Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar, Star Wars, Avengers i Deadpool se odsouvají kvůli stávce scenáristů


ikona
Mr. Hlad
avatarbladecaptain americadeadpoolmarvelmoanastar warsthunderbolts
U Disneyho hlásí velké přesouvání premiér 

Všechny strany asi doufaly, že stávka scenáristů se nějak vyřeší co možná nejrychleji a Hollywood bude moci pracovat tak, jak je zvyklý. Zároveň ale všechny strany asi tušily, že to nevyjde. No a nevyšlo a my si kvůli tomu musíme pořádně přepsat seznam premiér, na které se těšíme. Disney totiž hodlá posouvat, přesouvat a upravovat data premiér téměř u všech velkých projektů, které chystá. Nebo minimálně u těch, u nichž nejsou hotové scénáře, na něž teď oficiálně nesmí nikdo sahat. 

Už nějakou dobu víme, že se odložily premiéry marvelovek Blade a Thunderbolts, kde scénáře nebyly hotové, u nich jde o posun přibližně o půl roku. Zabiják upírů nedorazí v září 2024, ale až v únoru 2025 a týmovka marvelovských drsňáků sice v roce 2024 zůstává, ovšem místo července ji uvidíme až 20. prosince. A teď tu máme další špatné zprávy. A taky delší odklady. 

Scénáře totiž neměly hotové ani další díly Avengers. Pětka s podtitulem Kang Dynasty měla zamířit do kin 2. května 2025, místo toho ji uvidíme o téměř rok později, 1. května 2026. Tou dobou už bylo v plánu, že kina začne plnit šestý díl Secret Wars, který nakonec dorazí 7. května 2027. Půlroční posun čeká i třetího Deadpoola, naštěstí tím pozitivnějším směrem. Nebude totiž držkovat příští rok v listopadu, ale už v květnu, marvelovský kolega Captain America: Brave New World se pak posouvá na 26. srpen 2024, tedy na slot původně určený Thunderbolts. Začátkem roku 2025 se pak měla představit Fantastická čtyřka, ta se ovšem stěhuje z únorového slotu na květen. 

No a Avatar? U něj jsme na čekání zvyklí, ale přeci jenom tu ty posuny nevidíme rádi. Třetí díl, původně plánovaný na Vánoce příštího roku, nakonec dorazí 19. prosince 2025, což posune i jeho pokračování. A tady už to nebude o rok. Vánoční sloty sice zůstávají, ovšem Avatar 4 se neobjeví v roce 2026, nýbrž až v roce 2029 a pětka dokonce až v roce 2031. 

Trochu kratší přesuny čekají Hvězdné války. Film, o kterém nevíme vůbec nic, se přesouvá z prosince 2025 na květen 2026 a Disney ještě stačil jen tak mimochodem oznámit další Star Wars a to na prosinec 2026. Jediný, kdo může být v klidu, je tak Dwayne Johnson, jehož hraná Odvážná Vaiana se přesouvá o pouhý týden z 27. června na 2. července 2025. No, nemáme z toho radost. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace