezké, SeldomSeene, že ses sám svému rádobyvtipnému příspěvku zasmál (dobře, dělám si legraci, samozřejmě vím, co znamená smajlík). Ale mně přijde velmi trapný a řadím si tě tedy k dalším lidem, co si zřejmě potřebují vyléčit jakési mindráky, proto mají nutkání na sebe upozorňovat samoúčelnými poznámkami v diskusních fórech. Jestli teda někomu leze na nervy, že jsem se tu zase objevil, nechť za to poděkuje tobě. denimkolos: i kdyby se mi ten trailer líbil a chtěl ho obhajovat, nemělo by asi stějně smysl vyracet tvá moudra o nesmyslnosti dialogů a špatné dramaturgii - o to jsem se už kdysi pokoušel a jestli si správně pamatuju, nedobrali jsme se ničeho a své argumenty jsi konkretizovat nedokázal. Co ale fakt nechápu je tvůj útok na zopakování názvu filmu. Podle mě to na diváky VĚTŠINOU funguje a když vědí dopředu, s jakým filmem si trailer spojit, lépe se jim to zažere do hlavy. A odpusť si, prosím, svou oblíbenou argumentaci, že to odporuje zavedené trailerové struktuře. To, že 90 procent amerických trailerů nějak vypadá, neznamená, že úplně stějně musejí vypadat upoutávky na celém světě. To by potom tahle rubrika na MU byla pěkná nuda. A co kdybys pro lepší pochopení svých útočných tezí přidal link na nějaký vlastní trailer. Sloužilo by to jako názorná ukázka toho, jak se to má v místních poměrech správně dělat. A tvá slova by pak (alespoň pro mě) měla větší váhu. Takhle je beru jen jako takové machrování. bundaboy: To, na co tu upozorňuješ, už napsali dva lidé před tebou (KarelR a HAL), takže mi přínos tvého příspvěku naprosto uniká. Nehledě na to, že tvůrci traileru se v případě Gottovy věty snažili pracovat s ironií. Třebaže se jim to úplně nepovedlo, doufali snad, že to aspoň lidé pochopí. Jak vidno, ne všichni... A přidám smajlíka, aby zase někdo netvrdil, že jsem hrozně vážnej. *:))*
0 0
reagovat
Kaja to na konci myslim dokonale vystihnul - "Mam na to jit?" - "Ja bych to nedoporucoval..." :D
99601
Kaja to na konci myslim dokonale vystihnul - "Mam na to jit?" - "Ja bych to nedoporucoval..." *:D*
0 0
reagovat
otrasne nudny trailer. zase nepochopitelne zle vystavana dramaturgia toho co-ako-a na ktorom mieste ukazat. absolutne nezmyselne dialogy, ktore pribeh neodkryvaju. hudobna zlozka nevyrazna. a co uz absolutne nechapem, co je to za trend, ze vo vacsine ceskych trailerov, je bud hned na zaciatku (vid nestyda) ci niekde v strede nazov filmu a potom teda este raz na zaver. nik z tvorcov nepozna trailerovu strukturu. zmysel pre gradaciu, pointu atd. cely tento problem prameni z toho, ze ceski ale aj slovenski reziseri - producenti nepovazuju trailer za nosny (a mocny) marketingovy nastroj, ale len za nechcene "povinnu" sucast propagacie. viac si zakladaju na roznycch clankoch v casopisoch, reportazach, televiznych rozhovorch atd. tragicke.
99591
otrasne nudny trailer. zase nepochopitelne zle vystavana dramaturgia toho co-ako-a na ktorom mieste ukazat. absolutne nezmyselne dialogy, ktore pribeh neodkryvaju. hudobna zlozka nevyrazna. a co uz absolutne nechapem, co je to za trend, ze vo vacsine ceskych trailerov, je bud hned na zaciatku (vid nestyda) ci niekde v strede nazov filmu a potom teda este raz na zaver. nik z tvorcov nepozna trailerovu strukturu. zmysel pre gradaciu, pointu atd. cely tento problem prameni z toho, ze ceski ale aj slovenski reziseri - producenti nepovazuju trailer za nosny (a mocny) marketingovy nastroj, ale len za nechcene "povinnu" sucast propagacie. viac si zakladaju na roznycch clankoch v casopisoch, reportazach, televiznych rozhovorch atd. tragicke.
0 0
reagovat
No, čistě teoreticky by nám tu touto dobou už dávno měl Ringo vysvětlovat, že z dodaného materiálu a podle zadání nic lepšího vytvořit nešlo...;)
99570
No, čistě teoreticky by nám tu touto dobou už dávno měl Ringo vysvětlovat, že z dodaného materiálu a podle zadání nic lepšího vytvořit nešlo...*;)*
0 0
reagovat
To se nikdy nedozvíme. Nebo si myslíte, že by se tu k tomu někdo dobrovolně přihlásil? :)
100746
To se nikdy nedozvíme. Nebo si myslíte, že by se tu k tomu někdo dobrovolně přihlásil? *:)*
0 0
reagovat
Predpokladam ze ne...
100743
Predpokladam ze ne...
0 0
reagovat
Chci se zeptat - dělal teda někdo z komunity MZ na tomhle traileru????
100732
Chci se zeptat - dělal teda někdo z komunity MZ na tomhle traileru????
0 0
reagovat
Se vsadim,že kvůli Kajovi na to budou lidi chodit jak pominutý:-.
100729
Se vsadim,že kvůli Kajovi na to budou lidi chodit jak pominutý*:-*.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se