Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Trek: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Nedají se prosím někde sehnat ty psíničky, co hrají v tom baru? Na skorozačátku? Před tím než dostane Kirk po držce, a po tom, jak si povídá s Pikem?
155628
Nedají se prosím někde sehnat ty psíničky, co hrají v tom baru? Na skorozačátku? Před tím než dostane Kirk po držce, a po tom, jak si povídá s Pikem?
0 0
reagovat
duro: tak :+ :D
HAL: já myslim, že si rozumíme, je to fakt na debatu na živo, takhle mě to moc nebaví.
134101
duro: tak *:+* *:D* HAL: já myslim, že si rozumíme, je to fakt na debatu na živo, takhle mě to moc nebaví.
0 0
reagovat
Star Trek nemá logické chyby. Je geniálny. Rovnako ako LOTR. 8)
134100
Star Trek nemá logické chyby. Je geniálny. Rovnako ako LOTR. *8)*
1 0
reagovat

Luc44

To, že Bay točí to samé co je nový ST já vím, proto taky tohle přirovnání tak rád používám - protože je to z mé strany pro Star Trek univerzum těžká urážka :))
LOTRa rozebrali v Clerks, o Tolkienově schopnosti vymyslet dobrý příběh bych se taky mohl hádat dlouho... nicméně to je archeotypální fantasy, sci-fi žánr má na víc.

Každý film takto rozebrat nejde, rozhodně ne tak snadno, většina dobrých filmů totiž v rámci svého fikčního světa funguje velice dobře a logiku normálně inteligentního člověka při zběžném zamyšlení nikterak neuráží.

Btw ale s tím že nadávat na to že je to v alternativní realitě a že Vulkán není, i když by měl být je blbost. Je sice poněkud praštěné že když už Abrams oficiálně jede ve svém vlastním vesmíru který se od toho původního odklonil, tak je v něm i přesto prakticky všechno úplně stejné (vyjma jedné asi nedůležité planety), ale to už je věc jiná...
134096
To, že Bay točí to samé co je nový ST já vím, proto taky tohle přirovnání tak rád používám - protože je to z mé strany pro Star Trek univerzum těžká urážka *:))* LOTRa rozebrali v Clerks, o Tolkienově schopnosti vymyslet dobrý příběh bych se taky mohl hádat dlouho... nicméně to je archeotypální fantasy, sci-fi žánr má na víc. Každý film takto rozebrat nejde, rozhodně ne tak snadno, většina dobrých filmů totiž v rámci svého fikčního světa funguje velice dobře a logiku normálně inteligentního člověka při zběžném zamyšlení nikterak neuráží. Btw ale s tím že nadávat na to že je to v alternativní realitě a že Vulkán není, i když by měl být je blbost. Je sice poněkud praštěné že když už Abrams oficiálně jede ve svém vlastním vesmíru který se od toho původního odklonil, tak je v něm i přesto prakticky všechno úplně stejné (vyjma jedné asi nedůležité planety), ale to už je věc jiná...
Luc44
0 0
reagovat
btw. s takovým přístupem lze říct například o LOTRu že to je nebetyčně nelogické, jak tady ukázal nedávno ten dvojminutový animovaný LOTR :D
134094
btw. s takovým přístupem lze říct například o LOTRu že to je nebetyčně nelogické, jak tady ukázal nedávno ten dvojminutový animovaný LOTR *:D*
0 0
reagovat
To je právě tak, jak napsal a4am, většina toho se dá vyargumentovat... vážně mě ale nebaví to dávat dohromady písemně, takže možná na nějakém srazu MZ. Poukazoval jsme na to, že takhle poněkud lacině jde hnidopišsky rozebrat KAŽDÝ film a zrovna ty od Bay jsou na úrovni ST. Že někomu vadí, že se to odehrává v jiné realitě, a předhazuje to jako chybu mi přijde směšný. To je jako vyčítat TDK, že Jokera hraje Ledger a ne Nicholson ?) Prostě to moc hezky zrestartovali, tak už to překousněte 8)
134093
To je právě tak, jak napsal a4am, většina toho se dá vyargumentovat... vážně mě ale nebaví to dávat dohromady písemně, takže možná na nějakém srazu MZ. Poukazoval jsme na to, že takhle poněkud lacině jde hnidopišsky rozebrat KAŽDÝ film a zrovna ty od Bay jsou na úrovni ST. Že někomu vadí, že se to odehrává v jiné realitě, a předhazuje to jako chybu mi přijde směšný. To je jako vyčítat TDK, že Jokera hraje Ledger a ne Nicholson *?)* Prostě to moc hezky zrestartovali, tak už to překousněte *8)*
0 0
reagovat

K chybám ve Vávrovém článku

1. Spock a Kirk se vrhají do nebezpečí, posádce velí kadet.
2. Romulus bez Slunce.
3. Černá díra.
4. Nero nezachraňující svou civilizaci.
5. Nářek nad kountinuitou Star Trekovského univerza.

1. Kirk se stal kapitánem, tak si může dělat cokoliv. To, že tam šel osobně patří k jeho charakterovým vlastnostem, to že s ním šel Spock, to jen ukazuje, jaký vliv má Kirk na Spockové racionální uvažování. Navíc to slouží dobře příběhu, rozhodně lépe, než kdyby tam poslali třeba Sulu, a Spock s Kirkem mezitím hráli karty:)

2. Romulus bez Slunce - nejspíš to měli nějak ohlídané. Celkově, tohle je tak malinká chybička, na tu se dá namotat milion výmluv.

3. Černá díra nejspíš scucuje a ničí okolí v reálném životě. Ale tohle je film, ne zrovna žádný reálný dokument či hodina fyziky. Navíc, klidně v budoucnosti se může objevit nový druh černé díry, která má trochu jiné vlastnosti:)

4. Nerovi přeskočilo (každý normální člověk by snad věděl, že Spock se snažil ale nevyšlo to. Nerovi přeskočilo, chce aby trpěl Spock stejně jako jeho rodina a stejně jako on. Navíc, zachránil by Romulany a rodinu v jiné dimenzi, to mu jeho romulany a rodinu nevrátí).

5. Pak jsou tam nářky nad tou kontinuitou, to vadilo i mě celkem:) Ale že by to byla nějak velká chyba filmu? To ne:)


Neříkám, že tam chyby nejsou, ale jsou to takové drobky, v každém blockbustru je takových podobných tolik:)
134082
1. Spock a Kirk se vrhají do nebezpečí, posádce velí kadet. 2. Romulus bez Slunce. 3. Černá díra. 4. Nero nezachraňující svou civilizaci. 5. Nářek nad kountinuitou Star Trekovského univerza. 1. Kirk se stal kapitánem, tak si může dělat cokoliv. To, že tam šel osobně patří k jeho charakterovým vlastnostem, to že s ním šel Spock, to jen ukazuje, jaký vliv má Kirk na Spockové racionální uvažování. Navíc to slouží dobře příběhu, rozhodně lépe, než kdyby tam poslali třeba Sulu, a Spock s Kirkem mezitím hráli karty:) 2. Romulus bez Slunce - nejspíš to měli nějak ohlídané. Celkově, tohle je tak malinká chybička, na tu se dá namotat milion výmluv. 3. Černá díra nejspíš scucuje a ničí okolí v reálném životě. Ale tohle je film, ne zrovna žádný reálný dokument či hodina fyziky. Navíc, klidně v budoucnosti se může objevit nový druh černé díry, která má trochu jiné vlastnosti:) 4. Nerovi přeskočilo (každý normální člověk by snad věděl, že Spock se snažil ale nevyšlo to. Nerovi přeskočilo, chce aby trpěl Spock stejně jako jeho rodina a stejně jako on. Navíc, zachránil by Romulany a rodinu v jiné dimenzi, to mu jeho romulany a rodinu nevrátí). 5. Pak jsou tam nářky nad tou kontinuitou, to vadilo i mě celkem:) Ale že by to byla nějak velká chyba filmu? To ne:) Neříkám, že tam chyby nejsou, ale jsou to takové drobky, v každém blockbustru je takových podobných tolik:)
K chybám ve Vávrovém článku
1 0
reagovat
No, já už to u Star Treku zas tak neřešil, prstě je to blbé béčko a hotovo, ale tvrdit že takhle dementní jsou všechny filmy je poněkud směšné. Neprůstřelně nenapadnutelné být nemusí a ani nemohou, každý film je pouhou abstrakcí reality, nikoli realitou samotnou (aby jsme nakonec neskončili jako chudák Charlie Kaufmann :-D), ale logické lapsy by v žádném případě neměly vyloženě bít do očí, ani v blockbusteru ne!

I zábavný velkofilm jde natočit chytře... a dokonce i Bay dokáže udělat film ve kterém ta demence a nesmyslnost není tak výrazně rušivá aby vytrhovala z vizuální hostiny o kterou jde především... byť se mu to, pravda, nepovede vždy.
134081
No, já už to u Star Treku zas tak neřešil, prstě je to blbé béčko a hotovo, ale tvrdit že takhle dementní jsou všechny filmy je poněkud směšné. Neprůstřelně nenapadnutelné být nemusí a ani nemohou, každý film je pouhou abstrakcí reality, nikoli realitou samotnou (aby jsme nakonec neskončili jako chudák Charlie Kaufmann :-D), ale logické lapsy by v žádném případě neměly vyloženě bít do očí, ani v blockbusteru ne! I zábavný velkofilm jde natočit chytře... a dokonce i Bay dokáže udělat film ve kterém ta demence a nesmyslnost není tak výrazně rušivá aby vytrhovala z vizuální hostiny o kterou jde především... byť se mu to, pravda, nepovede vždy.
0 0
reagovat
Kdybych takhle měl hodnotit všechny filmy, tak u každého druhého najdu taky tolik věcí, že by pak většina filmů byla odpad. To že některé věci by ve většině případech v realu byly provedeny jinak je třeba pravda, ale vždy je určité procento, že ten dotyčný to provede nesmyslně nebo jinak než většina a o tom to je.
134078
Kdybych takhle měl hodnotit všechny filmy, tak u každého druhého najdu taky tolik věcí, že by pak většina filmů byla odpad. To že některé věci by ve většině případech v realu byly provedeny jinak je třeba pravda, ale vždy je určité procento, že ten dotyčný to provede nesmyslně nebo jinak než většina a o tom to je.
0 0
reagovat
No Vavra jede, stacilo mi si precist si ty jeho ABCD moznosti a odstavecek za tim:D
Na jednu stranu ma pravdu, na druhou stranu, proc si to neuzit tak jak to je!
134075
No Vavra jede, stacilo mi si precist si ty jeho ABCD moznosti a odstavecek za tim*:D* Na jednu stranu ma pravdu, na druhou stranu, proc si to neuzit tak jak to je!
0 0
reagovat
Jistě bylo by krásné, kdyby všechny zábavné popcorny měly neprůstřelně logický nenapadnutelný scénář... Takhle může člověk vzít prakticky jakýkoliv film a rejt do toho... ale proč bych to dělal, když to bylo zatraceně zábavné a o to snad jde v první řadě! A jestli si to hnidopich nedokáže užít, nezbývá než ho politovat 8)
134074
Jistě bylo by krásné, kdyby všechny zábavné popcorny měly neprůstřelně logický nenapadnutelný scénář... Takhle může člověk vzít prakticky jakýkoliv film a rejt do toho... ale proč bych to dělal, když to bylo zatraceně zábavné a o to snad jde v první řadě! A jestli si to hnidopich nedokáže užít, nezbývá než ho politovat *8)*
0 0
reagovat
Bude to otvírání starých ran, ale... s Danem Vávrou a jeho Jámou pekel v LEVELu by jsem dokázal velmi často a velmi silně polemizovat, nicméně určité aspekty nového Star Treku (resp jeho scénář) tady popsal dokonale - link
134069
Bude to otvírání starých ran, ale... s Danem Vávrou a jeho Jámou pekel v LEVELu by jsem dokázal velmi často a velmi silně polemizovat, nicméně určité aspekty nového Star Treku (resp jeho scénář) tady popsal dokonale - http://i41.tinypic.com/1zexhy8.jpg
0 0
reagovat

