Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Linklaterův zabiják poráží Finchera


ikona
do_Od
BenátkyDavid FincherfestivalGlen PowellHit Manprvní reakceRichard LinklaterZabiják
Glen Powell je na cestě k tomu stát se novou filmovou hvězdou. 

Nebudu předstírat, že mě reakce na nového Finchera z festivalu v Benátkách nezklamaly, stejně tak ale nebudu předstírat, že jsem to nečekal. Režisér takových pecek jako Sedm nebo Zmizelá se v posledních letech zabýval tématy, jež šly fakt těžce mimo mě, a tam, kde mu to naopak šlapalo parádně, se rozhodl na to vykašlat – jo, mluvím o seriálovém Mindhunterovi. Nicméně co jsem rozhodně nepředpovídal, že uctívaný režisér známý zejména díky romantické sérii Před Richard Linklater Finchera porazí v jeho vlastním žánru. Teda, jak se to vezme.

Zkrátka a dobře Linklater hodlá ještě letos poslat do kin svůj nejnovější snímek zvaný Hit Man o nájemném zabijákovi s tváří Glena Powella (toho Powella, který se objevil ve druhém Top Gunu a od té doby natočil snad deset dalších filmů, takže se z něj rychle stává velká hvězda) a soudě dle skóre na Rottenech a prvních reakcí z Benátek si tenhle film namazal Fassbendera na chleba. 100% hodnocení a 8,3/10 po patnácti recenzích je krásný výsledek, ještě lepší jsou ale samotné texty.

Hit Man je totiž podle všeho parádní akční komedií, která má potenciál stát se instantní klasikou. Film má výborné tempo, skvěle napsané postavy i zápletku, navíc opravdu stvrzuje status Powella jako budoucí filmové hvězdy. Zároveň s tím se ale nevyhýbá ani temnějším tématům, takže vás neustále udržuje na špičkách a v očekávání, co se stane dál. Jinými slovy určitě nečekejte zcela seriózní pojetí jako zvolil Fincher, paradoxně se ale připravte na podstatně zábavnější a v určitých ohledech i lepší film.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace