Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 89. nominace na Oscara

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
:D:D:D tl;dr: neni to oskarovka protože se mi to nelíbí
371863
*:D**:D**:D* tl;dr: neni to oskarovka protože se mi to nelíbí
0 0
reagovat

KARLOS

Ja nehrám urazeného to vôbec nie :D8) len som sa obával že táto debata je tu niektorým proti srsti (gaboov komentár) a nechcel som už do toho viac zasahovať, ja som tolerantný a chápem že sa to mnohým divákom páčilo a bolo by podľa mňa zbytočné to tu ďalej rozpitvávať.
Zdá sa mi že teba také dlhé debaty bavia, vyžívaš sa v nich a ako som si všimol vždy potrebuješ mať posledné slovo ;), ale mňa to na rozdiel od teba vyčerpáva. Je to skôr debata niekam do baru alebo ku káve a nie na internetovú diskusiu, pretože písaním tak dlhých príspevkom ako je ten voj zabijem kopu času.

Tých "pár oscarových" som myslel len tie ktoré ho vyhrali za najlepší film v danom roku, preto som použil slovko "pár" to si ma asi zle pochopil, ale to mala byť len taká pomyselná bodka na konci môjho postu :D

Inak neviem ti takto z hlavy povedať k čomu by som La la Land prirovnal, nič ma nenapadá, ale Čistú dušu by som napríklad prirovnal k Teorii všeho, to si myslím sú krásne porovnateľné filmy, podobný hrdinovia každý má svoje problémy, porovnateľný príbeh o dvoch génioch. Dej má podobné tempo a spád.

Plus k tomu môjmu profilu, áno priznávam sa, som skôr fanúšikom fantasy, scifi alebo historických veľkofilmov. Tie filmy čo som vypísal ti ale mali ukázať že viem oceniť akýkoľvek kvalitný film, aj keď sa absolútne nedotýka žánru fantasy.

O co se tu snažím? :D Pochopiť prečo a hlavne za čo to dostalo tých 14 nominácií. Napríklad Ryan Gosling, absolútne drevo, stále ten istý tupý výraz a ty napíšeš že herci "ukázali dosud neukázané dovednosti". Akonáhle začali obaja hlavný protagonisti spievať bolo to falošné až amatérske, taktiež ich tanec.
Tiež je mi u prdele čomu to v závere vzdává hold, keď sa tam väčšinu času len kecá o volovinách typu prečo je Jazz perfektná hudba a prečo zomiera a ona len chodí po konkurzoch z ktorých ju vždy vykopnú a až zázrakom keď sa pohádajú a v zlom rozídu sa jej zrazu ozvú a to len preto že niekto videl to jej predstavenie prepadák roka, panebože. Toto že podľa teba nemá scenáristické prešľapy a hluché miesta? Veď už v polovici filmu som vedel že jej nakoniec dajú ponuku na super film a že on si otvorí ten Jazzový klub kde sa bude hrať len jeho obľúbená hudba a bude sám sebe pánom. Predvídateľné. Nemá to pre mňa ten správny spád ktorý by ma chytil a nepustil, čo si pri filme nominovanom na oscara predstavujem. Scenáristicky a herecky ma to proste nezaujalo, stačí ti takéto vysvetlenie? :)

Určite by som vylúčil nomináciu na film roka, na scenár, herca, najlepšie kostýmy (akože za čo? Že tam boli všetci krásne farebne zladený? Veď vo väčšine filmov chodia oblečený úplne rovnako, obyčajné šaty, nič extra) a tiež najlepší zvuk a strih zvukových efektov. A určite by som nechal kameru a strih, tie boli super, no a plus réžiu (aby sa nepovedalo) a Emmu Stone tá hrala celkom dobre. No a samozrejme hubu a pieseň, tam to má dokonca až dve pesničky, tak ale je to muzikál.
371857
Ja nehrám urazeného to vôbec nie *:D**8)* len som sa obával že táto debata je tu niektorým proti srsti ([b]gaboov[/b] komentár) a nechcel som už do toho viac zasahovať, ja som tolerantný a chápem že sa to mnohým divákom páčilo a bolo by podľa mňa zbytočné to tu ďalej rozpitvávať. Zdá sa mi že teba také dlhé debaty bavia, vyžívaš sa v nich a ako som si všimol vždy potrebuješ mať posledné slovo *;)*, ale mňa to na rozdiel od teba vyčerpáva. Je to skôr debata niekam do baru alebo ku káve a nie na internetovú diskusiu, pretože písaním tak dlhých príspevkom ako je ten voj zabijem kopu času. Tých "pár oscarových" som myslel len tie ktoré ho vyhrali za najlepší film v danom roku, preto som použil slovko "pár" to si ma asi zle pochopil, ale to mala byť len taká pomyselná bodka na konci môjho postu *:D* Inak neviem ti takto z hlavy povedať k čomu by som La la Land prirovnal, nič ma nenapadá, ale Čistú dušu by som napríklad prirovnal k Teorii všeho, to si myslím sú krásne porovnateľné filmy, podobný hrdinovia každý má svoje problémy, porovnateľný príbeh o dvoch génioch. Dej má podobné tempo a spád. Plus k tomu môjmu profilu, áno priznávam sa, som skôr fanúšikom fantasy, scifi alebo historických veľkofilmov. Tie filmy čo som vypísal ti ale mali ukázať že viem oceniť akýkoľvek kvalitný film, aj keď sa absolútne nedotýka žánru fantasy. O co se tu snažím? *:D* Pochopiť prečo a hlavne za čo to dostalo tých 14 nominácií. Napríklad Ryan Gosling, absolútne drevo, stále ten istý tupý výraz a ty napíšeš že herci "ukázali dosud neukázané dovednosti". Akonáhle začali obaja hlavný protagonisti spievať bolo to falošné až amatérske, taktiež ich tanec. Tiež je mi u prdele čomu to v závere vzdává hold, keď sa tam väčšinu času len kecá o volovinách typu prečo je Jazz perfektná hudba a prečo zomiera a ona len chodí po konkurzoch z ktorých ju vždy vykopnú a až zázrakom keď sa pohádajú a v zlom rozídu sa jej zrazu ozvú a to len preto že niekto videl to jej predstavenie prepadák roka, panebože. Toto že podľa teba nemá scenáristické prešľapy a hluché miesta? Veď už v polovici filmu som vedel že jej nakoniec dajú ponuku na super film a že on si otvorí ten Jazzový klub kde sa bude hrať len jeho obľúbená hudba a bude sám sebe pánom. Predvídateľné. Nemá to pre mňa ten správny spád ktorý by ma chytil a nepustil, čo si pri filme nominovanom na oscara predstavujem. Scenáristicky a herecky ma to proste nezaujalo, stačí ti takéto vysvetlenie? *:)* Určite by som vylúčil nomináciu na film roka, na scenár, herca, najlepšie kostýmy (akože za čo? Že tam boli všetci krásne farebne zladený? Veď vo väčšine filmov chodia oblečený úplne rovnako, obyčajné šaty, nič extra) a tiež najlepší zvuk a strih zvukových efektov. A určite by som nechal kameru a strih, tie boli super, no a plus réžiu (aby sa nepovedalo) a Emmu Stone tá hrala celkom dobre. No a samozrejme hubu a pieseň, tam to má dokonca až dve pesničky, tak ale je to muzikál.
KARLOS
0 0
reagovat
A tady něco málo k těm "pár" oskarovým filmům....
371839
A tady něco málo k těm [link="https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Academy_Award-winning_films"]"pár"[/link] oskarovým filmům....
0 0
reagovat
FallenMaia: Já nemám potřebu vám svouvat, aby se vám ten film líbil. O tom to tu není. Jde tu o to, že píšeš, že si tolik nominací nezaslouží a že to není oskarový film. Popřípadě, že nesnese srovnání, či připodobnění k jiným - vypsaným - kouskům.
Prvně - kdyby si třeba jen rozvinul to, proč to za oskarovku nepovažuješ, nebo že si to tolik nominací nezaslouží, pak by se v tom nikdo nijak nevrtal. Jako bernou minci líbí/nelíbí opusťme, to není přímý argument, nebo spíš podstatný argument. Může se ti líbit/nelíbit x věcí, ale své kvality to bude mít daná věc velmi pravděpodobně vždycky. Takže jinak:
La La Land je "oskarový" a tolik nominací uzmul díky svému žánru(m), podání a zpracování. Muzikál, romantika, respektive ještě akademií žádanější drametika jsou prostě žánry, které akademie ráda. A v těchto žánrech je dotyčný výborný. Přístup k žánrům je progresivní, ale zachovává si napojení s klasickým pojetím, v závěru mu napřímo vzdává hold.
Pokud tedy potřebuješ "vysvětlit" proč nominace na nej film, tohle je krom jiného, co bude následovat, vysvětlení.
Režijně je to nominováno díky právě kombinaci progresivního přístupu a zachování tradice, starosvětckých pomrknutí, ale pořád v neokoukaném podání. Nemá to technické, ani vypravěčské přešlapy a herci jsou vedeni tak, jak to potřebuje výsledek a ne aby si z filmu udělali výstavku svého ega.
Herci jsou nominováni za přesné podání, nepřehrávání, ukázání doposud neukázaných dovedností (myslím) a jednoduše za dobře zvládnuté role.
Scénáristicky to nemá přešlapy, hluchá místa, má to logickou a pevnou stavbu, funkční dramatický oblouk i poselství, které zúčastnění chtěli říct.
Zbytek nominací, včetně i těch technických bych dokázal rozebrat taky, jen už se ale zase moc rozepisuju a to by nejednono člověka tady mohlo přivést k infarktu, tak už se musím zřejmě krotit.
Suma sumárum - já moc nechápu, o co se tu snažíš. Jestli naznačit, že ne každý oskarový film ti sedne, pak to je logické. Jestli to, že "pravé" oskarovky jsou jen ty, co si vypsal, pak to je s prominutím hloupost. Jestli cokoliv jiného - pak nevím. Ale jestli se divíš, proč se tu bavíme, pak to už nechápu vůbec. Jednoduše nesouhlasím s tvým tvrzením a pokud se ti to nelíbí, pak postrádá smyslu zapojit se do diskuzí. V opačném případě nehraj uraženého, že tě tu nikdo nechápe a že všechny s*reš a pokračuj v diskuzi, třeba přihoď i to, na co sem se ptal, mě to třeba opravdu zajímá.
Jinak ta postovaná definice v klidu a nejen v klidu, ale naprosto přesně sedí i na La La Land, tedy ta prvá věta. Že to není akční historický/válečný film neubírá nic na tom, že je to velkofilm.
Ta kupa vypsaných filmů je hezká, ale opravdu si nepochopil, o co mi de. Téměř každý člověk si dělá o druhém člověku nějaký obrázek, ať chceš, nebo ne. Já nikde neříkal, že koukáš JEN na fantasy a scifi. Já říkal, že je to tvá zřejmě stěžejní oblast zájmu. A promiň, ale opět opakuju, že soudím z tvůjí zdejší prezentace - takže krom několika filmů v profilu (což i to mnohdy stačí a třeba to, že několik málo míst "zaplácáš" celým LOTRem je taky nějaký ukazatel) jde především o to, že jsi aktivní diskutující na MZ - což je mainstreamový popkornový filmový web, který v době oskarů cílí i na menší filmy.
K té podobnosti - zase se tě na něco zeptám - jak tedy připodobňuješ filmy ty? K čemu bys tedy La La Land přirovnal? Třeba spojení s Čistou duší bych viděl v lehce netradiční rom. lince a dramatizaci námětu. Opět opakuju - já neporovnávám náladu a vyznění filmu, nedej bože to, o co v těch filmech jde. Já porovnávám to, čeho se snaží dosáhnout, co chtěj říct a hlavně - jak jsou realizovány. A byť se formálně i obsahově značně liší, přístup k obsahu i formě je u obou velmi podobný, stejně jako to, s jakými nadějemi se filmaři prezentují s filmem - a že všechny tyhle filmy v některém plánu koukaj po cenách, je taky nezanedbatelné...
Tak jako tak - stejně to vypadá z tvé strany na tl;dr, snad tě koment úplně neotráví.
371837
FallenMaia: Já nemám potřebu vám svouvat, aby se vám ten film líbil. O tom to tu není. Jde tu o to, že píšeš, že si tolik nominací nezaslouží a že to není oskarový film. Popřípadě, že nesnese srovnání, či připodobnění k jiným - vypsaným - kouskům. Prvně - kdyby si třeba jen rozvinul to, proč to za oskarovku nepovažuješ, nebo že si to tolik nominací nezaslouží, pak by se v tom nikdo nijak nevrtal. Jako bernou minci líbí/nelíbí opusťme, to není přímý argument, nebo spíš podstatný argument. Může se ti líbit/nelíbit x věcí, ale své kvality to bude mít daná věc velmi pravděpodobně vždycky. Takže jinak: La La Land je "oskarový" a tolik nominací uzmul díky svému žánru(m), podání a zpracování. Muzikál, romantika, respektive ještě akademií žádanější drametika jsou prostě žánry, které akademie ráda. A v těchto žánrech je dotyčný výborný. Přístup k žánrům je progresivní, ale zachovává si napojení s klasickým pojetím, v závěru mu napřímo vzdává hold. Pokud tedy potřebuješ "vysvětlit" proč nominace na nej film, tohle je krom jiného, co bude následovat, vysvětlení. Režijně je to nominováno díky právě kombinaci progresivního přístupu a zachování tradice, starosvětckých pomrknutí, ale pořád v neokoukaném podání. Nemá to technické, ani vypravěčské přešlapy a herci jsou vedeni tak, jak to potřebuje výsledek a ne aby si z filmu udělali výstavku svého ega. Herci jsou nominováni za přesné podání, nepřehrávání, ukázání doposud neukázaných dovedností (myslím) a jednoduše za dobře zvládnuté role. Scénáristicky to nemá přešlapy, hluchá místa, má to logickou a pevnou stavbu, funkční dramatický oblouk i poselství, které zúčastnění chtěli říct. Zbytek nominací, včetně i těch technických bych dokázal rozebrat taky, jen už se ale zase moc rozepisuju a to by nejednono člověka tady mohlo přivést k infarktu, tak už se musím zřejmě krotit. Suma sumárum - já moc nechápu, o co se tu snažíš. Jestli naznačit, že ne každý oskarový film ti sedne, pak to je logické. Jestli to, že "pravé" oskarovky jsou jen ty, co si vypsal, pak to je s prominutím hloupost. Jestli cokoliv jiného - pak nevím. Ale jestli se divíš, proč se tu bavíme, pak to už nechápu vůbec. Jednoduše nesouhlasím s tvým tvrzením a pokud se ti to nelíbí, pak postrádá smyslu zapojit se do diskuzí. V opačném případě nehraj uraženého, že tě tu nikdo nechápe a že všechny s*reš a pokračuj v diskuzi, třeba přihoď i to, na co sem se ptal, mě to třeba opravdu zajímá. Jinak ta postovaná definice v klidu a nejen v klidu, ale naprosto přesně sedí i na La La Land, tedy ta prvá věta. Že to není akční historický/válečný film neubírá nic na tom, že je to velkofilm. Ta kupa vypsaných filmů je hezká, ale opravdu si nepochopil, o co mi de. Téměř každý člověk si dělá o druhém člověku nějaký obrázek, ať chceš, nebo ne. Já nikde neříkal, že koukáš JEN na fantasy a scifi. Já říkal, že je to tvá zřejmě stěžejní oblast zájmu. A promiň, ale opět opakuju, že soudím z tvůjí zdejší prezentace - takže krom několika filmů v profilu (což i to mnohdy stačí a třeba to, že několik málo míst "zaplácáš" celým LOTRem je taky nějaký ukazatel) jde především o to, že jsi aktivní diskutující na MZ - což je mainstreamový popkornový filmový web, který v době oskarů cílí i na menší filmy. K té podobnosti - zase se tě na něco zeptám - jak tedy připodobňuješ filmy ty? K čemu bys tedy La La Land přirovnal? Třeba spojení s Čistou duší bych viděl v lehce netradiční rom. lince a dramatizaci námětu. Opět opakuju - já neporovnávám náladu a vyznění filmu, nedej bože to, o co v těch filmech jde. Já porovnávám to, čeho se snaží dosáhnout, co chtěj říct a hlavně - jak jsou realizovány. A byť se formálně i obsahově značně liší, přístup k obsahu i formě je u obou velmi podobný, stejně jako to, s jakými nadějemi se filmaři prezentují s filmem - a že všechny tyhle filmy v některém plánu koukaj po cenách, je taky nezanedbatelné... Tak jako tak - stejně to vypadá z tvé strany na tl;dr, snad tě koment úplně neotráví.
0 0
reagovat

KARLOS

Vieš čo? Kašlať na to, nechce sa mi tu vypisovať rozsiahle slohy o tom čo je podľa mňa veľkofilm a ako ho definovať, alebo o tom prečo je La la Land podľa teba super a podľa mňa blbosť, vlastne na to ani nemám čas a keď vidím tie tvoje dlhé príspevky, ktoré ledva dočítam, tak ma ide poraziť ;)
Ale myslím, že robiť si obraz o niekom podľa toho čo za filmy má na profile a že tam je prevažné zastúpenie fantasy a scifi žánru, plus nejaké historické a vojnové ešte neznamená, že nesledujem aj iné veci a už vôbec to neznamená, že nemám rád iné filmy okrem fantasy a scifi. Asi chápeš že tam nemôžem zavesiť 300 filmov.
Stačí ak ti napíšem že medzi moje top patrí aj: Vykúpenie z väznice Shawshank, Dobrý Will Hunting, Zelená míľa, Americká krása, spomínaný Forrest Gump a Čistá duša, Rain Man, dokonca aj (muzikál!!) Mouline Rouge, z tých novších Teória všetkého, Whiplash, Birdman, Kód Enigmy alebo minuloročný Room. A naschvál som sem vypísal tie filmy ktoré boli nominované alebo vyhrali.
A neviem ale príde mi divné porovnávať La la land z Čistou dušou a Forrestom Gumpom. Nevidím tam žiadnu podobnosť a spojitosť :)) asi som slepý.

Ale inak OK, nechce sa mi do toho už rýpať a asi tu aj mnohým ľuďom leziem na nervy, tak sorry. Proste mi tam La la Land nesedí a myslím si že toľko nominácií si nezaslúži, aj keď to pre niekoho mohol byť dobrý, dokonca skvelý film. Skvelých filmov je veľa, oscarových len pár ;)
371826
Vieš čo? Kašlať na to, nechce sa mi tu vypisovať rozsiahle slohy o tom čo je podľa mňa [link="https://cs.wikipedia.org/wiki/Velkofilm"]veľkofilm[/link] a ako ho definovať, alebo o tom prečo je La la Land podľa teba super a podľa mňa blbosť, vlastne na to ani nemám čas a keď vidím tie tvoje dlhé príspevky, ktoré ledva dočítam, tak ma ide poraziť *;)* Ale myslím, že robiť si obraz o niekom podľa toho čo za filmy má na profile a že tam je prevažné zastúpenie fantasy a scifi žánru, plus nejaké historické a vojnové ešte neznamená, že nesledujem aj iné veci a už vôbec to neznamená, že nemám rád iné filmy okrem fantasy a scifi. Asi chápeš že tam nemôžem zavesiť 300 filmov. Stačí ak ti napíšem že medzi moje top patrí aj: Vykúpenie z väznice Shawshank, Dobrý Will Hunting, Zelená míľa, Americká krása, spomínaný Forrest Gump a Čistá duša, Rain Man, dokonca aj (muzikál!!) Mouline Rouge, z tých novších Teória všetkého, Whiplash, Birdman, Kód Enigmy alebo minuloročný Room. A naschvál som sem vypísal tie filmy ktoré boli nominované alebo vyhrali. A neviem ale príde mi divné porovnávať La la land z Čistou dušou a Forrestom Gumpom. Nevidím tam žiadnu podobnosť a spojitosť *:))* asi som slepý. Ale inak OK, nechce sa mi do toho už rýpať a asi tu aj mnohým ľuďom leziem na nervy, tak sorry. Proste mi tam La la Land nesedí a myslím si že toľko nominácií si nezaslúži, aj keď to pre niekoho mohol byť dobrý, dokonca skvelý film. Skvelých filmov je veľa, oscarových len pár *;)*
KARLOS
0 0
reagovat
Jako vážně, já muzikály vůbec nemám rád, ale to co hudebně předvedl Hurwitz je geniální - na první dobrou jeden z nejlepších letošních soundtracků..... a pak ten scénář, choreografie, kamera, herci... La La land je vybroušený diamant a doufám, že promění většinou nominací.
371823
Jako vážně, já muzikály vůbec nemám rád, ale to co hudebně předvedl Hurwitz je geniální - na první dobrou jeden z nejlepších letošních soundtracků..... a pak ten scénář, choreografie, kamera, herci... La La land je vybroušený diamant a doufám, že promění většinou nominací.
0 0
reagovat
La la land je nejlepší film co jsem letos viděl! Nominace mě těší. Stejně tak jsem rád, že byli akademici příčetní a nenominovali žádného herce z Příchozích, protože tam opravdu nikdo nic nepředvedl, ač tu kdysi pár lidí naznačovalo opak ;)
371822
La la land je nejlepší film co jsem letos viděl! Nominace mě těší. Stejně tak jsem rád, že byli akademici příčetní a nenominovali žádného herce z Příchozích, protože tam opravdu nikdo nic nepředvedl, ač tu kdysi pár lidí naznačovalo opak *;)*
0 0
reagovat

Hype okolo La La Landu je oprávněný

La La Land mám za sebou a těch 14 nominací si to zaslouží. Od pátku, kdy jsem to viděl, poslouchám písničky jenom z něj (a to tam jsou zpívané 4, a i když je poslouchám pořád dokola, neomrzely ještě), film samotný mě bavil, taková dvouhodinová zběsilá emocionální jízda (chvíli se smějete, pak se vám chce brečet, pak tancovat a pak se zase člověk směje). A hlavní duo, na kterém to stojí víc než kterýkoliv jiný film, to táhne bez problémů - Gosling charismatický, Stone kouzelná (hlavně té bych sošku přál).
371803
La La Land mám za sebou a těch 14 nominací si to zaslouží. Od pátku, kdy jsem to viděl, poslouchám písničky jenom z něj (a to tam jsou zpívané 4, a i když je poslouchám pořád dokola, neomrzely ještě), film samotný mě bavil, taková dvouhodinová zběsilá emocionální jízda (chvíli se smějete, pak se vám chce brečet, pak tancovat a pak se zase člověk směje). A hlavní duo, na kterém to stojí víc než kterýkoliv jiný film, to táhne bez problémů - Gosling charismatický, Stone kouzelná (hlavně té bych sošku přál).
Hype okolo La La Landu je oprávněný
0 0
reagovat

mr.jokemakerr, FallenMaia

už doplačte
371798
už doplačte
mr.jokemakerr, FallenMaia
0 0
reagovat
mr.jokemakerr: O Iron Manovi se bavím čistě v popisovací rovině, stejně jako v předchozích komentech o dalších filmech, fakt nevím, že je to tak těžké pochopit ?).
Já se o žádném hypu nebavím. Já totiž vůbec žádný hype nevidím. Že sem si odpověděl je snad jasné, snad vím, co se mi na filmu líbí a nelíbí. Vědět to potřebuješ ty a co konkrétně dalšího bys od toho filmu chtěl, nebo v čem ti tvé představy nenaplnil, jsi prozatím nenapsal ty.
Ano, srovnávám - jsou to všechno oskarovky. Pojítko s Duší je je určitá progresivita, s Forrestem odlehčenost a přitom přimíchaná trpký dojezd, všechno řemeslně odvedeno na jedničku.
Pokud někdo bude hledat pojítka čistě v tom, zda se někde pěje a jinde počítá, pak tě zklamu, takhle škatulky nefungují.
tl;dr - nikdo nechce, aby se vám La La Land líbil. Ale rozštilovat se nad tím, že takový film, jakým je La La Land pobral rekordní množství nominací a pak to korunovat tím, co si o tom myslí ostatní je s prominutím hloupé.
371796
mr.jokemakerr: O Iron Manovi se bavím čistě v popisovací rovině, stejně jako v předchozích komentech o dalších filmech, fakt nevím, že je to tak těžké pochopit *?)*. Já se o žádném hypu nebavím. Já totiž vůbec žádný hype nevidím. Že sem si odpověděl je snad jasné, snad vím, co se mi na filmu líbí a nelíbí. Vědět to potřebuješ ty a co konkrétně dalšího bys od toho filmu chtěl, nebo v čem ti tvé představy nenaplnil, jsi prozatím nenapsal ty. Ano, srovnávám - jsou to všechno oskarovky. Pojítko s Duší je je určitá progresivita, s Forrestem odlehčenost a přitom přimíchaná trpký dojezd, všechno řemeslně odvedeno na jedničku. Pokud někdo bude hledat pojítka čistě v tom, zda se někde pěje a jinde počítá, pak tě zklamu, takhle škatulky nefungují. tl;dr - nikdo nechce, aby se vám La La Land líbil. Ale rozštilovat se nad tím, že takový film, jakým je La La Land pobral rekordní množství nominací a pak to korunovat tím, co si o tom myslí ostatní je s prominutím hloupé.
0 0
reagovat

KARLOS

Nebavime se o Iron manu, ale o La la hypu. A sam sis na to krasne odpovedel. Na tom filmu je nejatraktivnejsi to sexy prostredi, ktere dobre vyuzili + nominace k hudbe, to neresim, tam je to tezke.

Pokud ale srovnavas La la land s Forrestem nebo Cistou dusi, jsi ponekud usmevny chlapik.
371791
Nebavime se o Iron manu, ale o La la hypu. A sam sis na to krasne odpovedel. Na tom filmu je nejatraktivnejsi to sexy prostredi, ktere dobre vyuzili + nominace k hudbe, to neresim, tam je to tezke. Pokud ale srovnavas La la land s Forrestem nebo Cistou dusi, jsi ponekud usmevny chlapik.
KARLOS
0 0
reagovat
mr.jokemakerr: Když se většiny lidí zeptáš, co se jim na daném filmu/hudbě/knížce líbilo, tak nastane trapné ticho. Snad jen, když budeš mít kliku a někdo si zapamatuje vtipnou hlášku, pak ti odpoví, jak tam Iron man "zahláškoval", to byla super odlehčená zábava, oskarové nudy by neměly co dělat ani na těch oskarech a jejich místo by měly zaujmout právě ony popkornovky...
FallenMaia: V tom výčtu jsi vypsal pouze filmy, které právě bořily ony dané konvence (LOTR, Statečné srdce), popřípadě mají ke "klasickým" oskarovkám velmi blízko (Titanik a Gladiátor) a nebo je jde 1:1 porovnat s La La Landem (Forrest gump, Čistá duše). Že ti nesedí přímo žánr muzikálu a drama romaňťárny je opět a zase pouze tím, že tohle není tvůj šálek čaje. A kde jsem to poznal? Inu předně z toho, že jsi aktivní diskutující na MZ, což je samo o sobě indikující ukazatel, že spíš budeš na popkornový mainstream. A teď prosím, ať se nikdo neráčí urazit, já to teď neberu jako urážku... Dále jsem si otevřel tvůj profil a vidím tam v podstatě zástupce scifi, fantasy, několik historických a válečných, především ale akčních kousků.
To jsou žánry, které sice na oskarech objevíc, ale třeba ty prvé dvě až od prolomení bariéry LOTRem a Nolanem.
Abychom se nezaciklili ve smyčce - nejdříve definuj "kvalitný veľkofilm" a poté se od toho můžeme odrazit dál. La La Land kvalitný veľkofilm rozhodně je, na přání ti vypíšu, "co je na tom filmu nejvic dostalo" (ve zkratce - realizace scénáře, režie, výprava a kostýmy, střih, záměrně nepíšu kameru) a ve všech nominacích vyjma těch hereckých by mohl klidně vyhrát a bylo by to zaslouženější, jak celý minulý ročník dohromady (byť jsem se Spotlite i Revenantem poměrně spokojen...)
Carlito: Já měl nepatrnou výhodu, že sem od něj viděl už dvě věci - Gangy, které si ale vůbec nepamatuju a Na mě se můžeš spolehnout jako přípravu právě na Menchester (který mě nadchl obsahem traileru a vlastním námětem) - takže jsem věděl, do čeho jdu...
Jinak Manchester je mnohem mnohem podobnější evropské tvorbě, s čímž bude mít hodně lidí na MZ "problémy"...
371794
mr.jokemakerr: Když se většiny lidí zeptáš, co se jim na daném filmu/hudbě/knížce líbilo, tak nastane trapné ticho. Snad jen, když budeš mít kliku a někdo si zapamatuje vtipnou hlášku, pak ti odpoví, jak tam Iron man "zahláškoval", to byla super odlehčená zábava, oskarové nudy by neměly co dělat ani na těch oskarech a jejich místo by měly zaujmout právě ony popkornovky... FallenMaia: V tom výčtu jsi vypsal pouze filmy, které právě bořily ony dané konvence (LOTR, Statečné srdce), popřípadě mají ke "klasickým" oskarovkám velmi blízko (Titanik a Gladiátor) a nebo je jde 1:1 porovnat s La La Landem (Forrest gump, Čistá duše). Že ti nesedí přímo žánr muzikálu a drama romaňťárny je opět a zase pouze tím, že tohle není tvůj šálek čaje. A kde jsem to poznal? Inu předně z toho, že jsi aktivní diskutující na MZ, což je samo o sobě indikující ukazatel, že spíš budeš na popkornový mainstream. A teď prosím, ať se nikdo neráčí urazit, já to teď neberu jako urážku... Dále jsem si otevřel tvůj profil a vidím tam v podstatě zástupce scifi, fantasy, několik historických a válečných, především ale akčních kousků. To jsou žánry, které sice na oskarech objevíc, ale třeba ty prvé dvě až od prolomení bariéry LOTRem a Nolanem. Abychom se nezaciklili ve smyčce - nejdříve definuj "kvalitný veľkofilm" a poté se od toho můžeme odrazit dál. La La Land kvalitný veľkofilm rozhodně je, na přání ti vypíšu, "co je na tom filmu nejvic dostalo" (ve zkratce - realizace scénáře, režie, výprava a kostýmy, střih, záměrně nepíšu kameru) a ve všech nominacích vyjma těch hereckých by mohl klidně vyhrát a bylo by to zaslouženější, jak celý minulý ročník dohromady (byť jsem se Spotlite i Revenantem poměrně spokojen...) Carlito: Já měl nepatrnou výhodu, že sem od něj viděl už dvě věci - Gangy, které si ale vůbec nepamatuju a Na mě se můžeš spolehnout jako přípravu právě na Menchester (který mě nadchl obsahem traileru a vlastním námětem) - takže jsem věděl, do čeho jdu... Jinak Manchester je mnohem mnohem podobnější evropské tvorbě, s čímž bude mít hodně lidí na MZ "problémy"...
0 0
reagovat

mr.jokemakerr

Presne tak :+

Nepovedal by som nič ak by nominovali Emmu Stone, možno kameru, strih alebo niečo takéto, ale aby to dostalo 14 nominácií, 14 :o ?!?!?
Čo je moc, to je moc.
371782
Presne tak *:+* Nepovedal by som nič ak by nominovali Emmu Stone, možno kameru, strih alebo niečo takéto, ale aby to dostalo 14 nominácií, 14 *:o* ?!?!? Čo je moc, to je moc.
mr.jokemakerr
0 0
reagovat

Fallen

Tak tak, tolik nominaci a sanci na nejlepsi filmy maji dostavat jedinecna dila a ne film, na ktery si lidi vzpomenou jen kvuli tomu, ze pointu odhadli uz v pulce filmu.
371779
Tak tak, tolik nominaci a sanci na nejlepsi filmy maji dostavat jedinecna dila a ne film, na ktery si lidi vzpomenou jen kvuli tomu, ze pointu odhadli uz v pulce filmu.
Fallen
0 0
reagovat

Ted

Kdyz se zeptas tady v diskusi, tak polovina lidi bude mit mnohem vyse Sweeneyho nez La la land. Ten film ma mnohem lepsi oscarove parametry.
371778
Kdyz se zeptas tady v diskusi, tak polovina lidi bude mit mnohem vyse Sweeneyho nez La la land. Ten film ma mnohem lepsi oscarove parametry.
Ted
0 0
reagovat

KARLOS

Pre mňa sú oscarovky hlavne Pán prsteňov, Titanik, Gladiátor, Forest gump, Čistá duša, Statočné srdce atď., a nie La la land preboha, veď to sa s tým nedá zrovnávať. A oni tomu udrú 14 nominácií :-:D tu sa musel fakt niekto zblázniť a celé to smeruje do sračiek. A nikto tu nehovorí o Star Wars, Star Trek a Transformeroch čo si spomenul, ale o kvalitných veľkofilmoch. Neviem kde si zobral že tie ceny inklinujú k žánrom ktoré nás nebavia, stačí len pozrieť na tie filmy čo som tu vypísal.

Marlax A ty sa zmier s tým že to že ten film považuješ za geniální je len tvoj názor a tvoj pohľad na vec, a že sú tu aj ľudia čo majú úplne opačný názor ako je ten tvoj.
371777
Pre mňa sú oscarovky hlavne Pán prsteňov, Titanik, Gladiátor, Forest gump, Čistá duša, Statočné srdce atď., a nie La la land preboha, veď to sa s tým nedá zrovnávať. A oni tomu udrú 14 nominácií *:-**:D* tu sa musel fakt niekto zblázniť a celé to smeruje do sračiek. A nikto tu nehovorí o Star Wars, Star Trek a Transformeroch čo si spomenul, ale o kvalitných veľkofilmoch. Neviem kde si zobral že tie ceny inklinujú k žánrom ktoré nás nebavia, stačí len pozrieť na tie filmy čo som tu vypísal. [b]Marlax[/b] A ty sa zmier s tým že to že ten film považuješ za geniální je len tvoj názor a tvoj pohľad na vec, a že sú tu aj ľudia čo majú úplne opačný názor ako je ten tvoj.
KARLOS
0 0
reagovat

mr.jokemaker

Kdyby sis odpustil to srovnani se Sweeney Toddem, tak tomu slabymu hejtu mohli lidi venovat pozornost o chvili dele.
357232
Kdyby sis odpustil to srovnani se Sweeney Toddem, tak tomu slabymu hejtu mohli lidi venovat pozornost o chvili dele.
mr.jokemaker
0 0
reagovat

Marlax

Ja prave videl x lidi, co film neskutecne chvalili a kdyz jsem se jich zeptal, co je na tom filmu nejvic dostalo, tak nejdrive prislo trapne ticho. Dialogy? Nelzi, byly primitivni, tezce prumerne s takovym skvostem jako Americka krasa nesrovnatelne. Pisnicky? Nuda, sed, pevecke vykony prumerne a pisnicky prumerne. Herecke vykony? Koho? Kazdy tam dostal jen chvili, krome ustredni dvojice. Gosling byl typicky Gosling, prumerny herec, zadna hitparada. Emma zahrala fajn a proto byla nominovana.

Aby takova prumerna mrdka dostala 14 nominaci, tak to svedci jen o hypu a male konkurenci. Doba take preje rottenum a recenzim. Tenhle muzikal v porovnani s My fair lady, Grease, Sweeney Todd a mnoho dalsich je prilis slaby a herecke vykony vazne taha jen Emma a ani to nebylo nejlepsi v tomto roce. La la land je jen znamkou slabeho rocniku.
371774
Ja prave videl x lidi, co film neskutecne chvalili a kdyz jsem se jich zeptal, co je na tom filmu nejvic dostalo, tak nejdrive prislo trapne ticho. Dialogy? Nelzi, byly primitivni, tezce prumerne s takovym skvostem jako Americka krasa nesrovnatelne. Pisnicky? Nuda, sed, pevecke vykony prumerne a pisnicky prumerne. Herecke vykony? Koho? Kazdy tam dostal jen chvili, krome ustredni dvojice. Gosling byl typicky Gosling, prumerny herec, zadna hitparada. Emma zahrala fajn a proto byla nominovana. Aby takova prumerna mrdka dostala 14 nominaci, tak to svedci jen o hypu a male konkurenci. Doba take preje rottenum a recenzim. Tenhle muzikal v porovnani s My fair lady, Grease, Sweeney Todd a mnoho dalsich je prilis slaby a herecke vykony vazne taha jen Emma a ani to nebylo nejlepsi v tomto roce. La la land je jen znamkou slabeho rocniku.
Marlax
0 0
reagovat

Karlos a Manchester

koukám na ten film už asi tři dny, to se nedá.. jako herecky super, scénář asi taky dobrej, ale ta režie je úplně ale úplně mimo.. jako on sedí v baru a do toho hraje vážná hudba.. to si imho může dovolit Scorsese , tady to vůbec nefunguje.. nebo jsem jen nepochopil , co má fungovat.. jestli tohle dostane Oscara za něco jinýho než za Caseyho , tak nevim
371769
koukám na ten film už asi tři dny, to se nedá.. jako herecky super, scénář asi taky dobrej, ale ta režie je úplně ale úplně mimo.. jako on sedí v baru a do toho hraje vážná hudba.. to si imho může dovolit Scorsese , tady to vůbec nefunguje.. nebo jsem jen nepochopil , co má fungovat.. jestli tohle dostane Oscara za něco jinýho než za Caseyho , tak nevim
Karlos a Manchester
0 0
reagovat
Když se člověk podívá na ostatní ceny, vidí, že nominace jsou velmi podobné. Oscaři, Glóby, SAG, WGA, PGA, BAFTA jádro nominovaných filmů je téměř stejné. Takže nadávat na Oscary mi přijde jako póza.
371760
Když se člověk podívá na ostatní ceny, vidí, že nominace jsou velmi podobné. Oscaři, Glóby, SAG, WGA, PGA, BAFTA jádro nominovaných filmů je téměř stejné. Takže nadávat na Oscary mi přijde jako póza.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se