popik

Naprosto me minula veskera vlna nadseni na tenhle film a u me jde o naprostej prumer ani jsem se nenudil ani jsem se nebavil bylo to neco mezi. Velkej hype.:-
134033
Naprosto me minula veskera vlna nadseni na tenhle film a u me jde o naprostej prumer ani jsem se nenudil ani jsem se nebavil bylo to neco mezi. Velkej hype.*:-*
popik
0 -1
reagovat
Je to skvělá zábava - nehraje si to na víc než to je - nemám tomu co vytknout a - můj bože! - ten vizuální styl který se úplně zbavil sterilnosti pozdějších star treků a vrací se k původní estetice, aniž by působil jako nějaké úchylné futuretro... Dokonale vybalancované... jako celý film.
132238
Je to skvělá zábava - nehraje si to na víc než to je - nemám tomu co vytknout a - můj bože! - ten vizuální styl který se úplně zbavil sterilnosti pozdějších star treků a vrací se k původní estetice, aniž by působil jako nějaké úchylné futuretro... Dokonale vybalancované... jako celý film.
0 0
reagovat


Tak jsem měl konečně možnost vidět Star Trek :) Někdo si možná vzpomene na moje dřívější příspěvky, ve kterých jsem vyjádřil jistý obavy, a musím říct, že mě Star Trek překvapil, příjemně :)

Přečetl jsem si podruhé recenzi a musím říct, že se s ní prakticky do písmene ztotožňuju. Vystihuje ten film naprosto přesně :) Vnější i charakterová podobnost postav je přímo fascinující. Napojení na původní svět Star Treku chytrý. Jak už tu někdo zmínil, potěší např. zmínka o Archerovi, náznak klasickýho hudebního motivu, o roli Leonarda Nimoye nemluvě.

Ale pár věcí mi přecejen úplně nesedlo. Na můj vkus je film moc splašenej a operuje na dost malým poli, zdá se mi že se tam za ty 2 hodiny skoro nic nestalo. Stejně tak skládání posádky to známé podoby proběhlo poměrně nárazově a film na mě dost působil v tom smyslu, že teprve jenom pokládá základy pro řadu sequelů. A zvířecí scéna ze Star Wars byla fakt dost wtf :)

Jako akční popkorn nadprůměr, jako remake Star Treku pro novou generaci výborná práce. Ale přesto mi tam něco chybělo. Logicky nemám moc co vytknout, ale emočně to na mě nedokázalo dostatečně zapůsobit.

Prostě jsem vyrostl s Pickardem a nějakej ten majestátní průlet Enterprise s variací klasické melodie doprovázený husí kůží mi zkrátka chyběl. Nechávám si vyšší hodnocení pro pokračování a dávám 8 :)
132143
Tak jsem měl konečně možnost vidět Star Trek :) Někdo si možná vzpomene na moje dřívější příspěvky, ve kterých jsem vyjádřil jistý obavy, a musím říct, že mě Star Trek překvapil, příjemně :) Přečetl jsem si podruhé recenzi a musím říct, že se s ní prakticky do písmene ztotožňuju. Vystihuje ten film naprosto přesně :) Vnější i charakterová podobnost postav je přímo fascinující. Napojení na původní svět Star Treku chytrý. Jak už tu někdo zmínil, potěší např. zmínka o Archerovi, náznak klasickýho hudebního motivu, o roli Leonarda Nimoye nemluvě. Ale pár věcí mi přecejen úplně nesedlo. Na můj vkus je film moc splašenej a operuje na dost malým poli, zdá se mi že se tam za ty 2 hodiny skoro nic nestalo. Stejně tak skládání posádky to známé podoby proběhlo poměrně nárazově a film na mě dost působil v tom smyslu, že teprve jenom pokládá základy pro řadu sequelů. A zvířecí scéna ze Star Wars byla fakt dost wtf :) Jako akční popkorn nadprůměr, jako remake Star Treku pro novou generaci výborná práce. Ale přesto mi tam něco chybělo. Logicky nemám moc co vytknout, ale emočně to na mě nedokázalo dostatečně zapůsobit. Prostě jsem vyrostl s Pickardem a nějakej ten majestátní průlet Enterprise s variací klasické melodie doprovázený husí kůží mi zkrátka chyběl. Nechávám si vyšší hodnocení pro pokračování a dávám 8 :)
0 0
reagovat
Musím opravdu Star Trek pochválit... Ty dvě hodinky filmu uběhly velice rychle... Opravdu se povedl ;)
131884
Musím opravdu Star Trek pochválit... Ty dvě hodinky filmu uběhly velice rychle... Opravdu se povedl *;)*
0 0
reagovat
V IMAXu to nemělo chybu.. poprvý v životě Star Trek, kterej mě nenudil :)
131872
V IMAXu to nemělo chybu.. poprvý v životě Star Trek, kterej mě nenudil :)
0 0
reagovat
I podruhý to bylo skvělý a zas to uteklo až trestuhodně rychle, jinak má drahí polovičce se to zamouvalo velice, a to Star trek i vše co ho jen zdánlivě připomíná nesnášela a opravdu na to nechtěla jít. Když jsem odjížděli z kina, pronesla památnou větu "že by se jí snad ten Star Trek (původní) mohl líbit" :))
131859
I podruhý to bylo skvělý a zas to uteklo až trestuhodně rychle, jinak má drahí polovičce se to zamouvalo velice, a to Star trek i vše co ho jen zdánlivě připomíná nesnášela a opravdu na to nechtěla jít. Když jsem odjížděli z kina, pronesla památnou větu "že by se jí snad ten Star Trek (původní) mohl líbit" *:))*
0 0
reagovat
Cain.cz Já jsem teda neusínala (ač jsem tam šla taky hned z práce), ale asi po hodině jsem se přistihla, že koukám na hodinky. To u mě není dobré znamení, a podruhé už na to nepůjdu. Rrozhodně tedy nepojedu do Prahy do kina jen kvůli ST, ale počkám si, až to bude tady u nás v kině za rohem :D
131686
[b]Cain.cz[/b] Já jsem teda neusínala (ač jsem tam šla taky hned z práce), ale asi po hodině jsem se přistihla, že koukám na hodinky. To u mě není dobré znamení, a podruhé už na to nepůjdu. Rrozhodně tedy nepojedu do Prahy do kina jen kvůli ST, ale počkám si, až to bude tady u nás v kině za rohem *:D*
0 0
reagovat
Mno soundtrack, taky sem s tím měl problém, ale já ho mám s Michaelem Giacchino stále. Většinou mi jeho OST perfektně funguje ve filmu a samostatně děsně nudí.
V Lostu má perfektní linie, se seriálovou tvorbou si umí dobře poradit, Speed Racer a M:I:3 to samé, ve filmu skvěle jedou a baví, ale samostatně jsou děsně nudní.
M:I:3 samostatně děsně splívá a Speed Racer je pro mě totální zklamání. V Cloverfieldu moc práce neměl, ale titulková muzika je něco naprosto geniálního.
U Star Treku, neslyšel jsem zatím samostatnej OST, ale ve filmu mi to přišlo trochu slabší, neuráželo, ale ani pořádně nerozjelo, kromě úvodní části, tam si s hudbou poradil opravdu dobře.
Úžasňákovi, tam zase válcoval, ale samostatně jsem OST neslyšel, tak kdo ví.
131643
Mno soundtrack, taky sem s tím měl problém, ale já ho mám s Michaelem Giacchino stále. Většinou mi jeho OST perfektně funguje ve filmu a samostatně děsně nudí. V Lostu má perfektní linie, se seriálovou tvorbou si umí dobře poradit, Speed Racer a M:I:3 to samé, ve filmu skvěle jedou a baví, ale samostatně jsou děsně nudní. M:I:3 samostatně děsně splívá a Speed Racer je pro mě totální zklamání. V Cloverfieldu moc práce neměl, ale titulková muzika je něco naprosto geniálního. U Star Treku, neslyšel jsem zatím samostatnej OST, ale ve filmu mi to přišlo trochu slabší, neuráželo, ale ani pořádně nerozjelo, kromě úvodní části, tam si s hudbou poradil opravdu dobře. Úžasňákovi, tam zase válcoval, ale samostatně jsem OST neslyšel, tak kdo ví.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se