Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Gump - pes, který naučil lidi žít: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
reaguje na: proust.d
Počkat, já ale nepíšu o fondu ale o systému celkově. A zrovna Magnusek skončí často v plusu. ;)

Jinak souhlas že je blbý to označovat za áčkový filmy, ale u nás to bohužel áčkový filmy jsou :D
774900
Počkat, já ale nepíšu o fondu ale o systému celkově. A zrovna Magnusek skončí často v plusu. *;)* Jinak souhlas že je blbý to označovat za áčkový filmy, ale u nás to bohužel áčkový filmy jsou *:D*
774898
1 -1
reagovat
reaguje na: The Joker
(jen poznámka pro jistotu: aby bylo jasný, nejedná se o mé věci, mé filmy, mé díla, vyloženě sleduju co dělají ostatní, jsem filmovej fanoušek, takže klidně od startu řeknu, že nás čeká sračka, ale pouze jsem našel pár filmařů, u kterých tu sračku fakt nečekám, spíš opak. a teď k věci)

Chápu, mě zároveň nezajímá, co psali v cinemě 2004. Chápu, že tvá empirická zkušenost je taková, že každý idealistický zvolání skončilo v pekle a v zatracení reality. Ale vyloženě se pak tato debata míjí nějakýmu porozumění, protože se nebavíme k věci. Viděl jsi Furianta? Třeba ti přijde debilní a Hudečkovi nevěříš. Viděl jsi Špínu? Třeba ti přijde naivní a budoucí projekt Nvotové tě nezajímá ani kdyby jsi byl placenej za zájem atd. To jsou pak věci k nějaké normální diskusi. Pro mě jsou tyto konkrétní filmy známkou, že se něco děje, a neřvu tady "český film je zachráněn", ale docela mírně "můžou tady být zajímavý filmy a český film nezatracuju".

Co kdybychom to udělali zajímavější. Prostě máme filmaře:
Hudeček, Nvotová, Olmerzu, Altrichter a Jan Hofman (ten, který natočil studentský film Doktoři kdysi, nejspíš už nic nikdy nenatočí, ale dávám ho sem taky, co kdyby, upřímně moc bych si přál, aby něco natočil, je to jeden z největších talentů, kteří skončili někde v zapomění filmových dějin).

A když se alespoň tři filmy dostanou u tebe nad 8/10, tak na nějaké moviezone budoucí akci (cca za dva roky, až se filmy dostanou do kin) mě zveš na pivo, pokud se alespoň tři filmy nepřehoupnou přes tu osmičku, tak zvu já tebe. S tím, že samozřejmě jde přímo o jejich následující celovečerní filmy, nic co přijde potom ani předtím. Ty kritéria osmičky jsou docela nespravedlivý, ale s_r to pes, je to zajímavější než nic.
774899
(jen poznámka pro jistotu: aby bylo jasný, nejedná se o mé věci, mé filmy, mé díla, vyloženě sleduju co dělají ostatní, jsem filmovej fanoušek, takže klidně od startu řeknu, že nás čeká sračka, ale pouze jsem našel pár filmařů, u kterých tu sračku fakt nečekám, spíš opak. a teď k věci) Chápu, mě zároveň nezajímá, co psali v cinemě 2004. Chápu, že tvá empirická zkušenost je taková, že každý idealistický zvolání skončilo v pekle a v zatracení reality. Ale vyloženě se pak tato debata míjí nějakýmu porozumění, protože se nebavíme k věci. Viděl jsi Furianta? Třeba ti přijde debilní a Hudečkovi nevěříš. Viděl jsi Špínu? Třeba ti přijde naivní a budoucí projekt Nvotové tě nezajímá ani kdyby jsi byl placenej za zájem atd. To jsou pak věci k nějaké normální diskusi. Pro mě jsou tyto konkrétní filmy známkou, že se něco děje, a neřvu tady "český film je zachráněn", ale docela mírně "můžou tady být zajímavý filmy a český film nezatracuju". Co kdybychom to udělali zajímavější. Prostě máme filmaře: Hudeček, Nvotová, Olmerzu, Altrichter a Jan Hofman (ten, který natočil studentský film Doktoři kdysi, nejspíš už nic nikdy nenatočí, ale dávám ho sem taky, co kdyby, upřímně moc bych si přál, aby něco natočil, je to jeden z největších talentů, kteří skončili někde v zapomění filmových dějin). A když se alespoň tři filmy dostanou u tebe nad 8/10, tak na nějaké moviezone budoucí akci (cca za dva roky, až se filmy dostanou do kin) mě zveš na pivo, pokud se alespoň tři filmy nepřehoupnou přes tu osmičku, tak zvu já tebe. S tím, že samozřejmě jde přímo o jejich následující celovečerní filmy, nic co přijde potom ani předtím. Ty kritéria osmičky jsou docela nespravedlivý, ale s_r to pes, je to zajímavější než nic.
774870
2 -2
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Toulová nedostala peníze na tři áčkový filmy. Toulová s tím jejím kameramanem producentem vydyndali peníze, který dostali na produkt placement v jejich sračkoidně natočených podmínkách a výsledku. Producent aka Magnuszek a spol. Takový film ti vznikne kdekoliv na celým světě, to není příznak nějakého špatně fungujícího systému filmu, ale špatného kapitalistického systému:D 

