Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Love Lies Bleeding


ikona
do_Od
Kristen StewartLove Lies Bleedingprvní reakcethriller
Kristen Stewart a Katy O'Brian v hodně intenzivní romanci. 

Studio A24 má i letošní rok zatím rozjetý poměrně famózně. Spousta očekávaných projektů, dojezd hromady festivalovek, nějaké ty nenápadné komerční hity (vycházející především z nízkých rozpočtů), zkrátka hospodaření jedna báseň. Jedním z těch nejzajímavějších filmů se každopádně zdá být thriller Love Lies Bleeding s Kirsten Stewart, Katy O'Brian a Edem Harrisem. Ten po vynikajících trailerech dorazil do prvních kin a tak se na agregátoru Rotten Tomatoes už začaly pomalu líhnout první recenze. Co říkají?

 

Inu, převládá velká spokojenost. Snímek má v době psaní 92 % pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 7,7/10, což je krásné skóre. Kritici si pak nejvíce cení upocené pulpové atmosféry, divokosti, intenzity a vášně, jakými film režisérky Rose Glass překypuje. Celé je to údajně nejen hodně sexy, stylové a zvrhlé, ale zároveň to i perfektně drží pohromadě a ten příběh, jaký to vypráví, se pod tíhou dokonalé formy nikdy neztratí.

Snímku pochopitelně kralují obě ženy v hlavních rolích, jejichž romance je zde tím hlavním katalyzátorem dramatické zápletky. Nicméně abych neparafrázoval jen zahraniční kritiky, film už viděl i náš spříznenec a majitel kina Aero Jirka Flígl, jehož komentář na ČSFD je možná ještě větším lákadlem.

„Glass pracuje s přepjatou vizuální stylizací, vyhrocenými charaktery a moderní vizualitou nespoutanou limity mainstreamového hyper-realismu, přičemž z jejich symbiózy pro diváky spřádá uhrančivě fyzický zážitek. Její práce s noirem se v souladu s tím neomezuje na obvykle vyzdvihovaná schémata jako je koncept femme fatale či vyprávěcí struktura vyšetřování. Jde k pudové a temné podstatě žánru, až se dokonce spíš noří do temných viskózních vod kategorie southern gothic. Vyzdvihuje vášeň, posedlost, hrozivou přitažlivost násilí i mocenskou manipulativnost pokrevních vazeb.“ Celý pětihvězdičkový koment najdete tady.

Taky se už nemůžete dočkat?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace