Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Téma: Sprintující blockbustery

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
U zahraničních filmů se moc dohod nedělá a prakticky všechno závisí na ředitelích jednotlivejch mulitplexů, který sestavujou program. Ve Slováči je to o to horší, že za program zodpovídá člověk, kterej nemá absolutně šajn co dělá, tudíž se častokrát mění sály, kde se film promítá, jelikož je návštěvnost mnohem větší než dotyčnej předpokládá. Typický je to u ženskejch filmů typu Coco Chanell, Edith Piaf apod.. Ty se strašně často hoděj do malýho sálu, po týdnu se přesunou do většího a samotný kino si je hýčká co možná nejdýl. Klidně i na úkor nějaký premiéry.

Dohody se dělaj hlavně u českých filmů, kde na distribuci a kina tlačej producenti. U Bathory, Hřebejka a jinejch "velkejch filmů" je třeba deal, že film bude minimálně dva týdny ve velkým sále, ať bude mít návštěvnost jakoukoliv. Ale nezažil jsem, že by se cokoliv drželo dýl, než co je ekonomicky výhodný pro kino. Jedinou výjimkou jsou filmy distribuovaný Palace Pictures, který byly zpočátku silně protlačovaný, ale v poslední době už se s nima nakládá víceméně stejně jako se vším ostatním. Viz. Milenci, který by ještě před rokem mířili alespoň na tejden do horních sálů, klidně i na úkor Panchartů, který jsou těžce hitový.
142608
U zahraničních filmů se moc dohod nedělá a prakticky všechno závisí na ředitelích jednotlivejch mulitplexů, který sestavujou program. Ve Slováči je to o to horší, že za program zodpovídá člověk, kterej nemá absolutně šajn co dělá, tudíž se častokrát mění sály, kde se film promítá, jelikož je návštěvnost mnohem větší než dotyčnej předpokládá. Typický je to u ženskejch filmů typu Coco Chanell, Edith Piaf apod.. Ty se strašně často hoděj do malýho sálu, po týdnu se přesunou do většího a samotný kino si je hýčká co možná nejdýl. Klidně i na úkor nějaký premiéry. Dohody se dělaj hlavně u českých filmů, kde na distribuci a kina tlačej producenti. U Bathory, Hřebejka a jinejch "velkejch filmů" je třeba deal, že film bude minimálně dva týdny ve velkým sále, ať bude mít návštěvnost jakoukoliv. Ale nezažil jsem, že by se cokoliv drželo dýl, než co je ekonomicky výhodný pro kino. Jedinou výjimkou jsou filmy distribuovaný Palace Pictures, který byly zpočátku silně protlačovaný, ale v poslední době už se s nima nakládá víceméně stejně jako se vším ostatním. Viz. Milenci, který by ještě před rokem mířili alespoň na tejden do horních sálů, klidně i na úkor Panchartů, který jsou těžce hitový.
0 0
reagovat

rcorp

Vhodne otazky... ono idealni by bylo videt do hlavy distributorovi v Americe, ktery se pravdepodobne po neuspechu filmu v USA rozhodne, ze misto v rijnu ho sem posle uz v zari, ze misto 30 kopii mu vyhradi jen 10 (to si muzou dovolit Warneri, rizeni zvenku, v jinych pripadech si to zrejme casto ridi mistni distributor sam, podle vlastniho odhadu). Co se tyce poctu kin, z UFD zebricku muzes vydedukovat, ze pocet kopii se casto meni i smerem vzhuru, treba v tyden premiery silne konkurence, pripadne jako reakce na uspesny tyden. Co se tyce toho, jestli je treba doba ve Slovaci domluvena napevno predem, nebo se resi operativne, to je snad otazka, kterou bychom mohli odpovedet najisto. Psemoooo!

Idealni unest treba Jana Bradace a podrobit ho krizovemu vyslechu. Nejake napady? :)
142609
Vhodne otazky... ono idealni by bylo videt do hlavy distributorovi v Americe, ktery se pravdepodobne po neuspechu filmu v USA rozhodne, ze misto v rijnu ho sem posle uz v zari, ze misto 30 kopii mu vyhradi jen 10 (to si muzou dovolit Warneri, rizeni zvenku, v jinych pripadech si to zrejme casto ridi mistni distributor sam, podle vlastniho odhadu). Co se tyce poctu kin, z UFD zebricku muzes vydedukovat, ze pocet kopii se casto meni i smerem vzhuru, treba v tyden premiery silne konkurence, pripadne jako reakce na uspesny tyden. Co se tyce toho, jestli je treba doba ve Slovaci domluvena napevno predem, nebo se resi operativne, to je snad otazka, kterou bychom mohli odpovedet najisto. Psemoooo! Idealni unest treba Jana Bradace a podrobit ho krizovemu vyslechu. Nejake napady? :)
rcorp
0 0
reagovat
Jinak by asi nebyla od věci přidružená statistika o počtu premiér. Nebo by byl zajímavý údaj o tom, zda je vytrvalost založená vždycky na komerčním úspěchu, nebo jestli existují i nějaké dlouhoběžící propadáky. Taky by mě zajímalo, nakolik je to předem plánované a nakolik se to řeší operativně- jestli si kina můžou dělat co chtějí, nebo jsou nějak omezena smlouvami s distributorem. Nebo jak se filmy rozhazují mezi kiny v rámci jedné sítě multiplexů. Prostě zákulisní informace, ke kterým se člověk normálně nedostane. Psemo? :D
142606
Jinak by asi nebyla od věci přidružená statistika o počtu premiér. Nebo by byl zajímavý údaj o tom, zda je vytrvalost založená vždycky na komerčním úspěchu, nebo jestli existují i nějaké dlouhoběžící propadáky. Taky by mě zajímalo, nakolik je to předem plánované a nakolik se to řeší operativně- jestli si kina můžou dělat co chtějí, nebo jsou nějak omezena smlouvami s distributorem. Nebo jak se filmy rozhazují mezi kiny v rámci jedné sítě multiplexů. Prostě zákulisní informace, ke kterým se člověk normálně nedostane. Psemo? *:D*
0 0
reagovat
NO občas taky ujedu na poštu návštěv nějakého filmu. Naposled Star Trek a 5x v kině. :+
142593
NO občas taky ujedu na poštu návštěv nějakého filmu. Naposled Star Trek a 5x v kině. *:+*
0 0
reagovat
Proč jsem si jenom vzpomněl na tuhle písničku: link . :)) Na Palace Film Festival jsem zvědavý, ale spíš na ty starší filmy, z letošních by se mi tam líbila Koralína, kterou jsem nestihnul, ale ta tam stejně určitě nebude, a když už jo, tak v blbý čas. A možná bych si zopakoval Dvojí hru, abych viděl, jak to bude fungovat napodruhé.
142591
Proč jsem si jenom vzpomněl na tuhle písničku: http://www.youtube.com/watch?v=zQ82GKpFL_M . *:))* Na Palace Film Festival jsem zvědavý, ale spíš na ty starší filmy, z letošních by se mi tam líbila Koralína, kterou jsem nestihnul, ale ta tam stejně určitě nebude, a když už jo, tak v blbý čas. A možná bych si zopakoval Dvojí hru, abych viděl, jak to bude fungovat napodruhé.
0 0
reagovat
nechápu toho pottera, víc než SW, LOTR nebo i Quantum, a to je co říct :D to maj asi bankovky místo toaletního papíru, nebo nevim...
142589
nechápu toho pottera, víc než SW, LOTR nebo i Quantum, a to je co říct *:D* to maj asi bankovky místo toaletního papíru, nebo nevim...
0 0
reagovat
Cival: jop, pokud porovnáváme tenhle jeden trh, tak je tohle jasná volba. I když nevím, jestli zrovna Crank 2 uvádět jako příklad u blockbusterů:)
142587
Cival: jop, pokud porovnáváme tenhle jeden trh, tak je tohle jasná volba. I když nevím, jestli zrovna Crank 2 uvádět jako příklad u blockbusterů*:)*
0 0
reagovat
Kurňa, jsem ale pomalej, díky Civalovi za další příklady :D
142586
Kurňa, jsem ale pomalej, díky Civalovi za další příklady *:D*
0 0
reagovat

scatman

Neexistuje nic jako nesprávná čísla nebo statistika, jen neúplná a těmi jsou právě čísla celosvětových tržeb. Celosvětový žebříčky ti nikdo prioritně srovnávat nebude. Vždy to bude jen doplňkové kritérium, s tím se holt budeš muset smířit ;)
Jeden příklad za všechny - Up a celosvětové tržby - ještě neměl premiéru na největším nonUS trhu v Británii, ani Německu či Austrálii a jak to chceš teda srovnávat? budeš čekat rok? Těch filmů max. úspěšných pouze mimo US je minimum, letos prakticky jen Angels and Demons (a i u těch se to čekalo), takže až za rok budeš srovnávat (až budeš mít srovnatelná čísla) tak stejně dojde jen k minimálním přesunům.
142585
Neexistuje nic jako nesprávná čísla nebo statistika, jen neúplná a těmi jsou právě čísla celosvětových tržeb. Celosvětový žebříčky ti nikdo prioritně srovnávat nebude. Vždy to bude jen doplňkové kritérium, s tím se holt budeš muset smířit *;)* Jeden příklad za všechny - Up a celosvětové tržby - ještě neměl premiéru na největším nonUS trhu v Británii, ani Německu či Austrálii a jak to chceš teda srovnávat? budeš čekat rok? Těch filmů max. úspěšných pouze mimo US je minimum, letos prakticky jen Angels and Demons (a i u těch se to čekalo), takže až za rok budeš srovnávat (až budeš mít srovnatelná čísla) tak stejně dojde jen k minimálním přesunům.
scatman
0 0
reagovat
Jak to ze ruzna data premier zkresluji zebricek minimalne? Kdyz ma Crank 2 v pulce sveta premieru na jare a v druhy v lete tak logicky ziska pulrocni nasazeni, aniz by to jakkoliv vypovidalo o jeho vytrvalosti.... nehlede na to, ze treba opozdene cesky premiery (Let the RIght One In rok a pul pote) by vlastne takovou statistiku uplne znemoznily. Naopak tady mas jasna data z jednoho jasne definovatelneho trhu.
142584
Jak to ze ruzna data premier zkresluji zebricek minimalne? Kdyz ma Crank 2 v pulce sveta premieru na jare a v druhy v lete tak logicky ziska pulrocni nasazeni, aniz by to jakkoliv vypovidalo o jeho vytrvalosti.... nehlede na to, ze treba opozdene cesky premiery (Let the RIght One In rok a pul pote) by vlastne takovou statistiku uplne znemoznily. Naopak tady mas jasna data z jednoho jasne definovatelneho trhu.
0 0
reagovat

Luc44

Různá data premiér... ty ten celosvětový žebříček zkreslují jen minimálně. Mě jde hlavně o to, že prostě některé filmy v USA táhnou více a ve zbytku světa skoro vůbec a naopak. Prostě mi připadá nesmyslný, řídit se podle USA, když pak celková (a správná) statistika je úplně jiná...
142583
Různá data premiér... ty ten celosvětový žebříček zkreslují jen minimálně. Mě jde hlavně o to, že prostě některé filmy v USA táhnou více a ve zbytku světa skoro vůbec a naopak. Prostě mi připadá nesmyslný, řídit se podle USA, když pak celková (a správná) statistika je úplně jiná...
Luc44
0 0
reagovat
Jo, na cem ja byl vicekrat nez jednou?! Snad naposledy na T3, mam takovy dojem ;)
142578
Jo, na cem ja byl vicekrat nez jednou?! Snad naposledy na T3, mam takovy dojem *;)*
0 0
reagovat

scatman

V článku těžko porovnáš délku distribuce po celém světě, že. Proč se soustřeďovat na USA (ono to není jen USA, ale to je jedno)? Protože to je největší trh na světě? Celosvětový žebříček je naprd, protože tam můžeš porovnávat tak na konci roku, jelikož různá data premiér ta čísla různě zkreslují...
Takže věř mi, Transky budou uváděny jako nejvýdělečnější (ono by asi mělo být spíš napsáno "film s nejvyššími tržbami) film roku, minimálně v té části zěměkoule, která ja pro blockbustery pupkem světa. Pottera, který má zatím jako jediný více celosvětově, bych radší nevytahoval, protože ty náklady, ty náklady. Pokud stojí letos něco za zmínku tak je to Hangover na poli poměru náklady/výnosy a pak Ice Age 3, která možná Transky celosvětově překoná ale kdo ví, že...
142576
V článku těžko porovnáš délku distribuce po celém světě, že. Proč se soustřeďovat na USA (ono to není jen USA, ale to je jedno)? Protože to je největší trh na světě? Celosvětový žebříček je naprd, protože tam můžeš porovnávat tak na konci roku, jelikož různá data premiér ta čísla různě zkreslují... Takže věř mi, Transky budou uváděny jako nejvýdělečnější (ono by asi mělo být spíš napsáno "film s nejvyššími tržbami) film roku, minimálně v té části zěměkoule, která ja pro blockbustery pupkem světa. Pottera, který má zatím jako jediný více celosvětově, bych radší nevytahoval, protože ty náklady, ty náklady. Pokud stojí letos něco za zmínku tak je to Hangover na poli poměru náklady/výnosy a pak Ice Age 3, která možná Transky celosvětově překoná ale kdo ví, že...
scatman
0 0
reagovat

Luc44

No nejvýdělečnější film roku to samozřejmně není... přece jenom na světě je více jak 200 zemí, tak proč se soustřeďovat jen na USA, když už nějaký žebříček má nějakou vypovídající hodnotu, tak je to ten celosvětový.

142574
No nejvýdělečnější film roku to samozřejmně není... přece jenom na světě je více jak 200 zemí, tak proč se soustřeďovat jen na USA, když už nějaký žebříček má nějakou vypovídající hodnotu, tak je to ten celosvětový.
Luc44
0 0
reagovat
v ruznych zebriccich nejoblibenejsich, nejkvalitnejsich anebo jednoduse nejlepsich filmu figuruji vicemene stale stejne tituly - Kmotrove, Shawshankove, Gumpove a dalsi. ocekaval bych je v nekterem ceskem kine minimalne jednou do roka v ramci nejakeho kluboveho/slevoveho dne ... bohuzel nic. zacatkem devadesatych let jsem byl v blizkem desetitisicovem meste na Komandu - to chodily i do malomestskych kin jeste davy, rad bych si to zopakoval. starsi generace by si urcite v kinosale rady zopakovaly preskakujici kocku ve Vetrelci nebo ruku chytajici za kotnik v Cekej do tmy ... i kdyz ... mozna se pletu a uplne mijim prusecik marketingu s nostalgii
142572
v ruznych zebriccich nejoblibenejsich, nejkvalitnejsich anebo jednoduse nejlepsich filmu figuruji vicemene stale stejne tituly - Kmotrove, Shawshankove, Gumpove a dalsi. ocekaval bych je v nekterem ceskem kine minimalne jednou do roka v ramci nejakeho kluboveho/slevoveho dne ... bohuzel nic. zacatkem devadesatych let jsem byl v blizkem desetitisicovem meste na Komandu - to chodily i do malomestskych kin jeste davy, rad bych si to zopakoval. starsi generace by si urcite v kinosale rady zopakovaly preskakujici kocku ve Vetrelci nebo ruku chytajici za kotnik v Cekej do tmy ... i kdyz ... mozna se pletu a uplne mijim prusecik marketingu s nostalgii
0 0
reagovat

Karlos

to s tím pohyblivým digiprojektorem zní zajímavě! akorát mi to přijde zvláštní, protože ty mašiny se musí kalibrovat a nastavovat na jednotlivé sály, jelikož má každý různou vzdálenost projekčního okna k plátnu, velikost plátna atd... Musí to být vyňuňaný:)

jinak si ještě vzpomínám, že když jsem promítal na Zličíně, první Doba ledová se tam válela přes rok! Při odesílání do skladu měla na kontě téměř 60 týdnů!, i když šlo tak 45 týdnu jen o 2 projekce týdně, vždy o víkendu ráno pro dětitčky;)
142569
to s tím pohyblivým digiprojektorem zní zajímavě! akorát mi to přijde zvláštní, protože ty mašiny se musí kalibrovat a nastavovat na jednotlivé sály, jelikož má každý různou vzdálenost projekčního okna k plátnu, velikost plátna atd... Musí to být vyňuňaný*:)* jinak si ještě vzpomínám, že když jsem promítal na Zličíně, první Doba ledová se tam válela přes rok! Při odesílání do skladu měla na kontě téměř 60 týdnů!, i když šlo tak 45 týdnu jen o 2 projekce týdně, vždy o víkendu ráno pro dětitčky*;)*
Karlos
0 0
reagovat
ChanningT:
Ve slováči běžel záznam koncertů Iron Maiden, s tím U2 to je trošku chybka;) Nicméně to neběželo z DVD, ale hezky ve 2K rozlišení ze serveru (cca 1 minuta filmu=1GB)

sohaj:
Jj ve slováči je totiž ta nevýhoda mylých sálů dána bezpečnostními předpisy, jelikož jsou ty sály v podzemí a mají tím pádem omezenou kapacitu..na druhou stranu tam není skoro žádný signál, takže je malá pravděpodobnost, že by tam někdo otravoval s telefonem:D
142567
ChanningT: Ve slováči běžel záznam koncertů Iron Maiden, s tím U2 to je trošku chybka*;)* Nicméně to neběželo z DVD, ale hezky ve 2K rozlišení ze serveru (cca 1 minuta filmu=1GB) sohaj: Jj ve slováči je totiž ta nevýhoda mylých sálů dána bezpečnostními předpisy, jelikož jsou ty sály v podzemí a mají tím pádem omezenou kapacitu..na druhou stranu tam není skoro žádný signál, takže je malá pravděpodobnost, že by tam někdo otravoval s telefonem*:D*
0 0
reagovat
woody: Samozřejmě máš pravdu, nejsem Zlíňák, ale Vsetiňák, a Jabko mě krade místnímu kinu (i když ani to není v nejhorším a na tuhle konkurenci si vede poměrně dobře)...
JInak ta dramaturgie je nějdy fakt divná... Člověk si může být jistý jen těma největšíma filmama... TF2 jen devět dn ve velkým sále a pak šup do malého? Minimálně do Pottera mohl zůstat ve velkým... A s tím Návrhem mi povídej, nad tím sem kroutil hlavou taky... Tahle strategie ale zaručuje, že se dostane s velkým sálem na všechny... Jen pevně doufám, že avatara nešoupnou po týdnu do malýho, to by sem nerozdýchal... 3Dčko si permanentně vybírám v těch malých sálech a dost mě to s... A premiéra Treku ve čtyřce (kapacitou jeden ze dvou nejmenších sálů, i když jen o páru sedadel - plátno je tam ale o něco nemší...)??? Jako kde to sme? Amíci to pouštěli IMAXem a jabko na nejmenší ploše :(... Jo, dostal se nakonec do velkýho sálu, ale až po Wolviem o dva týdny dál (aspoň co si pamatuju)...
142549
woody: Samozřejmě máš pravdu, nejsem Zlíňák, ale Vsetiňák, a Jabko mě krade místnímu kinu (i když ani to není v nejhorším a na tuhle konkurenci si vede poměrně dobře)... JInak ta dramaturgie je nějdy fakt divná... Člověk si může být jistý jen těma největšíma filmama... TF2 jen devět dn ve velkým sále a pak šup do malého? Minimálně do Pottera mohl zůstat ve velkým... A s tím Návrhem mi povídej, nad tím sem kroutil hlavou taky... Tahle strategie ale zaručuje, že se dostane s velkým sálem na všechny... Jen pevně doufám, že avatara nešoupnou po týdnu do malýho, to by sem nerozdýchal... 3Dčko si permanentně vybírám v těch malých sálech a dost mě to s... A premiéra Treku ve čtyřce (kapacitou jeden ze dvou nejmenších sálů, i když jen o páru sedadel - plátno je tam ale o něco nemší...)??? Jako kde to sme? Amíci to pouštěli IMAXem a jabko na nejmenší ploše :(... Jo, dostal se nakonec do velkýho sálu, ale až po Wolviem o dva týdny dál (aspoň co si pamatuju)...
0 0
reagovat
Článek pěkný:+

Jinak ve Slováči mají docela nevýhodu v malých sálech. Jsou opravdu malé:) Navíc nahoře si to zkomplikovali digitalizací jednoho sálu, takže pro letní blockbustery zbývají defacto dva sály. Takže při našlapané sezóně se stává, že po týdnu se stěhují do dolního patra.
142548
Článek pěkný*:+* Jinak ve Slováči mají docela nevýhodu v malých sálech. Jsou opravdu malé:) Navíc nahoře si to zkomplikovali digitalizací jednoho sálu, takže pro letní blockbustery zbývají defacto dva sály. Takže při našlapané sezóně se stává, že po týdnu se stěhují do dolního patra.
0 0
reagovat

fr3ak

Minimálně z titulu toho, že je to film s nejvyššími tržbami roku a teprve devátý film, který se dostal pře 400 milionů do přehledu blockbusterů roku patří nejvíce ze všech...
142547
Minimálně z titulu toho, že je to film s nejvyššími tržbami roku a teprve devátý film, který se dostal pře 400 milionů do přehledu blockbusterů roku patří nejvíce ze všech...
fr3ak
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se