Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Killers of the Flower Moon s DiCapriem míří mezi nej filmy roku


ikona
Spooner
Killers of the Flower Moonleonardo dicapriomartin scorseserobert de niro
Ambiciózní novinka Martina Scorseseho sbírá v Cannes nadšené ohlasy.  

Filmový festival v Cannes je v plném proudu a na jednom z nejprestižnějších filmových svátků se aktuálně představuje jedna ambiciózní novinka za druhou. Zatímco pátý Indiana Jones zde sklidil hodně vlažné ohlasy a zdá se, že na původní trilogii se ani náhodou chytat nebude, nová kriminálka Killers of the Flower Moon stojí na druhé straně barikády. Drama pojednávající o sérii brutálních vražd v indiánském kmeni Osedžů, už totiž v nedávné upoutávce ukázalo, že rozhodně nebude jen čistou kriminálkou a ambice látky jsou mnohem větší. Přidejte si k tomu lahůdkové obsazení v čele se Scorseseho největšími esy, Leonardem DiCapriem a Robertem De Nirem, a máte tu jeden z nejočekávanějších filmů roku, který zatím zcela naplňuje předpoklady.

Na Rottenech totiž aktuálně najdete 95 % spokojených recenzí se silným ratingem 8.6 a mnozí recenzenti mluví o vážném adeptovi na Oscara, jednom z filmů roku a jednom z nejpovedenějších Scorseseho kousků z nového tisíciletí. V Killers of the Flower Moon totiž prý opět ukazuje svou režijní jedinečnost a servíruje silný, zdrcující, podmanivý a výtečně napsaný příběh, jenž skvěle pracuje s tématy rasismu, lidské chamtivosti a poukazuje na různé nešvary americké společnosti. A to vše se svou pověstnou bravurou či výtečnou kamerou.

Chválí se samozřejmě i herecké obsazení. DiCaprio a De Niro zde prý jedou na maximum a Leonardo si zase jednou říká o Oscara, naprostým zjevením je pak Lily Gladstone, která na první pohled hereckým veteránům sekunduje, řadu scén si však krade bez problémů pro sebe.

Na druhou stranu, ne všichni jsou z nového Scorseseho díla zcela nadšení a mnozí neskrývají svou rezervovanost. Styl a pomalé tempo snímku, který trvá tři a půl hodiny, totiž údajně nebude sedět každému a dlouhá stopáž bude mnohdy vyžadovat divákovu trpělivost. Podle některých je pak děj rozkouskovaný a víc, než film připomíná minisérii. Nadšené reakce ale převládají a šance, že nám Apple TV+ dodá jeden z filmových vrcholů roku, je pořád poměrně vysoká.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace