Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2023: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
2023dunanej filmyoppenheimerspider-man
Loňský filmový rok očima čtenářů MovieZone 

Už je to pár týdnů, co skončil rok 2023, takže jste měli dost času na to, abyste dohnali všechny filmové resty a mohli si v hlavě ujasnit, co bylo to nejlepší, co jste mohli v kině nebo na streamu vidět. Výběr byl vloni solidní. Christopher Nolan natočil konečně velkou oscarovku, animovaný Spider-Man ukázal, jak by mohla vypadat budoucnost komiksových adaptací, Margot Robbie a Damien Chazelle se potkali v Babylonu, který se minul se vkusem zahraničních diváků a kritiků, ale my se do něj zamilovali… bylo toho dost. A to samozřejmě platí i o trailerech. Teď přišel čas vyhodnotit, co se čtenářům MovieZone líbilo nejvíc. 

1. Spider-Man: Napříč paralelními světy
2. Oppenheimer
3. Babylon
4. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
5. Zabijáci rozkvetlého měsce
6. Velryba
7. John Wick: Kapitola 4
8. Tři mušketýři: D'Artagnan
9. Mission: Impossible Odplata – První část
10. Air: Zrození legendy

Letos to bylo hodně napínavé, protože Spidey má před druhým Oppenheimerem náskok pouhé dva body. Babylon kouká na zlatou a stříbrnou pozici z trošku větší dálky, na druhou stranu všichni, kdo pro něj hlasovali, ho ve svých žebříčcích dali na první místo a to je taky solidní. Líbili se i Scorsese nebo fantasy komedie Dungeons & Dragons, u níž pořád doufáme, že se oficiálně odsouhlasí dvojka. Možná překvapí vysoké umístění Velryby, Aronofsky tu má evidentně dost fandů. 

Nejlepší filmy roku 2023 podle redakce MovieZone 

Marvels
Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
Napoleon
Bastardi 4: Reparát

Bohužel i vloni platilo, že každá kvalita musela být vykoupena něčím méně povedeným. I na mizerné snímky došlo. Tradičně děláme vše pro to, abychom vás před těmi nejhoršími varovali a vy se na ně nekoukali, ale někdo si prostě říct nedá. Zároveň rozumíme, proč jste se podívali na Marvels nebo první Rebel Moon. Člověk pořád tak trochu doufá, že zrovna tady by se marvelovky mohly probrat a Zack Snyder by zase mohl začít točit dobré filmy. Nestalo se tak. Zklamání z Napoleona do jisté míry chápeme a bereme to tak, že jste vážně nešli na ty opravdu špatné filmy a že tedy děláme dobrou práci. Naopak to, že se v žebříčku nejhorších filmů objevili Bastardi: Reparát, nás nepřekvapuje ani v nejmenším. 

1. Duna: Část druhá: Trailer 2
2. Oppenheimer: Trailer 2
3. Mission: Impossible Odplata: Trailer
4. Zabijáci rozkvetlého měsíce: Trailer
5. Duna: Část druhá: Trailer 3
6. Stvořitel: Trailer
7. Zabiják: Teaser
8. Království Planeta Opic Teaser
9. Vyproštění 2 Teaser
10. Furiosa: Sága Šíleného Maxe Trailer

Ani u trailerů to Christopher Nolan nedotáhl na zlato a tentokrát to bylo ještě těsnější. Druhý trailer na dvojku Duny měl totiž jen o jeden jediný bod víc než upoutávka na Oppeheimera. Ale i kdyby to tak nebylo, sci-fi Denise Villeneuvea bychom stejně asi museli umístit na první místo, protože Duna: Část druhá je v žebříčku dvakrát a krom zlata vybojovala i pátou pozici, což je hodně slušné. To, že bude vysoko poslední Mission: Impossible, asi nikoho nepřekvapilo. Škoda, že povedené upoutávky nedoprovázel i stejně povedený film. Ale snad to Toma donutí, aby chystající se finále neodfláknul. 

Nejlepší trailery roku 2023 podle redakce MovieZone 

Tajemství a smysl života
Jak přežít svého muže
Cool Girl!
Spy Kids: Armageddon
Madame Web
Jedeme na teambuilding
Shazam! Hněv bohů
Hotel Palace

Vyhnout se špatnému filmu je celkem snadné. Pustit si špatný trailer může být na druhou stranu dost lákavé, takže na Petra Vachelra a jeho filozoficko-ezoterickou hardcore podívanou Tajemství a smysl života jste se do kin nehnali, ale na obrázek s divným čmelákem jste si na webu klikli. Není divu, že právě on opanoval hlasování o nejhorší upoutávku. A tradičně ani další česká díla nezůstala bez bodu, přičemž stříbro vybojovalo Jak přežít svého muže a já se opět omlouvám Rimsymu, že tehdy musel jít do kina beze mě. Zbytek je plichta. 

Rekapitulování loňského roku máme tedy úspěšně za sebou a redakce se shodla, že naši čtenáři mají velmi dobrý vkus. Jestli se váš favorit nedostal tak vysoko, jak jste čekali, tak nás to mrzí, ale lid holt promluvil. Při pohledu na žebříčky je ale jasné, že na rok 2023 v kinech a na streamu budeme vzpomínat se spokojeným úsměvem. Bylo na co koukat. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace