Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Will Smith potvrdil status hvězdy: Mizerové uspěli i počtvrté!


ikona
Cival
tržby
Kolik utržil pohrobek Michaela Baye v produkci Jerryho Bruckheimera? 

Letní bída trvá, a dokud neudeří animované sequely silou ověřených megahitů pro celou rodinu, nic se na tom nezmění. Je ale potěšující vidět alespoň jeden nový titul, který neselhal, ale doručil kasovní blockbusterový standard: Stali se jím čtvrtí Mizerové!

Will Smith si může odfrknout, protože jako největší hvězda Hollywoodu přelomu století se mohl oficiálně vrátit na výsluní. A užít si vědomí, že spolu s DiCapriem a Tomem Cruisem se pořád může počítat mezi top tahouny filmového plátna, oscarovým fackovačkám a směšným tyjátrům s manželkou navzdory.

 

Mizerové se dočkali lehoulince nadprůměrných amerických recenzí – což je u téhle série mimochodem nulový argument, protože skvělá jednička dostala palec dolů a divoká dvojka byla za mořem vyloženě vyhejtována jako tupý brak. První rozpačité reakce na nový díl (ano, i u nás) se pak sympaticky překulily v diváckou spokojenost: Na ČSFD svítí nečekaně silných červených 79 %, na IMDb moc pěkný rating 7/10.

 

Jasně, nejde čekat, že by z filmu byla trvalka. Ale rozhodně nejde o nějaký výrazný kvalitativní propad, pročež Mizerové si mohli užít otvírák za moc pěkných 56 milionů! Trojka sice startovala ještě o šest milionů výš, ale to byla jiná doba a po dlouhém půstu výrazně větší natěšení. Otvírák přes páďo je ale fajn a celosvětových 105 mega jakbysmet.

Jelikož se povedlo udržet rozpočet na sto milionech, měli by čtvrtí Mizerové i po dohmátnutí na globální tři kila z kin skončit v plusu. A to se letos skoro nikomu nepoštěstilo. Takže všichni můžou být spokojeni a zapřemýšlet, jestli by série ještě zvládla utáhnout pětku.

 

Tuplovanou radost pak může mít Will Smith, jemuž určitě přisviští pár nabídek na nové blockbustery nebo pokračování osvědčených hitů. A konkrétnější perspektivy by mohla nabrat i dvojka Já, legenda!

Na stříbrné příčce neuvidíte Furiosu, protože tu potkal brutální sešup o 60 % na čtyři miliony - a až na šestou příčku. Nový díl Šíleného Maxe je v Americe aktuálně na 58 milionech a nenasbírá tu ani sedmdesátku. A ani globální bilance za 144 mega spásu nepřinese. Tohle je totální fiasko, po kterém můžete na další Millerovy postapo vize bohužel zapomenout!

Druhou pozici si tak udržel Garfield s kulatými deseti melouny. Otylý, ale nákladově skromný kocour se vytáhne do jasného plusu, protože už teď má bezmála dvě kila z kin celého světa na dosah. A během léta bude vytrvale přisypávat, navzdory monstrózní animované konkurenci za rohem.

 

Ještě vytrvaleji se teď drží oddychoví Imaginární přátelé s Ryanem Reynoldsem, viz mezivíkendový propad o pouhých 23 %. Jejich prvním i posledním problémem je ale pomalý odpich během premiéry a tudíž celkově nižší level výnosnosti. I tak přisypal film dalších 8 mega a do dvou týdnů dohmátne na kilo v Americe. Tržby ve zbytku světa jsou pohříchu výrazně horší…

U druhé novinky týdne Strážci aka Watchers umí hodně vyděsit negativní recenze, které chválí jen z 29 % a dávají slabé hodnocení 4,9 z 10. Hodnocení na ČSFD za 60 % je přeci jenom vřelejší, ani to ale na celovečerní debut Islany Shyamalan, jedné ze tří dcer slavného mistra napětí M. Night Shyamalana, výrazněji nenaláká. Není divu, že film prošuměl a připsal si jen sedmimilionový start, celosvětově pak jedenáct mega. Na pořádný zážeh kariéry pro mladou Shyovou je to trochu málo - i když produkující fotřík případné prodělky jistě rád zasanuje.

 

Na pátém fleku pak dál bojuje Království Planeta opic, které trpělivým sběrem penízků opanovalo už 359 milionů dolarů. Čtyři kila jsou už na obzoru, a to v rámci letošní série zklamání není výsledek k zahození.

Desítku uzavírají prodělečný Kaskadér Ryana Goslinga, první kapitola návrativších se hororových Cizinců s třicítkou z Ameriky, chválený slasher In a Violent Nature, na který reálně skoro nikdo nepřišel, a japonská volejbalová animovaná hitovka Haikyuu!! The Dumpster Battle.

 

Kompletní žebříček tady.

Za týden by měl kina rozdrtit pixarovský sequel V hlavě 2. Snad půjde o vzpruhu pro kinematografii po celém světě!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (24)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace