Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Godzilla II Král monster: Pětiminutový trailer

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: Jerky

předem soráč za další román...

Jasně, já se u toho taky dost bavil, ale myslím, že bezmocnost lidského pokolení se ve filmu dala zpracovat lépe, než tím, že se ze všech udělají totální retardi. Jestli to film podkoplo, to je už na posouzení každého, já mám naopak tyhle full-retard scény rád a je to přesně důvod, proč obdivuju třeba Jamese Wana a mluvím o něm jako o novém Michaelu Bayovi.
Ta scéna je pro mě srdeční záležitostí, protože je nádherně natočená ale zároveň nedává z narativního ani logického hlediska vůbec smysl.
Vojáci se letěli podívat do dutého kopce kamsi doprostřed pouště (patrně tedy helikoptérou), vlezli dovnitř, přesně podle výcviku a přísného protokolu odhalovali jeden sklad za druhým, až v jednom kukátku bylo příliš světla. Po otevření zjistili, že tam je obrovská díra, kterou vyhloubilo MUTO, aby si dalo sváču (což předtím, samozřejmě, z vrtulníku nějak neviděli) a bylo to korunováno pohledem z dalekohledu velícího důstojníka, který projíždí horizont až do chvíle, kdy se zastaví na obří příšeře, která si to šine od nich směrem kamsi na město a zanechává za sebou koryto o šířce stadionu...které je následně viditelné střihem z ptačí perspektivy, tedy přesně tím pohledem, který postavy (ne)viděly před několika minutami.
Může to být geniální narážka na zbytečnou byrokracii, kdy musí vojáci podstupovat nesmyslné procedury, aby mohli pokračovat, ale spíš je to prostě jen Bčková kravina :D
Když jsem to lidem vyprávěl před zkouknutím filmu, tak mi jednoduše nevěřili a mysleli, že to tahám z kontextu a je to celé jinak. O to nevěřícněji jim pak padaly držky, když viděli, že to je fakt "na vážno" ve filmu.
Podobných scén tam bylo víc, ale tahle vyčnívá tím, že i přes veškerou lásku k materiálu a k ústupkům, kterých se divák rád dopustí při sledování (jako například hned úvod s únikem radioaktivní páry), dokáže stále vyrazit dech. A je zábavnější s každým zkouknutím 8)
712741
Jasně, já se u toho taky dost bavil, ale myslím, že bezmocnost lidského pokolení se ve filmu dala zpracovat lépe, než tím, že se ze všech udělají totální retardi. Jestli to film podkoplo, to je už na posouzení každého, já mám naopak tyhle full-retard scény rád a je to přesně důvod, proč obdivuju třeba Jamese Wana a mluvím o něm jako o novém Michaelu Bayovi. Ta scéna je pro mě srdeční záležitostí, protože je nádherně natočená ale zároveň nedává z narativního ani logického hlediska vůbec smysl. Vojáci se letěli podívat do dutého kopce kamsi doprostřed pouště (patrně tedy helikoptérou), vlezli dovnitř, přesně podle výcviku a přísného protokolu odhalovali jeden sklad za druhým, až v jednom kukátku bylo příliš světla. Po otevření zjistili, že tam je obrovská díra, kterou vyhloubilo MUTO, aby si dalo sváču (což předtím, samozřejmě, z vrtulníku nějak neviděli) a bylo to korunováno pohledem z dalekohledu velícího důstojníka, který projíždí horizont až do chvíle, kdy se zastaví na obří příšeře, která si to šine od nich směrem kamsi na město a zanechává za sebou koryto o šířce stadionu...které je následně viditelné střihem z ptačí perspektivy, tedy přesně tím pohledem, který postavy (ne)viděly před několika minutami. Může to být geniální narážka na zbytečnou byrokracii, kdy musí vojáci podstupovat nesmyslné procedury, aby mohli pokračovat, ale spíš je to prostě jen Bčková kravina *:D* Když jsem to lidem vyprávěl před zkouknutím filmu, tak mi jednoduše nevěřili a mysleli, že to tahám z kontextu a je to celé jinak. O to nevěřícněji jim pak padaly držky, když viděli, že to je fakt "na vážno" ve filmu. Podobných scén tam bylo víc, ale tahle vyčnívá tím, že i přes veškerou lásku k materiálu a k ústupkům, kterých se divák rád dopustí při sledování (jako například hned úvod s únikem radioaktivní páry), dokáže stále vyrazit dech. A je zábavnější s každým zkouknutím *8)*
předem soráč za další román...
712733
2 -2
reagují: Mack.
reagovat
reaguje na: sushi232
Za seba môžem len povedať že mi vôbec nevadilo a ani nevadí že niekto považuje Godzillu za brak a ani som netvrdil že každý kto ju takto označí je arogantný povíšenecký magor. Prečítaj si celú tú diskusiu a potom to možno pochopíš.
Mne vadilo a prišlo mi absolútne primitívne že tu niekto porovnával Jurské Svety, Transformerov a Godzilly, a všetky podobné filmy hádže na jednu kopu a na základe toho potom posudzuje a tvrdí že na ten film netreba chodiť keď sme ho vlastne už videli tisíc krát niekde inde. Dokonca tu zaznela aj taká verzia že všetky filmy kde nejaký nepriateľ, či už vo forme mimozemšťanov (Avengers, Deň Nezávislosti), monštier (Pacific Rim, Godzilla, King Kong), strojov (Transformers), dinosaurov (Jurský park, Jurský svet) atď. sú jedno a to isté, všetky patria do jedného žánru a je úplne normálne že ak sa niekomu nepáči napr. nový Jurský Svet alebo Deň Nezávislosti tak je logické povedať že napr. tá Godzilla bude rovnaká volovina. Neviem no, ja už som tu môj názor na túto tému vyjadril, veď si to prečítaj. Mne to príde celé trošku prehnané.
712739
Za seba môžem len povedať že mi vôbec nevadilo a ani nevadí že niekto považuje Godzillu za brak a ani som netvrdil že každý kto ju takto označí je arogantný povíšenecký magor. Prečítaj si celú tú diskusiu a potom to možno pochopíš. Mne vadilo a prišlo mi absolútne primitívne že tu niekto porovnával Jurské Svety, Transformerov a Godzilly, a všetky podobné filmy hádže na jednu kopu a na základe toho potom posudzuje a tvrdí že na ten film [b]netreba chodiť keď sme ho vlastne už videli tisíc krát niekde inde[/b]. Dokonca tu zaznela aj taká verzia že všetky filmy kde nejaký nepriateľ, či už vo forme mimozemšťanov (Avengers, Deň Nezávislosti), monštier (Pacific Rim, Godzilla, King Kong), strojov (Transformers), dinosaurov (Jurský park, Jurský svet) atď. sú jedno a to isté, všetky patria do jedného žánru a je úplne normálne že ak sa niekomu nepáči napr. nový Jurský Svet alebo Deň Nezávislosti tak je logické povedať že napr. tá Godzilla bude rovnaká volovina. Neviem no, ja už som tu môj názor na túto tému vyjadril, veď si to prečítaj. Mne to príde celé trošku prehnané.
712723
4 -1
reagují: do_Od, sushi232
reagovat
reaguje na: sushi232
A co že je na té scéně v Nevadě až tak strašného, že to podkoplo celý film? Nerejpu, pouze se ptám. Když už něco dráždilo moje vypnuté smysly, tak to byl fakt, že když se poprvé objeví Godzilla na scéně, tak způsobí tsunami zatímco u San Francisca jen trochu šplouchne. Přesto mě ale film bavil a dvojce fandím :)
712733
A co že je na té scéně v Nevadě až tak strašného, že to podkoplo celý film? Nerejpu, pouze se ptám. Když už něco dráždilo moje vypnuté smysly, tak to byl fakt, že když se poprvé objeví Godzilla na scéně, tak způsobí tsunami zatímco u San Francisca jen trochu šplouchne. Přesto mě ale film bavil a dvojce fandím :)
712723
4 0
reagují: sushi232
reagovat
TLDR: Jsem strašně chytrej, pište si se mnou, vy idioti!!!!111!!
712724
TLDR: Jsem strašně chytrej, pište si se mnou, vy idioti!!!!111!!
4 -2
reagovat

YEAH! Přesně na vlně jedničky!

Koukal sem tu na to, jak sestřelujete do_oda a nějak nevím. Film, ve kterém se lidské postavy, které jsou většinou odborníci ve svých oborech, chovají jako zmatení pacienti po lobotomii, nedělá jim problém obětovat všechny svoje kolegy a místo pudu sebezáchovy mají pud dívání se do dálky někam nad kameru, prakticky všechny lidské akce v něm nedávají vůbec žádný smysl a trochu to až působí jakoby vystříhali scény z úplně jiných filmů a narvali je do opulentních trikových sekvencí, tak, aby to vypadalo jako intro k nějaké hře, je podle Vás všech taková pecka, že každý, kdo (IMHO doclela validně) toto nazve brakem je hnedka arogantní a povýšený magor, který se prohlašuje za nadčlověka?
Jo, triky tam jsou fakt dobrý, ale když omylem na chvilku zapojíte mozek, začnete buďto vřískat smíchy nebo kroutit hlavou. Možná jste naopak vy všichni příliš dobří ve vypínání mozku a přepnutí na "full consumer-retard mode" (berte bez urážky, taky občas rád vypnu a odpočinu u debilního blockbusteru), ale přiznejte, že tyhle filmy se ve společnosti rozumných lidí označují spíše jako "guilty pleasure" nebo "hovadinu na n-tou."
Tak přesně bych shrnul například poslední Godzillu, o které všude tvrdím, jak byla super, protože je vlajkovou lodí Hollywoodského přístupu, kdy se za pomoci obrovských investic a tisíců extrémně nadaných umělců stvoří brak nad braky.
Kdo mi bude chtít oponovat, z dislajků si hlavu nedělám, budu spíš naslouchat tomu, kdo mi rozebere scénu v Godzille z (tuším) Nevady a skladu radioaktivního odpadu, a přesvědčí mě, že to nebyla 100% forma a 0% obsah, tedy lidově řečeno "hovno v alobalu" a materiál spíš do parodie, než do sakra vážně se beroucího blockbusteru. Od té scény jsem totiž všechny pokusy o napětí vnímal jako útok na bránici a kdybych to viděl v kině, asi bych dostal od někoho z jednodušších diváků přes držku, že jsem přehlušoval Godzillu svým hlasitým smíchem.
712723
Koukal sem tu na to, jak sestřelujete do_oda a nějak nevím. Film, ve kterém se lidské postavy, které jsou většinou odborníci ve svých oborech, chovají jako zmatení pacienti po lobotomii, nedělá jim problém obětovat všechny svoje kolegy a místo pudu sebezáchovy mají pud dívání se do dálky někam nad kameru, prakticky všechny lidské akce v něm nedávají vůbec žádný smysl a trochu to až působí jakoby vystříhali scény z úplně jiných filmů a narvali je do opulentních trikových sekvencí, tak, aby to vypadalo jako intro k nějaké hře, je podle Vás všech taková pecka, že každý, kdo (IMHO doclela validně) toto nazve brakem je hnedka arogantní a povýšený magor, který se prohlašuje za nadčlověka? Jo, triky tam jsou fakt dobrý, ale když omylem na chvilku zapojíte mozek, začnete buďto vřískat smíchy nebo kroutit hlavou. Možná jste naopak vy všichni příliš dobří ve vypínání mozku a přepnutí na "full consumer-retard mode" (berte bez urážky, taky občas rád vypnu a odpočinu u debilního blockbusteru), ale přiznejte, že tyhle filmy se ve společnosti rozumných lidí označují spíše jako "guilty pleasure" nebo "hovadinu na n-tou." Tak přesně bych shrnul například poslední Godzillu, o které všude tvrdím, jak byla super, protože je vlajkovou lodí Hollywoodského přístupu, kdy se za pomoci obrovských investic a tisíců extrémně nadaných umělců stvoří brak nad braky. Kdo mi bude chtít oponovat, z dislajků si hlavu nedělám, budu spíš naslouchat tomu, kdo mi rozebere scénu v Godzille z (tuším) Nevady a skladu radioaktivního odpadu, a přesvědčí mě, že to nebyla 100% forma a 0% obsah, tedy lidově řečeno "hovno v alobalu" a materiál spíš do parodie, než do sakra vážně se beroucího blockbusteru. Od té scény jsem totiž všechny pokusy o napětí vnímal jako útok na bránici a kdybych to viděl v kině, asi bych dostal od někoho z jednodušších diváků přes držku, že jsem přehlušoval Godzillu svým hlasitým smíchem.
YEAH! Přesně na vlně jedničky!
2 -5
reagovat
reaguje na: KARLOS
Díky! :+
712717
Díky! *:+*
712713
0 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Je to promo k Shazamovi exkluzivně pro IMAXy, podobně jako svého času batmaní prology. Takže dotazy směřuj na CC Floru ;).
712713
Je to [url=https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_released_in_IMAX#2019]promo k Shazamovi[/url] exkluzivně pro IMAXy, podobně jako svého času batmaní prology. Takže dotazy směřuj na CC Floru ;).
712653
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Vážně paráda ... pohrnu se na premiéru stejně jako na Avengers :) ani první Godzilla, ani Kong mě nezklamali, takže tohle je nutnost pro mě :) já mám tyhle filmy prostě rád :) 
712712
Vážně paráda ... pohrnu se na premiéru stejně jako na Avengers :) ani první Godzilla, ani Kong mě nezklamali, takže tohle je nutnost pro mě :) já mám tyhle filmy prostě rád :) 
3 0
reagovat
Do hajzlu tomuhle já říkám orgáč! :o:o:o
712702
Do hajzlu tomuhle já říkám orgáč! *:o**:o**:o*
1 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Kvuli tomu myslim hodne vydelal Seznamte se, Joe Black. Kdyz pred nim davali trailer na Epizodu I a lidi chodili hlavne na nej. Ale mozna se pletu, uz nejsem nejmladsi a pamet neni co byvala :D
712671
Kvuli tomu myslim hodne vydelal Seznamte se, Joe Black. Kdyz pred nim davali trailer na Epizodu I a lidi chodili hlavne na nej. Ale mozna se pletu, uz nejsem nejmladsi a pamet neni co byvala *:D*
712653
1 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Aha, OK, už tomu rozumiem, dík ;)
712658
Aha, OK, už tomu rozumiem, dík *;)*
712651
0 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Dávají to někdo? Skoro bych jenom na tohle zašel jako svého času na trailer Man of Steel, což mi i několikrát zjišťovali v kině, před čím to pustí :D
712653
Dávají to někdo? Skoro bych jenom na tohle zašel jako svého času na trailer Man of Steel, což mi i několikrát zjišťovali v kině, před čím to pustí *:D*
712652
0 0
reagují: KARLOS, Robur
reagovat
Krásná ukázka. Vidět to v kině, tak těch pět minut nedýchám.
712652
Krásná ukázka. Vidět to v kině, tak těch pět minut nedýchám.
0 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Myslel si, ze ta prva Godzila skapala a potom sa zrazu objavila druha rovnaka Godzila, ktora vo finalnom suboji zabila plamenom tu druhu monsterku MUTO.
Cely cas to bral ako fakt, presviedcal nas o tom a nechapal, ako mozeme byt taki blbi a mysliet si, ze to bola ta ista Godzila.
No shit.:D
712651
Myslel si, ze ta prva Godzila skapala a potom sa zrazu objavila druha rovnaka Godzila, ktora vo finalnom suboji zabila plamenom tu druhu monsterku MUTO. Cely cas to bral ako fakt, presviedcal nas o tom a nechapal, ako mozeme byt taki blbi a mysliet si, ze to bola ta ista Godzila. No shit.*:D*
712644
2 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Nesedělo mu to jak se rychle přesouvala. 
712650
Nesedělo mu to jak se rychle přesouvala. 
712644
0 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Taky by mě to zajímalo, ale třeba to byl jen propracovaný troll:D
712649
Taky by mě to zajímalo, ale třeba to byl jen propracovaný troll*:D*
712644
1 0
reagovat
Tam byly Godzilly jen dvě?
712645
Tam byly Godzilly jen dvě?
1 0
reagovat
A neviete tu niekto prečo si vlastne myslel že tam boli dve Godzilly? Akože nič v zlom, nemám v pláne sa tomu nejak posmievať, len ma to celkom zaujíma.
712644
A neviete tu niekto prečo si vlastne myslel že tam boli dve Godzilly? Akože nič v zlom, nemám v pláne sa tomu nejak posmievať, len ma to celkom zaujíma.
0 0
reagovat
Já už si to nepamatuju a sám mám co říkat, ale kdyby tam přišel s teorií, že jsou tam 2 Godzilly a snažil se to nějak rozvíjet, tak OK. Ale on se vyloženě vysmíval každému, kdo si myslel opak...
712643
Já už si to nepamatuju a sám mám co říkat, ale kdyby tam přišel s teorií, že jsou tam 2 Godzilly a snažil se to nějak rozvíjet, tak OK. Ale on se vyloženě vysmíval každému, kdo si myslel opak...
0 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Me je ho taky uz trochu lito. Chudak ma tu smulu, ze jde do kin dvojka a tak se to samozrejme vytahne, no :)
712642
Me je ho taky uz trochu lito. Chudak ma tu smulu, ze jde do kin dvojka a tak se to samozrejme vytahne, no :)
712629
1 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se