Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sedmý Vřískot mění režiséra


ikona
Spooner
Christopher Landonjenna ortegaMatt Bettinelli-OlpinTyler Gillettvřískot
Další svěží vítr, nebo sázka na jistotu? 

Hororová série Vřískot se loni po více než dekádě spánku vrátila povedeným pátým dílem a vzkříšení značky s novými hrdiny slavilo úspěch. A za ten může studio Paramount vděčit zejména tvůrčí dvojici Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Ti dodali značce nejen nové tváře v čele s Jennou Ortegou, ale zejména i potřebný svěží vítr, díky němuž si s pravidly žánru i série zase trochu pohráli. Nedávný šestý díl už pak byl sice po logické stránce trochu děravější, přesun Ghostface do New Yorku byl ovšem také poměrně osvěžující. Tak nějak se tedy počítalo s tím, že se úspěšná dvojka vrátí za kameru i v sedmičce, která byla vzhledem ke kasovním úspěchům minulých dílů takřka jasná. Nakonec ale dochází ke tvůrčí změně.

Olpin s Gilletem totiž nemají kvůli dalším projektům na Vřískot příliš čas, a jelikož studio chce značku vyždímat co nejrychleji, čekat se na ně nebude. Režisérem sedmého dílu se tak stává Christopher Landon, režisér hororů Všechno nejhorší, Slečna bestie či nedávné extrémně nudné netflixovky Máme tu ducha. Tedy tvůrce, který dokáže přijít se svěžím a sympatickým nápadem, ale nakonec z něj v mých očích nedokáže vytěžit všechen potenciál. Sázka na režijní rutinu mě tedy úplně netěší. Na druhou stranu, teenagerské nenáročné oddychovky mu vlastně jdou, takže atributy série by mohl do jisté míry naplnit.

Původní režijní dvojice i jejich parťák Chad Villella by se pak měli vrátit jen coby producenti a zatím ani není jisté, zda se vrátí alespoň scenáristé James Vanderbilt a Guy Busick. Landon se ovšem aspoň částečně na scénářích podílí sám, takže je možné, že i tady dojde ke změně. K té však snad nedojde před kamerou, kde se předběžně samozřejmě počítá s návratem přeživších z minulých dílů v čele s Ortegou a Melissou Barrerou a určitě se budou tvůrci zase snažit ukecat i Courteney Cox. Kvůli tvůrčí změně a současným stávkám však není jasné, kdy se dalšího sequelu dočkáme. Do roka, jako v případě šestky, to ale rozhodně nebude.


Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace