Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: dlouho očekávaný The Flash


ikona
do_Od
BatmanEzra MillerflashJames Gunnprvní reakceSupergirlThe Flash
Odkládaný a posledního půl roku mimořádně hypeovaný The Flash má za sebou první kolečko novinářských projekcí. Jak dopadl? 

Měl to být údajně nejlepší komiksový film všech dob. Teda alespoň to o Flashovi tvrdili všelijací DC insideři, studioví šéfové, producenti, dokonce i samotný James Gunn, jehož z ranku celebrit podpořili ještě třeba Tom Cruise, Edgar Wright, Terry Crews (?), Jaden Smith (??) nebo z nějakého důvodu i Stephen King (???). Warneři každopádně odšpuntovali embargo na novinářské recenze zhruba týden před premiérou, a k čemu tenhle odvážný krok vedl se teď můžete dočíst níže.

Na Rottenech má The Flash v době psaní 73 % pozitivních recenzí, což je celkem ok, jenže průměrné hodnocení těch cca 74 recenzí je 6,5/10, což je pro takový start a po těch měsících neuvěřitelného hype kolem dost málo. Pokud jste ovšem viděli poslední trailery, neodvála vás vizuální stránka, nesnášíte Ezru Millera, a už jste viděli Spider-Man: Bez domova nebo libovolnou část animovaných Paralelních světů, asi vás reakce většiny kritiků absolutně ničím nepřekvapí. Filmu se totiž přesně podle očekávání vyčítá, že je do velké míry jen přehlídkou všech největších "hitů" DC, aniž by se jim přitom dokázal sám o sobě rovnat.

Pakliže bychom byli konkrétní, tak film údajně má, byť ne dokonalý, tak přece jen zábavný a dojemný příběh, jenž je ale neustále utápěn v momentech, kdy fanoušci budou ukazovat na plátno či obrazovku a říkat si: "Jo, tenhle odkaz chápu!". Pro ty méně náročné by se mělo jednat o vtipnou a dobrodružnou jízdu se sympatickými vedlejšími postavami, u níž se člověk moc nenadře, aby se mu líbila. Na druhou stranu Ezra v hlavní dvojroli prostě hraje to, co většinou, tudíž pokud vám jako herec nikdy nesedl, zejména v roli nejrychlejšího muže světa, bude vás to bolet i tentokrát.

Hlavní problém tak podle všeho vězí v tom, že The Flash v zásadě nijak neotřásl se žánrem multiverzních filmů, ale prostě ho jen zaplnil. Což by možná tolik nevadilo, kdyby se přitom nesnažil celou dobu tvářit jako bezmála revoluční dílo, jenž překope celé DC universum. Nic takového se ale neděje. Převážně tak bude záležet primárně na tom, jestli vám bezduchá barevná akční komedie s Batmanem, Supergirl a Flashem ke spokojenosti stačí, nebo už od komiksových filmů chcete i víc. I proto bylo nakonec tolik zahraničních kritiků tak negativních. 

Naše dojmy a recenzi každopádně očekávejte příští týden. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace