Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Bradley Cooper bude s Maestrem bojovat o Oscary


ikona
Spooner
bradley coopercarey mulliganmaestronetflixprvní reakce
Potvrdil Bradley Cooper status vycházejícího režijního talentu? 

Už je to pět let, co Bradley Cooper oceňovaným snímkem Zrodila se hvězda ukázal, že není pouze hodně schopným hercem, ale má i velký režijní talent, který je potřeba pořádně sledovat. Se svým druhým snímkem si dal proto náležitě načas, jelikož má ještě větší ambice pobrat prestižní ceny než posledně. Životopisný Maestro z produkce Netflixu nám totiž nabídne osud legendárního skladatele a dirigenta Leonarda Bernsteina v podání samotného Coopera a zejména jeho velkou lásku k životní partnerce Felícii s tváří Carey Mulligan. Už z nedávného teaseru bylo jasné, že tady se rýsuje klasická životopisná sázka na Oscary, která bude zejména v herecké části zřejmě patřit mezi favority. První ohlasy z festivalu v Benátkách to pak v podstatě potvrzují.

Web Rotten Tomatoes hlásí 92 % spokojených recenzí s více než solidním ratingem 7,6. Ano, opěvovaní benátští Chudáčci s Emmou Stone hrají se svým vysokým skóre jinou ligu, i přesto hlásí kritici velkou spokojenost. Cooperova režie prý tentokrát není tak divácká, naopak je mnoha ohledech tradiční, staromilská a potěší zejména cinefily, čemuž pomáhá údajně také výborná kamera Matthewa Libatique. I přes zcela odlišný režijní styl tu ovšem opět prokazuje svůj veliký talent a vyniká zejména v tom, jak dokáže pracovat s Bernsteinovým odkazem. Maestro je tak podle všeho skvělou poctou nejen skladatelově tvorbě a výjimečné osobnosti, ale také hudbě a umění jako takovému.

Podle mnohých však Coopera/režiséra tentokrát zastínil Cooper/herec. Hollywoodská hvězda je údajně v titulní roli fenomenální a dokáže bravurně vystihnout jak Bernesteinovy silné, tak jeho stinné stránky, včetně jeho občasné krutosti a hlubokých depresí. Výtečná Carey Mulligan ho pak skvěle doplňuje, dodává filmu patřičné emoce a chemie mezi nimi je prý velmi silná. Na druhou stranu, ne všem životopisná novinka sedla. Podle některých je Maestro až přehnanou Cooperovou režijní exhibicí, která se ale bojí jít ve svých postavách na dřeň a někoho pošpiniti. Spokojené reakce ovšem jasně převládají a zdá se, že o Cooperovi i Mulligan v nominacích na prestižní ceny v této sezóně ještě uslyšíme.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace