Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Americká kina jsou prázdná! Bídu nezachránily variace na Frankensteina, ani Cavill se Stathamem


ikona
Cival
appleargyllehenry cavilljason stathamlisa frankensteinmatthew vaughnpoor thingss tebou nikdysydney sweeneythe beekeepertržbywonka
Jak hluboko lze v návštěvnosti klesnout? 

Nejen nejslabší Super Bowl víkend, ale jeden z nejslabších víkendů vůbec! Opravdu málokdy se vidí (pokud zrovna venku neřádí covid), aby se za všechny lístky do amerických kin utratilo během víkendu dohromady jen 42 milionů dolarů. A aby na první pozici žebříčku stačilo pouých šest a půl mega!

Jen díky téhle zoufalé konstelaci, kdy zámořská kina zejí prázdnotou, mohl Vaughnův rozpustilý agentský výplach Argylle obhájit prvenství. Posunul se tím ale jen na 28 mega z Ameriky a 60 milionů celosvětově, což je při dvousetmilionových nákladech Appleu na tuhle popcornovku bilance jednoduše hanebná. Vaughn se musí vzpamatovat.

 

V té všeobjímající ekonomické katastrofě tedy následně mohlo na stříbrnou pozici stačit marných 3,8 milionů. Veleprůměrně hodnocená hororová komedie Lisa Frankenstein ale bude i tak jen a pouze smutná, protože takováhle bilance je při nasazení do tří tisícovek kin katastrofální. Propadák jak nemrtvý lusk.

 

Bednu si pak naposledy užil Jason Statham jako akční včelař v The BeekeeperLobotomické béčko se slušným řemeslem od režiséra Davida Ayera těží dál nad plán na bronzové pozici: a i když 58 milionů z Ameriky extra neoslní, 133 mega celosvětově pošle film do jasného plusu už po uvedení v kinech.

 

Na čtvrté pozici se zvládly udržet znovu tři díly věrozvěstského seriálu Chosen. I měsíc a půl před Velikonocemi bohabojné ovečky zainvestovaly další tři miliony a posunuly výnosy na dvanáct a půl mega. Milý přivýdělek.

Jinak dál dojíždí pouze filmy premiérované o Vánocích, o nichž tu čtete pořád dokola již několik týdnů: Tři miliony posunuly už na 587 milionů dolarů olíbeného Wonku a je jasné, že šestikilo padne. Ptáci stěhováci pak dolítli na skoro čtvrtmiliardu, což je po bídném startu vlastně fantazie. A dvoumilionový příspěvek pošoupl těsně pod globální kilo muzikálové Mean Girls aka Protivný sprostý holky.

 

Jednoznačně největším kasovním zázrakem je ale vytrvalý zájem o romantickou komedii s fešným tandemem Sydney Sweeney - Glen Powell S tebou nikdy. Ta totiž po katastrofálním startu postupně vyšphala už na 170 (!) milionů dolarů celosvětově a stala se bezprecedentním žánrovým zázrakem. Zejména Sydney Sweeney teď bude mít na stole asi milion dalších podobných nabídek.

Desítku uzavírají dva oblíbení adepti na Oscara: aktuálně sedmnáctimilionové American Fiction a parádní Chudáčci, ta mnohem povedenější frankensteinovská variace v topce, která se celosvětově vytáhla už na 81 milionů dolarů!

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí zoufalou situaci zvrátit valentýnské uvedení komiksové Madam Web a životopisu Boba Marleyho, těžko ale čekat nějaké zázraky. Spásu pořád slibuje až dvojka Duny.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace