Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čeká druhou Dunu či Aquamana kvůli stávkám odklad?


ikona
Spooner
aquamandunaodkladypurpurová barvarivalovéwarner bros.zendaya
Napjatá hollywoodská situace už se nejspíš začne čím dál více podepisovat na filmovém kalendáři následujících měsíců.  

Už je to nějaký ten pátek, co byly na Moviezone nepěknou tradicí články o tom, jak se kvůli covidu odsouvají premiéry očekávaných blockbusterů a my jsme ve výhledu přicházeli o jeden zajímavý film za druhým. A jak se zdá, tak tato smutná doba se svým způsobem asi vrátí. Tentokrát ovšem za velkými změnami v kalendáři premiér nebude stát koronavirus, ale souběžné hollywoodské stávky herců a scenáristů, jež naprosto ochromily tamní filmový průmysl. Natáčení většiny snímků se zastavilo a studia i odbory zatím ve svých požadavcích neuhnuly ani o píď. A zdá se, že minimálně v létě se žádné dohody nedočkáme a aktuální situace se ještě sakra protáhne. Studia proto musí na neveselou situaci začít reagovat. A bohužel způsobem, který filmového fanouška vůbec nepotěší.

Ano, studia už podle všeho začínají vážně mluvit o odkladech svým podzimních a zimních kousků a jako první budou možná na tahu Warneři. Ti údajně velmi hlasitě přemýšlí o tom, že na příští rok odloží jak napjatě očekávanou druhou Dunu, tak nového Aquamana či muzikál Purpurová barva. Důvody jsou pak poměrně viditelné. Zaprvé studiím aktuálně stojí natáčení a produkce filmů pro příští rok a pokud bude stávající situace dlouho pokračovat, většiny z nich se v ročníku 2024 vůbec nedočkáme. Ostatně, už po startu scenáristické stávky začal např. Disney razantně hýbat s daty premiér nových marvelovek či Avatara. A aby se zaplnilo hrozící prázdno, zkrátka se sem nějaké projekty přesunou.

 

Druhým důvodem je pak propagace. Kvůli stávkám totiž nemohou herci projíždět klasická promo kolečka a vzhledem k zastaveným talk shows a dalším pořadům v podstatě ani nemají kde. Zrovna hvězdami narvaná Duna bude přitom tento doping sakra potřebovat a u druhého Aquamana by se producentům také hodilo, kdyby se veselý Jason Momoa někde urval ze řetězu. Zatím se sice jedná o spekulace, jelikož např. v případě Duny musí Warneři ještě vše domluvit se spolupracujícím studiem Legendary, ale vzhledem k současnému stavu se zdá tento scénář jako velmi pravděpodobný.

Jednu oběť už tu ostatně máme a také v ní hraje jednu z hlavních rolí Zendaya. Ze svého zářijového slotu, a světové premiéry na benátském festivalu se totiž stěhují tenisoví Rivalové od režiséra Luca Guadagnino. Ti nás nedávno nadchli skvělým trailerem, nakonec se jich ovšem dočkáme až na konci dubna. Také zde je evidentně hlavním důvodem propagace. Když totiž máte v hlavní roli sportovního dramatu jednu z nejsledovanějších hvězd na Instagramu, jež dokázala pořádně nakopnout i sledovanost zmiňované upoutávky, tak jako producent chcete před premiérou využít její velký vliv na mladé publikum.

Další odklady jsou tedy nejspíš jen otázkou času a my můžeme jen spekulovat, jakých titulů se to bude nakonec ještě týkat. Komiksovka Marvels si je podle včerejšího traileru svým podzimním slotem jistá, a vzhledem k merchandisingu a všem spolupracím možná ani nemají tvůrci jak uhnout. Co ale takový Napoleonočekávaný Scorsese či prequel Hunger Games? Následující týdny budou v tomto ohledu velmi zajímavé. A nejspíš taky smutné.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (20)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace