Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Krotitelé duchů srazili Pandu s Dunou, jeptiška Sydney Sweeney shořela


ikona
Cival
dunaduna: část druháduneghostbustersghostbusters: frozen empiregil kenanhororimmaculatekrotitelé duchůkung fu pandasydney sweeneythe late night with the deviltržby
Nové horory sice sbírají chválu, nikdo na ně ale nechodí. 

Je to docela zajímavý paradox, že kyprá blonďatá sexbomba Sydney Sweeney dost možná stanula na vrcholu své kariéry, okamžitě ale musela zkousnout dva těžké propadáky - a to během pouhých pěti týdnů.

Nezájmu o Madam Web se sama Sydney ještě mohla během svého úvodu v Saturday Night Live vysmát, protože tam šlo o komiksovou ansámblovku nevalné chuti. Komerční fiasko (alespoň velmi levného) hororu Neposkvrněná ale prostě jde za ní, resp. za jejím agenturním zastoupením – jako herecká tahounka teď musí strávit, že její těžce zkoušená věřící dívčina nepřilákala skoro žádné diváky a výsledkem je bezbožný start za mizerných pět milionů dolarů z amerických kin.

 

Sydney jistě nepotěšila ani naše průměrná recenze, naopak ji ale musely překvapit vlídné zámořské kritiky, jež v 72 % případů chválí, a to při velmi solidním ratingu 6,4 z 10 (diváci na IMDb dávají skoro stejně). Upřímně, málokterý nový horor zvládne vylákat tolik hvězdiček, což značí, že by se film mohl dočkat výraznější pozornosti alespoň na streamovacích platformách. A Sydney? Ta bude tuplem přemýšlet o dvojce S tebou nikdy (celosvětově 216 mega!) a o dalších rolích v romantických komediích…

 

Neohroženým králem víkendu se tak mohli stát noví Krotitelé duchů. Ti bohužel přepřáhli z lodivoda Jasona Reitmana na režiséra V tom domě straší Gila Kenana a na výsledku se to neblaze projevilo. Recenze jsou slaboučké a podle kritiků jde o jednoznačně nejhorší film celé série. Průměrné hodnocení 5,2 z 10 by mohlo naznačovat, že série zhasne rychleji, než jak se jí povedlo nastartovat, ale diváci jsou přeci jen výrazně vlídnější… a hlavně utratili svoje chechtáky!

Start nového dílu s podtitulem Říše ledu je dokonce druhý nejvyšší, a to jen za – ano, radši se něčeho chytněte – cringe ženskou verzí z roku 2016. Na ní bylo zvědavo hodně diváků, ale řada z nich jich taky odcházela zpruzených. Něco podobného možná postihne nové pokračování. To si ale zatím může užívat velmi pěkný start za 45 milionů a těšít se na opakovaný útok na 120 mega z Ameriky. A věřit si na překonání dvousetmilionových tržeb předchozího restartu. Já bych ale mnohem víc ocenil, kdyby těch utracených sto mega přineslo spíš opravdu dobrou rodinnou sci-fi/fantasy.

 

Stříbrnou pozici uhájila Duna, silný konkurent ale srazil její výnosy o 38,3 %. Přisypalo se dalších sedmnáct mega a celosvětový mezisoučet se posunul na imponujících 574 mega, oppenheimerovskou supervýdrží to ale pořád nesmrdí a nový vesmírný epos směřuje fakt nejvýš k 800 globálním milionům.

Kvůli silnému protihráči rodinného typu trochu víc narazila čtvrtá Kung Fu Panda a musela se spokojit s americkým bronzem za šestnáct mega. V Americe to zatím dělá 133 milionů a víceméně stejná cifra připlula už i ze zbytku světa, takže rvavý huňáč Po musí k té půlmiliardě zamakat hlavně přes blížící se Velikonoce.

Za nepřesvědčivým psím dojákem Nezlomní s Markem Wahlbergem, jehož úskalí před týdnem důkladně rozebíral Ted, se krčí ještě jedno hororové kasovní zklamání: The Late Night with the Devil je sice strašidelným kouskem levnějšího typu a tedy i trochu mimo mainstream (rozpočet jen dvě mega a nezávislá distribučka k tomu), necelé tři miliony z tisícovky kin mi ale po hezkých promo materiálech přijdou celkem slabota. Zvlášť když film provází extatické reakce – americká kritika z 96 % chválí při parádním průměrném hodnocení 7,9 z 10 (!) a stejné hodnocení na ČSFD a o fous menší na IMDb jasně naznačují, že tu máme kandidáta na jeden z nejlepších hororů roku! Bohužel je film zatím bez českého distribučního data...

 

Do desítky se vešly ještě nepříliš kvalitní horor Neviditelné zlo, lesbická kvalita od A24 Love Lies Bleeding (pohříchu zatím jen s průběžnými šesti miliony), rozpačitý následník Sound of Freedom Cabrini a spokojený Bob Marley, jenž opouští pořadí se 173 miliony z celého světa. 

Kompletní žebříček tržeb zde.

O Velikonocích všechny rozsápe Godzilla x Kong. Snad to přežijeme.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace