Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Zabiják od Finchera je špičkově natočeným thrillerem


ikona
Spooner
david finchermichael fassbendernetflixprvní reakcethe killerzabiják
David Fincher a scenárista kultovky Sedm opět spojili síly. Bude z toho podle kritiků další klasika?  

Filmový festival v Benátkách letos představuje (jak jinak) jednu potenciální pecku za druhou a ambiciózní adepti na Oscara i další prestižní ceny se zde snaží co nejvíc zabodovat. A nesmí mezi nimi chybět ani jedno z největších netflixovských želízek letoška – thriller Zabiják od režijního mistra Davida Finchera. Ten se po Mankovi, kde dělal radost zejména sobě a několika cinefilům, vrací do vod, kde ho vidíme nejradši a po letech opět spojil síly s Andrewem Kevinem Walkerem, který napsal legendární Sedm. Nedávný teaser nalákal na poctivou „fincherovinu“ a očekávání byla zkrátka veliká. A režijní mág podle všeho nezklamal, i když pár ale se najde.

Web Rotten Tomatoes aktuálně ukazuje 92 % pozitivních recenzí se solidním ratingem 7,6. Ano, možná se od Finchera čekalo i trochu silnější skóre, pořád ovšem slibuje více než poctivou žánrovku. A tou podle všeho Zabiják od první do poslední vteřiny je. Jedná se o špičkově natočený kriminální thriller, který je drsný, syrový, záměrně emocionálně odtažitý a zároveň proklatě zábavný. Na snímku je údajně velmi znát Fincherův proslulý perfekcionismus, kdy si hraje s každým záběrem i sebemenším detailem. Po řemeslné a audiovizuální stránce se zkrátka jedná o výtečnou podívanou, v níž navíc Fincher díky své režii nabízí údajně velmi výživnou psychologickou sondu do nitra ústřední postavy, čemuž samozřejmě hodně pomáhá i výtečný Fassbender.

I přesto, že většina recenzentů hlásí spokojenost, je z ohlasů cítit, že mnozí čekali ještě víc. Příběh je podle některých jednoduchý, podle kritičtějších ohlasů takřka béčkový. I když na něj Fincher nahlíží v jistých sekvencích takřka artově, jedná se prý o nejvíce přímočarý film jeho kariéry a i kvůli tomu nedokáže diváka naplno zasáhnout. V žánru kriminálních thrillerů bychom ale pořád měli dostat jeden z nejlepších kousků posledních let. Jen je zkrátka znát, že kombinace Fincher/Walker budila ještě o něco větší očekávání.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace