Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Škola dobra a zla: Recenze

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek

5/10

Další z dlouhé řady pokusů o přetavení úspěšné dětské a/nebo young adult knižní série do filmové podoby s vidinou nastartování vlastní, neméně úspěšné, série filmové (ideálně dlouhotrvající;)), v tomto případě ze strany streamingového nezmara Netflixu, protože když se to v minulosti náhodou párkrát podařilo, proč by to nemohlo dopadnout i tentokrát, že:D? No, dopadnout to mohlo, ale až tak moc nedopadlo.
 
Je tady všechno, co si divák dokáže představit v návaznosti na fakt, že předloha míchá populární young adult prvky s klonem Harryho Pottera. Tudíž a proto nechybí objevování tajemného světa čar a kouzel, představení každodenní školní (ne)rutiny, detektivní linka o dávném všemocném zlu, které chystá velkolepý návrat na výsluní, zástupci fantaskní fauny a flóry, plus nepostradatelné coming of age radosti a strasti, školní rivalita, přátelství podrobené těžké zkoušce a pochopitelně nějaká ta romantika jako třešnička na dortu.  
 
Je tady sice tohle všechno, ale nic moc navíc. K tomu někdo v Netflixu rozhodl, že je dobrý nápad nešetřit na stopáži, která se blíží dvě a půl hodinám (potterovky to mají podobně, tak proč ne my:D?), zatímco na digitálních tricích ano (vlčí ostraha školy měla asi na papíře budit hrůzu, ve filmu jsou ovšem hodni tak akorát posměchu, zbytek cgi postav na tom není o moc lépe) a celkově jak po příběhové, tak po audiovizuální stránce, jde tak trochu o sterilní (a levnější) kopírku filmových potterovek.
 
Naštěstí ústřední dvojice je relativně sympatická, nápad s prohozenými rolemi, respektive kolejemi je vlastně fajn a některé situace z toho vyplývající mají jistý humorný náboj, mladistvý casting obecně není vyloženě na pěst (což zdaleka není pravidlo) a na oblíbené herecké matadory typu Theron, Fishburne nebo Yeoh je spoleh (i ta Washington docela ujde), byť jako vedlejší postavy nemají příliš prostoru. Takže ano, jakkoliv nejsem cílovka, natož fanoušek uvedeného podžánru, vlastně jsem se do určité míry bavil a případné pokračování sice nijak závratně vyhlížet nebudu, ale úpěnlivě se mu bránit taky ne.
845411
Další z dlouhé řady pokusů o přetavení úspěšné dětské a/nebo young adult knižní série do filmové podoby s vidinou nastartování vlastní, neméně úspěšné, série filmové (ideálně dlouhotrvající*;)*), v tomto případě ze strany streamingového nezmara Netflixu, protože když se to v minulosti náhodou párkrát podařilo, proč by to nemohlo dopadnout i tentokrát, že*:D*? No, dopadnout to mohlo, ale až tak moc nedopadlo.   Je tady všechno, co si divák dokáže představit v návaznosti na fakt, že předloha míchá populární young adult prvky s klonem Harryho Pottera. Tudíž a proto nechybí objevování tajemného světa čar a kouzel, představení každodenní školní (ne)rutiny, detektivní linka o dávném všemocném zlu, které chystá velkolepý návrat na výsluní, zástupci fantaskní fauny a flóry, plus nepostradatelné coming of age radosti a strasti, školní rivalita, přátelství podrobené těžké zkoušce a pochopitelně nějaká ta romantika jako třešnička na dortu.     Je tady sice tohle všechno, ale nic moc navíc. K tomu někdo v Netflixu rozhodl, že je dobrý nápad nešetřit na stopáži, která se blíží dvě a půl hodinám (potterovky to mají podobně, tak proč ne my*:D*?), zatímco na digitálních tricích ano (vlčí ostraha školy měla asi na papíře budit hrůzu, ve filmu jsou ovšem hodni tak akorát posměchu, zbytek cgi postav na tom není o moc lépe) a celkově jak po příběhové, tak po audiovizuální stránce, jde tak trochu o sterilní (a levnější) kopírku filmových potterovek.   Naštěstí ústřední dvojice je relativně sympatická, nápad s prohozenými rolemi, respektive kolejemi je vlastně fajn a některé situace z toho vyplývající mají jistý humorný náboj, mladistvý casting obecně není vyloženě na pěst (což zdaleka není pravidlo) a na oblíbené herecké matadory typu Theron, Fishburne nebo Yeoh je spoleh (i ta Washington docela ujde), byť jako vedlejší postavy nemají příliš prostoru. Takže ano, jakkoliv nejsem cílovka, natož fanoušek uvedeného podžánru, vlastně jsem se do určité míry bavil a případné pokračování sice nijak závratně vyhlížet nebudu, ale úpěnlivě se mu bránit taky ne.
5/10
2 0
reagovat

Odpad!

Za mňa jeden z najhorších filmov čo som kedy videl. A to Feiga milujem (áno aj jeho Ghostbusters).
Potvrdilo sa mi ale že on nedokáže točiť vážne filmy. Už ten vianočný film s Oliviou Crarke bola bieda, ale ten aspoň mal príjemný zvrat. Tento film nemá žiadny príbeh, nula.
IMHO toto by ani Zdenek Troška nenatocil inak
845377
Za mňa jeden z najhorších filmov čo som kedy videl. A to Feiga milujem (áno aj jeho Ghostbusters). Potvrdilo sa mi ale že on nedokáže točiť vážne filmy. Už ten vianočný film s Oliviou Crarke bola bieda, ale ten aspoň mal príjemný zvrat. Tento film nemá žiadny príbeh, nula. IMHO toto by ani Zdenek Troška nenatocil inak
Odpad!
1 0
reagovat
Nejsem cílovka (taky se tak těšíte na Na západní frontě klid?), tou jsou mé dcery. Filmík už viděly obě, ta starší je zklamaná, protože několikrát četla předlohu a tu se do filmu fakt kvalitně přenést nezdařilo, mladší byla spokojená a docela si to užila. 
845285
Nejsem cílovka (taky se tak těšíte na Na západní frontě klid?), tou jsou mé dcery. Filmík už viděly obě, ta starší je zklamaná, protože několikrát četla předlohu a tu se do filmu fakt kvalitně přenést nezdařilo, mladší byla spokojená a docela si to užila. 
2 -1
reagovat
Mňa to celkom bavilo, má to šmrnc, zábavné postavy a solídne zvraty. Šaty, muzika! 13-ročnú dcéru to bavilo tak, že si to na druhý deň pozrela znovu.

Áno, je to woke až po povalu a má to hnusné triky, ale cez to by sa aj recenzent mohol v dnešnej dobe preniesť, treba v sebe prebudiť trochu progresívneho myslenia.
845276
Mňa to celkom bavilo, má to šmrnc, zábavné postavy a solídne zvraty. Šaty, muzika! 13-ročnú dcéru to bavilo tak, že si to na druhý deň pozrela znovu. Áno, je to woke až po povalu a má to hnusné triky, ale cez to by sa aj recenzent mohol v dnešnej dobe preniesť, treba v sebe prebudiť trochu progresívneho myslenia.
6 -8
reagovat
reaguje na: WinterSoldier
Ja si to Cherry snáď musím fakt pozrieť, pretože do_Od to dostáva od každého ako na tanieri :D:D
845263
Ja si to [b]Cherry [/b]snáď musím fakt pozrieť, pretože [i]do_Od [/i]to dostáva od každého ako na tanieri *:D**:D*
845259
2 0
reagovat
reaguje na: WinterSoldier
:D
845260
*:D*
845259
3 -1
reagovat
5/10 v klidu, něco jako Cherry
845259
5/10 v klidu, něco jako Cherry
5 -2
reagují: Mr.Nobody, do_Od
reagovat
Je to Feig. Co jste čekali?
845247
Je to Feig. Co jste čekali?
4 0
reagovat
Takže se bohužel jen potvrdilo to, co bylo jasné už z prvního traileru.
845242
Takže se bohužel jen potvrdilo to, co bylo jasné už z prvního traileru.
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se