Příklad áčkového filmu je třeba Aporver, který se tvářil jako áčkový, vydyndal peníze přímo z fondu a byl to celý nějaký podvod. Taky se fond o vložené peníze teď soudí. 

Máš pravdu, ty podmínky pro talenty jsou docela šílený a vlastně je pak smutný pohled na některý lidi, kteří u filmy nevydrží, protože jim fondy, čt, nic nepřeje. To se děje a je to docela haluz. Ale zároveň se ti mladí co vydrželi dostávají do produkčních společností, začínají showrunneřit, vytváří se pro ně prostor, takže bych řekl, že se něco mění.

(a abych nehanil fond, tam je ten příspěvek vyloženě o štěstí, porota dá většinou na nezávislé posudky, a ty píšou různí lidé, takže film může dostat posudkáře z filmové vědy, mladíka z produkce a nebo osmdesatiletou paní z rozhlasu, to je fakt pak o štěstí)

(narozdíl od české televize, ta se často bojí, aby neměla nějaký průser coby státní organizace, tak financuje ty nejnormálnější věci, u kterých ma jakous takous jistotu, prostě průměr - most byl dost odvážnou překvapivou vyjímkou)
774898
Toulová nedostala peníze na tři áčkový filmy. Toulová s tím jejím kameramanem producentem vydyndali peníze, který dostali na produkt placement v jejich sračkoidně natočených podmínkách a výsledku. Producent aka Magnuszek a spol. Takový film ti vznikne kdekoliv na celým světě, to není příznak nějakého špatně fungujícího systému filmu, ale špatného kapitalistického systému:D  Příklad áčkového filmu je třeba Aporver, který se tvářil jako áčkový, vydyndal peníze přímo z fondu a byl to celý nějaký podvod. Taky se fond o vložené peníze teď soudí.  Máš pravdu, ty podmínky pro talenty jsou docela šílený a vlastně je pak smutný pohled na některý lidi, kteří u filmy nevydrží, protože jim fondy, čt, nic nepřeje. To se děje a je to docela haluz. Ale zároveň se ti mladí co vydrželi dostávají do produkčních společností, začínají showrunneřit, vytváří se pro ně prostor, takže bych řekl, že se něco mění. (a abych nehanil fond, tam je ten příspěvek vyloženě o štěstí, porota dá většinou na nezávislé posudky, a ty píšou různí lidé, takže film může dostat posudkáře z filmové vědy, mladíka z produkce a nebo osmdesatiletou paní z rozhlasu, to je fakt pak o štěstí) (narozdíl od české televize, ta se často bojí, aby neměla nějaký průser coby státní organizace, tak financuje ty nejnormálnější věci, u kterých ma jakous takous jistotu, prostě průměr - most byl dost odvážnou překvapivou vyjímkou)
774897
2 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: proust.d
Ne českou kinematografii posuzuju podle všech filmů. Tím jsem to nijak myslím nezlepšil.

Na Toulové jsem ilustroval že téhle osobě dál někdo peníze na 3 áčkový celovečerní filmy. Což je prostě neskutečný a ilustruje to nefunkční systém daleko víc než fakt že ona jako filmař stojí za hovno.
Talenti tam jak píšeš jsou, ale aktuálně to nefunguje tak že dostanou patřičné podmínky pro rozvoj, když se financují podobné filmy o kterých je tu řeč.
774897
Ne českou kinematografii posuzuju podle všech filmů. Tím jsem to nijak myslím nezlepšil. Na Toulové jsem ilustroval že téhle osobě dál někdo peníze na 3 áčkový celovečerní filmy. Což je prostě neskutečný a ilustruje to nefunkční systém daleko víc než fakt že ona jako filmař stojí za hovno. Talenti tam jak píšeš jsou, ale aktuálně to nefunguje tak že dostanou patřičné podmínky pro rozvoj, když se financují podobné filmy o kterých je tu řeč.
774894
2 -2
reagují: proust.d
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jako Eva Toulova je pekelna to jo. Ale taky absolvovala tak 2013-14. Jako ze by titul nemela dotaz se dla polemizovat, ale ze tam je na jednu toulovou nekolik docela schopnej talentu, kteri se za absolventak stydet nemusi, to je taky pravda. Jednoduse jestli podle toulove posuzujes kvalitu famu potazmo cesky kinematografie, tak to neni echt
774894
Jako Eva Toulova je pekelna to jo. Ale taky absolvovala tak 2013-14. Jako ze by titul nemela dotaz se dla polemizovat, ale ze tam je na jednu toulovou nekolik docela schopnej talentu, kteri se za absolventak stydet nemusi, to je taky pravda. Jednoduse jestli podle toulove posuzujes kvalitu famu potazmo cesky kinematografie, tak to neni echt
774878
2 -3
reagují: AndyKaufman
reagovat
Ne, je to peklo. A to píšu jako echt pejskař. Trailer mizernej a voiceover napřeshubu.
774893
Ne, je to peklo. A to píšu jako echt pejskař. Trailer mizernej a voiceover napřeshubu.
3 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ten Recovering Industry _ trailer..  :D:D twoe whaat?!
774890
Ten Recovering Industry _ trailer..  *:D**:D* twoe whaat?!
774854
2 0
reagovat
reaguje na: KarelR
O nulu ne, koukal jsem do žádostí. Nicméně z toho že tohle dostalo schváleno 600 tisíc taky kdovijak nejsem šťastnej link

To stejné Cinepur, kvalitu má, ale čtenáře taky, proč to dotovat z tohoto fondu ? Ty peníze by se opravdu měly zaměřit jinam než na funkční portály a tisk něčeho co skončí ve stojanech v kinech. A jestli se dotuje distribuce zahraničních filmů v ČR, tak dostává diskuze VOD vs. kina úplně jiný rozměr.
774880
O nulu ne, koukal jsem do žádostí. Nicméně z toho že tohle dostalo schváleno 600 tisíc taky kdovijak nejsem šťastnej https://filmadoba.eu/ To stejné Cinepur, kvalitu má, ale čtenáře taky, proč to dotovat z tohoto fondu ? Ty peníze by se opravdu měly zaměřit jinam než na funkční portály a tisk něčeho co skončí ve stojanech v kinech. A jestli se dotuje distribuce zahraničních filmů v ČR, tak dostává diskuze VOD vs. kina úplně jiný rozměr.
774877
2 -2
reagovat
reaguje na: C.C.Baxter
Eva Toulová a Dvojhra link dával jsem to pod její Casting na Lásku, mimo to natočila Jak se moří revizoři a Šťastná. Ani jeden film v zisku, průměrné hodnoceni tady i na ČSFD pod 30 %.
774878
Eva Toulová a Dvojhra https://youtu.be/W25LFk2rgwcPsal dával jsem to pod její Casting na Lásku, mimo to natočila Jak se moří revizoři a Šťastná. Ani jeden film v zisku, průměrné hodnoceni tady i na ČSFD pod 30 %.
774875
2 0
reagují: proust.d
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Loni podle tabulky dostali 40 tisíc, letos nic. Ses upsal o nulu, ne? :D link
774877
Loni podle tabulky dostali 40 tisíc, letos nic. Ses upsal o nulu, ne? *:D* https://www.mkcr.cz/vysledky-vyberoveho-dotacniho-rizeni-oma-478.html
774873
3 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Prosím příklady nějakých těchto filmařů a jejich absolventských filmů. :)
774875
Prosím příklady nějakých těchto filmařů a jejich absolventských filmů. *:)*
774865
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Za jednu bych to nevidel, je to procilovou skupinu. Ja pejskar nejsem. Jen me ukazka nudi. 
774874
Za jednu bych to nevidel, je to procilovou skupinu. Ja pejskar nejsem. Jen me ukazka nudi. 
0 -1
reagovat
btw tento web dostal letos na provoz od fondu 400 tisíc korun link

Bonton film dostal přes milion na distribuci zahraničních filmů V zajetí, 100% vlk a Na tahu. 

:)
774873
btw tento web dostal letos na provoz od fondu 400 tisíc korun https://planetdark.tv/ Bonton film dostal přes milion na distribuci zahraničních filmů V zajetí, 100% vlk a Na tahu.  [b]*:)*[/b]
1 -2
reagují: KarelR
reagovat
Jedna hvězda se mi zdá přísná, ve srovnání s ukázkama na "klasické české taškařice (kategorie sraček typu Chlap na střídačku)" u kterých mám co dělat, abych se nepoblil trapností a studem, je tahle ukázka v pohodě. 
774871
Jedna hvězda se mi zdá přísná, ve srovnání s ukázkama na "klasické české taškařice (kategorie sraček typu Chlap na střídačku)" u kterých mám co dělat, abych se nepoblil trapností a studem, je tahle ukázka v pohodě. 
0 -4
reagovat
reaguje na: proust.d
To jsem nemyslel doslovně, ale spíš... Ok, když někdo točí film nebo tvoří cokoliv, tak si na startu neříká, že to bude sračka. To samé ve fotbale... Kolikrát jsem o někom slyšel, že takový hráč tady nebyl, ale pak odešel za hranice, třikrát kopl do balonu a za chvíli zpátky v ČR. Takže beru, že jsou tady tvůrci a projekty, kterým ty věříš, určitě si nějak věří i oni samotní, ale na základě předchozích let... vybavuje se mi ten článek Cinemy z 2004-2005 o těch super českých filmech, na který nejsou prachy, protože to bychom jinak viděli, co tady místní umí. Od tý doby jich několik z nich vzniklo a koukatelný nebyl pomalu žádný. ;)
774870
To jsem nemyslel doslovně, ale spíš... Ok, když někdo točí film nebo tvoří cokoliv, tak si na startu neříká, že to bude sračka. To samé ve fotbale... Kolikrát jsem o někom slyšel, že takový hráč tady nebyl, ale pak odešel za hranice, třikrát kopl do balonu a za chvíli zpátky v ČR. Takže beru, že jsou tady tvůrci a projekty, kterým ty věříš, určitě si nějak věří i oni samotní, ale na základě předchozích let... vybavuje se mi ten článek Cinemy z 2004-2005 o těch super českých filmech, na který nejsou prachy, protože to bychom jinak viděli, co tady místní umí. Od tý doby jich několik z nich vzniklo a koukatelný nebyl pomalu žádný. ;)
774867
1 -2
reagují: proust.d
reagovat

The Joker

Hele neříkám, že změní svět, to mi zas podsouváš nějaký naivistický myšlenky:D

Ale co Hudeček? Furiant, úspěch na Sundance, osobitý světový look, režisér - kameraman, každý jeho kraťas je "něco" na světové, ne jen české úrovni. 

Nvotová, naposled její dokument z New Yorku o koroně, parádní věc, Špína obstojný debut (neuvěřitelná odvaha u produkci, která byla bez peněz a výsledek je proti tomu fakt super), její následující celovečerák (který je už finančně zabezpečený) docela vyhlížím jako filmový fanoušek.

To s tím měněním světa mě fakt trochu podráždilo v mý nemocné předvánoční náladě, protože to, že změní svět, bych neříkal a neměl pocit ani u premiéře nového Scorseseho filmu, natož u českýho:D Prostě jsem docela optimističtější, to že konečně nepřijde řada dobrých filmů mi přijde prostě nepravděpodobný, dřív nebo o něco později.
774867
Hele neříkám, že změní svět, to mi zas podsouváš nějaký naivistický myšlenky:D Ale co Hudeček? Furiant, úspěch na Sundance, osobitý světový look, režisér - kameraman, každý jeho kraťas je "něco" na světové, ne jen české úrovni.  Nvotová, naposled její dokument z New Yorku o koroně, parádní věc, Špína obstojný debut (neuvěřitelná odvaha u produkci, která byla bez peněz a výsledek je proti tomu fakt super), její následující celovečerák (který je už finančně zabezpečený) docela vyhlížím jako filmový fanoušek. To s tím měněním světa mě fakt trochu podráždilo v mý nemocné předvánoční náladě, protože to, že změní svět, bych neříkal a neměl pocit ani u premiéře nového Scorseseho filmu, natož u českýho:D Prostě jsem docela optimističtější, to že konečně nepřijde řada dobrých filmů mi přijde prostě nepravděpodobný, dřív nebo o něco později.
The Joker
3 -2
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: proust.d
Ne, na FAMU je především problém. Když se koukneš na libovolné české filmaře s odpadovymi filmy a rozkliknes si jejich absolventský film, tak je prostě průser že tyhle lidi nechal někdo dostudovat.
774865
Ne, na FAMU je především problém. Když se koukneš na libovolné české filmaře s odpadovymi filmy a rozkliknes si jejich absolventský film, tak je prostě průser že tyhle lidi nechal někdo dostudovat.
774863
2 -2
reagují: C.C.Baxter
reagovat
reaguje na: proust.d
"Každopádně z mýho pohledu, se něco v českém filmu mění a během dvou-tří let přijde silná plejáda filmů." - Nic ve zlém, ale větší šanci dávám sám sobě při pátečním slosování Eurojackpotu. ;) Myslím, že když se člověk pohybuje v nějakém prostředí nebo má v okolí ty lidi, tak mu musí chybět nadhled. Věřím, že u spousty z těch projektů se dotyční můžou cítit, že "změní svět", ale nevěřím tomu ani za mák.
774864
[i]"Každopádně z mýho pohledu, se něco v českém filmu mění a během dvou-tří let přijde silná plejáda filmů." [/i]- Nic ve zlém, ale větší šanci dávám sám sobě při pátečním slosování Eurojackpotu. *;)* Myslím, že když se člověk pohybuje v nějakém prostředí nebo má v okolí ty lidi, tak mu musí chybět nadhled. Věřím, že u spousty z těch projektů se dotyční můžou cítit, že "změní svět", ale nevěřím tomu ani za mák.
774863
3 -2
reagovat
Mám pocit, že tady vyrostla silná generace a ta generace vzešla z famu. Jedná se o Olmerzu, Hudečka, Nvotovou a Altrichtera. Nebo animovaná tvorba je vyloženě silná.

Na FAMU bych fakt hnůj moc nekydal. Ty jména jsou fakt silný a není to vše, co z tý školy vzešlo. Paradoxně jeden z největších talentů, který jsem na škole sledoval, díky svému nekompromisnímu přístupu už nic nenatočil a já vyhlížím jeho připravovaný debut už nějaký ten pátek.

Jinou věcí je pak fond. Ten je docela komplikovanou záležitostí, lidi co jsou ve fondu jsou vlastně úplně v pohodě, ale často se stane, že dají film tomu nejvíc papírově klasickému a nudnému jako "film o Werichovi, film o Lídě Bárové atd.". Ale vedle toho dostali fond i dobrý a zajímavý filmy, mým osobním tipem je třeba Vzteklá krása, to může být pořádný český film, ale uvidíme jak se povede. A třeba na vývoj scénáře dostali vedle nudných filmů i zajímavý filmy peníze, třeba Remek mě papírově vyloženě zaujal. 

Každopádně z mýho pohledu, se něco v českém filmu mění a během dvou-tří let přijde silná plejáda filmů. A vedle nich určitě i dost silná plejáda sraček.
774863
Mám pocit, že tady vyrostla silná generace a ta generace vzešla z famu. Jedná se o Olmerzu, Hudečka, Nvotovou a Altrichtera. Nebo animovaná tvorba je vyloženě silná. Na FAMU bych fakt hnůj moc nekydal. Ty jména jsou fakt silný a není to vše, co z tý školy vzešlo. Paradoxně jeden z největších talentů, který jsem na škole sledoval, díky svému nekompromisnímu přístupu už nic nenatočil a já vyhlížím jeho připravovaný debut už nějaký ten pátek. Jinou věcí je pak fond. Ten je docela komplikovanou záležitostí, lidi co jsou ve fondu jsou vlastně úplně v pohodě, ale často se stane, že dají film tomu nejvíc papírově klasickému a nudnému jako "film o Werichovi, film o Lídě Bárové atd.". Ale vedle toho dostali fond i dobrý a zajímavý filmy, mým osobním tipem je třeba Vzteklá krása, to může být pořádný český film, ale uvidíme jak se povede. A třeba na vývoj scénáře dostali vedle nudných filmů i zajímavý filmy peníze, třeba Remek mě papírově vyloženě zaujal.  Každopádně z mýho pohledu, se něco v českém filmu mění a během dvou-tří let přijde silná plejáda filmů. A vedle nich určitě i dost silná plejáda sraček.
3 -4
reagují: AndyKaufman, The Joker
reagovat
reaguje na: The Joker
Tak stačí si vzpomenout na tanečky kolem rozdávání ze státního fondu pro Lídu Baarovou, kde peníze pro jiné menší filmy najednou začaly rozdávat právě pro ten Renčův blábol. Vlastně dodnes netuším, čím Renč a scénárista Hubač ohromili tehdejší porotu.
774861
Tak stačí si vzpomenout na tanečky kolem rozdávání ze státního fondu pro Lídu Baarovou, kde peníze pro jiné menší filmy najednou začaly rozdávat právě pro ten Renčův blábol. Vlastně dodnes netuším, čím Renč a scénárista Hubač ohromili tehdejší porotu.
774856
3 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se