Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: bombastický Oppenheimer


ikona
do_Od
atomová bombaChristopher NolanIMAXOppenheimerprvní reakce
Oppenheimer má za sebou světovou premiéru a internet už se plní nadšenými ohlasy. 

První reakce na nový biografický snímek Christophera Nolana jsou venku a pakliže se někdo bál, že bude jeho tříhodinový atomový opus Oppenheimer z nějakého důvodu zklamáním, tak už nemusí. Zahraniční kritici totiž zase jednou oplývají naprostým nadšením, a to až do takové míry, že jim pro samou chválu často dochází slova.

Po světové premiéře v Paříži se sociální sítě prohnuly pod tíhou pochvalných komentářů, přičemž pozitivní shoda panuje prakticky nad každým aspektem nového snímku. Film je podle všeho přesně tak velkolepý, jak se od Nolana čekalo, podle Jeremyho Mathaie ze Slashfilmu se ale dost možná formálně jedná o jeho nejodvážnější práci vůbec. Což zní v kontextu snímků Memento, Počátek nebo Tenet maličko překvapivě, o to víc však v člověku roste zvědavost. Další kritici zmiňují, že je film zanechal zcela v šoku a zdevastované tím, co právě prožili.

Údajně nás nečeká jenom chladnokrevné přelíčení faktů, ale i emocionálně strhující rovina, kvůli které bude film poměrně těžkým na strávení. Což vzhledem k událostem z konce druhé světové války dává smysl. Tím každopádně dobré zprávy nekončí, většina lidí taky chválí tempo, díky němuž tři hodiny v kině utekly jako voda. Nolanův scénář nejprve buduje, buduje a buduje, aby pak šlápnul na plyn a naservíroval jeden z nejvíce zdrcujících finišů v režisérově kariéře. Pochvaly samozřejmě míří i k hercům v čele se Cillianem Murphym, jehož přirozeně smutná tvář se k tomuhle námětu hodí perfektně. Někteří nicméně tvrdí, že zbytek obsazení je v určitých momentech ještě lepší.

Nakonec se pochopitelně vyzdvihují i technické detaily. Simon Thompson ze serveru The Playlist ve svém tweetu napsal, že práce kameramana van Hoytemy je dechberoucí, dále se pak zmiňuje i fantastický zvuk, skvělá výprava nebo povedený soundtrack. Zkrátka a dobře je to podle všeho pecka, která se musí zažít v kině – ideálně v IMAXu. Snímek má u nás premiéru příští týden.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace