Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Padesát odstínů šedi: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
50 Shades of Boring

Nuda v Oregonu.

3/10
314679
[b]50 Shades of Boring[/b] Nuda v Oregonu. 3/10
1 0
reagovat
jedna moje kolegyně (50+) do kina prakticky nechodí. Teď ale poměrně rychle za sebou viděla Babovřesky3 a 50SoG. Zatímco Babovřesky se jí moc líbily, 50SoG jí přišly nudné a hloupé. A teď mi řekněte, co to o kom (o čem) vypovídá? :D
314644
jedna moje kolegyně (50+) do kina prakticky nechodí. Teď ale poměrně rychle za sebou viděla Babovřesky3 a 50SoG. Zatímco Babovřesky se jí moc líbily, 50SoG jí přišly nudné a hloupé. A teď mi řekněte, co to o kom (o čem) vypovídá? *:D*
1 0
reagovat
Hele, proč nebyl před lety takový boom okolo Sekretářky? Přijde mi, že to asi bude podobná zápletka. No, ono to vlastně nebylo podle veleúspěšného románu. Pak se ale ptám: to dřív neexistovaly takovéto romány?
314642
Hele, proč nebyl před lety takový boom okolo Sekretářky? Přijde mi, že to asi bude podobná zápletka. No, ono to vlastně nebylo podle veleúspěšného románu. Pak se ale ptám: to dřív neexistovaly takovéto romány?
1 0
reagovat
Filmu bych dal 5*/10. Je to typická sladká červená knihovna, která je cílená na specifickou sortu diváků. Film je obrazově a řemeslně zvládnutý. S příběhem se bohužel nedalo nic dělat, když režisérce za zadkem strašila knížní autorka, která byla proti radikálním změnám. První polovina filmu je vtipná (chtěně i nechtěně) a erotické scény jsou decentní....ke konci to trochu nudí. Kámoška byla z filmu nadšená a já to přežil bez úhony. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Celou vlnu averze vuči filmu/knížce chápu. Je těžko pochopitelné, jak takový literární paskvil dokázal zblbnout tolik lidí a vydělat obrovský balík peněz, když jiné daleko kvalitnější kusy, se stávají propadáky a lidé na ně do kina nechodí. Holt vítězí tuctový vkus - pravých filmových fanoušku je menšina. Svět se řítí k úpadku:D

314640
Filmu bych dal 5*/10. Je to typická sladká červená knihovna, která je cílená na specifickou sortu diváků. Film je obrazově a řemeslně zvládnutý. S příběhem se bohužel nedalo nic dělat, když režisérce za zadkem strašila knížní autorka, která byla proti radikálním změnám. První polovina filmu je vtipná (chtěně i nechtěně) a erotické scény jsou decentní....ke konci to trochu nudí. Kámoška byla z filmu nadšená a já to přežil bez úhony. Vlk se nažral a koza zůstala celá. Celou vlnu averze vuči filmu/knížce chápu. Je těžko pochopitelné, jak takový literární paskvil dokázal zblbnout tolik lidí a vydělat obrovský balík peněz, když jiné daleko kvalitnější kusy, se stávají propadáky a lidé na ně do kina nechodí. Holt vítězí tuctový vkus - pravých filmových fanoušku je menšina. Svět se řítí k úpadku*:D*
1 0
reagovat

popik

There is only one Grey link :D
314638
There is only one Grey http://www.oziomagazine.it/wp-content/uploads/2013/04/sashagrey6.jpg *:D*
popik
1 0
reagovat

Moje recenze...

nakoukáno a sepsáno...

moje recenze...
314637
nakoukáno a sepsáno... [link="https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=918774688173010&id=860310664019413"]moje recenze...[/link]
Moje recenze...
1 0
reagovat
Obraťme list. Dornan (mimojiné) byl u Grahama Nortona link a vznikl z toho docela docela povedenej díl jinak přeceňované show s jednou dobrou epizodou z pěti :D

On je to imho docela sympaťák (kdo sledoval první sérii Fall, tak ví :)) ) a až bolestně navenek si uvědomuje, v jaké řídké směsi to "hraje". Ale v tom dílu zazní, že má malinký děcko a tak trochu z jeho vyprávění má člověk pocit, že to vzal kvůli jeho hračkám a školám. A proč ne. Ten člověk prostě hrát umí. Pattinsona to naučil až Cronenberg.
314617
Obraťme list. Dornan (mimojiné) byl u Grahama Nortona http://www.youtube.com/watch?v=ec4Wr25-Koc a vznikl z toho docela docela povedenej díl jinak přeceňované show s jednou dobrou epizodou z pěti *:D* On je to imho docela sympaťák (kdo sledoval první sérii Fall, tak ví *:))* ) a až bolestně navenek si uvědomuje, v jaké řídké směsi to "hraje". Ale v tom dílu zazní, že má malinký děcko a tak trochu z jeho vyprávění má člověk pocit, že to vzal kvůli jeho hračkám a školám. A proč ne. Ten člověk prostě hrát umí. Pattinsona to naučil až Cronenberg.
1 0
reagovat
Všichni se furt divěj s těma bobrama... Zastávám názor, že herci dostali přikázáno si je vypěstovat, aby toho nebylo vidět zase až tak moc - Rko neRko.
314615
Všichni se furt divěj s těma bobrama... Zastávám názor, že herci dostali přikázáno si je vypěstovat, aby toho nebylo vidět zase až tak moc - Rko neRko.
1 0
reagovat
Subík je zdrobnělina subwooferu?
314614
Subík je zdrobnělina subwooferu?
1 0
reagovat
Opravdu to psal kluk/muž? :-/
314612
Opravdu to psal kluk/muž? :-/
1 0
reagovat
Mě přijde škoda to vůbec číst...
314611
Mě přijde škoda to vůbec číst...
1 0
reagovat
Mě přijde až škoda reagovat. Já bych ten příspěvek nechal stát tak jak je...
314610
Mě přijde až škoda reagovat. Já bych ten příspěvek nechal stát tak jak je...
1 0
reagovat
Pokaždé, když jsem přečetl slovo "subinka", část mne zemřela.
314606
Pokaždé, když jsem přečetl slovo "subinka", část mne zemřela.
1 0
reagovat

Tak trochu jiný pohled na film

Tímto příspěvkem asi půjdu zcela proti davu, ale mé pocity z filmu se dosti liší od jiných, které po internetu čtu. Knihu jsem nečetl, jen asi jednu stranu někde v novinách a styl psaní mě naprosto nezaujal. Proto jsem šel na film tak říkajíc neposkvrněn. Abyste to nemuseli číst celé a mohli se rovnou začít rozčilovat, řeknu rovnou, že se mi film až na pár drobností líbil a sedli mi oba představitelé.

A teď delší verze. Když jsem viděl na fotkách představitele, ona mi přišla docela v pohodě, ale on mi vůbec neseděl od pozice dominanta, kterým snad měl být. Částečně za to mohla kampaň Johna Olivera ‪#‎NotMyChristian‬. Ale film mi ukázal, že herec sedí do role naprosto skvěle. Protože - velké překvapení - není dominant. Je to subík, který si kompenzuje složité mládí a místo návštěv psychiatra se vybíjí na dívkách, které střídá jak ponožky. Ostatně zbohatnou měl dle informací čtenářky knihy snad v posledních letech před dějem filmu. Ono vybavit takový byt taky nějakou dobu trvá, navíc ve filmu doslova smrdí novotou, tudíž těch 15 holek tam muselo tím pokojem doslova prolítnout. Ostatně můj první pocit po vstupu do jeho bytu byl, že ho někdo vykradl. link

A zvolená herečka je filmu přímo zhmotněním mých představ o dokonalé subince. Nádherná postava s těmi správnými křivkami. Lehce nejistá, přesto inteligentní a sečtělá se schopností vyjádřit svůj názor. V některých chvílích mi přišla poněkud slepá vůči svému okolí, ale to může mít hodně možností vysvětlení, které film nebyl ve své délce schopen obsáhnout. A že byla stále pannou? Tak autorka to psala podle sebe, tak se nesmíte divit. Jak je on přemaskovaný subík, ona je opravdu prezentovaná jako subinka. A ta potřebuje k sobě dominanta, který ji opravdu dokáže vést a zkrotit. Čehož Grey není schopen a proto má svůj zákoník, kterému říká smlouva. Tyto věci se obvykle mezi partnery řeší prostě slovem a dohodou. Podepsání smlouvy mezi dominantem a submisivem je velmi vzácné a je to akt naprosté odevzdanosti submisiva. Ale ve filmu je to podáno poněkud opačně. Subinka Ana díky smlouvě s Greyem (odmítám mu dále říkat dominant) nehorázně mává a ovládá ho. V druhém filmovém díle očekávám, že se Ana k němu vrátí s bičem v ruce a on jí políbí boty, jak byl od svých patnácti zvyklý. Za ten prodej toho krásného Brouka by si zasloužil tak 50 na holou.

Zamilování hlavní hrdinky na první zakopnutí působí poněkud romantizovaně, ale jelikož jsem byl svědkem něčeho podobného i ve skutečnosti, jsem ochoten tohle akceptovat. Jeho zájem o tuto myšku pak beru pouze na základě vysvětlivky, že si vybírá ženy podobné své matce (což jsem ze vzhledu jeho filmové matky opravdu nepoznal). Ostatně jistý psychologický průzkum prokázal, že se dívka dokáže zamilovat na první pohled do muže, o které již předem slyšela, že je velmi úspěšný.

Následující děj "ona zamilovaná / on si kompenzující mindráky" nemá smysl řešit. Prostě limonáda. Co mě však zarazilo, byla jeho schopnost ji najít kdykoliv a kdekoliv. Buď ji nechává sledovat, nebo tento zaneprázdněný úspěšný obchodník a manažer jí neustále chodí za zadkem a stalkuje ji (kde na to ovšem bere čas?), nebo má na sobě někde nějaké sledovací zařízení, které mu posílá GPS souřadnice. Plus má kromě flotily vozidel značky Audi ještě teleport. Jinak si to prostě neumím vysvětlit. Čímž se dostávám k product placementu. Audi jako značka vhodná pro miliardáře? Grey je docela šetřílek. Alespoň že nosí hodinky Omega. A všude je to samý Apple. Ale potěšilo véčko od LG. Mimochodem, co Ana dělala s tím iPadem, co dostala současně s notebookem? A proč ho pak současně s ním nevrátila? Že by to bylo ono tajemné GPS tracking zařízení?

A nyní k červenému pokoji. Je vidět, že na něm pracovala hromada odborníků a výběr "hraček" je vskutku delikátní. Ať již provedením, kvalitou, či samotným výběrem. Proto mě doslova šokovalo předvedené přivázání. Naprostý amatérismus s lanem z "Hornbachu" v takovém pokoji? Očividně se jako subík toho moc o vázání nenaučil a jeho ego mu nedovolilo se podívat na YouTube návody. Přitom člověk, který vázal uzel na té kravatě poutající ruce, se opravdu snažil o to, aby to působilo hezky a funkčně zároveň. Ostatně se podívejte na tento obrázek. Zde mohu pouze zopakovat tradiční prohlášení: "Následující scénu nezkoušejte doma. Mohou ji dělat pouze trénovaní profesionálové za specifických podmínek." Už teď je mi líto všech holek, co budou mít rozedřené zápěstí a kotníky po experimentech s kopírováním scény z filmu.

A tolik kritizovaný konec filmu mi naopak přišel jako zcela jasný a zcela očekávaný. Mindráky si kompenzující subík seřeže subinku (pomineme ten "důvod"), brutálně ji tím poníží a ještě se u toho vzruší. Zatímco do té doby byla veškerá bolest spojená se vzrušující slastí, tak zde jde o akt čistého bezohledného sadismu. Tedy opak toho, co měl Grey napsáno v oné smlouvě. Tudíž se jí vůbec nedivím, že mu zdrhla. A v dalším díle očekávám, že mu to dá pořádně sežrat. A teď se znovu podívejte na herce, který hraje Grey, a představte si, jak před ní klečí a odprošuje ji za ty věci, co jí doposud udělal. Už chápete výběr tohoto herce?
314595
Tímto příspěvkem asi půjdu zcela proti davu, ale mé pocity z filmu se dosti liší od jiných, které po internetu čtu. Knihu jsem nečetl, jen asi jednu stranu někde v novinách a styl psaní mě naprosto nezaujal. Proto jsem šel na film tak říkajíc neposkvrněn. Abyste to nemuseli číst celé a mohli se rovnou začít rozčilovat, řeknu rovnou, že se mi film až na pár drobností líbil a sedli mi oba představitelé. A teď delší verze. Když jsem viděl na fotkách představitele, ona mi přišla docela v pohodě, ale on mi vůbec neseděl od pozice dominanta, kterým snad měl být. Částečně za to mohla kampaň Johna Olivera ‪#‎NotMyChristian‬. Ale film mi ukázal, že herec sedí do role naprosto skvěle. Protože - velké překvapení - není dominant. Je to subík, který si kompenzuje složité mládí a místo návštěv psychiatra se vybíjí na dívkách, které střídá jak ponožky. Ostatně zbohatnou měl dle informací čtenářky knihy snad v posledních letech před dějem filmu. Ono vybavit takový byt taky nějakou dobu trvá, navíc ve filmu doslova smrdí novotou, tudíž těch 15 holek tam muselo tím pokojem doslova prolítnout. Ostatně můj první pocit [link="http://www.christiangreysapartment.com/"]po vstupu do jeho bytu[/link] byl, že ho někdo vykradl. http://www.christiangreysapartment.com/ A zvolená herečka je filmu přímo zhmotněním mých představ o dokonalé subince. Nádherná postava s těmi správnými křivkami. Lehce nejistá, přesto inteligentní a sečtělá se schopností vyjádřit svůj názor. V některých chvílích mi přišla poněkud slepá vůči svému okolí, ale to může mít hodně možností vysvětlení, které film nebyl ve své délce schopen obsáhnout. A že byla stále pannou? Tak autorka to psala podle sebe, tak se nesmíte divit. Jak je on přemaskovaný subík, ona je opravdu prezentovaná jako subinka. A ta potřebuje k sobě dominanta, který ji opravdu dokáže vést a zkrotit. Čehož Grey není schopen a proto má svůj zákoník, kterému říká smlouva. Tyto věci se obvykle mezi partnery řeší prostě slovem a dohodou. Podepsání smlouvy mezi dominantem a submisivem je velmi vzácné a je to akt naprosté odevzdanosti submisiva. Ale ve filmu je to podáno poněkud opačně. Subinka Ana díky smlouvě s Greyem (odmítám mu dále říkat dominant) nehorázně mává a ovládá ho. V druhém filmovém díle očekávám, že se Ana k němu vrátí s bičem v ruce a on jí políbí boty, jak byl od svých patnácti zvyklý. Za ten prodej toho krásného Brouka by si zasloužil tak 50 na holou. Zamilování hlavní hrdinky na první zakopnutí působí poněkud romantizovaně, ale jelikož jsem byl svědkem něčeho podobného i ve skutečnosti, jsem ochoten tohle akceptovat. Jeho zájem o tuto myšku pak beru pouze na základě vysvětlivky, že si vybírá ženy podobné své matce (což jsem ze vzhledu jeho filmové matky opravdu nepoznal). Ostatně jistý psychologický průzkum prokázal, že se dívka dokáže zamilovat na první pohled do muže, o které již předem slyšela, že je velmi úspěšný. Následující děj "ona zamilovaná / on si kompenzující mindráky" nemá smysl řešit. Prostě limonáda. Co mě však zarazilo, byla jeho schopnost ji najít kdykoliv a kdekoliv. Buď ji nechává sledovat, nebo tento zaneprázdněný úspěšný obchodník a manažer jí neustále chodí za zadkem a stalkuje ji (kde na to ovšem bere čas?), nebo má na sobě někde nějaké sledovací zařízení, které mu posílá GPS souřadnice. Plus má kromě flotily vozidel značky Audi ještě teleport. Jinak si to prostě neumím vysvětlit. Čímž se dostávám k product placementu. Audi jako značka vhodná pro miliardáře? Grey je docela šetřílek. Alespoň že nosí hodinky Omega. A všude je to samý Apple. Ale potěšilo véčko od LG. Mimochodem, co Ana dělala s tím iPadem, co dostala současně s notebookem? A proč ho pak současně s ním nevrátila? Že by to bylo ono tajemné GPS tracking zařízení? A nyní k červenému pokoji. Je vidět, že na něm pracovala hromada odborníků a výběr "hraček" je vskutku delikátní. Ať již provedením, kvalitou, či samotným výběrem. Proto mě doslova šokovalo předvedené přivázání. Naprostý amatérismus s lanem z "Hornbachu" v takovém pokoji? Očividně se jako subík toho moc o vázání nenaučil a jeho ego mu nedovolilo se podívat na YouTube návody. Přitom člověk, který vázal uzel na té kravatě poutající ruce, se opravdu snažil o to, aby to působilo hezky a funkčně zároveň. Ostatně se podívejte [link="http://www.daringtodo.com/wp-content/uploads/2014/08/50-sfumature-di-grigio-film-trailer-colonna-sonora-versiona-completa-crazy-in-love.jpg"]na tento obrázek[/link]. Zde mohu pouze zopakovat tradiční prohlášení: "Následující scénu nezkoušejte doma. Mohou ji dělat pouze trénovaní profesionálové za specifických podmínek." Už teď je mi líto všech holek, co budou mít rozedřené zápěstí a kotníky po experimentech s kopírováním scény z filmu. A tolik kritizovaný konec filmu mi naopak přišel jako zcela jasný a zcela očekávaný. Mindráky si kompenzující subík seřeže subinku (pomineme ten "důvod"), brutálně ji tím poníží a ještě se u toho vzruší. Zatímco do té doby byla veškerá bolest spojená se vzrušující slastí, tak zde jde o akt čistého bezohledného sadismu. Tedy opak toho, co měl Grey napsáno v oné smlouvě. Tudíž se jí vůbec nedivím, že mu zdrhla. A v dalším díle očekávám, že mu to dá pořádně sežrat. A teď se znovu podívejte na herce, který hraje Grey, a představte si, jak před ní klečí a odprošuje ji za ty věci, co jí doposud udělal. Už chápete výběr tohoto herce?
Tak trochu jiný pohled na film
1 0
reagovat

Ale jo

No, nečekal jsem nic, opravdu nic. Ale na druhou stranu mě překvapila poměrně dobře první polovina filmu, kdy je hlavní hrdinka i docela vtipná ("tady je má hrací místnost" ..."jako že v ní máš x box a tak?"). Je to prostě klasická červená knihovna, poměrně dost přehypovaná marketingem, ale určitě bych to nenazval sračkou, dost dobře to uběhlo, na Dacotu Johnson se kouká taky dobře, jen bych jim oběma doporučil lepší žiletky, bobry se už nenosí :) Známkovat 3/10 je poměrně krutý, za mě by to bylo tak 5/10, neurazilo, ale ani výrazně nepotěšilo .... Poznámka pro rejpali na závěr, myslím, že ve filmu vůbec nešlo o to, aby se ukázalo jak drsný může být sm, podle mě si ten týpek prostě něco v mládí zkusil s nějakou SM paničkou a zanechalo ta něm docela hluboký psychický stopy a spíš se ve filmu řeší to, než aby se ukázalo pár záběru jak někoho fláká devítiocasou kočkou přes ksicht.
314590
No, nečekal jsem nic, opravdu nic. Ale na druhou stranu mě překvapila poměrně dobře první polovina filmu, kdy je hlavní hrdinka i docela vtipná ("tady je má hrací místnost" ..."jako že v ní máš x box a tak?"). Je to prostě klasická červená knihovna, poměrně dost přehypovaná marketingem, ale určitě bych to nenazval sračkou, dost dobře to uběhlo, na Dacotu Johnson se kouká taky dobře, jen bych jim oběma doporučil lepší žiletky, bobry se už nenosí :) Známkovat 3/10 je poměrně krutý, za mě by to bylo tak 5/10, neurazilo, ale ani výrazně nepotěšilo .... Poznámka pro rejpali na závěr, myslím, že ve filmu vůbec nešlo o to, aby se ukázalo jak drsný může být sm, podle mě si ten týpek prostě něco v mládí zkusil s nějakou SM paničkou a zanechalo ta něm docela hluboký psychický stopy a spíš se ve filmu řeší to, než aby se ukázalo pár záběru jak někoho fláká devítiocasou kočkou přes ksicht.
Ale jo
1 0
reagovat

Tak nelogický a tupý film se jen tak nevidí

Opravdu je to utrpení. Nevýslovná tupost a pokrytecký přístup jak udělat z diváka hlupáka kterému by mělo stačit že je to podle bestselleru. Chápu neukojený ženský že jim to přijde jako vrchol vzrušení, ale celé je to postavené na hlavu.

1. představa nejkrutějšího SM (jak to po něm che) není 6x plácnutí opaskem přes zadek
2. té ženské za celou dobu nedojde (i přes tu debilní hernu, smlouvu, a bití), že jde o SM a je na konci pak v šoku co to po ní jako chce.
3. klišé nad klišé a kýč jak sviňa
4. už chápu proč před sálem podávali pivo, to se fakt dá vydržet jen s 2 promile v krvi.

HNUS!!!
314586
Opravdu je to utrpení. Nevýslovná tupost a pokrytecký přístup jak udělat z diváka hlupáka kterému by mělo stačit že je to podle bestselleru. Chápu neukojený ženský že jim to přijde jako vrchol vzrušení, ale celé je to postavené na hlavu. 1. představa nejkrutějšího SM (jak to po něm che) není 6x plácnutí opaskem přes zadek 2. té ženské za celou dobu nedojde (i přes tu debilní hernu, smlouvu, a bití), že jde o SM a je na konci pak v šoku co to po ní jako chce. 3. klišé nad klišé a kýč jak sviňa 4. už chápu proč před sálem podávali pivo, to se fakt dá vydržet jen s 2 promile v krvi. HNUS!!!
Tak nelogický a tupý film se jen tak nevidí
1 0
reagovat

JEREK

Promin, ty uzs to napsal za me...
314572
Promin, ty uzs to napsal za me...
JEREK
1 0
reagovat
Je tu sem tam narazka na recenzi csfd uzivatele REDAK ohledne 50 odstinu sedi. Takove hodne sproste a srandovni. Tento pan se vicemene doslovne inspiroval dva roky starou recenzi na knihu tehoz jmena....Chtelo by to priste uvadet zdroj, pripadne vice vlastni tvorby. A k filmu - kamaradka na tom byla s tim svym a pry se jim to moc libilo :-)
314569
Je tu sem tam narazka na recenzi csfd uzivatele REDAK ohledne 50 odstinu sedi. Takove hodne sproste a srandovni. Tento pan se vicemene doslovne inspiroval dva roky starou recenzi na knihu tehoz jmena....Chtelo by to priste uvadet zdroj, pripadne vice vlastni tvorby. A k filmu - kamaradka na tom byla s tim svym a pry se jim to moc libilo :-)
1 0
reagovat
Osobně jsem čekal výrazně víc, než za 4 dny 80.
314568
Osobně jsem čekal výrazně víc, než za 4 dny 80.
1 0
reagovat
Jinak 50 Shades of Grey na youtube (cenzurované) link
314566
Jinak [b]50 Shades of Grey[/b] na youtube (cenzurované) http://www.youtube.com/watch?v=-lzZrask5F0
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se