Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kung Fu Panda udeřila! Duna 2 má miliardu daleko


ikona
Cival
austin butlerbob marleydenis villeneuvedunaduna: část druháduneimaxjack blackjosh brolinkung fu pandalegendarymadam weboppenheimertimothée chalamettržbywarner broswonkazendaya
Jaké vyhlídky má Kung Fu Panda na pátý díl? A Duna na třetí? 

Po dvou měsících bídy konečně spousta radosti. Duna totiž zvládla naplnit kina a ještě dostala okamžitě silného kumpána – Kung Fu Pandu! Nám, fanouškům kvalitní kinematografie blockbusterového typu, může dělat radost, že tenhle spoluhráč v plnění multiplexů cílil na jiné diváky, takže propad Villeneuvova velkofilmu nebyl nijak zásadní.

Na miliardu to sice nevypadá, pořád si ale druhá Duna může lebedit nad tím, že výnosy z kin jsou na dvojnásobné úrovni oproti tržbám jedničky. Písečný velkofilm spadl v Americe o 44%, připočetl dalších 46 mega a posunul se nad 157 milionů ze zámoří po deseti dnech. Pro srovnání: první díl končil už na 108 milionech!

 

Áno… tehdy vládl covid a Warneři si hráli na pionýry slepých uliček s paralelními VOD premiérami. Ale i tak je více než povznášející sledovat rostoucí zájem o epickou galaktickou sérii. Aktuálních celosvětových 367 milionů se sice nejspíš nepromění v miliardovou jízdu a nečekejme vyloženě dalšího Oppenheimera – i když budou tržby v následujících týdnech klesat výrazně pomaleji – ale i tak je útok na 700 mega očividný a s ohledem na všudypřítomné velebení Villeneuvovy vize jasně avizuje budoucí vznik třetího dílu.

Konkurenčí Kung Fu Panda to už dotáhla výrazně dál, tedy na číslovku čtyři. Na zájmu o ní jí to ale nic neubralo. I po dlouhé pauze od trojky, která už měla přízeň malinko slabší, než když se série rozjížděla, se podařilo Pandě prosadit jako animáku první jakosti. Vyjádřeno čísly: Americký start za 59 milionů je suverénní.

Universal velmi efektivně využil vyhladovění diváků, když americké rodinky nedostaly dlouhé týdny žádný nový relevantní animák. Jedinou položkou byly od Vánoc Ptáci stěhováci (taky se na osmém místě aktuálního žebříčku těší z 282 milionů celosvětově, s ohledem na slabý start už vlastně neskutečné sumy), i proto se povedlo Kung Fu Pandu zase natlačit do publika takovým způsobem, aby z toho brzy bylo 200 mega z Ameriky a globálně rozhodně víc jak půlmiliarda. Pěkné vyhlídky.

 

Z novinek to kupodivu nebylo všechno. Solidních 10 milionů dolarů zvládl vytěžit horor Neviditelné zlo aka Imaginary, jenž má ale pohříchu katastrofální ohlasy diváků i kritiků. Takže sice malý krok pro žánr, ale relativně velký komerční skok pro tenhle levný horor. A rozhodně film, který MrHlad nikdy v životě neuvidí.

O drama o týraných dětech Cabrini na bramborové pozici si pak zase otírá nohy TedGeorge, ale to hlavně kvůli vykutáleným cifršpiónům ze společnosti Angel Studios - ta totiž předchozí podobný projekt Sound of Freedom zvládla navzdory čtvrtmiliardovým monstrózním tržbám „finančně zoptimalizovat“ do podoby bezmála prodělečného snímku. Inu, i páchání dobra a spása světa musí mít určité limity. 

A pak je tu oddychová boxerská dramedie z Číny pro mladší diváky Yolo s necelým milionem z dvou stovek kin. Ano, tu taky nikdy neuvidíme… 

 

Ve zbytku žebříčku najdeme krom již zmíněných titulů už jen starousedlíky, některé už ve značně unaveném stavu. Zejména na Madam Web, která se pořád nedobelhala ke globálnímu kilu, je hodně trudný pohled.

Pára došla i Bobu Marleymu, jenž pomalu pokuřuje na fajnových 160 milionech, a už jen drobně přisypává doják s Hilary Swank Ordinary Angels se šestnácti miliony z amerických kin.

Desítku pak může symbolicky, a po třinácti parádních týdnech v kinech opravdu naposledy, uzavřít Wonka. Paul Atreides tu finálně tančí a vaří čokošku na krásné kótě 626 mega.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit Jeden život o Nicholasi Wintonovi, Wahlbergův psí flák Arthur the King aka Nezlomní a skvěle hodnocená dívčí postmoderní gangsterka od A24 Love Lies Bleeding. Vlastně sympatické menu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace