Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhá Duna letos nedorazí


ikona
Spooner
Denis VilleneuvedunaTimothée Chalametwarner bros.zendaya
Jeden z nejočekávanějších filmů roku uhýbá herecké a scenáristické stávce. 

A je to tady. Warneři a studio Legendary přeci jen přišli s krokem, jehož se obávali snad všichni filmoví fandové (s výjimkou Mr. Hlada). A TedGeorge ve svém článku doufal, že na něj nakonec nedojde. Napjatě očekávaná druhá část Duny se letos opravdu do kin nepodívá a ze svého původního listopadového termínu se přesouvá na 15. března příštího roku. Jedná se tak prozatím o největší oběť stále probíhajících stávek herců a scenáristů, kvůli nimž není tento odklad v podstatě žádným překvapením. Důvody jsou pak přesně ty, o nichž se již několikrát psalo. 

Studio potřebuje nějak zaplnit filmový ročník 2024, který je kvůli aktuálním zastaveným natáčením u mnoha snímků v ohrožení, a navíc by nemělo při listopadové premiéře k dispozici marketingový doping v podobě rozhovorů a dalších výstupů Zendayi, Timothéeho Chalameta či Florence Pugh. Nemluvě o síle jejich sociálních sítí. Což je faktor, který při propagaci jednoho z největších filmů roku zkrátka potřebujete a stál také za nedávným odkladem tenisových Rivalů, taktéž se Zendayou.

Druhá Duna se tak stává prozatím jediným snímkem Warnerů z podzimního slotu, který se letošní premiéry vzdal. I přes dřívější spekulace totiž dvojka Aquamana, sólovka Wonky a muzikál Purpurová barva zůstávají na svých místech, jen na příští rok došlo kvůli odsunu očekávané sci-fi k menším škatulatům. Další bitka monster Godzilla x Kong: The New Empire tedy nově dorazí 12. dubna a animovaný Pán prstenů Lord of the Rings: The War of Rohirrim se z tohoto data stěhuje až na Vánoce. Nabízí se pak také otázka, zda se krokem Duny budou inspirovat i další letošní velké filmy podzimu. Budeme muset doufat, že se tak nestane, i když podle zákulisních zdrojů by minimálně komiksovka The Marvels měla zůstat na svých pozicích a využít volných IMAX sálů po Duně. No, to máme fakt radost.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace