Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hobit suverénně zdolal Noc v muzeu a ovládne zimu

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
ted si borec castejsie tu davaj svoje postrehy o box office pls :)
310293
ted si borec castejsie tu davaj svoje postrehy o box office pls :)
0 0
reagovat

TedGeorg

pěkný příspěvek. časem tam ještě přibude Night at the Museum 3...
310277
pěkný příspěvek. časem tam ještě přibude Night at the Museum 3...
TedGeorg
0 0
reagovat

TedGeorge

310271
[link="http://cdn.meme.am/instances/500x/50685403.jpg"]link[/link]
TedGeorge
0 0
reagovat

TedGeorge

310270
http://www.reactiongifs.us/wp-content/uploads/2013/08/picard_clapping.gif
TedGeorge
0 0
reagovat

Ted

Super poctenicko. Diky. Pis pls casteji:)
310267
Super poctenicko. Diky. Pis pls casteji*:)*
Ted
0 0
reagovat

TedGeorge

Jednou za měsíc vydat jako speciál ofic na stránce.
Kudos.
310247
Jednou za měsíc vydat jako speciál ofic na stránce. Kudos.
TedGeorge
0 0
reagovat
Tede děkuji za parádní report :+ a těším se na další žebříčky na MZ :)
310243
Tede děkuji za parádní report *:+* a těším se na další žebříčky na MZ *:)*
0 0
reagovat
Skvělej report Tede, mám tušení, že lepší, než by byl od stále víc filmově znuděnýho (i když pořád výborně píšícího) Civala.
310239
Skvělej report Tede, mám tušení, že lepší, než by byl od stále víc filmově znuděnýho (i když pořád výborně píšícího) Civala.
0 0
reagovat
dashiva: Sony to prodalo Disney za 278 mega ještě před premiérou prvního Amazing.
310237
dashiva: Sony to prodalo Disney za 278 mega ještě před premiérou prvního Amazing.
0 0
reagovat

add Spidey

ako to je s merchandisingovými právami?
Tie stále drží Marvel?

Nejak si nedokážem predstaviť, že ak pri Cars 2 boli tržby z merchandisingu cca 10 miliard (zdroj sa mi nechce hľadať), že je Spiderman až tak nezaujímavá značka po tejto stránke.

Ale ano, ak to drží stále Marvel, tak Disney musel veľmi pekne poďakovať Sony za tohtoročnú celovečernú reklamu na X nových figúrok so Spidey tematikou.
310236
ako to je s merchandisingovými právami? Tie stále drží Marvel? Nejak si nedokážem predstaviť, že ak pri Cars 2 boli tržby z merchandisingu cca 10 miliard (zdroj sa mi nechce hľadať), že je Spiderman až tak nezaujímavá značka po tejto stránke. Ale ano, ak to drží stále Marvel, tak Disney musel veľmi pekne poďakovať Sony za tohtoročnú celovečernú reklamu na X nových figúrok so Spidey tematikou.
add Spidey
0 0
reagovat
Btw podle těch mailů je po kinu třeba i Equalizer 67 mega v mínusu.

Jinak pěknej žebříček od Teda. ;)
310235
Btw podle těch mailů je po kinu třeba i Equalizer 67 mega v mínusu. Jinak pěknej žebříček od Teda. ;)
0 0
reagovat
Tedův rok v číslech aneb minimum osobních informací a maximálně fakticky.

Část první: 10 největších zklamání roku

Byl to zvláštní rok. Už jenom to, že letos končí už 22. prosince :D . S tržbama to bylo jako na houpačce. V USA se sice klesalo, svět ale díky dravé Asii rostl jako z vody a člověk občas měl pocit, že filmu stačilo k automatickému výdělku pouhé uvedení v Číně. Kdo by ještě před pár lety předpokládal, že Transformers 4 vydělají v miliardové zemi víc jak v USA? No, to privilegium otevřených čínských dveří neměl bohužel (pro ně možná naštestí) každý hollywoodský release. A tak se nepravdivou zkratkou dostáváme k průšvihům. Filmům, které prostě v kinech zklamali. A jak poznáte na následujících řádcích - nemusí to automaticky znamenat konec filmové pouti v červených číslech. Následuje obligátní osobní odstavec nijak nesouvisející s tématem.

Obligátní osobní odstavec nijak nesouvisející s tématem. Co se mojí osoby týče, tak jenom telegraficky. Chcípl mi pes. Začal sem se bát, že sem alkoholik a tak už pár měsíců abstinuju (silvestr a chata to posere). Jo, a tu pohlavní nemoc sem nakonec neměl. Až do včerejška sem (asi jako každý druhý) dřel v práci od nevidím do nevidím. Teď si akorát užívám čaj bez ochucení na chřipku a pohled z okna na sychravé počasí kam by ani Popíčka nevyhnal. Jdeme na to, něco napíšu.


10. The Expendables 3

Rozpočet: $90
Tržby USA: $39,3
Tržby svět: $166,9
Tržby celkově: $206, 2
Poznávací znamení: Okradli důchodce
Ted viděl: Ano
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Tohle je smutnej příběh. Jistě se tu najdou apologetové tvrdící, že se rozpočtem devadesát milionů se přece i ta trojka zaplatila, ale není tomu tak. Amerika nedokázala vydělat ani 40 milionů a nenechte se mýlit - o Ameriku tu pořád běží. Ne nadarmo se šušká o tom, že studia mají v amerických kinech pořád naprosto exkluzivní podmínky, kde běžně dostávají víc než 70 procent tržeb za první víkend a následující týdny ten poměr neklesá pod pade. Ve světě si (až na výjimky) o podobných číslech pořád mohou nechat jenom znát. Proto Expendables prodělaly hodně peněz a dost možná to bude znamenat konec důchodců s kulometem. Mé osobní pocity stranou - Stallone si přece jenom zaslouží úctu, že tu bandu dal dohromady a první dva filmy to fungovalo a vydělávalo. Do třetice už to bohužel nevyšlo. Těžko říct nakolik za to mohl ten nechvalně známý únik DVD screeneru. To už s mi tu řešit nechce. Uvidíme co předvede Sly příště. Chci dalšího Cliffhangera. Renny Harlin je prej teďka extra levnej...


9. Edge of Tomorrow :D

Rozpočet: $178
Tržby USA: $99,99
Tržby svět: $269
Tržby celkově: $369,98
Poznávací znamení: Nejlepší film v této sekci
Ted viděl: Samozřejmě. 2x
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Civala nechme odpočívat v pokoji (nebo v obýváku) a pojďme se střízlivýma očima podívat na tenhle návrat Douga Limana a Toma Cruise na lán sci-fi. Ten film se povedl. Je originální, zábavnej, většinou chytrej a v Americe prostě propadl. Rozpočet je moc velkej a takové filmy se potřebují dostat za 150 milionů aby ty US tržby pokryli aspoň třetinu nákladů. Ano, zapomínáte na reklamu. Jenom v USA stála (podle pánů, šachů a dam z boxoffice.com) 50 milionů, svět tedy musel jít daleko přes 100... Na Cruise se prostě chodí jenom na Mission Impossible a to je škoda. Není to průser, je to zklamání. Akorát tak na devátou pozici.


8. Winter's Tale

Rozpočet: Po druhém snížení $60
Tržby USA: $12,6
Tržby svět: $18,2
Tržby celkově: $30,8
Poznávací znamení: Fuka napsal skvělou "recenzi"
Ted viděl: Nevím o tom
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Mám rád Colina Farrella, miluju Jessicu Brown Findlay (kvůli Downton Abbey - ne fappeningu vy prasata) a za pár filmů uctívám Russela Crowea. Proto sem si s velkým zklamáním pročítal recenze varující před tímto filmem. Ano, Diskovi se ten film líbil, ale to je v tomhle případě invalidní. Těžko říct, proč ten film vlastně vznikl. Ono to trochu působí jako kdyby si Akiva Goldsman vybral všechny nasbíráné bonusové hollywoodské body a za odměnu dostal druhořadý scénář a pár herců potřebujících prachy. Anebo se někde něco posralo až v průběhu natáčení. Každopádně je to velkej WTF průser, kterej samozřejmě stál mnohem víc jak těch 60 milionů a výdělky v kině nezaplatily ani tu reklamu...


7. Exodus: Gods and Kings

Rozpočet: $140
Tržby USA: $38,9 a něco ještě přibude
Tržby svět: $61,2 a něco ještě přibude
Tržby celkově: $100 a něco... oh fuck it
Poznávací znamení: Batman mluví s bohem a není to Michael Caine
Ted viděl: Ještě ne
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link
Nálada ve studiu po druhém víkendu v kinech: link

Jejdamane, to je průšvih. Co po prvním víkendu mnozí ještě bránili, to je teď fackovacím panákem se satanskými propady druhý víkend a jistotou prodělání kalhot. Ridley Scott je sice stařík, ale pořád je to borec točící zajímavé filmy, které prostě chci vidět v kině. O Exodu se toho namluvilo hodně. Bohužel se často nadávalo a publikum tak kino vynechává. Což je vzhledem k rozpočtu prostě problém a těžko říct, co to bude znamenat pro další Ridleyho filmy. Chtěl bych vidět dalšího Promethea, Scott v sobě ještě jednu pecku na zasazení určitě má. Ale dát mu za této konstelace 150 mega, to by se muselo moře rozestoupit...


6. Horrible Bosses 2

Rozpočet: $42 (nikdo vám to nežere)
Tržby USA: $47,7 (konec pod šedesátkou)
Tržby svět: $42,2 (konec pod osmdesátkou)
Tržby celkově: $84,9 (konec pod.... stopadesátkou :D )
Poznávací znamení: Nejzbytečnější pokračování roku
Ted viděl: Ne
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Jako docela by mě zajímalo, o kolik ten rozpočet zkrouhli. Ono se to nezdá, ale jednička vydělala vzhledem k 35ti milionovému rozpočtu velmi pěkný peníze. A tak odklepli peníze na mnohem dražší dvojku s rozpočtem... 42 milionů. Ne, tady musel každý z vracejících se hlavních představitelů dostat dobře 5 kulatých a nevěřím ani za bla rozpočtu nižšímu než 70. Bez reklamy. Film se tedy možná časem zaplatí, ale Warneři od něj jistě čekali vylepšení svého napjatého rozpočtu. A to se nepovedlo. Fail.


5. A Million Ways to Die in the West

Rozpočet: $40
Tržby USA: $43,1
Tržby svět: $43,2
Tržby celkově: $86,4
Poznávací znamení: Jsou tam super ovce
Ted viděl: Dozvíte se v Ted 2
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Říká se, že když vaše komedie udělá v US kinech víc jak 100 milionů dolarů, tak si pro svůj příští projekt můžete vybrat jakýkoliv scénář a realizační tým. Říká se, že když vaše komedie udělá v US kinech víc jak 200 milionů dolarů, tak vám šéfové studia sedí na klíně, jemně vám masírují varlata a při potahování marihuany prolínáném nějakým tím sněhem zpívají ukolebávku pro vašeho psa (zdroj Vince Vaughn a Owen Wilson). Seth MacFarlane si nechal namasírovat koule a natočil blbost. Blbost, která stála samozřejmě víc než se uvádí. Všimněte si, jak často se rozpočty zveřejňují až po prvním víkendu problémového filmu v kinech. Ano, jde o akcie, ta nálada na trhu bude přece jenom lepší, když se řekne, že to stálo 40 a ne 80...


4. Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For

Rozpočet: N/A :D ale prej někde kolem šedesáti
Tržby USA: $13,7
Tržby svět: $25,6
Tržby celkově: $39,4
Poznávací znamení: Rodriguez je blázen
Ted viděl: Ne
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Vzpomínáte si ještě jak šla kdysi jednička do kin? Těšili sme se skoro všichni. Fantastickej tech-demo prolog s Hartnettem na terase, výborný trailery... No, film byl slušnej. Rozhodně to šlo přežít, některý pasáže byly výborný. Člověk byl trochu okouzlen tou technologií. A Sin City vydělalo. Proto je poněkud zvláštní, že trvalo jednoho Spirita a skoro 10 !!! let, než se do kin podívalo pokračování. Pokračování, po kterém vlastně už nikdo netoužil. Říkal sem u Horrible Bosses, že se jedná o nejzbytečnější pokračování? Jo, a prej je to fakt špatný. Poděkujme odvážlivcům, co na tom byly v kině.

3. Men, Women & Children

Rozpočet: $16
Tržby USA: $705 (tisíc)
Tržby svět: Jeden milion (dolarů)
Tržby celkově: Oh c´mon :D
Poznávací znamení: Adam Sadler má skvělej rok
Ted viděl: No co myslíte?
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Že jste to vůbec nezaregistrovali? No, to bude asi ten problém. Jason Reitman je v tom nevinně. Tohle pokakalo studio. Ta taktika byla asi jasná. Filmu věřili, nechtěli utrácet za reklamu a mysleli si, že šuškanda pomůže. No, výsledkem této strategie byl otvírák v 600+ kinech o velikosti $306,367. Jak ten průšvih jenom přiblížit. Jo, už vím. Ten víkend otevíral Birdman. Ve 4 kinech. $424,397 . Muži, ženy a děti na tom třetím místě prostě musí být. Pátej nejhorší otvírák filmu nad 600 kin, to už stojí za zmínku. Doufám, že to Reitmana moc nesemele. Talent má a sem docela zvědavej na jeho další projekt.

2. The Amazing Spider-Man 2

Rozpočet: Odhaduje se $255 rozpočet a $180 - $190 globální reklama
Tržby USA: $202
Tržby svět: $506
Tržby celkově: $708
Poznávací znamení: Trocha kontroverze neuškodí
Ted viděl: Ano
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Vidím nejedno zdvižené obočí. Ano, tohle bude asi nejkontroverznější volba mého příspěvku do diskuze. "Jak tam ten vůl může dát film co vydělal víc jak 700 milionů dolarů?" Jednak je to jeden z nejdražších filmů všech dob, jednak to má nejmenší tržby v sérii, jednak to dost možná na nějakou dobu stoplo natáčení dalších Spidermanů, druhak zdravím Karla. Sony do toho fakt narvalo hrozný peníze a už na začátku pouti v kinech udělali chybu, že se s tím nijak natajili. Proto bylo veřejným tajemstvím, že hranice 750 milionů celosvětových tržeb znamená přesun do černých čísel. No, nepovedlo se. O nějaký velký peníze tu nikdo nepřijde, ale zklamání to prostě je. Pokud vás tak dráždí to druhý místo, tak si to přesuňte třeba na devítku, je mi to u Hasty.


1. Transcendence

Rozpočet: $100
Tržby USA: $23
Tržby svět: $80
Tržby celkově: $103
Poznávací znamení: Tolik peněz se do hajzlu jen tak nespláchne
Ted viděl: Děkuji, nechci
Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech: link

Mojí pohádku "O líném Jonášovi" si můžete přečíst zde link Cival tenkrát volal na Nolana, aby si Pfistera vzal nazpátek. No, při pohledu na nádherný Interstellar si říkám, že by možná ani nemusel. Transcendence si první místo zaslouží, protože je to prostě strašlivý propadák. Těžko říct, proč režijně debutující Pfister dostal k ruce víc jak 100 milionový rozpočet a Deppa. Teda, u Deppa asi víme. Tomu je jedno co točí, hlavně dostat svojí dvacku. Pfister to každopádně nezvládl. Filmu se vysmáli snad úplně všichni, ani ve světě se na drahý blocbuster skoro nechodilo a výsledkem je konec opravdu hodně hluboko v červených číslech.

Takže takhle bych to pojal. Příští neděli budu zase pod Civalem. S deseti největšími box office výhrami roku.

P.S Ostatně soudím, že Interstellar je největší pecka roku.
310234
[b]Tedův rok v číslech aneb minimum osobních informací a maximálně fakticky.[/b] [b]Část první: 10 největších zklamání roku[/b] Byl to zvláštní rok. Už jenom to, že letos končí už 22. prosince *:D* . S tržbama to bylo jako na houpačce. V USA se sice klesalo, svět ale díky dravé Asii rostl jako z vody a člověk občas měl pocit, že filmu stačilo k automatickému výdělku pouhé uvedení v Číně. Kdo by ještě před pár lety předpokládal, že Transformers 4 vydělají v miliardové zemi víc jak v USA? No, to privilegium otevřených čínských dveří neměl bohužel (pro ně možná naštestí) každý hollywoodský release. A tak se nepravdivou zkratkou dostáváme k průšvihům. Filmům, které prostě v kinech zklamali. A jak poznáte na následujících řádcích - nemusí to automaticky znamenat konec filmové pouti v červených číslech. Následuje obligátní osobní odstavec nijak nesouvisející s tématem. Obligátní osobní odstavec nijak nesouvisející s tématem. Co se mojí osoby týče, tak jenom telegraficky. Chcípl mi pes. Začal sem se bát, že sem alkoholik a tak už pár měsíců abstinuju (silvestr a chata to posere). Jo, a tu pohlavní nemoc sem nakonec neměl. Až do včerejška sem (asi jako každý druhý) dřel v práci od nevidím do nevidím. Teď si akorát užívám čaj bez ochucení na chřipku a pohled z okna na sychravé počasí kam by ani Popíčka nevyhnal. Jdeme na to, něco napíšu. [b]10. The Expendables 3[/b] [b]Rozpočet:[/b] $90 [b]Tržby USA:[/b] $39,3 [b]Tržby svět:[/b] $166,9 [b]Tržby celkově:[/b] $206, 2 [b]Poznávací znamení:[/b] Okradli důchodce [b]Ted viděl:[/b] Ano [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://launionaflcio.org/images/otm/110429_PissedOffGrandma.jpg Tohle je smutnej příběh. Jistě se tu najdou apologetové tvrdící, že se rozpočtem devadesát milionů se přece i ta trojka zaplatila, ale není tomu tak. Amerika nedokázala vydělat ani 40 milionů a nenechte se mýlit - o Ameriku tu pořád běží. Ne nadarmo se šušká o tom, že studia mají v amerických kinech pořád naprosto exkluzivní podmínky, kde běžně dostávají víc než 70 procent tržeb za první víkend a následující týdny ten poměr neklesá pod pade. Ve světě si (až na výjimky) o podobných číslech pořád mohou nechat jenom znát. Proto Expendables prodělaly hodně peněz a dost možná to bude znamenat konec důchodců s kulometem. Mé osobní pocity stranou - Stallone si přece jenom zaslouží úctu, že tu bandu dal dohromady a první dva filmy to fungovalo a vydělávalo. Do třetice už to bohužel nevyšlo. Těžko říct nakolik za to mohl ten nechvalně známý únik DVD screeneru. To už s mi tu řešit nechce. Uvidíme co předvede Sly příště. Chci dalšího Cliffhangera. Renny Harlin je prej teďka extra levnej... [b]9. Edge of Tomorrow[/b] *:D* [b]Rozpočet:[/b] $178 [b]Tržby USA:[/b] $99,99 [b]Tržby svět:[/b] $269 [b]Tržby celkově:[/b] $369,98 [b]Poznávací znamení: [/b] Nejlepší film v této sekci [b]Ted viděl: [/b] Samozřejmě. 2x [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://download.gamezone.com/uploads/image/data/1150283/article_post_width_sad_steam_summer_sale.jpg Civala nechme odpočívat v pokoji (nebo v obýváku) a pojďme se střízlivýma očima podívat na tenhle návrat Douga Limana a Toma Cruise na lán sci-fi. Ten film se povedl. Je originální, zábavnej, většinou chytrej a v Americe prostě propadl. Rozpočet je moc velkej a takové filmy se potřebují dostat za 150 milionů aby ty US tržby pokryli aspoň třetinu nákladů. Ano, zapomínáte na reklamu. Jenom v USA stála (podle pánů, šachů a dam z boxoffice.com) 50 milionů, svět tedy musel jít daleko přes 100... Na Cruise se prostě chodí jenom na Mission Impossible a to je škoda. Není to průser, je to zklamání. Akorát tak na devátou pozici. [b]8. Winter's Tale[/b] [b]Rozpočet: [/b] Po druhém snížení $60 [b]Tržby USA: [/b] $12,6 [b]Tržby svět: [/b] $18,2 [b]Tržby celkově: [/b] $30,8 [b]Poznávací znamení: [/b] Fuka napsal skvělou "recenzi" [b]Ted viděl: [/b] Nevím o tom [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://anibundel.files.wordpress.com/2013/09/office-space-milton.pnghttp://anibundel.files.wordpress.com/2013/09/office-space-milton.png Mám rád Colina Farrella, miluju Jessicu Brown Findlay (kvůli Downton Abbey - ne fappeningu vy prasata) a za pár filmů uctívám Russela Crowea. Proto sem si s velkým zklamáním pročítal recenze varující před tímto filmem. Ano, Diskovi se ten film líbil, ale to je v tomhle případě invalidní. Těžko říct, proč ten film vlastně vznikl. Ono to trochu působí jako kdyby si Akiva Goldsman vybral všechny nasbíráné bonusové hollywoodské body a za odměnu dostal druhořadý scénář a pár herců potřebujících prachy. Anebo se někde něco posralo až v průběhu natáčení. Každopádně je to velkej WTF průser, kterej samozřejmě stál mnohem víc jak těch 60 milionů a výdělky v kině nezaplatily ani tu reklamu... [b]7. Exodus: Gods and Kings[/b] [b]Rozpočet: [/b] $140 [b]Tržby USA: [/b] $38,9 a něco ještě přibude [b]Tržby svět: [/b] $61,2 a něco ještě přibude [b]Tržby celkově: [/b] $100 a něco... oh fuck it [b]Poznávací znamení: [/b] Batman mluví s bohem a není to Michael Caine [b]Ted viděl: [/b] Ještě ne [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://images.wikia.com/smuff/images/a/a5/Not_sure_what_to_say.gif [b]Nálada ve studiu po druhém víkendu v kinech:[/b] http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2012/01/what.gif Jejdamane, to je průšvih. Co po prvním víkendu mnozí ještě bránili, to je teď fackovacím panákem se satanskými propady druhý víkend a jistotou prodělání kalhot. Ridley Scott je sice stařík, ale pořád je to borec točící zajímavé filmy, které prostě chci vidět v kině. O Exodu se toho namluvilo hodně. Bohužel se často nadávalo a publikum tak kino vynechává. Což je vzhledem k rozpočtu prostě problém a těžko říct, co to bude znamenat pro další Ridleyho filmy. Chtěl bych vidět dalšího Promethea, Scott v sobě ještě jednu pecku na zasazení určitě má. Ale dát mu za této konstelace 150 mega, to by se muselo moře rozestoupit... [b]6. Horrible Bosses 2[/b] [b]Rozpočet: [/b] $42 (nikdo vám to nežere) [b]Tržby USA: [/b] $47,7 (konec pod šedesátkou) [b]Tržby svět: [/b] $42,2 (konec pod osmdesátkou) [b]Tržby celkově: [/b] $84,9 (konec pod.... stopadesátkou :D ) [b]Poznávací znamení: [/b] Nejzbytečnější pokračování roku [b]Ted viděl: [/b] Ne [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://thumbs.dreamstime.com/z/desperate-businessman-praying-humorous-high-angle-full-length-portrait-expressive-supplication-pleading-help-isolated-33189797.jpg Jako docela by mě zajímalo, o kolik ten rozpočet zkrouhli. Ono se to nezdá, ale jednička vydělala vzhledem k 35ti milionovému rozpočtu velmi pěkný peníze. A tak odklepli peníze na mnohem dražší dvojku s rozpočtem... 42 milionů. Ne, tady musel každý z vracejících se hlavních představitelů dostat dobře 5 kulatých a nevěřím ani za bla rozpočtu nižšímu než 70. Bez reklamy. Film se tedy možná časem zaplatí, ale Warneři od něj jistě čekali vylepšení svého napjatého rozpočtu. A to se nepovedlo. Fail. [b]5. A Million Ways to Die in the West[/b] [b]Rozpočet: [/b] $40 [b]Tržby USA: [/b] $43,1 [b]Tržby svět: [/b] $43,2 [b]Tržby celkově: [/b] $86,4 [b]Poznávací znamení: [/b] Jsou tam super ovce [b]Ted viděl: [/b] Dozvíte se v Ted 2 [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://www.visualphotos.com/photo/1x6979050/businessman_smoking_joint_700-01015004.jpg Říká se, že když vaše komedie udělá v US kinech víc jak 100 milionů dolarů, tak si pro svůj příští projekt můžete vybrat jakýkoliv scénář a realizační tým. Říká se, že když vaše komedie udělá v US kinech víc jak 200 milionů dolarů, tak vám šéfové studia sedí na klíně, jemně vám masírují varlata a při potahování marihuany prolínáném nějakým tím sněhem zpívají ukolebávku pro vašeho psa (zdroj Vince Vaughn a Owen Wilson). Seth MacFarlane si nechal namasírovat koule a natočil blbost. Blbost, která stála samozřejmě víc než se uvádí. Všimněte si, jak často se rozpočty zveřejňují až po prvním víkendu problémového filmu v kinech. Ano, jde o akcie, ta nálada na trhu bude přece jenom lepší, když se řekne, že to stálo 40 a ne 80... [b]4. Frank Miller's Sin City: A Dame to Kill For[/b] [b]Rozpočet: [/b] N/A *:D* ale prej někde kolem šedesáti [b]Tržby USA: [/b] $13,7 [b]Tržby svět: [/b] $25,6 [b]Tržby celkově: [/b] $39,4 [b]Poznávací znamení: [/b] Rodriguez je blázen [b]Ted viděl: [/b] Ne [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://www.best-horror-movies.com/image-files/vhs-2-mass-suicide.jpg Vzpomínáte si ještě jak šla kdysi jednička do kin? Těšili sme se skoro všichni. Fantastickej tech-demo prolog s Hartnettem na terase, výborný trailery... No, film byl slušnej. Rozhodně to šlo přežít, některý pasáže byly výborný. Člověk byl trochu okouzlen tou technologií. A Sin City vydělalo. Proto je poněkud zvláštní, že trvalo jednoho Spirita a skoro 10 !!! let, než se do kin podívalo pokračování. Pokračování, po kterém vlastně už nikdo netoužil. Říkal sem u Horrible Bosses, že se jedná o nejzbytečnější pokračování? Jo, a prej je to fakt špatný. Poděkujme odvážlivcům, co na tom byly v kině. [b]3. Men, Women & Children[/b] [b]Rozpočet: [/b] $16 [b]Tržby USA: [/b] $705 (tisíc) [b]Tržby svět: [/b] Jeden milion (dolarů) [b]Tržby celkově: [/b] Oh c´mon *:D* [b]Poznávací znamení: [/b] Adam Sadler má skvělej rok [b]Ted viděl: [/b] No co myslíte? [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/10/24/article-2222294-1595B586000005DC-214_634x423.jpg Že jste to vůbec nezaregistrovali? No, to bude asi ten problém. Jason Reitman je v tom nevinně. Tohle pokakalo studio. Ta taktika byla asi jasná. Filmu věřili, nechtěli utrácet za reklamu a mysleli si, že šuškanda pomůže. No, výsledkem této strategie byl otvírák v 600+ kinech o velikosti $306,367. Jak ten průšvih jenom přiblížit. Jo, už vím. Ten víkend otevíral Birdman. Ve 4 kinech. $424,397 . Muži, ženy a děti na tom třetím místě prostě musí být. Pátej nejhorší otvírák filmu nad 600 kin, to už stojí za zmínku. Doufám, že to Reitmana moc nesemele. Talent má a sem docela zvědavej na jeho další projekt. [b]2. The Amazing Spider-Man 2[/b] [b]Rozpočet: [/b] Odhaduje se $255 rozpočet a $180 - $190 globální reklama [b]Tržby USA: [/b] $202 [b]Tržby svět: [/b] $506 [b]Tržby celkově: [/b] $708 [b]Poznávací znamení: [/b] Trocha kontroverze neuškodí [b]Ted viděl: [/b] Ano [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://tevparanto.files.wordpress.com/2012/03/it-is-going-to-be-ok-pptx.jpg Vidím nejedno zdvižené obočí. Ano, tohle bude asi nejkontroverznější volba mého příspěvku do diskuze. "Jak tam ten vůl může dát film co vydělal víc jak 700 milionů dolarů?" Jednak je to jeden z nejdražších filmů všech dob, jednak to má nejmenší tržby v sérii, jednak to dost možná na nějakou dobu stoplo natáčení dalších Spidermanů, druhak zdravím Karla. Sony do toho fakt narvalo hrozný peníze a už na začátku pouti v kinech udělali chybu, že se s tím nijak natajili. Proto bylo veřejným tajemstvím, že hranice 750 milionů celosvětových tržeb znamená přesun do černých čísel. No, nepovedlo se. O nějaký velký peníze tu nikdo nepřijde, ale zklamání to prostě je. Pokud vás tak dráždí to druhý místo, tak si to přesuňte třeba na devítku, je mi to u Hasty. [b]1. Transcendence[/b] [b]Rozpočet: [/b] $100 [b]Tržby USA: [/b] $23 [b]Tržby svět: [/b] $80 [b]Tržby celkově: [/b] $103 [b]Poznávací znamení: [/b] Tolik peněz se do hajzlu jen tak nespláchne [b]Ted viděl: [/b] Děkuji, nechci [b]Nálada ve studiu po prvním víkendu v kinech:[/b] http://data1.whicdn.com/images/12024835/large.jpg Mojí pohádku "O líném Jonášovi" si můžete přečíst zde http://www.moviezone.cz/clanek/26381-transcendence-je-propadak-vira-kapitan-a-rio-vynasi/diskuze/ Cival tenkrát volal na Nolana, aby si Pfistera vzal nazpátek. No, při pohledu na nádherný Interstellar si říkám, že by možná ani nemusel. Transcendence si první místo zaslouží, protože je to prostě strašlivý propadák. Těžko říct, proč režijně debutující Pfister dostal k ruce víc jak 100 milionový rozpočet a Deppa. Teda, u Deppa asi víme. Tomu je jedno co točí, hlavně dostat svojí dvacku. Pfister to každopádně nezvládl. Filmu se vysmáli snad úplně všichni, ani ve světě se na drahý blocbuster skoro nechodilo a výsledkem je konec opravdu hodně hluboko v červených číslech. Takže takhle bych to pojal. Příští neděli budu zase pod Civalem. S deseti největšími box office výhrami roku. P.S Ostatně soudím, že [b]Interstellar[/b] je největší pecka roku.
0 0
reagovat

barancek13

100 milionov nikdy nie je len tak, a takým projektom určite predchádzajú niekoľko-kolové schvaľovačky hlavounú, kde to majú pekne štatisticky podchytené a poriadne vyargumentované, prečo by práve ten daný film mal mať budet XY, a prečo si myslíme, že práve na túto látku ľudia prídu

a spravidla sú to opodstatnené investície, z toho pohľadu, že sa väčšina veľkoprodukcií nejak zaplatí, a v ideálnom prípade ešte aj prinesie zisk

btw:
ty by si do Hobbita nezainvestoval tých cca 800 mega, čo stála produkcia a marketing všetkých troch dielov dohromady, keby sa ti váľali na účte? :-)

310231
100 milionov nikdy nie je len tak, a takým projektom určite predchádzajú niekoľko-kolové schvaľovačky hlavounú, kde to majú pekne štatisticky podchytené a poriadne vyargumentované, prečo by práve ten daný film mal mať budet XY, a prečo si myslíme, že práve na túto látku ľudia prídu a spravidla sú to opodstatnené investície, z toho pohľadu, že sa väčšina veľkoprodukcií nejak zaplatí, a v ideálnom prípade ešte aj prinesie zisk btw: ty by si do Hobbita nezainvestoval tých cca 800 mega, čo stála produkcia a marketing všetkých troch dielov dohromady, keby sa ti váľali na účte? :-)
barancek13
0 0
reagovat
Nechapem ako moze niekto vysolit 100 milionov na film len tak to uz musimat tlaciaren na peniaze do frasa alebo mi to niekto vysvetlite
310228
Nechapem ako moze niekto vysolit 100 milionov na film len tak to uz musimat tlaciaren na peniaze do frasa alebo mi to niekto vysvetlite
0 0
reagovat
Mně teda nejvíc chybí Režisérská elita. Ta už jako taky nebude?!? :o:(
310226
Mně teda nejvíc chybí Režisérská elita. Ta už jako taky nebude?!? *:o**:(*
0 0
reagovat
A proč už nejsou pochvaly a pohlavky?
310225
A proč už nejsou pochvaly a pohlavky?
0 0
reagovat

Ted

Jo napis:+ Vubec nam kazde pondeli chybi tve trefne postrehy k vikendovym trzbam.
310224
Jo napis*:+* Vubec nam kazde pondeli chybi tve trefne postrehy k vikendovym trzbam.
Ted
0 0
reagovat
Při pohledu do BoxOffice si menší recap (aspoň toho zimního období) dovolím už teď.
Hlavně když koukám na filmy Foxů, tak si myslím, že letošní Holiday Season Looser je jasný. :-
Tři áčkový produkce (takže ještě takových třicet až padesát mega na propagaci ;)) a Tučňáci (rozpočet 132M+) budou mít k novýmu roku nějakých 80 mega a Exodus (rozpočet 140M+) a třetí Noc v muzeu (127M+) zakončí rok sotva se 70 miliony. Něco ještě tradičně polepí zbytek světa, zvlášť u animáku a Ridleyho, ale i tak tady budou tratit spoustu peněz. Jo, a plus ještě nějaký ty Pyramid, který z kin vytáhnout krásné tři miliony dolarů :D
Mimochodem, stejnou situaci zažili i loni, když jim vyhořel Mitty (Stiller again) a Walking w Dinosaurs.
310223
Při pohledu do BoxOffice si menší recap (aspoň toho zimního období) dovolím už teď. Hlavně když koukám na filmy Foxů, tak si myslím, že letošní Holiday Season Looser je jasný. *:-* Tři áčkový produkce (takže ještě takových třicet až padesát mega na propagaci *;)*) a [b]Tučňáci[/b] (rozpočet 132M+) budou mít k novýmu roku nějakých 80 mega a [b]Exodus[/b] (rozpočet 140M+) a [b]třetí Noc v muzeu [/b](127M+) zakončí rok sotva se 70 miliony. Něco ještě tradičně polepí zbytek světa, zvlášť u animáku a Ridleyho, ale i tak tady budou tratit spoustu peněz. Jo, a plus ještě nějaký ty [b]Pyramid[/b], který z kin vytáhnout krásné tři miliony dolarů *:D* Mimochodem, stejnou situaci zažili i loni, když jim vyhořel Mitty (Stiller again) a Walking w Dinosaurs.
0 0
reagovat
Memphis: Grrr, doufal jsem, ze to na me nekdo nevytahne :D
310221
Memphis: Grrr, doufal jsem, ze to na me nekdo nevytahne *:D*
0 0
reagovat

Memphis

Ja neco napisu.
310220
Ja neco napisu.
Memphis
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se