Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Furiosa: Sága Šíleného Maxe: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Škoda tej Charlize, ale vyzera to celé fajn. Ale dekel z trailerov, tak ako pred 8 mimi rokmi sa nekoná.
888971
Škoda tej Charlize, ale vyzera to celé fajn. Ale dekel z trailerov, tak ako pred 8 mimi rokmi sa nekoná.
1 0
reagovat
První WTF přišel s úvodními vysvětlujícími titulky. Druhý WTF přišel, když jsem si myslel, že koukám na rekapitulační záběry z Fury Road, ale po chvíli mi došlo, že to nejsou rekapitulační záběry. A na závěr, kukuč Taylor-Joy asi po dobu celého filmu nesnesu. Za mě trailer zatím zklamání. 
888921
První WTF přišel s úvodními vysvětlujícími titulky. Druhý WTF přišel, když jsem si myslel, že koukám na rekapitulační záběry z Fury Road, ale po chvíli mi došlo, že to nejsou rekapitulační záběry. A na závěr, kukuč Taylor-Joy asi po dobu celého filmu nesnesu. Za mě trailer zatím zklamání. 
2 -3
reagovat
Technická: Šest měsíců do premiéry platí pro vydání traileru a vůbec nemusí souviset s dobou, která trikařům zbývá na dokončení vfx. Natáčení skončilo přesně před rokem a je klidně možné, že trikové záběry, které se dostaly do traileru, jsou pár měsíců staré. Nebylo by to poprvé, kdy tým dělá na finálních verzích záběrů pro film a do traileru se použije "co je zrovna po ruce" (tj. starší verze daných záběrů).

Tím neříkám, že tady nemůže nastat situace, kdy to ve filmu nakonec bude vypadat úplně stejně jako v traileru, ale ještě bych neházel flintu do žita. DNEG má film aktuálně jako svou vlajkovou loď, protože na něm pracuje nově otevřené studio v Sydney (které se potřebuje dobře uvést) a je tak v zájmu všech zúčastněných, aby to tady dalším přepáleným digibordelem neskončilo.

Poznámka: Slovíčko "přepáleným" je důležité, protože nějaká míra digibordelu byla v tomto konkrétním případě nevyhnutelná. Kdo čekal, že po průserech s Fury Road (nejen samotná produkce, ale i následné spory Millera s WB o prachy) bude Furiosa stejná old school "handmade" záležitost, byl buď totální naivka nebo nenapravitelný optimista. 
888730
Technická: Šest měsíců do premiéry platí pro vydání traileru a vůbec nemusí souviset s dobou, která trikařům zbývá na dokončení vfx. Natáčení skončilo přesně před rokem a je klidně možné, že trikové záběry, které se dostaly do traileru, jsou pár měsíců staré. Nebylo by to poprvé, kdy tým dělá na finálních verzích záběrů pro film a do traileru se použije "co je zrovna po ruce" (tj. starší verze daných záběrů). Tím neříkám, že tady nemůže nastat situace, kdy to ve filmu nakonec bude vypadat úplně stejně jako v traileru, ale ještě bych neházel flintu do žita. DNEG má film aktuálně jako svou vlajkovou loď, protože na něm pracuje nově otevřené studio v Sydney (které se potřebuje dobře uvést) a je tak v zájmu všech zúčastněných, aby to tady dalším přepáleným digibordelem neskončilo. Poznámka: Slovíčko "přepáleným" je důležité, protože nějaká míra digibordelu byla v tomto konkrétním případě nevyhnutelná. Kdo čekal, že po průserech s Fury Road (nejen samotná produkce, ale i následné spory Millera s WB o prachy) bude Furiosa stejná old school "handmade" záležitost, byl buď totální naivka nebo nenapravitelný optimista. 
6 0
reagovat

Digi zbesilost

Tak takhle teda ne, soudruzi. Strasny digi bordel kde se vsechno tocilo pred zelenym platnem a/nebo Volume. do_od mimo jako vzdy.
888693
Tak takhle teda ne, soudruzi. Strasny digi bordel kde se vsechno tocilo pred zelenym platnem a/nebo Volume. do_od mimo jako vzdy.
Digi zbesilost
5 -2
reagovat
reaguje na: HAL
Pokud máš na mysli scénu z Valhaly, tak tam se místo ve dne převedla digitálně do noci, což za mě příliš nepomohlo a působí to dost digi, i když v rámci celého vizuálního pojetí je to vlastně ok. Podobných vizuálních změn tam bylo více. Ale žádné vyloženě slabé triky z traileru a ve finále vylepšené si teda nepamatuju.

Co píše Džibsn je pravda v tom smyslu, že žádné studio nevypustí trailer s hnusnými triky s tím, že "do premiéry se to vyladí". Nestalo se tak a Sonic je výjimka potvrzující pravidlo. Všichni ti Flashové, Marvels, Blue Beatle, Justice League apod. byli hnusí v trailerech stejně jako na plátně. Imho pokud by studio mělo vydat teaser/trailer s od pohledu ošklivými triky, tak se na to radši vyprdne a vydá ho klidně na poslední chvíli než se nechat zavalit negativním přijetí dlouho před premiérou, což se děje zrovna tady. Jinými slovy: z jejich pohledu je CGI v pořádku.

Mimo to, co jde do traileru jsou triky, které se točí a dělají jako první, kdy zbytek není ani v polovině. Tak to chápu já a tuším, že to tu jednou IMF nebo někdo dobře rozebíral. Včetně toho, že "low resolution" trailery vs výsledek na mega plátně taky může být rozdíl 100 a 1, čímž lidi mylně nabývají dojmu, že ty triky jsou ve finále lepší.
888659
Pokud máš na mysli scénu z Valhaly, tak tam se místo ve dne převedla digitálně do noci, což za mě příliš nepomohlo a působí to dost digi, i když v rámci celého vizuálního pojetí je to vlastně ok. Podobných vizuálních změn tam bylo více. Ale žádné vyloženě slabé triky z traileru a ve finále vylepšené si teda nepamatuju. Co píše Džibsn je pravda v tom smyslu, že žádné studio nevypustí trailer s hnusnými triky s tím, že "do premiéry se to vyladí". Nestalo se tak a Sonic je výjimka potvrzující pravidlo. Všichni ti Flashové, Marvels, Blue Beatle, Justice League apod. byli hnusí v trailerech stejně jako na plátně. Imho pokud by studio mělo vydat teaser/trailer s od pohledu ošklivými triky, tak se na to radši vyprdne a vydá ho klidně na poslední chvíli než se nechat zavalit negativním přijetí dlouho před premiérou, což se děje zrovna tady. Jinými slovy: z jejich pohledu je CGI v pořádku. Mimo to, co jde do traileru jsou triky, které se točí a dělají jako první, kdy zbytek není ani v polovině. Tak to chápu já a tuším, že to tu jednou IMF nebo někdo dobře rozebíral. Včetně toho, že "low resolution" trailery vs výsledek na mega plátně taky může být rozdíl 100 a 1, čímž lidi mylně nabývají dojmu, že ty triky jsou ve finále lepší.
888650
2 0
reagovat

Moc jsem nečekal, ale i tak zklamání..

Když po dokonalé Fury Road ohlásili, že další díl bude o mladé Furiose, tak jsem byl od začátku skeptický a zklamaný. Mne by zajímal vývoj světa/postav dál po Zběsilé cestě a ne se dívat retrospektivně zpět na klišé o vývoji hrdinky od malé holčičky k drsňačce co každého chlapa sejme - filmů na toto téma tu je mnoho, tak proč to zrovna zde opět opakovat.. :(
Z traileru jsem pak v podstatě navzdory nízkému očekávání zklamaný.
- ATJ mi jako hlavní drsná hrdinka zatím na první dobrou nesedí, i když se to  třeba v kontextu celého filmu zlepší - stačí aby si včas oholila hlavu (a ne až na konci:), a bude to OK8)
- Příběhově jsem zvědav čím to může zaujmout, když víme kam to spěje. Moc rád se nechám překvapit a potěšit, ale bojím se jen zbytečné omáčky, která do tohoto imaginárního filmového světa nepřidá nic extra podstatného a zajímavého - tiše doufám v chytrý scénář, který to vše dá aspoň do nějakého zajímavého celku, který doplní kontext Zběsilé cest.
- Digiefekty nekomentuji, kdoví jak ve finále budou vypadat a navíc filmy dle efektů příliš nehodnotím - víc mne zajímá synergie scénáře a jisté energie, kterou film předává. Když se mi líbila Alita, celá uměle digi, tak těžko mohu za digi kritizovat toto....:)

S respektem k autorské vizi, i k věku autora, si tak musím jen povzdechnout, že je škoda, že zde scházela vize nebo chuť rozvíjet dál ten neutěšený svět směrem do budoucna a jen se to vrací zpět do minulosti... 

A takový dovětek k silným hrdinkám, co tu někde zaznělo:
Se silnými ženskými hrdinkami nemám problém, například ve filmu POMSTA je M.A.I Lutz ve své neuvěřitelnosti vlastně skvělá, nebo v Soudném dni je Rhona Mitra parádní navzdory(nebo díky?) přepálenosti obou konceptů. Ale zde mi to drhne už od Zběsilé cesty...
888655
Když po dokonalé Fury Road ohlásili, že další díl bude o mladé Furiose, tak jsem byl od začátku skeptický a zklamaný. Mne by zajímal vývoj světa/postav dál po Zběsilé cestě a ne se dívat retrospektivně zpět na klišé o vývoji hrdinky od malé holčičky k drsňačce co každého chlapa sejme - filmů na toto téma tu je mnoho, tak proč to zrovna zde opět opakovat.. *:(* Z traileru jsem pak v podstatě navzdory nízkému očekávání zklamaný. - ATJ mi jako hlavní drsná hrdinka zatím na první dobrou nesedí, i když se to  třeba v kontextu celého filmu zlepší - stačí aby si včas oholila hlavu (a ne až na konci:), a bude to OK*8)* - Příběhově jsem zvědav čím to může zaujmout, když víme kam to spěje. Moc rád se nechám překvapit a potěšit, ale bojím se jen zbytečné omáčky, která do tohoto imaginárního filmového světa nepřidá nic extra podstatného a zajímavého - tiše doufám v chytrý scénář, který to vše dá aspoň do nějakého zajímavého celku, který doplní kontext Zběsilé cest. - Digiefekty nekomentuji, kdoví jak ve finále budou vypadat a navíc filmy dle efektů příliš nehodnotím - víc mne zajímá synergie scénáře a jisté energie, kterou film předává. Když se mi líbila Alita, celá uměle digi, tak těžko mohu za digi kritizovat toto....:) S respektem k autorské vizi, i k věku autora, si tak musím jen povzdechnout, že je škoda, že zde scházela vize nebo chuť rozvíjet dál ten neutěšený svět směrem do budoucna a jen se to vrací zpět do minulosti...  A takový dovětek k silným hrdinkám, co tu někde zaznělo: Se silnými ženskými hrdinkami nemám problém, například ve filmu POMSTA je M.A.I Lutz ve své neuvěřitelnosti vlastně skvělá, nebo v Soudném dni je Rhona Mitra parádní navzdory(nebo díky?) přepálenosti obou konceptů. Ale zde mi to drhne už od Zběsilé cesty...
Moc jsem nečekal, ale i tak zklamání..
3 -3
reagovat
Triky se ve většině případech doladí, druhá věc je ta, že v traileru logicky vidíme ty nejefektněji vypadající záběry, má to skvělej střih a celá ukázka je prostě klipovitě nářezová, ve filmu to prostě takhle dobře vypadat nebude. Greenscreenu je tam moc a působí to na mě mnohem levnějším dojmem. Indiana Jones na koni vypadal v traileru taky hrozně a ve filmu to pak vypadá ok, ale problém byl prostě ten, že v traileru vypadali všechny scény mnohem atraktivněji, než v konečnym filmu.
888652
Triky se ve většině případech doladí, druhá věc je ta, že v traileru logicky vidíme ty nejefektněji vypadající záběry, má to skvělej střih a celá ukázka je prostě klipovitě nářezová, ve filmu to prostě takhle dobře vypadat nebude. Greenscreenu je tam moc a působí to na mě mnohem levnějším dojmem. Indiana Jones na koni vypadal v traileru taky hrozně a ve filmu to pak vypadá ok, ale problém byl prostě ten, že v traileru vypadali všechny scény mnohem atraktivněji, než v konečnym filmu.
2 0
reagovat
reaguje na: Mel Džibsn
Možná by ses měl víc dívat na trailery, děje se to dost často.
Třeba u Fury Road, kde v prvních ukázkách nebyly triky vůbec hotové a ty scény ve finále vypadají dost jinak.

Což nic nemění na tom že ve Fury Road bylo toho CGI prostě citelně míň, a tím bylo lepší.
888650
Možná by ses měl víc dívat na trailery, děje se to dost často. Třeba u Fury Road, kde v prvních ukázkách nebyly triky vůbec hotové a ty scény ve finále vypadají dost jinak. Což nic nemění na tom že ve Fury Road bylo toho CGI prostě citelně míň, a tím bylo lepší.
888646
8 0
reagují: Cinefil
reagovat
Pokaždé, když se objeví trailer s ošklivým CGI, tak se zároveň objeví několik lidí, kteří napíšou, že to do premiéry ještě doladí. Nikdy se tak nestalo. Kde pořád berete tu naivitu? :D
888646
Pokaždé, když se objeví trailer s ošklivým CGI, tak se zároveň objeví několik lidí, kteří napíšou, že to do premiéry ještě doladí. Nikdy se tak nestalo. Kde pořád berete tu naivitu? :D
8 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: gaboo
To jako asi může. Že z něj nevyjde vítězně je jiná věc... ?)
888645
To jako asi může. Že z něj nevyjde vítězně je jiná věc... *?)*
888643
1 0
reagovat
to CGI vyzera hrozne. pamatam si na posledneho mad maxa s paradnymi efektami. toto zrejme zasa natacali pred tym "real" platnom -_-.

niektori tu pisu, ze sa triky este zlepsia, videli ste Flasha? :D, tam kazdy spieval o tom, ze sa CGI zlepsi a pri tom to bol hnus... a 6 mesiacov na takyto blockbuster mi pride velmi malo.
888644
to CGI vyzera hrozne. pamatam si na posledneho mad maxa s paradnymi efektami. toto zrejme zasa natacali pred tym "real" platnom -_-. niektori tu pisu, ze sa triky este zlepsia, videli ste Flasha? :D, tam kazdy spieval o tom, ze sa CGI zlepsi a pri tom to bol hnus... a 6 mesiacov na takyto blockbuster mi pride velmi malo.
2 0
reagovat
reaguje na: drive
Fury road sa môže s prehľadom porovnávať s Matrixom 
888643
Fury road sa môže s prehľadom porovnávať s Matrixom 
888637
7 -1
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: barahir
Porovnavat Fury road s Matrixom... To musi byt fest fajnovy matros.
888637
Porovnavat Fury road s Matrixom... To musi byt fest fajnovy matros.
888633
2 -13
reagují: gaboo
reagovat
reaguje na: Barv666
Zrovna tady by to vlastní universum bylo super, jenom by těch filmů z něho nesmělo vypadnout několik ročně a ještě to ředit seriálama. :D 

Jeden ultimátní příspěvek do série každých pět sedm let by stačil, akorát by si Miller musel najít adekvátního nástupce. 
888635
Zrovna tady by to vlastní universum bylo super, jenom by těch filmů z něho nesmělo vypadnout několik ročně a ještě to ředit seriálama. :D  Jeden ultimátní příspěvek do série každých pět sedm let by stačil, akorát by si Miller musel najít adekvátního nástupce. 
888632
4 0
reagovat
Fury Road je film, který vznikne jednou za desetiletí, srovnal bych ho třeba s Matrixem nebo Batmanem od Nolana.
888633
Fury Road je film, který vznikne jednou za desetiletí, srovnal bych ho třeba s Matrixem nebo Batmanem od Nolana.
12 -3
reagují: drive
reagovat
Mi to přijde jako zbytečný film, ale snad ne. Hlavně se ale děsím dalšího pokusu o universum. FR je úžasný film, jakékoliv vysvětlování čehokoliv v něm mi přijde škodlivé.
888632
Mi to přijde jako zbytečný film, ale snad ne. Hlavně se ale děsím dalšího pokusu o universum. FR je úžasný film, jakékoliv vysvětlování čehokoliv v něm mi přijde škodlivé.
2 -1
reagují: AppleCore
reagovat
reaguje na: Avari
Viděl jsem Fury Road nejmíň 5x a souhlas, hodně záběrů v traileru je vykradených, tak snad takový nebude celý film. Jinak atmosféru to docela má.
888631
Viděl jsem Fury Road nejmíň 5x a souhlas, hodně záběrů v traileru je vykradených, tak snad takový nebude celý film. Jinak atmosféru to docela má.
888578
1 -1
reagovat
trailer za tri, ale na natesenosti to nijak neubira.
888630
trailer za tri, ale na natesenosti to nijak neubira.
1 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Presne. Pusobi to vseobecne levneji, pritom budget o dost vetsi, nez Fury Road, pokud se da verit internetu.
Ale porad jsem mozna jen uveden v omyl blbym trailerem...
888629
Presne. Pusobi to vseobecne levneji, pritom budget o dost vetsi, nez Fury Road, pokud se da verit internetu. Ale porad jsem mozna jen uveden v omyl blbym trailerem...
888628
2 0
reagovat
Působí to spíš jako levnější datadisk, než regulérní "pokračování"
Mad Max: Fury Road mám v TOP 3, ale tohle má před sebou ještě dlouhou cestu, abych tomu začal věřit. Ten moment překvapení už zopakovat nepůjde. 
888628
Působí to spíš jako levnější datadisk, než regulérní "pokračování" Mad Max: Fury Road mám v TOP 3, ale tohle má před sebou ještě dlouhou cestu, abych tomu začal věřit. Ten moment překvapení už zopakovat nepůjde. 
7 -1
reagují: 5h1nj1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se