Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Barbie je zábavnou a chytrou podívanou


ikona
Spooner
barbiegreta gerwigmargot robbieprvní reakceryan gosling
Naplní filmová barbína vysoká očekávání? 

Už za necelý týden, konkrétně 20. června, se rozpoutá Barbenheimer – tedy den, kdy se v kinech střetnou dva z nejočekávanějších filmů letošního léta, mrazivý Oppenheimer od Christophera Nolana a rozpustilá Barbie Grety Gerwig. Jenže oba tituly místo toho, aby si šly v marketingu po krku, tak na sobě díky své vtipné rozdílnosti zatím profitují, respektive dokázaly vytvořit zatraceně svěží a vtipnou kampaň, které pomáhá i nekonečná záplava memů. Pomůže to oběma snímkům k úspěchu a vysokým tržbám? To se musíme nechat překvapit. Šance, že z obou novinek vylezou nadprůměrné filmové pecky, je ovšem poměrně vysoká. Po nadšených ohlasech na Nolanův atomový flák tu totiž máme i první reakce na Barbie. A také zde hlásí kritici zatím velkou spokojenost.

Na detailnější hodnocení na Rottenech si zatím musíme počkat, i přesto však zní první ohlasy z Twitteru a dalších sociálních sítí velmi nadějně. Barbie je v režii Grety Gerwig prý nejen velmi vtipným a kouzelným filmem, jehož atmosféře divák velmi rychle propadne, ale také chytře napsanou a odvážnou komedií, v níž se autorka snaží o patřičný přesah. Režisérka údajně dokáže zcela bez problémů prodat jak pozitivní, tak negativní stránku legendární panenky a dojde tak na sociální přesah a ženská témata. Snímek se navíc může pochlubit nejen silnou tvůrčí vizí, ale také opravdu vypiplaným a fascinujícím řemeslem. Vše od výpravy, masek až po kostýmy je tu totiž na špičkové úrovni.

Chválí se pak samozřejmě také hvězdné obsazení. Margot Robbie se pro roli Barbie podle mnohých narodila. Ještě větší chválu sbírá Ryan Gosling coby Ken, jenž si pro sebe krade každou scénu, podle některých názorů by si dokonce zasloužil i nominaci na Oscara. Simu „Shang-Chi“ Liu pak pro změnu dominuje v tanečních číslech. Na druhou stranu, i když jsou mnozí ve svých komentářích naprosto nadšení a každý dává palec nahoru, někteří se nebojí přiznat, že čekali možná ještě trochu víc. Scénář je prý možná až moc přecpaný nápady a motivy. Ne všechna ale dokáže scénář patřičně zpracovat. Kvůli velkému množství témat pak malinko pokulhává vývoj některých postav. Zatímco hlavní linie okolo Barbie a její cesty je prý zpracována skvěle, jiné charaktery by si zasloužily o něco větší pozornost. I přesto to však vypadá, že i z Barbie by mohli lidé za týden odcházet spokojeni.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace