Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel zvažuje návrat původních Avengers. Včetně těch mrtvých


ikona
do_Od
AvengersBlack WidowBladeIron ManJonathan MajorsKangKevin FeigeMarvel
Marvel začíná reálně zvažovat zmáčknutí velkého červeného tlačítka s názvem restart. 

Variety čerstvě zveřejnilo rozsáhlý report ze zákulisí mocného komiksového giganta Marvel, v němž mimo jiné padly plány na oživení a návrat původních členů Avengers, záporácká náhrada za brzy dost možná uvězněného Jonathana Majorse aka Kanga Dobyvatele, i detaily z nešťastné produkce Bladea, z nichž bude fanouškům popravdě dost smutno. Budeme originální a začneme od toho posledního.

Všichni touhle dobou už nejspíš slyšeli, jaké trápení zatím Kevin Feige a spol. měli s chystanou komiksárnou Blade. Výměna režisérů, přepisování scénářů, s tím spojené odklady začátku natáčení a nakonec ještě stávka. V jednu chvíli dokonce chtěl vycouvat i dvojnásobně oscarový představitel hlavní role Mahershala Ali. Důvod? Samozřejmě scénář, který údajně deklasoval titulní postavu do nějaké čtvrté hlavní role, zatímco tahounem měla být ženská hrdinka a snímek měl být o cenných životních lekcích. Tedy přesný opak toho, co fanoušci tohohle drsného lovce upírů od nového filmu chtějí vidět. Není divu, že Feige zatáhl za záchrannou brzdu a projekt prošel kompletní proměnou – poslední verze scénáře tak pochází od scenáristy Michaela Greena, který napsal Logana. Tak snad už bude aspoň tady dobře.

Velmi neklidní naopak zůstávají kravaťáci z Marvelu ze situace okolo Jonathana Majorse. Ten by měl tentokrát už opravdu tento měsíc stanout před soudem v případu napadení bývalé přítelkyně, a všechny dosavadní pokusy jeho právního zastoupení smést záležitost ze stolu neuspěly. Čili nejspíš existují důkazy nebo minimálně dobré důvody, aby se incident projednal před soudem. Majors mezitím trvá na tom, že je nevinný, Marvel se pak už před několika měsíci rozhodl, že prostě vyčká, jak tohle celé dopadne, nicméně pověst herce zkrátka je pošramocená (vylezly mezitím další věci a jeho talentová agentura od něj pro změnu dala ruce pryč kvůli napadení člena štábu na Ant-Manovi), no a vzhledem k tržbám právě Quantumanie, která zrovna na Kanga silně vsázela, nyní spousta důležitých lidí dospěla k názoru, že by se možná měla loď stočit jiným směrem, dokud je ještě čas.

Těch způsobů řešení je každopádně vícero, žádné ale není úplně dobré. Nejpravděpodobněji se teď jeví varianta přeobsazení, nebo zkrátka sázka na jiného záporáka, přičemž se nejčastěji skloňuje jméno Doctor Doom. Znamenalo by to ovšem obří zásahy do zbytku fáze 5 a následné fáze 6, do čehož se pochopitelně nikomu moc nechce. Nejlepší by tedy bylo, kdyby soud Majorse ospravedlnil, a on následně začal sekat latinu. V Lokim totiž dokazuje, že minimálně po herecké stránce je paradoxně tím nejlepším, co Marvel v posledních letech potkalo.

No a to nás přivádí zpátky na začátek. Marvelu se totiž nedaří. Jakože vůbec. Zatímco v uplynulých letech solila společnost jeden hit za druhým, ať už vyplodila cokoliv (včetně první Captain Marvel), dnes je situace naopak poměrně tristní, a že bude dvojka právě výše zmíněné Captain Marvel celkem slušný průšvih, už je prakticky jistota. Na posledním kreativním dýchánku z minulého měsíce tak Feige a spol. byli údajně dost nervózní a snažili se vymýšlet způsoby, jak to všechno zase spravit. No a údajně padla i možnost, že by se prostě oživili Iron Man s Black Widow a budoucí Avengers by byli zase s původní partou. Že to je fakt zoufalé řešení? Ano. Ale zoufalá doba volá…no však víte.

Nicméně zatím v tom bodě ještě nejsme. Marvel má totiž stále pár es v rukávu, mezi které patří hlavně návrat X-Menů a Fantastické čtyřky. Už jen třetí Deadpool, který nakonec dorazí o něco později, než se původně čekalo, generuje solidní zájem. Pakliže Marvel zvládne tyhle dvě obří zbožňované značky naservírovat fanouškům „správně“, ať už to znamená v dnešní době cokoli, může být zase všechno jinak. Ostatně třetí Strážci Galaxie dokazují, že zájem o komiksové filmy tady stále je – jenom už to zkrátka bude vyžadovat mnohem citlivější, pečlivější a promyšlenější způsob servírování, než jaký Marvelu ještě donedávna stačil. Nakonec ta facka možná byla dříve nebo později potřeba, aby se žánr osekal a diváci začali opět dostávat kvalitu. Možná jsem ale taky jen neponaučitelný optimista.

Co myslíte vy? Uvidíme ještě někdy Marvel v plné slávě?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (56)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace