Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 10 věcí, které jste nevěděli o sci-fi Ready Player One

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Ja knizku před par dny docetl a podle me je nerdama/geekama az moc prehajpovana. Ma to fajn svet a myslenku, ale pritom je to obyčejný hon za pokladem. Jediný, cim se to lisi od ostatního je to, ze to ma virtualni realitu a reference na osmdesatkovou popkulturu.

Ale pribehu na podobne tema - kladas se zene za pokladem, behem toho potkava nove pratele, ale i nepratele, zamiluje se, poklad najde, nepratele prohrajou a kladasovi konci v naruci jeho laska a zili spolu stastne az naveky - je tuna.

Takze ano, fajn pocteni, ale nic prevratneho. A to, ze se z toho dela film je to samy, co vsude jinde. Kdejaka knizka dostava filmovy zpracování. Na film jsem ale samozrejme zvědavej.
675867
Ja knizku před par dny docetl a podle me je nerdama/geekama az moc prehajpovana. Ma to fajn svet a myslenku, ale pritom je to obyčejný hon za pokladem. Jediný, cim se to lisi od ostatního je to, ze to ma virtualni realitu a reference na osmdesatkovou popkulturu. Ale pribehu na podobne tema - [spoiler]kladas se zene za pokladem, behem toho potkava nove pratele, ale i nepratele, zamiluje se, poklad najde, nepratele prohrajou a kladasovi konci v naruci jeho laska a zili spolu stastne az naveky[/spoiler] - je tuna. Takze ano, fajn pocteni, ale nic prevratneho. A to, ze se z toho dela film je to samy, co vsude jinde. Kdejaka knizka dostava filmovy zpracování. Na film jsem ale samozrejme zvědavej.
1 0
reagovat
reaguje na: imf
Jo, to je samozřejmě možné, ale jde mi tak nějak o celkový feeling, vyznění, směr... nevím, jak to přesně popsat. V knize je to primárně dobrodružství jednoho hrdiny, u kterého s ním čtenář prožije ten klasický vývoj "from zero to hero", ale pořád je v popředí on, je to jako hrát hru z pohledu hlavního hrdiny. Byť se i v knize řeší nějaký celospolečenský dopad, tak pořád je ale na prvním místě hrdina a jeho honba za pokladem. Což by měl být typický spielbergovský příběh - obyčejný kluk se vydává za dobrodružstvím svého života. Z těch upoutávek ale mám zatím pocit (a může to skutečně být klamání tělem), že to bude v duchu "víš kluku, děje se tu něco mnohem většího, než jsi ty sám, pojď, přidej se k nám a společně porazíme systém". A o tomhle (podle mě) ten příběh primárně prostě není. Mj. i proto, že IOI je v knize jen jedním z uskupení, které se snaží k vejci dostat. Ano, představují v knize to "korporátní a systémové zlo", ale pořád je jen jedna z frakcí soutěžící o vejce. Hon jako takový je tím ústředním motivem. Z upoutávek to zatím ale na mě působí tak, že ta hlavní "message" směrem k divákovi je právě ten boj se systémem.
675599
Jo, to je samozřejmě možné, ale jde mi tak nějak o celkový feeling, vyznění, směr... nevím, jak to přesně popsat. V knize je to primárně dobrodružství jednoho hrdiny, u kterého s ním čtenář prožije ten klasický vývoj "from zero to hero", ale pořád je v popředí on, je to jako hrát hru z pohledu hlavního hrdiny. Byť se i v knize řeší nějaký celospolečenský dopad, tak pořád je ale na prvním místě hrdina a jeho honba za pokladem. Což by měl být typický spielbergovský příběh - obyčejný kluk se vydává za dobrodružstvím svého života. Z těch upoutávek ale mám zatím pocit (a může to skutečně být klamání tělem), že to bude v duchu "víš kluku, děje se tu něco mnohem většího, než jsi ty sám, pojď, přidej se k nám a společně porazíme systém". A o tomhle (podle mě) ten příběh primárně prostě není. [spoiler]Mj. i proto, že IOI je v knize jen jedním z uskupení, které se snaží k vejci dostat. Ano, představují v knize to "korporátní a systémové zlo", ale pořád je jen jedna z frakcí soutěžící o vejce. Hon jako takový je tím ústředním motivem. Z upoutávek to zatím ale na mě působí tak, že ta hlavní "message" směrem k divákovi je právě ten boj se systémem.[/spoiler]
675597
1 0
reagovat
reaguje na: Maitiky
Ja jsem v clanku kritickej, ale zaroven opatrnej. Ono ty sceny v traileru mohou byt vsechny z finalni casti knizky, tomu by napovidala infiltrace do IOI, honicka v dodavce, ale i Wadeovo uvedomeni a povolani vsech ostatnich hracu do bitvy o OASIS. To ostatne v knize je, ale opravdu mne zarazi, ze to Spielberg netlaci - tak jako vzdycky driv, at uz slo o E.T.ho, Catch me if you can, nebo treba i Transformery (nad kterymi mel dohled), pres pribeh kluka a jeho dobrodruzstvi... zakladni kamen tak osvedceny a oni jako by ho umyslne prehlizeli. Snad jenom v kampani, porad jeste je tam prostor na prijemne prekvapeni.
675597
Ja jsem v clanku kritickej, ale zaroven opatrnej. [spoiler]Ono ty sceny v traileru mohou byt vsechny z finalni casti knizky, tomu by napovidala infiltrace do IOI, honicka v dodavce, ale i Wadeovo uvedomeni a povolani vsech ostatnich hracu do bitvy o OASIS.[/spoiler] To ostatne v knize je, ale opravdu mne zarazi, ze to Spielberg netlaci - tak jako vzdycky driv, at uz slo o E.T.ho, Catch me if you can, nebo treba i Transformery (nad kterymi mel dohled), pres pribeh kluka a jeho dobrodruzstvi... zakladni kamen tak osvedceny a oni jako by ho umyslne prehlizeli. Snad jenom v kampani, porad jeste je tam prostor na prijemne prekvapeni.
675592
1 0
reagují: Maitiky
reagovat

to Maitiky

to,čo píšeš v súvisloti s Art3mis mi tiež veľmi vadí...práve to ma na knihe bavilo najviac.. je takmer isté, že čo sa tohto týka,dostaneme  vo filme  klasickú teenlovestory..:-
675593
to,čo píšeš v súvisloti s Art3mis mi tiež veľmi vadí...práve to ma na knihe bavilo najviac.. je takmer isté, že čo sa tohto týka,dostaneme  vo filme  klasickú teenlovestory..*:-*
to Maitiky
0 0
reagovat

Rozčarování

Včera jsem konečně dočetl knihu, ačkoliv jsem ji měl doma už dlouho. Nesouhlasím s durem, že by to nemělo tempo, naopak, knihu jsem přelouskal během dvou dní, protože jsem se od ní nemohl odtrhnout. Bylo to jako hrát nějakou návykovou hru, od které se nedá odtrhnout. Možná to není žádná vysoká literatura, ale ta ambice tam podle mě ani nikdy nebyla. Je to kniha od geeka, o geecích, pro geeky. A jako taková funguje parádně. Přesně jak to vystihl v článku imf, ačkoliv jsem dětství prožil v devadesátkách, tak mi pořád spousta těch osmdesátkových věcí z knížky alespoň něco říkala. A i když člověk nemusí znát konkrétní tituly, tak pokud má nějaké zkušenosti se starými PC hrami a videohrami, je to jako by četl nějakou parafrázi na vlastní dětství.

K filmu - když jsem dočetl knihu, sjel jsem si všechny upoutávky na RPO a můj první dojem byl "boha, oni to naprosto dojebali". Když jsem pak trochu vychladnul, tak jsem se přinutil na to podívat z té racionální stránky, a sice že ta knížka je prostě nezfilmovatelná během dvou hodin, pokud by se jí opravdu někdo držel. Což ale nic nemění na tom, že to osekávání, zjednodušování a překopávání mohli udělat tak, aby zůstalo zachováno to, že centrem všeho dění je OASIS. Samozřejmě to může být ve filmu ještě jinak, ale ze všech upoutávek se to zatím tváří, že linka v reálném světe dostane minimálně tolik prostoru co OASIS (jestli ne dokonce víc). A to celkové pojetí "teenage rebelie x zlý korporát" mi připadá úplně mimo.

Jo a co mě štve asi nejvíc, byť je to v konečném důsledku asi marginálie, je to, že Parzival se s Art3mis v reálném světě potká až v úplně poslední "scéně" knihy, zatímco tady spolu budou v reálném světě očividně mnohem dřív. Už vůbec pak nemluvě o tom, že Art3mis je v reálném životě "zdeformovaná" (podle jejího názoru), proto se nechce s nikým setkat osobně, byť je to online celebrita.

Taky mě štve celý ten automobilový závod. Vlastně jen kvůli tomu, že v knize nic takového není, a jeho zařazení do světa, v němž každý létá vesmírnými loděmi a teleportuje se, nedává žádný smysl. Ano, Wade má ve sbírce DeLorean, ale to je asi tak vše. Ale uznávám, že tady je chyba u mě.

Celkově tady asi dojde k rozdělení diváků na dva tábory, jak už to tak u knižních adaptací bývá. Ti, co knihu nečetli, budou zřejmě spokojeni, protože to (snad) přinese něco nového a neokoukaného. Ti, co ji četli, se obávám, že budou zklamaní, protože to, co Cline vytvořil, je vlastně nereálné převést na plátno do všech důsledků. Plus teda ten (i imfem akcentovaný) odklon, že zatímco kniha je psána pro čtyřicátníky a třicátníky, tak film bude zjevně teenage "hovadina".
675592
Včera jsem konečně dočetl knihu, ačkoliv jsem ji měl doma už dlouho. Nesouhlasím s durem, že by to nemělo tempo, naopak, knihu jsem přelouskal během dvou dní, protože jsem se od ní nemohl odtrhnout. Bylo to jako hrát nějakou návykovou hru, od které se nedá odtrhnout. Možná to není žádná vysoká literatura, ale ta ambice tam podle mě ani nikdy nebyla. Je to kniha od geeka, o geecích, pro geeky. A jako taková funguje parádně. Přesně jak to vystihl v článku imf, ačkoliv jsem dětství prožil v devadesátkách, tak mi pořád spousta těch osmdesátkových věcí z knížky alespoň něco říkala. A i když člověk nemusí znát konkrétní tituly, tak pokud má nějaké zkušenosti se starými PC hrami a videohrami, je to jako by četl nějakou parafrázi na vlastní dětství. K filmu - když jsem dočetl knihu, sjel jsem si všechny upoutávky na RPO a můj první dojem byl "boha, oni to naprosto dojebali". Když jsem pak trochu vychladnul, tak jsem se přinutil na to podívat z té racionální stránky, a sice že ta knížka je prostě nezfilmovatelná během dvou hodin, pokud by se jí opravdu někdo držel. Což ale nic nemění na tom, že to osekávání, zjednodušování a překopávání mohli udělat tak, aby zůstalo zachováno to, že centrem všeho dění je OASIS. Samozřejmě to může být ve filmu ještě jinak, ale ze všech upoutávek se to zatím tváří, že linka v reálném světe dostane minimálně tolik prostoru co OASIS (jestli ne dokonce víc). A to celkové pojetí "teenage rebelie x zlý korporát" mi připadá úplně mimo. Jo a co mě štve asi nejvíc, byť je to v konečném důsledku asi marginálie, je to, že [spoiler]Parzival se s Art3mis v reálném světě potká až v úplně poslední "scéně" knihy, zatímco tady spolu budou v reálném světě očividně mnohem dřív. [/spoiler]Už vůbec pak nemluvě o tom, že [spoiler]Art3mis je v reálném životě "zdeformovaná" (podle jejího názoru), proto se nechce s nikým setkat osobně, byť je to online celebrita.[/spoiler] Taky mě štve celý ten automobilový závod. [spoiler]Vlastně jen kvůli tomu, že v knize nic takového není, a jeho zařazení do světa, v němž každý létá vesmírnými loděmi a teleportuje se, nedává žádný smysl. Ano, Wade má ve sbírce DeLorean, ale to je asi tak vše.[/spoiler] Ale uznávám, že tady je chyba u mě. Celkově tady asi dojde k rozdělení diváků na dva tábory, jak už to tak u knižních adaptací bývá. Ti, co knihu nečetli, budou zřejmě spokojeni, protože to (snad) přinese něco nového a neokoukaného. Ti, co ji četli, se obávám, že budou zklamaní, protože to, co Cline vytvořil, je vlastně nereálné převést na plátno do všech důsledků. Plus teda ten (i imfem akcentovaný) odklon, že zatímco kniha je psána pro čtyřicátníky a třicátníky, tak film bude zjevně teenage "hovadina".
Rozčarování
1 0
reagují: imf
reagovat
reaguje na: Gorecki
Zase to že z něho bude Ork, kterýho si zahrál Jackson, není špatnej výběr i v rámci toho že je to profi zápasník v arénách smrti. Tohle bych nějak moc neřešil, kdo ví třeba to ve filmu taky pronese, co je vlastně zač.
675567
Zase to že z něho bude Ork, kterýho si zahrál Jackson, není špatnej výběr i v rámci toho že je to profi zápasník v arénách smrti. Tohle bych nějak moc neřešil, kdo ví třeba to ve filmu taky pronese, co je vlastně zač.
675554
0 0
reagovat
reaguje na: Firga
“tlsté čierne lesbické dievča si zvolilo za avatara bieleho heterosexuala”
To bol velmi silny point v knihe, ktory by aj dnes daval zmysel. Ale chapem, ze to bolo potrebne zjednodusit. Nejaky blbec by to ponal prvoplanovo a uz by z toho bola kauza.

Azog/Aech je velky, atleticky, je to chlap, pravdepodobne heterosexual a najma je “biely”. 
Ako P.C. nahrada v pohode:)
675554
“tlsté čierne lesbické dievča si zvolilo za avatara bieleho heterosexuala” To bol velmi silny point v knihe, ktory by aj dnes daval zmysel. Ale chapem, ze to bolo potrebne zjednodusit. Nejaky blbec by to ponal prvoplanovo a uz by z toho bola kauza. Azog/Aech je velky, atleticky, je to chlap, pravdepodobne heterosexual a najma je “biely”.  Ako P.C. nahrada v pohode:)
675491
1 0
reagují: Axis
reagovat
reaguje na: Firga
Zrovna tyhle změny v posunu RPO k mladší generaci nikomu moc nevadí.

Robur
Vidíš tohle už si z filmů ani nepamatuju.
675553
Zrovna tyhle změny v posunu RPO k mladší generaci nikomu moc nevadí. [b][url=http://profil.moviezone.cz/Robur]Robur [/url][/b] Vidíš tohle už si z filmů ani nepamatuju.
675491
0 0
reagovat
reaguje na: Axis
Vidíš, a mě zrovna u Pána prstenů přišlo, že ta zaprděnost hobitů tam zůstala stejně, jako v knize. Dokonce ještě víc, protože k žádné bitvě o Kraj se Sarumanem nedošlo. Krásně šlo vidět při návratu, jak se na ně, na "dobrodruhy", dívají místní skrz prsty. A v hospodě řeší tu nejdůležitější věc na světě, velkou dýni, kterou se podařilo vypěstovat.
675548
Vidíš, a mě zrovna u Pána prstenů přišlo, že ta zaprděnost hobitů tam zůstala stejně, jako v knize. Dokonce ještě víc, protože k žádné bitvě o Kraj se Sarumanem nedošlo. Krásně šlo vidět při návratu, jak se na ně, na "dobrodruhy", dívají místní skrz prsty. A v hospodě řeší tu nejdůležitější věc na světě, velkou dýni, kterou se podařilo vypěstovat.
675473
2 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
Je i audiokniha jestli by pro tebe v tomhle ohledu byla přednostnější. 
675518
Je i audiokniha jestli by pro tebe v tomhle ohledu byla přednostnější. 
675370
0 0
reagovat
reaguje na: Firga
No, on byl hlavně knižní JP poměrně ponurá řezničina s koncem, kterej měl k happy endu daleko :D
675495
No, on byl hlavně knižní JP poměrně ponurá řezničina s koncem, kterej měl k happy endu daleko *:D*
675491
0 0
reagovat
reaguje na: Kostěj
V knižnom Jurskom Parku bola kopa scén, ktoré sa vtedajšou technikou nedali natočiť (napr. útok T-rexa v rieke, pterosuary...), v Čeľustiach sa zasa kazil "žralok", tak sa scenár menil podľa toho, čo sa podarilo natočiť.
V RPO sa muselo brať na zreteľ, že väčšine dnešných divákov v kine by nič nehovorili odkazy na staré Arcade hry (priznám sa, že ani mne...), alebo vôbec si neviem prestaviť vo filme celé scény s odkazom na War Games. Neviem....myslím, že tie zmeny oproti knihe byť museli, skôr ma trochu mrzia zmeny ako Aech, ktorého avatar je v knihe niečo úplné iné ako vo filme (Aech's avatar is an athletic Caucasian heterosexual male...), takéto zmeny vôbec neboli nutné. Asi by sa niekomu v dnešnej Amerike nepáčilo, že tlsté čierne lesbické dievča si zvolilo za avatara bieleho heterosexuala...
675491
V knižnom Jurskom Parku bola kopa scén, ktoré sa vtedajšou technikou nedali natočiť (napr. útok T-rexa v rieke, pterosuary...), v Čeľustiach sa zasa kazil "žralok", tak sa scenár menil podľa toho, čo sa podarilo natočiť. V RPO sa muselo brať na zreteľ, že väčšine dnešných divákov v kine by nič nehovorili odkazy na staré Arcade hry (priznám sa, že ani mne...), alebo vôbec si neviem prestaviť vo filme celé scény s odkazom na War Games. Neviem....myslím, že tie zmeny oproti knihe byť museli, skôr ma trochu mrzia zmeny ako Aech, ktorého avatar je v knihe niečo úplné iné ako vo filme ([i]Aech's avatar is an athletic Caucasian heterosexual male...[/i]), takéto zmeny vôbec neboli nutné. Asi by sa niekomu v dnešnej Amerike nepáčilo, že tlsté čierne lesbické dievča si zvolilo za avatara bieleho heterosexuala...
675480
2 0
reagují: Gorecki, Axis, Kostěj
reagovat
reaguje na: Firga
Tímhle jsi teda zasadil mýmu pracně budovanýmu, opatrnýmu těšení silnou ránu.
Knižní Jurskej Park je asi tak o deset řádů lepší, než ten filmovej. A to, že na scénáři (spolu)pracoval sám Crichton Spielberga vůbec neomlouvá :D
675480
Tímhle jsi teda zasadil mýmu pracně budovanýmu, opatrnýmu těšení silnou ránu. Knižní Jurskej Park je asi tak o deset řádů lepší, než ten filmovej. A to, že na scénáři (spolu)pracoval sám Crichton Spielberga vůbec neomlouvá *:D*
675401
2 0
reagují: Firga
reagovat
reaguje na: Marlax
Jenomže tady jsou obavy spíš ze zásadního překopání dějové linky, protože trailery naznačují věci, které v knize vůbec nejsou. Když zůstaneme ve Středozemi, tak je vhodné srovnání třeba s Tauriel - tam se kvůli ní také vymýšlely úplně nové události a upravoval průběh trpasličího putování.

Takže ano, ten 7. bod z článku mě taky trochu znepokojuje, protože mě v knížce bavila ta relativně komorní linka z reálného světa kontrastující s událostmi z virtuálního.
675477
Jenomže tady jsou obavy spíš ze zásadního překopání dějové linky, protože trailery naznačují věci, které v knize vůbec nejsou. Když zůstaneme ve Středozemi, tak je vhodné srovnání třeba s Tauriel - tam se kvůli ní také vymýšlely úplně nové události a upravoval průběh trpasličího putování. Takže ano, ten 7. bod z článku mě taky trochu znepokojuje, protože mě v knížce bavila ta relativně komorní linka z reálného světa kontrastující s událostmi z virtuálního.
675464
1 0
reagovat

Kniha - Film, Film - Kniha

Včera jsem dočetl Gone Baby Gone od Lehana a je zajímavý jak jsou knížka i film stejný a přitom parádně rozdílný. A to i ve chvíli kdy jsem film viděl dřív než jsem četl knížku a v rámci celé serie jsem si to možná užil víc. Film "bohužel" nemohl  tolik rozprostřít linku mezi hlavními detektivy, kterou už vybudovali předchozí tři knížky, jenže i tak fungoval.

Třeba u Pána prstenů jsem měl jako čtenář větší problémy s filmy a možná i konečnému vyznění. Filmy trochu odignorovali zaprděnost hobitů ve svém údolí, kdy je pro ně zásadnější lokální roztržka, kterou viděli skoro za humny, než boj o osud celého kontinetu, o kterém znali jen z konečného vyprávění. Aneb vemte si to k globálním událostem co se děli v době kdy Tolkien svojí ságu psal a kdy se některé národy chovali naprosto stejně...no co no tak si v Evropě trochu zašpásujte s Hitlerem, to že vede genocidu proti části svého a dalších národů...meh my jsme za vodou na nás nemůže. Možná že by ten přesah už dnes nefungoval, ale já měl za to že jo, že je to prostě věc která se děje skoro stále...viz Čapkovské: "K nám se nedostanou, my máme kolem sebe hory."

Zajímavé je že v té době se spíš řešilo vystříhnutí sice zábavné ale pro děj naprosto nic neříkající epizodky s Tomem Bombadilem.

RPO se taky bojím, ale z toho hlediska co už naznačil Imf a další zde v diskuzi. Ta knížka je zábavná v budování imaginárního světa, to co se děje ve světě mimo něj se moc neřeší a dokonce jsou tam i parádní roztržky ohledně toho co by kdo udělal s výhrou (někteří by prostě sprostě zdrhli z planety). Nevím zda tam chci ten svět řešit ve stylu jiných teen filmů poslední doby. Co se týče pokračování, tak ho nechci, knížka končí nejlépe jak může a má parádní poselství. Plus Ernest Cline mi příjde jako autor jedné knihy...tu další co napsal v rámci zachování dobrého dojmu radeji nečtěte (už jsem tu jinde psal příměr k filmové serii Železný Orel).
675473
Včera jsem dočetl Gone Baby Gone od Lehana a je zajímavý jak jsou knížka i film stejný a přitom parádně rozdílný. A to i ve chvíli kdy jsem film viděl dřív než jsem četl knížku a v rámci celé serie jsem si to možná užil víc. Film "bohužel" nemohl  tolik rozprostřít linku mezi hlavními detektivy, kterou už vybudovali předchozí tři knížky, jenže i tak fungoval. Třeba u Pána prstenů jsem měl jako čtenář větší problémy s filmy a možná i konečnému vyznění. Filmy trochu odignorovali zaprděnost hobitů ve svém údolí, kdy je pro ně zásadnější lokální roztržka, kterou viděli skoro za humny, než boj o osud celého kontinetu, o kterém znali jen z konečného vyprávění. Aneb vemte si to k globálním událostem co se děli v době kdy Tolkien svojí ságu psal a kdy se některé národy chovali naprosto stejně...no co no tak si v Evropě trochu zašpásujte s Hitlerem, to že vede genocidu proti části svého a dalších národů...meh my jsme za vodou na nás nemůže. Možná že by ten přesah už dnes nefungoval, ale já měl za to že jo, že je to prostě věc která se děje skoro stále...viz Čapkovské: "K nám se nedostanou, my máme kolem sebe hory." [i]Zajímavé je že v té době se spíš řešilo vystříhnutí sice zábavné ale pro děj naprosto nic neříkající epizodky s Tomem Bombadilem.[/i] RPO se taky bojím, ale z toho hlediska co už naznačil Imf a další zde v diskuzi. Ta knížka je zábavná v budování imaginárního světa, to co se děje ve světě mimo něj se moc neřeší a dokonce jsou tam i parádní roztržky ohledně toho co by kdo udělal s výhrou (někteří by prostě sprostě zdrhli z planety). Nevím zda tam chci ten svět řešit ve stylu jiných teen filmů poslední doby. Co se týče pokračování, tak ho nechci, knížka končí nejlépe jak může a má parádní poselství. Plus Ernest Cline mi příjde jako autor jedné knihy...tu další co napsal v rámci zachování dobrého dojmu radeji nečtěte (už jsem tu jinde psal příměr k filmové serii Železný Orel).
Kniha - Film, Film - Kniha
1 0
reagují: Robur
reagovat
reaguje na: novoten
U takovýchto na imaginaci náročných děl je příkladem zbytečné kritiky věta: "ja si to (scénu, postavu, lokaci) teda představoval jinak" - typické svého času např. pro pána prstenů
675464
U takovýchto na imaginaci náročných děl je příkladem zbytečné kritiky věta: "ja si to (scénu, postavu, lokaci) teda představoval jinak" - typické svého času např. pro pána prstenů
675388
0 0
reagují: TrDLo
reagovat
reaguje na: novoten
Pozerat ich ako film a nie prepis knihy
675459
Pozerat ich ako film a nie prepis knihy
675388
1 0
reagovat
reaguje na: duro
rozkecana? ved ma svizne tempo a ak ma clovek rad hry tak sa nevie dockat dalsej stranky:) velmi lahko sa hlavne cita, v podstate sama:)
filmu verim a zmien sa nejak nebojim ak by som chcel 2x to iste precitam si ju znova....
skor sa bojim aby zvladol Stevo preniest tu atmosku ako by ste hrali hru na platno.
675456
rozkecana? ved ma svizne tempo a ak ma clovek rad hry tak sa nevie dockat dalsej stranky:) velmi lahko sa hlavne cita, v podstate sama:) filmu verim a zmien sa nejak nebojim ak by som chcel 2x to iste precitam si ju znova.... skor sa bojim aby zvladol Stevo preniest tu atmosku ako by ste hrali hru na platno.
675367
0 0
reagovat
Čítali ste niekto bestselery Čeľuste, alebo Jurský park? Tak potom viete, čo narobil Spielberg s týmito predlohami - prekopal ich skrz-naskrz. Výsledok poznáte.
675401
Čítali ste niekto bestselery Čeľuste, alebo Jurský park? Tak potom viete, čo narobil Spielberg s týmito predlohami - prekopal ich skrz-naskrz. Výsledok poznáte.
10 0
reagují: Kostěj
reagovat
>olmikee - Souhlas. Knížku mám, ale ještě jsem ji nečetl...počkám na film. Myslím si že spousta čtenářů zapálená do knihy bude ve filmu hledat chyby a z filmu tak budou zklamaní, že něco není podle předlohy. Mě osobně se například líbil víc film Prokletý ostrov, než kniha.
675400
>[url=http://profil.moviezone.cz/olmikee]olmikee[/url] - Souhlas. Knížku mám, ale ještě jsem ji nečetl...počkám na film. Myslím si že spousta čtenářů zapálená do knihy bude ve filmu hledat chyby a z filmu tak budou zklamaní, že něco není podle předlohy. Mě osobně se například líbil víc film Prokletý ostrov, než kniha.
0 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se